kiteen seutu

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä pollemies, 20/1/08.

  1. pasii

    pasii Well-Known Member

    Vs: kiteen seutu

    Kelkkaurat ovat vielä ajettavissa hyvinkin, jäät ovat tosiaan aika paljaat.
     
  2. PeteX2

    PeteX2 Kaikki muu on turhaa paitsi....

    Vs: kiteen seutu

    Rasivaaran lenkki on poikki Onkamojärven jälkeen Tohmajärven suunnasta tullessa. Metsäkone on sotkenut uran ja tehnyt metriset spoorit. Muutenkin Rääkkylän suunnassa on lumet vähissä ja jos takatalvi ei tule, niin kausi on niiltä seuduilta pikkuhiljaa ohi.
    Värtsilän lenkillä aivan huippu baanat :)
     
  3. KimmoM

    KimmoM Well-Known Member

    Vs: kiteen seutu

    Tänään useammalta taholta kuultua, kelkkaurat loistavassa kunnossa sektorilla Kitee Ilomantsi. Ei muuta kuin suunta kohti Pohjois-Karjalaa ja kelkkailemaan :D
     
  4. pasii

    pasii Well-Known Member

    Vs: kiteen seutu

    Tänään ajettiin Tolosenmäki - Niirala - Tuupovaara - Kovero - Valkeasuo - Tolosenmäki. Tohmajärveltä ylöspäin on hyvin lunta, Kiteen ympäristössä ja etelämpänä lunta vähemmän. Täälläkin pystyy vielä ajamaan kun vähän varoo.
    Muistutuksena joka vuotiset sulat, eli Humalajoella pumppuaseman kohdalla, uralla Kiteenjärveltä Tohmajärvelle, Tohmajärveltä Niiralan suuntaan rantautuminen maalle, Tohmajoen suu ja Niiralassa joen ylitys, jossa oli sula kohta keskellä.
    Suosittelen Tolosenmäestä Onkamoon ja siitä ylöspäin Kiihtelysvaara - Kovero - Ilomantsi. Hattuvaaran lenkki ajettu tampparilla, samoin Gulfilta Kiihtelyksen suuntaan.
    Rääkkylän ja Tikkalan suunnalla vähemmän lunta kuin Kiteen alueella.
     
  5. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: kiteen seutu

    Tuskin on poikki kun sieltä juuri ajoin... Koneet ovat ajaneet useamman sata metriä uraa pitkin mutta pääsee ihan hyvin läpi. Voi jopa valita toisen kahdesta urasta tai kultaisen keskitien ;)

    Rääkkylän lenkkihän on ajettu tampparilla pari viikkoa sitten ja ajajia ei ole juuri ollut eli huippubaanaa tarjolla myös täällä.
     
  6. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: kiteen seutu

    Jostain syystä tuollakin http://www.pohjoiskarjalankelkkaurat.fi/ajankohtaista/index.php sanotaan että yhteys poikki Rääkkylään ???
     
  7. JS63

    JS63 Well-Known Member

    Vs: kiteen seutu

    Mukava oli kelkkailla Kiteen baanoilla torstaina. Ajettiin kaverin kanssa Tolosenmäki - Niirala - Tohmajärvi - Kiihtelysvaara ( tulpanvaihto cattiin ;D ) - Tolosenmäki. Ei oo kaukana etelä-karjalasta ja aivan toista luokkaa lumi/reitti olosuhteet. Ainakin torstaina Helsingin miehet kerto et ei ollu häävi tuo em. metsäkoneen jälki kelkalla ajella ::)
     
  8. pasii

    pasii Well-Known Member

    Vs: kiteen seutu

    Väärää tietoa tuolla, Valkeasuolta Tikkalaan ja Suur-Onkamolle ura on merkattu ja Rääkkylän lenkki ajettavissa ympäri!
    Yöllä tullut joku sentti märkää lunta, ainakin jääosuuksilla helpottaa.

    Tiedoksi: maanomistaja merkannut korvaavan uran tuolle metsäkoneen polkemalle uralle Rääkkylässä. Kun tullaan Suur-Onkamolta Rasivaaran suuntaan on kota, ajetaan n. 100m ja käännytään sammalikontielle. Sitä muutama sata metriä ja käännytään vasemmalle metsäautotielle...merkattu auraviehkoin. Kertoivat uran olevan hyvässä kunnossa.
     
  9. JS63

    JS63 Well-Known Member

    Vs: kiteen seutu

    Vieläkö pääsee kelkalla maastossa tahi jäällä liikkumaan? Viikko sittenhän oli hyvä ajella, mut onko paljon sulanu lumet siitä? Jos olis vielä tällä viikolla tullut käymään sielläpäin kun meillä täällä etelä-karjalassa näyttäs kausi olevan jo ohi :-[
     
  10. pasii

    pasii Well-Known Member

    Vs: kiteen seutu

    Alkaa kausi olemaan paketissa, sen verran sulaneet urat on jo. Viime yönäkin satoi vettä ihan kun kesällä. Ajokeliä löytyy vielä Tuupovaara-Ilomantsi seudulta. Ainakin Orivedeltä ollaan parhaillaan keräämässä jäämerkkejä. Jos siellä joku vielä ajelee, niin uran paikka on näkyvillä.
    Kokonaisuudessaan Keski-Karjalan alueella ajokautta oli noin kaksi kuukautta. Urat saatiin pidettyä suht hyvässä kunnossa tänä aikana ja jos keliä olisi ollut oltaisiin voitu vielä lanata lopputalvestakin. Toivotaan, että ensi talvenakin olisi edes näin pitkä kausi.
     
  11. Jakke_

    Jakke_ Lynx Boondocker RE 3900 -22

    Vs: kiteen seutu

    Eli lumiralli peruttu..?
     
  12. Vs: kiteen seutu

    niihän tuol k-kmk sivuilla lukee, ikävää :'(
     
  13. JS63

    JS63 Well-Known Member

    Vs: kiteen seutu

    Eilen ajeltiin kaverin kanssa Niiralasta Öllölän kautta Tuupovaaraan ja takasin. Niiralasta siitä huoltsikalta ensimmäiset kilometrit oli aika huonoa uraa ja ne ekat jääpätkät siellä kaislikon seassa oli vähintäänkin arveluttavat! Takas tullessa iltasella jo jostain hieman petti alta. Mutta jostain Värtsilän kohilta etiäpäin rupes urat paranemaan ja Hoilola-Öllölä-Vekarusjoen kota seutuvilla todella hyvää baanaa! Kovaahan se on väkisinkin kun on yöpakkasia mut hyvä oli silti laskea menemään.

    Kiitokset Keski-Karjalan ja Tuupovaaran urahoidon suuntiin tästä Kaudesta!!
     
  14. TurunenT

    TurunenT Lynx RE 600ho

    Vs: kiteen seutu

    Moro!
    Perjantaina ois tarkoitus lähteä kauden viimeiselle reissulle, ja suunnitelmissa ajaa kitee- värtsilä - kovero - Ilomantsi - naarva ja sunnuntaina takas..
    Miten se tuo kitee värtsilä pätkä? Pystyykö ajamaan ollenkaan?
    Jäillä ei oo lunta se tiedossa, miten maapätkät?
    Eikä nyt säihkähdetä, jos jossain sänki paistaa.. Mut jos kilometri kaupalla joutuu louhikossa ajamaan ni sit ehkä joudutaan lähtöpaikkaa miettimään..
    Liekkö ilon suunnalla lunta enemmän?
     
  15. MiNi

    MiNi Active Member

    Vs: kiteen seutu

    Tuupovaara-ilomantsi suunnalla vielä kohtuudella lunta, että pääsee kyllä ajamaan, ja Naarvan lähellä vielä vähän reippaammin tuota valkeaa ihanuutta.

    En nyt ole värtsilän suunnalla liikkunut, mutta lumimäärä kasvaa heti, kun lähdetään Sääperi-järven ylityksen jälkeen nousemaan mäkeä.
    Villi veikkaukseni on, että helpoimmalla pääsette, kun kuskaatte kelkat värtsilään, mutta huudelkoon paikalliset tarkempaa tuomiota alueen reiteistä. ;)
     
  16. TurunenT

    TurunenT Lynx RE 600ho

    Vs: kiteen seutu

    Joop! Näillä näkymin starttaillaan värtsilästä.. Ilmeisesti kitee värtsilä väli on huono..??
    Ja Ilmatieteenlaitos lupaa perjantaille yhden pisaran lunta ;D
    Vähäkin auttas :D
     
  17. JS63

    JS63 Well-Known Member

    Vs: kiteen seutu

    Kuten jo mainittukin mutta kertauksena vielä niin suosittelen lämpimästi jättämään sen Sääperi järven ylityksen väliin. Sen jälkeen kun puottaa kelkat alas niin varmaan alkaa ajettavaa uraa löytyä. Mitä lähemmäs Tuupovaara-Ilomantsi seutua sen parempi.
     
  18. Jakke_

    Jakke_ Lynx Boondocker RE 3900 -22

    Vs: kiteen seutu

    Perjantaina olisi tarkotus kelkka viimeistä kertaa tälle kautta lastata kyytiin ja lähteä kiteen suuntaan..

    Eli jos lauantaina joku menossa ajamaan tuupovaara-ilomantsi seudulle niin ajetaan ihmeessä porukassa..? Ja myös hyviä lenkki ehdotuksia voi huudella jos tietää mistä kannattaa kelkka alas tiputtaa ja mikä lenkki olis viellä suht hyvä ajaa.. Pituutta voisi olla 150-250km väliin..
     
  19. pasii

    pasii Well-Known Member

    Vs: kiteen seutu

    Täällä on meneillään kaksi haastavaa asiaa, kelkkaurien maankäyttösopimusten jatkuminen ja ilmastonmuutos. Molemmissa on sulateltavaa pitemmäksikin aikaa...
    Mutta mihin voi ehkä vaikuttaa on tämä kelkkaurien sopimustilanne. Osa Pohjois-Karjalan alueen kelkkaurien maankäyttösopimuksista päättyy vuoden vaihteessa useamman kunnan alueella, mm. Keski-Karjala, Tuupovaara, Ilomantsi. Tämä haasteellinen tilanne on ollut tiedossa ja olemme toivoneet jonkin isomman tahon ottavan luvituksen hoitoonsa, esim. maakuntaliitto tai vastaava. Mutta homma on jäänyt kuitenkin urastoa hallinnoivan yhdistyksen harteille. Olemassa olevilla resursseilla hommaa on yritetty viedä eteenpäin, mutta homma on pahasti myöhässä.
    Keski-Karjalan maankäyttösopimuksien osalta luvitusta on hoitanut CareliaForestConsulting Oy, joka tekee käytännön asiat ja neuvottelut maanomistajien kanssa. Yksistään Keski-Karjalassa on n. 600 uusittavaa sopimusta lähinnä yksityisten maanomistajien kanssa. Tavoitteenamme on uusia olemassa olevien kelkkaurien sopimukset maanomistajien kanssa 15 vuodeksi. Tuossa määrässä on varmasti neuvoteltavaa ja pitää varautua siihen ettei kaikkea saada luvitettua tulevalle talvelle.
    Tiedoitamme Kiteen ympäristön tilanteen etenemisestä myös www.kkmk.net sivulla.
     
  20. Jakke_

    Jakke_ Lynx Boondocker RE 3900 -22

    Vs: kiteen seutu

    Toivottavasti urat saadaan luvitettua niin että urat pysyy suunnilleen ennellaan. Ympäri suomea kelkkailleena meilestäni pohjoiskarjalan kelkkaurat tarjoaa vähintäänkin saman kokemuksen kun maan pohjoisemmatkin urat ja olen aina ollut erittäin tyytyväinen uriin.

    ps. Suuntaan sinne suunnalle heti kun lumitilanne on sellainen että reiteillä pääsee ajamaan!
     

Suosittele tätä sivua