LYNX 2019 mallisto?

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä JVRE800, 23/1/18.

  1. torviscas

    torviscas Well-Known Member

  2. killer-wo

    killer-wo Forest Fox -01 Summit Expert

    Miksei esitteissä ilmoiteta kuivapainoa kelkoille. Eikö sitä uskalleta painaa paperille kuinka paljon malmikasat lihoaa vuosittain.
     
  3. Jorrejeppe

    Jorrejeppe Member

    No luettelepa ne tämänvuotisen BD RE:n ja ensi vuoden Xterrainin väliset oleelliset erot. Tehdas vakuuttaa, että Xterrain on tehty tämänvuotisen BD:n reseptillä.
     
  4. torviscas

    torviscas Well-Known Member

    No Xterrainissa -matalampi koropala -tuulilasi -käsisuojat -kääntöpyörät liukurunkojen ulkopuolella -monitoimi mittaristo -blade xc sukset -siliämpi telamatto vakiona. Nämä äkkiseltään esitteistä vertailtuna.
     
  5. Jorrejeppe

    Jorrejeppe Member

    Oikeita eroja on aika vähän. Tuulilasin ja käsisuojat voi halutessaan heittää mäkeen, kääntöpyörien sijoituksella ei taida olla merkitystä ja maton saa kevätoptiona 64:na. Pieninä eroina on siis sukset ja koropala. Noiden erojen takia ei kannattaisi kokonaan uutta mallisarjaa perustaa.
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  6. torviscas

    torviscas Well-Known Member

    Joo onhan se käytännössä saman segmentin kelkka eri nimellä. Voi olla tehtaalle kannattavaaki myydä "samaa" tuotetta uudella nimellä. Jotkut ei halua boondockeria umpihankimaineen takia. Onneksi näihin myydään teippisarjoja niin jokainen voi ristiä oman kelkkansa miksi haluaa ;)
     
  7. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Xterrain ku sais enskeväänä leveellä keulalla vois kokeilla yhen talven :p
     
  8. Rantalankila

    Rantalankila DS 3900 -22 & GL 3900 Syncro

    BD:hen saa lisävarusteena tuota lämpötilamittaria jolla näkee koneen- ja ulkoilman lämmöt. Tarkoittaako tämä että näkee asteluvun vai onko niissä enään mitään perinteisiä palkkeja joilla voi seurata ettei kone ala lämpenemään liikaa?
     
  9. clown

    clown Well-Known Member

    BD:n casiosta näkee vakiona koko ajan koneen lämmöt palkkeina ja tarvittaessa saa myös asteet näkymään.
     
  10. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Minkä takia niitä ilmoittamaan kun ei ikinä pidä paikkaansa.
     
  11. jiihoo1

    jiihoo1 Member

    Minkälaisia mielipiteitä väellä on tästä lynx re 600 mallista koeajojen perusteella onko hinta laatu suhde ihan linjassa esim verrattuna tähän uuteen polariksen indy xc 129 malliin parin tonnin ero lähtöhinnassa on aika paljon kun ajattelee että pollessa on kumminkin sähköstartti jo vakiona
     
  12. Ukko

    Ukko Ukki

    Koeajaneena re600;sta sanoisin, että loistava;). Kevyt ajettava, hyvä setuppi alustassa, ja keulii juuri sopivasti vastapattiin,jota tuo kuvassa näkyvä ei oikein osannu. Vai liekkö kuskissa ollut vikaa:rolleyes:
    Ehkä alhaalta olisi voinut lähteä terävämmin, mutta alueella 40-120 liikahtaa:D
     
  13. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Lisäksi penkki on isompi kuin BD-sarjassa sekä etupukissa linkku. Kyllähän tuossa aika paljon on eroja, toinen mallisarja on täysin umpiskampe ilman kompromisseja ja toinen enempi monikäyttöinen kelkka.

    Viime keväänä kun uusi bd esiteltiin alkoi poru siitä ettei siihen saa vetokoukkua. Kuulemma ei ollut vaihtoehto että joku kyläseppä taittelee putkesta pidemmän puskurin johon sen koukun saa kiinni vaan hirveä itku alkoi. Siihen nähden eikö ole hyvä että mallisto laajenee ja joka tarpeeseen on valmiimpi kelkka tarjolla eikä tarvitse kuin ajaa kauppiaalta kärryyn kun pikku varustelu on vissiin ihan mahdoton homma, jopa tämän foorumin "tosiharrastajille" :rolleyes::D
     
    Akimatic ja mikzar tykkäävät tästä.
  14. Jorrejeppe

    Jorrejeppe Member

    Oli puhe tämän vuotisen BD RE:n ja ensi vuoden Xterrainin eroista. Tehtaan edustaja kertoi, että BD RE on muuttuu ensi vuodeksi paljon, ja nimenomaan umpiskelkaksi, ja kertoi samalla alustan muuttuneen niin, että ENÄÄ ei ole etupukissa linkkua. Jos näin on, niin erot ovat todellakin erittäin pienet.
     
  15. Janme

    Janme Well-Known Member

    Takuun sanottiin korkkaavan rungon osalta samantein ku riskimmän puskurin pulttaa paikalleen. Olihan se nyt aika surkea esitys, ettei lynksiltä tehokasta ummenajokasta saanut vetokoukulla. Noh, niinpä se on Summittivoittoista tuolla ammattilaisten suunnalla ollut ainakin yläperällä. Tuo Xterrain ei ongelmaa ratkaise, kun siihen ei 850 ole saatavilla.
     
    jaffa tykkää tästä.
  16. killer-wo

    killer-wo Forest Fox -01 Summit Expert

    Eikait kelkan punnitus nyt kovin hankala homma ole. Saisi ainakin suuntaa esim saman konsernin muihin kelkkoihin. Skidoo ainakin ilmoittaa kuivapainon esitteissään.
     
  17. Jorrejeppe

    Jorrejeppe Member

    Xterrain on 600:lla ja Xterrain RE on 850:llä koneella ja sitä on muistaakseni kahta pituuttakin, 3700 ja 3900.
     
  18. Koulupoika

    Koulupoika Summit 850

    Koeajoin Xterrain 600/39 umpisessa ja reitillä pitkän lenkin. Kaiken kaikkiaan hieno peli. Tilaan varmaan tuommoisen. Tehoa tuntuu olevan reippaasti enemmän kuin vanhassa 600:ssä. Se oli niin kuin vanhan kuussatkun ja tuon minun kasipuolikkaan väliltä teholtaan ja käytökseltään.
    Pientä hienosäätöäkin se vielä kaipais: Tela nakkeli lunta penkille asti takaapäin, takajousitus ja vaimennus olivat aivan liian pehmeitä minkäänlaiseen reittiajoon, se pohjaili ja ulostulovaimennustakin oli liian vähän, Samoin penkki oli aivan liian pehmeä ja turhan isokin sohva.
    Mutta: kevyt käsitellä ja käännellä umpisessa, vaikka oli puolileveä keula. Ummessa pehmeä jousitus auttoi ja keula nousi helposti yli esteiden
     
  19. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    No näinhän minä juuri aikaisemmin jo kirjoitin, että linkku jää pois. Miksi jankutat pienistä eroista, kun niitä on melko paljon ja ihan merkittäviäkin bd vs xterrain. Erikoista alkaa valittamaan siitä, että valinnanvaraa on.

    En minä ymmärrä mitään takuita rungon suhteen muutenkaan, mitä se muka korvaisi? Vakuutusyhtiöthän porukalle ostaa uusia runkoja eikä valmistajat. Kuten edelle kirjoitettiin niin kyllähän se 850 näkyy olevan myös tarjolla. Meidän perällä poromiehet pulttaa jokatapauksessa metritavarasta puskurit, korottavat tuulilasit pleksillä, laittavat leveimmät mahdolliset vuotsolaiset keulalle ja lyövät taljan penkille teki valmistajat mitä vain.
     
    Ukko ja juketsu tykkäävät tästä.
  20. ÄmJii

    ÄmJii X-RS Iron dog -19

    Ihteänikin kiinnostaa tämä uusi 600 xterrain lyhempänä versiona. Kummalla harjankorkeudella kyseinen kelkka oli ja minkähänlaiset välitykset näihin tulee kun ei ollut laitettu nuihin ladattaviin tietoihin. Että kuinkahan parkuu kone reitillä? Iskaripäivitystä varmaan joutuu tekemään. Miten muuten ajoltaan erosi summittiin jos ei konetta oteta huomioon? Varmaan tuo uus pikku summittiki aika kevyt ajettava mutta miten reittihommat niin siinä taas saattaa vetää lynksi pisteet kotiin?
     

Suosittele tätä sivua