Fusion hylkii jäähdytysnestettä

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Skyllönen, 7/1/15.

  1. Skyllönen

    Skyllönen Member

    Eli ongelma on tämän näkönen jotta, 600:n Fusion hävittää nestettä. Tyhjäkäynnillä kärsii käyttää niin pitkään ku jaksaa niin säiliössä ei nesteen pinta laske ja neste kiertää normaalisti, takakenno lämpiää hyvin. lämmöt pysyy myös kurissa n. 50 astetta. Mutta kun nostat kierroksia vaikka 3000rpm:n niin nesteen pinta vajuu silmissä ja pohjapanssarin alle alkaa tipotella nestettä. Kävin kaikki letkut läpi ja vuotoja niissä ei näytä olevan. Ja kylmänä savuttaa aika rankasti mutta lämmetessään savutus loppuu. Eikä pakokaasu haise merkittävästi imelälle. Termostaatti käytetty irti ja aukeaa lämmetessään.

    Eli mistä kannattaa lähteä seuraavaksi tutkimaan? Onko näissä jotain tyyppivikoja jäähdytyspuolella? Vesipumppu? Kannen o-renkaat? Jotain muuta?
     
  2. Jarzka

    Jarzka Member

    Vs: Fusion hylkii jäähdytysnestettä

    Mulla oli 600 samoja oireita, paine ku kasvo järjestelmässä ni rupes tiputtamaan vesipumpun reiästä.. Vesipumpun akselin tiiviste sökö.
     
  3. Skyllönen

    Skyllönen Member

    Vs: Fusion hylkii jäähdytysnestettä

    Minnepäin moottoria tuo vesipumpun reiän ulostulo tulee? Onko helpoin nostaa koko moottori pois ku rupee tuota tiivistettä tutkimaan?
     
  4. Jarzka

    Jarzka Member

    Vs: Fusion hylkii jäähdytysnestettä

    Se on pakosarjan puolella, vesipumpun kopan kohdalla. Reikä on moottorin alapuolella ja sen näkee ainoastaan peilillä. Vesipumpun kopan tiivistekin voi vuotaa, mutta eiköhän se jatkotutkimuksilla rupee oirekohta löytymää
     
  5. Hippo

    Hippo Well-Known Member

    Vs: Fusion hylkii jäähdytysnestettä

    Mulla teki edgemallin switsu aikanaan samanlailla.
    Vesipumpun akselin tiivistehän sieltä oli sökö.
    Veemäinen vaihtaa, tarvii oman työkalun että saa oikeaan kohtaan ja ehjänä paikalle.

    Osa nro 2:
    http://parts.polarisind.com/images/9713%5C9713e03.gif
     
  6. Skyllönen

    Skyllönen Member

    Vs: Fusion hylkii jäähdytysnestettä

    No jos se tuo tiiviste sitte on menny niin mistä tollasen erikoistyökalun voi hommata? Tai onko kukaan rakennellu ite vastaavaa työkalua tai saanu asennettua ilman?
     
  7. Tommy T

    Tommy T Polle

    Onko astinlautojen etupäähän menevät letkut ehjät? Joskus nähnyt niissä reikiä, kun ottavat peltiin kiinni.
     
  8. Skyllönen

    Skyllönen Member

    Vs: Fusion hylkii jäähdytysnestettä

    Joo elikkä nostin moottorin pöydälle ja avasin vesipumpun kotelon. Akselin tiivistehän sieltä oli antautunu ja lopuksi oli kaiken muun hyvän lisäksi viimestelly tuhonsa ampumalla jousenpätkän siipipyörän väliin. Siipipyörä tietenni jumiin ja akseli sorvasi pyörän soikean reijän pyöreäksi.
     

Suosittele tätä sivua