Levin ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä MikkoY, 30/10/06.

  1. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: Levin ympäristö

    Noniin se olis levin reissu taputeltu, kolme päivää meni makiasti ja kilsojakin jotain 800. Tullaan uudestaan, se on varma. Hienot on baanat.
     
  2. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Vs: Levin ympäristö

    Mihin aikaan ja millaisilla kelkoilla oli nuo liikkujat?
    Tuli itelle vaan kauhun tunne, kun on (häviävän) pieni mahollisuus olla meidän porukka. Jos näin on, saa joku tulla astalon kans mätkimään ja lopetan ajamisen.

    Ei siinä kyllä vauhtia ollu neljääkymppiä kovempaa, mutta yhen stop-merkin ohitin kerran, katoin kyllä jo aikasemmin, ettei siellä hiihtäjiä ole. :-[

    Edit: Siis en mennyt neljääkymppiä siitä stopin ohi, mutta ennen sitä oli nelisenkymmentä mittarissa vauhtia. Hidastin, mutta en pysähtynytkään.

    -P-


     
  3. jp92

    jp92 Active Member

    Vs: Levin ympäristö

    Olisko kellään ideoita mistä saisi -08 mxz osia, etupukin alapään kiinnitys olis ongelmana. Myös alumiini hitsiä kaivattas..

    Lähetetty minun LT26w laitteesta Tapatalkilla
     
  4. P4V3-62

    P4V3-62 XCR 850

    Vs: Levin ympäristö

    Vk 10 lopussa joko to tai pe ( molempina hiihtoa ), en muista tarkkaan ja veikkaan että et ollu sä koska ne oli tosi nuoria kundeja ( näin ne ihan vierestä ohituksessa ) ja sitä vauhtia oli enempi just sen tien ylityksessä. Jäi niin pahasti mieleen ;) Eli onhan meitä moneen lähtöön ;D Muista kuitenkin seuraavalla kerralla stopata sillä viime viikolla oli kuulemma tinanapit just sitä kohtaa ratsanneet ja sakotelleet siinä! :p Eikä lopeteta ajamista-parannetaan vain ajotapoja siinä kylillä ;D -myös p- ;D
     
  5. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Vs: Levin ympäristö

    Yritän parantaa tapani :)
    Tosin keskityn enemmän siihen, että risteyksen voi ylittää turvallisesti, en siihen, että onko matto nyt juuri pysähtynyt vai rullaako vielä. Jotkut paikat on kyllä melkosen hankalia nähdä/hahmottaa, joutuu skarppaamaan.

    -P-
     
  6. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Levin ympäristö

    Mutta joo,

    Siinä Levin keskustassa alkaa olla tuota monen näköstä liikennettä siihen malliin, että esimerkiksi niitä latujen ylityksiä vois kyllä merkkailla paremmin. Itelläki kävi oho-tilanne kun flunnssan turruttamat aivot ei ollu ihan mukana. Vauhtia ei ollu ku se 30, mutta siitä huolimatta joutu vetään ihan lukkojarrua ku latu tuli silmille. Näiden latujen ylityksissä vois olla ihan sellaset kiertopuomit, jolloin vauhti on pakko ottaa pois ja huomio kiinnittyy olennaiseen. Ite pyrin aina ajaan mahollisimman nätisti ihmisten läheisyydessä, mutta aina on mahdollisuus vahinkoon. Eipä nuo kieropuomit olis kovinkaan iso taloudellinen sijoitus, mutta ne lois turvaa aika merkittävästi.
     
  7. stm

    stm Well-Known Member

    Vs: Levin ympäristö

    Sama tuli huomattua, tähän huomiota ennen ku sattuu!
     
  8. LeviSLED

    LeviSLED Guest

    Vs: Levin ympäristö

    Tarkotat vissiin samanlaisia aitoja kuin Ylläksen keskustan reiteillä? Semmonen olis todella hyvä ainaki noihin vilkkaimpiin risteyksiin. Taitaapi olla turha toivo että sellaisia ihan heti saatais, kunnalla kun on kelkkareittien hoidossaki lama-ajan budjetti käytössä. Saisivat nyt jokashen ladun ja tien ylitykseen nyt edes sen stop-merkin tai kärkikolmion, ennenku voitais alkaa aitoja suunnittelemhan.
     
  9. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Levin ympäristö

    No asentaisivat edes noihi kriittisimpiin risteyksiin. En osaa sanoa, millaset on Ylläksellä ku olen periaatteen vuoksi kiertäny sen alueen kaukaa ;D Mutta ei se nyt voi olla rahasta kiini! Tuollaet hässäkät maksaa satasen pari kipale! Mutta ei tosin Suomessa näin halvalla saa mitään. Ensin pitää palkata konsultti, joka selvittää tarpeen. Sitte seuraava konsultti tekee tarvikkeista julkisen kilpailutuksen. Tämän jälkeen tehdään kilpailutus asennusurakasta jne. Monessa kohtaa noitten latujen ylityksissä tulee eittämättä mieleen, että eikö sitä stop-kylttiä vois laittaa myös ladulle. Hiihtäjät näyttää pitävän kiini oikeudestaan jatkaa pysähtymättä niin voimakkaasti, että se tehdään vaikka oman hengen kustannuksella. Kerran seurasin tilannetta, jossa räkähiihtäjä lykki lisää vauhtia kohti reitin ylitystä, kun näki että kelkalla ei tela toppaa ja pitkäksi tullaan...
     
  10. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Vs: Levin ympäristö

    Itekki on tullu pyhkästyä ladun yli tela sutissa.. :-\ Mietin vain ku silmäkulmasta näky ihminen ja käännyin kattoon niin perkale sehän hihteli sielä. Meni nanosekunti ennenku tajusin että sviddu tässähän on vissiin latu ja liinat tiskiin ja vilkasu ympärille niin olihan se latu justiin kohalla.. Onneks ei ollu näköestettä että oisivat pimennosta eteen hihtäneet.
     
  11. HeikkiK

    HeikkiK RE 600 -16

    Vs: Levin ympäristö

    Niinkun isommassa kuvassa ne kolmiot vois kääntää hiihtoladun puolelle, ainakin keskusten ulkopuolella. Hiihtäjä kuitenki yleensä kuulee kun kelkka tulee. Kelkkareitillä on harvemmin mitään ennakoita ladusta ennenkuin oot jo suoraan kohdalla.
     
  12. mol

    mol Active Member

    Vs: Levin ympäristö

    Tuota olen itsekin ihmetellyt. Miksei voisi laittaa toista merkkiä vaikka 30 metriä aikaisemmin joka ilmoittaisi että hetken kuluttua on risteävä hiihtolatu?? Monesti pelkästään kohdalla olevasta merkistä on vain se "hyöty" että tajuaa juuri ylittäneensä ladun...
     
  13. LeviSLED

    LeviSLED Guest

    Vs: Levin ympäristö

    Ylläksellä on semmoset "hidastekavennukset", elikkä ennen ylitystä tavallaan keskelle oikeaa ajokaistaa on lyöty pystöön heijastintolppa, johon on naulattu kiinni kolme reitin ulkopuolelle maahan kiinnitettyä viistolautaa. Ja Ylläksellä ennen jokasta ladunylitystä on se hiihtäjästä varottava kolmio ja "150m" lisäkilpi. Sitte risteyksessä on näkyvyyden mukaan joko kolmio tai stop-merkki. Noin se pitäis joka paikassa olla.

    Levillä suurimman vaaran aiheuttaa merkintöjen vaihtelevuus. Osassa ylityksistä on ennakkomerkki ja stop-merkki/kärkikolmio, osassa pelkkä kärkikolmio ja osassa pelkkä ennakkomerkki. Löytyypä kirkonkylän pinnasta vielä yks ladun ylitys, jonka lähettyviltä ei löydy minkäänlaista varotusmerkkiä.

    Itekki meinasin vuosia takaperin ekana talvena kelekkakortin kans tappaa yhen hiihtäjän sekasikiömerkintöjen takia. Silloin luulin että kaikki ylitykset on merkitty samalla tavalla, eli 100-200 metriä ennen risteystä on ennakkomerkki ja ylityksen kohalla stop-merkki. Ilosena poikana päästelin sitte sitä hieman reilua kuuttakymppiä menemhän, ku huomasin reitinlaidassa hiihtäjistä varottavan kolmion. Aloin siinä himmailemaan niinku pittääki, mutta sitte kymmenen metriä ennen merkkiä tajusin että sen merkin ja sen vieressä olleen pajukon takkaa puskee hiihtäjä suoraan minun etteen. Paniikkireaktiona löin sitte jarrut pohjaan ja täräytin sitte lynksi linkussa suoraan hiihtäjän suksien päältä.. Toinen suksi ja sauva meni tuhannen päreiksi mutta ite hiihtäjän onnistuin just väistähän. Siinä järkytyksestä toivuttua alko sitte asioitten jälkiselvittely, ja kun hiihtäjälle sain selitettyä, että se kyseinen ylitys oli merkitty eri tavalla ku ne viis edellistä, suksimiehen suuttumus alko hälvenemään. Köyhän yläkoululaisen rahapussistahan ne hajonneet hiihtokamphet sitte kustannethin, mutta sen pitemmälle ei asiaa viety. Myöhemmin sitte tajusin, että hyvä lakimies olis tuon saattanu helpostikki kääntää kunnan hortonomin (kyllä, kunnan reittivastuuhenkilönä on hortonomi.....) osaamattomuuen syyksi.
    Kaikista ikävin juttu on kuitenki se, että vieläkään, yli 10 vuotta myöhemmin, tuon risteyksen merkintöjä ei ole saatu muutettua paremmiksi. Toinen varotusmerkeistä on uusittu ku vanha lahos kelvottomaksi, mutta muuta ei sitte olekhan tehty. Kaikista naurettavinta tässä on se, että viime vuonna kunta järjesti ihan nettikyselyn liikenneturvallisuudesta. Kyselyn painopisteenä oli moottorikelkkareitit, ja mieki noista latuylityksistä sinne viestiä laitoin.. Täksi talveksi joissain ylityksissä on kärkikolmio vaihtunu stop-merkiksi, mutta noille kaikista vaarallisimmille ylityksille ei ole tehty yhtikäs mittään..

    Toissa vuonna pistin ihan mielenkiinnon vuoksi ylös kaikki vaaratilanteet mitä reiteillä näin, ja silloin 8300 ajokilometrin aikana todistin yhden osuman ja 14 läheltäpiti-tilannetta hiihtoladun ylityksissä. Parannusta kyllä kaivattais
     
  14. Viikinki

    Viikinki Kasipätkä pätkä-Xterrain!

    Vs: Levin ympäristö

    ;D ;D ;D
     
  15. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Vs: Levin ympäristö

    Liekö ollu sama paikka ku itellä kävi kans uups-tilanne. Onneks ei ollu kukhan näkemäsä, ei etes hiihtäjä ::)
     
  16. Viikinki

    Viikinki Kasipätkä pätkä-Xterrain!

    Vs: Levin ympäristö

    Yllä käsiteltyä aihetta hieman sivuten, panin muutama vuosi sitten merkille ettei kaikkia metsäautoteitäkään ole merkitty.
    Porukalla ajeltiin Pokan suuntaan ja keli oli mitä parhain eikä vauhtikaan mahdotonta ollut, joten siinä saattoi joillakin suorilla hieman kahtella ympärilleenkin. Aivan juurikin olin katsonut kaverini pompottelua n.150mm päässä edessäni ja vilkaistessani välillä muualle palasi katseeni ajouralle ...ja mitä v...ua! Tukkirekka pyyhälsi lumipölyn saattelemana kaverini ja minun välistä sellaista soppelia kuutta-kahdeksaakymppiä! Kaverini ei ollut huomannut ylitettävää tietä enkä minäkään olisi huomannut, ellei tuo tukkirekka juurikin sattunut paljastamaan että tietä pitkin tässä mennään. Kaverini kyllä pysähtyi vastapenkan taakse ja ihmetteli että olipas hyvin tehty tienylitys kun ei edes pompauttanut. Tokaisin kaverille siinä pysähdyttyäni että "et sattunu näkeen yhtään tukkirekkaa?" - sain kielteisen vastauksen!

    Tämä kyseinen tie sijoittunee oheisessa kartassa Pokan lenkin eteläpuolisella osuudella kilomerilukeman 38 kohdalle.
    Sitä tietä ei olla aurattu läheskään joka talvi ja jos oikein muistelen, ei sitä ole vieläkään merkitty.
    http://www.kittila.fi/sites/default/files/asiakirjat/Liikunta_ja_ulkoilu/Moottorikelkkareitit/mkelkka_kuntakartta_nettikatselu_16012013.wwf
     
  17. LeviSLED

    LeviSLED Guest

    Vs: Levin ympäristö

    No joo, tuon mettäautoteiden merkkaamattomuuen nyt vielä ymmärtää. Niitä kun aurataan vain sillon ku kuskattavaa, eli keskimäärin ne on auki pari kuukautta kymmenessä vuodessa. Ja tuskin kukaan pöllikuski tajuaa ees ilmottaa kuntaan että reitin lähellä on hakkuita. Eikä sitä nyt voi olettaa että kunnan miehet olis joka välissä reittejä tarkistamassa, mutta toisaalta kyllä koko talven auki oleva tie pitäis jossain vaiheessa huomata.
     
  18. Habe

    Habe Well-Known Member

    Vs: Levin ympäristö

    Kyllä tuli huomattua itsekin, kuinka noihin liikennemerkkeihin tulee vähän inflaatio. Kärkkolomioita kun on vähän väliä auraamattomien teiden luona ja tuntuu että aurataanko niitä koskaan. Toki monen tien kohdalla merkki oli aiheellinenkin. Hiihtolatujen STOPit tulee herkästi silmille, vaikka ei niin kaahaisikaan. Olisiko värjätty lumi reitillä ns. ennakkona hyvä varoituskeino? En tarkoita keltaista lunta.
     
  19. LeviSLED

    LeviSLED Guest

    Vs: Levin ympäristö

    Saattais tulla pikkusen kalliiksi käyä joka lumisateen jälkhen tyhjentämässä spraymaalipurkki joka risteykseen ;D
    Ehkäpä vaikka suojateiltä tutut havainnepylväät ja isokokosemmat merkit olis parempi vaihtoehto.
     
  20. ärär

    ärär Ärär

    Vs: Levin ympäristö

    Ihminen on siitä niin "eiviisas" kun näitä äksidenttejä ei oo sattunu " vielä". Sitte kun joudutaan sitä ambulanssia soittaan ni alkaa jälkipuinti ja kesällä paikalla on jo tyyliin liikennevalot. Me täällä foorumilla jo tiedämme nuo vaaranpaikat mutta jostain syystä ne jutustelut valitettavasti jääkin sitte meidän tietosuuteen.
     

Suosittele tätä sivua