MOOTTORIAJONEUVOJEN VEROTUS 2017

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä LATAPO, 3/9/16.

  1. irraH

    irraH Iron Dog 600R

    No nyt ei harmita, kun tuli vaihdettua.
     
  2. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000005009890.html

    Niin. Eli kelkat jääpi ulkopuolelle. Sinänsä mielenkiintoista, että jokuhan huuteli että ei auta yksittäisten ihmisten pommittaa eduskuntaa, että sillä ei saavuteta mitään. No en tiiä oliko pirunkaan
    vaikutusta sillä, että pommitin sähköpostilla kaikki maholliset ihmiset läpi... Mutta jos sillä oli edes pieni myötävaikuttava merkitys, niin otan kaljan sille.
     
    HooÄr, Akimatic, Shape ja 16 muut tykkäävät tästä.
  3. Arppi

    Arppi Well-Known Member

    Peukku uutiselle ja peukku Sipolalle. Kai sillä jotain arvoa ehkä annettiin, että joku sen oikeen asiakseen otti.
     
  4. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  5. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Juuri itekkin huomasin tuon samaisen jutun. Kuten mainitsit niin minä taisin epäillä yksilön vaikutusmahdollisuuksia. Mutta hyvä näin. Kuitenkin maksamme polttoaineen yhteydessä veroja. Myöskin työllistämme korjaamoja ja pien yrittäjiä erityisesti. Esim monekko nisu-kaffeet + bensat pokan baari myy kelkkailijoille. Puhumattakaan muualla hiljaisemmilla seuduilla jossa liikumme ja ehkä yövymme. Pidetään huolta maineestamme.
     
  6. Germera

    Germera Well-Known Member

    Juuri näin..... Itsekin luin tuon koko pitkän lakiluonnoksen ja siellähän se kiitos seisoo meidän demilitaristisen saaren omissa laeissa, jossa kelkkoja ei rekisteröidä ollenkaan
     
    Reverend_ tykkää tästä.
  7. Lavikka

    Lavikka Well-Known Member

    Onneks kelkat säästy mut pitihä se vero kuiteki moottoripyörille saaha tehtyä ja niiku esityksen sivulla 8 alkoi laskelmat veron tuotosta että 25miljuunaa olis tuotto enintää ja siitä sitte pois kalliit trafin systeemit, valvovie viranomaste kulut ja muusta kulutuksesta pois jäävä osuus niin eipä tuosta paljoa plussalle taida tuotto jäähä. Mielummi olisivat tuonki ajan käyttäny vaikka miettimisee mite sais työttömät töihi.
     
    Nipademu tykkää tästä.
  8. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Tuohonki on selkeä keino olemassa, mutta ku siinä joutuu äänestäjiltä poistamaan jo ansaittuja etuuksia. Häviää äänestäjät. Ennemmin koetetaan saada valtion kassaan lisää rahaa lisäämällä veroja, välittämättä ihmisten ostovoimasta.
     
    Reverend_ tykkää tästä.
  9. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    No epäilen että yksilön vaikutus jääpi tässä aika vähäksi.
     
  10. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Tod näk tod näk, mutta meinaatteko että hokasivat ite tuola ministeriöissä että jätetäämpä kelkat pois verotuksesta :D Toivottavasti on muutki lähestyny noita ministeriöitä samassa asiassa ja sitä
    kautta vaikuttaneet asioihin. Ainaha on mahdollista, että joku oli ihan autonomisesti sen verran järkevä että tajus jättää kelkat erityisasemaan. Sehä se olis parasta, sillä se on osoitus siitä, että
    arkadialla on fiksua sakkia.

    Olipa miten oli. Ihan hyvä että kelkat jäi pois. Ja juuri siitä syystä, mitä olen aiemmin puhunu. Kelkat on ainoita laitteita jotka on verrattavissa golfmailoihin ja murtomaasuksiin. Kyseessä on harrastus, ei
    liikenteeseen sopiva kulkuneuvo.
     
  11. Zombie

    Zombie Raskassointinen flyygeli

    Mie oisin valinnut veron ja liikennekelpoisuuden. Ois helpottanut monen harrastajan elämää.
     
  12. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Tiedä sitten miksi on jääneet, eikös se Ahvenanmaa auta veneveroonkin? Voihan se Sipolanki pommitus olla vaikuttanut mutta vähän epäilen että joku sen toisen JS:n puolueessa on keksiny että hei näitähän on maalaisisännillä liiterissä, ei voi verottaa...

    En kyllä tiiä mikä on logiikka taas, kyllä noihin muihin pätis samat argumentit ja en ymmärrä miten me ja esim. mopoautot ollaan sitten niin erikoisia et pitää jättää ulkopuolelle. Niin tosin tuo ero on että mehän ei sitten ajeta tieliikenteessä.

    Pieni bensaveron ruuvaus olisi ollut niin paljon fiksumpi ja tehokkaampi tapa kerätä rahaa, ja ohjausvaikutukset olis ollu sopivan suuntasia. Ongelma se olis ollu vasta kun helsinkiläiset lähtee Viroon tankkaamaan... luulen että useimmilla se kynnys on vielä melko kaukana.
     
  13. Hiekkis

    Hiekkis Active Member

    Hyvä että kelkat jäi tämän veron ulkopuolelle, mutta arvatkaapa miten kirpaisee joitakin vesijetteilijöitä ensi kesänä. Esim. itselläni on Sea-Doo RXP 215 vm. 2005 jolla on arvoa noin 5ke ja tästä joutuu maksamaan veneveroa täydet 300e hevosvoimien perusteella. Lisäksi noilla laitteilla ajetaan keskimäärin vain noin 10 tuntia kesässä, joten siitä voi laskea että aika kova hinta tulee yhdelle käyttötunnille (polttoaineiden lisäksi).
     
    Rajala tykkää tästä.
  14. Yamaha enticer

    Yamaha enticer SxViper

    Eli todellinen syy oli, että jos ahvenanmaalla ei ole rek. pakkoa kelkoille-> ei ole ajantasaista rekisteriä kelkoista. Näin ollen joku yhdenvertaisuuslaki tms. tulisi eteen, jos muualla Suomessa samoista härveleistä maksettaisiin veroa. Eli tämän takia veroa ei tullut?
    Aivan kuten veneillekin tuli vero vasta siitä 50 hepan rajasta ylöspäin - ymmärtääkseni ahvenanmaalla alle sen ei tarvitse rekisteröidä venettä. Muuallahan se koneteho rajoitus on 20 heppaa.

    No, kerrankin oli ahvenanmaasta hyötyä.
     
  15. habahaba

    habahaba Well-Known Member

    Rivien välistä voisi lukea, että todelliset syyt kelkkojen poisjäännille tulevasta verosta on
    1.Ahvenanmaa
    2.Kepun vahva kannatus Oulun yläpuolella, jossa suurella osalla kotitalouksista kelkkoja rekisterissä. Kesk ei halua suututtaa äänestäjiään.

    Tuo "moottorikelkoista kerättävän vähäisen verokertymän vuoksi" on ihan bullshittiä, kelkkojahan taitaa olla rekisterissä yli 130 000kpl, joten jos niille tulisi sama verokohtelu kuin moottoripyörille, eli se 150EUR per laite niin laskennallisesti se olisi noin 20miljoonaa..
     
    Pooka tykkää tästä.
  16. T.F.K

    T.F.K Yamaha X-TX SE

    Tätä itsekin ihmettelen, että jättivät kelkat ulkopuolelle verosta? No, ei mene kauan kun huomaavat kuinka vähän tulee verotuloja nyt tehdyllä päätöksellä, niin laajentavat sitä sitten lähivuosina kelkkoihin ym. nyt ulkopuolelle jätettyihin laitteisiin. Ja sitten uusien kelkkojen myynti tipahtaa ja verotulot vähenee? Ei sitä taas ihan heti uskois, että asuu 2000-luvun Suomessa?
     
  17. Yamaha enticer

    Yamaha enticer SxViper

    Itsekin kyllä uskallan väittää, että hyvää hyvyyttään ei kelkkoja ulkopuolelle jätetty. Tällä hetkellä hallitus kuorii melko ottavalla höylällä joka paikasta.
     
  18. Lavikka

    Lavikka Well-Known Member

    Ja menojen pienentämine ei tunnu oleva vaihtoehto. Turhia virkamiehiä on ainaki tarpeeks, kaikemaailman talvivaaran kaivoksiin työnnetää rahaa, elätetää seksituristeja ja kreikalle lainataan tietäen että niitä rahoja ei ikinä saa takasi. Siihe vielä päälle se kun suuryrityste "verosuunnitteluun" ei haluta puuttua niin selvähä se on että rahat revitää siltä pieneltä osalta kansaa ketkä tekee tuottavaa työtä.
     
  19. Yamaha enticer

    Yamaha enticer SxViper

    Juu, ei riitä 1 miljardi vuodessa pakolaisongelman hoitamiseen...mutta se on toinen tarina se.
     
  20. Akimatic

    Akimatic Well-Known Member

    Sipola on kyllä nisukaffit ansainnut. Voin tarjota Vetelin Seolla :)
     

Suosittele tätä sivua