LYNX 2019 mallisto?

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä JVRE800, 23/1/18.

  1. Jorrejeppe

    Jorrejeppe Member

    Nyt on tainnut unohtua, mistä lähdettiin liikkeelle. Valinnanvaran lisääntymisestähän en ole valittanut ollenkaan, vaan epäjohdonmukaisesta mallipolitiikasta. Moni tilaa Boondockerin loistavien testitulosten ja omien kokeilujensa perusteella, ja saakin ihan erilaisen kelkan, kuin mitä luuli saavansa. Minä kysyin tarjousta BoonDockerista muutamasta liikkeestä, ja vain yksi myyjä kertoi sen saman, minkä tehtaan edustaja myöhemmin vahvisti, että uusi BD onkin ihan eri kelkka kuin aiemmin, ja Xterrain on likipitäen sama, kuin vanha BD. No onhan siinä niitä pieniä eroja (koropala, sukset penkki), mutta perusratkaisu on sama.
     
  2. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Ei siinä myyjää tai tehdasta auta syyttää jos ostaja ei kunnolla perehdy tilaamansa kelkan spekseihin ja luulee saavansa jotain muuta. Toki asiantuntevan kauppiaan kuuluis se kertoa mutta ite en sen varaan jättäis, niitäkin on monenlaisia. Omalla kohalla tulee hyvinkin tarkkaan tuommosiin perehdyttyä kun uusia tilailee, nytkin kova paini päällä että Re vai Xrs. Pituuskaan ei selvillä. Heittäiskö arvalla..
     
  3. ÄmJii

    ÄmJii X-RS Iron dog -19

    Kyllähän nuita speksejä tulee kyllä luettua ja vertailtua että mikä se olisi itselle hyvä vaihtoehto. Mutta kun pitäisi päästä näkemään ja kokeilemaankin laitteita mutta se ei ole aina mahdollista. Mukava on aina kuulla kokemuksia muilta ketkä pääsee testaamaan, toki kaikilla omat mieltymyksensä... Nyt kun ei tullut kummaltakaan brp leiristä puolipitkää 600 kunnon iskareilla niin vähän malli hakusessa. Tämä xterrain ehkä näistä kiinnostas eniten. Iron dog ois kans kyllä kiinnostava mutta ehkä liian lyhyt. Tai ajellaan vielä ens talvi entisellä x-rs renellä joka on kyllä ollut mieleinen laite.
     
    M.E.A tykkää tästä.
  4. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Itekin ajelin xs runkosella xrs renellä kymppitonnin ja mieleisen siitä sai tehtyä. Taitaa nytkin tulla rene.. Ehkä.
     
    ÄmJii tykkää tästä.
  5. Puuhatimppa

    Puuhatimppa New Member

    Xtrimmi hakkas ikävästi säärille jotenki muovit pullottaa pahasti ulospäin. Kuopios kokeeltu. Paha sanoa mikä kiinnostas eniten. Joko 850 re tai xtrimmi.
     
  6. Rantalankila

    Rantalankila DS 3900 -22 & GL 3900 Syncro

    Tulipa tilattua BD 3700 RE malli ennakkoon. Vaikkakin täällä moni miettii että BoonDocker ei ole enään sama kuin ennen niin tilaa sit semmosen kuin itelle tuntuu hyvältä. Itellä ei ainakaan enään pätkät ja sikapatikon hakkaaminen niin kiinnosta, ja jos jotain kiinnostaa niin tilaa sit kelkan sen mukaan. En usko että BD RE muuttuu niin paljoa täysin umpisen kelkaksi pelkällä etupukin linkun poistolla etteikö sillä patikotkin menisi. X-terrain varmasti se mikä sopii parhaiten jokapaikan höyläksi, mutta minun mielestäni BD:ssä tulee olemaan hauskuuskerrointa eniten :)
     
    mikzar, Driver, M.E.A ja 2 muut tykkäävät tästä.
  7. Koulupoika

    Koulupoika Summit 850

    Kahden tuuman lapulla oli, eli 51mm. Itse tilaan kyllä 2,5 tuuman, eli 64mm lapulla. 155 otti jäällä huippuja, mutta tuohon 64mm versioonhan on pakko pudottaa huiput johonkin 130 paikkeille. Toivottavasti vaihtavat jo tehtaalla oikeat välitykset. Onhan se umpisessa vähän jäykempi kallistumaan, mutta muuten tuntui jopa kevyemmältä viedä. Tasaisella reitillä oikein miellyttävä Summittiin verrattuna, mutta patikkoon pitää takapään iskarit rakennella uudelleen. Jäin vielä miettimään kanssa tuota Summittia, mutta Lynxissä on paremmat astinlaudat. Summitissa on sähköstartti turhana painona ja hintana. Summitissa sukset ovat liian kaposet, kun nuo XC-Bladet tuntuu kantavan tosi hyvin. Varusteiksi tarttis Lynxiin tuon mountainremmin, raapimetkin, boondokkerin penkin ja takaiskarin jousineen ja tietenki muut normaalit hilppeet. Melko korkea tuulilasikin tulisi Lynxin mukana pakkaskelejä varten, muulloinhan sen voi ottaa pois. Taidan kallistua Lynxiin, kun monilla keleillä puolileveä keula on parempi ja pehmeässä pyöritellessä voi käyttää vain pikkusen enemmän voimaa ja panna sukset kapeammalle raidevälille.
     
    ÄmJii ja zzracing tykkäävät tästä.
  8. fleec

    fleec Well-Known Member

    XTRIM SC vois olla sekalaiseen käyttöön passeli kelkka ja aika hyvännäköinen tuo Radien verrattuna edelliseen malliin.
     
  9. jazzo

    jazzo BD3900RE -19

    Olisiko näkemystä siitä miten hyvin bd3900re:n telasto ja erityisesti etupukki toimii reittipatikossa verrattuna summitin t-motioniin perus 36mm kybeillä? Onko bd parempi, kantavampi? Vaikka linkkuja ei olekaan.

    Boondockeria ei ollut etelän koeajoilla ja siltä osin tuli vesiperä tänään Hyvinkäällä. Xterrainin varustelu, väri ja olemus koeajolla oli kaukana boondocker hengestä ja ei nostanut fiiliksiä ollenkaan. -20 malleissa varmaan ottavat tuota huomioon. Palautetta tehtaan edustajan mukaan on tullut.

    Xtrim re oli positiivinen kokemus vaikka sellaista en itse ole harkitsemassa. Räväkkä voimalinja, hyvin ohjasi mutkissa, keulaa kevensi hauskasti. Reitille kovaan ajoon ja satunnaiseen kikkailuun reitin vierellä varmaan oiva peli.
     
  10. Rampas

    Rampas Well-Known Member

    Mikähän jarru mahtaa olla 600RE:ssä ?
    Esittelyssä kukaan ei osannut varmaksi sanoa, yläsäiliö on ainakin muovinen, en RS-jarrusta ihan helpolla luopuisi...
    Satulaa ei saa edes ennakossa otettua parempaa, vakio on vähän liian pehmeä, Dockerin jakkara ols hyvä.
    Ja RS-kittiä ei enää ole :(
     
  11. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Tämä kertoo aika selvästi sen, mihin Rovaniemen pojat nykypäivänä satsaa. RE:n huippuvuodet alkaa olla takanapäin.
    Onhan heillä toki yleiskelkkana maailman paras Boondockkeri, joka käy suoraan enskaradalle ja patikkoon. Ainoa miinus siinä on vaan se, että se on PITKÄ!!!!
    Tieten RE X-trim on kanssa tehty reittipaukutukseen, mutta siinä yksi puute: Sekin on PITKÄ!!!!
     
    rupsu ja Mika_R tykkäävät tästä.
  12. Janme

    Janme Well-Known Member

    Ja kumpaakaan ei saa 600R koneella, jos haluaa samaan pakettiin paremmat iskarit. Minäkö muka yksinkertainen, nyt en aivan ymmärrä...
     
    Koulupoika tykkää tästä.
  13. Jorrejeppe

    Jorrejeppe Member

    Näin oli vielä tänä vuonna, vaan ei ole enää. Tehtaan edustajan mukaan BoonDocker RE on muutettu puhtaaksi syvän lumen kelkaksi, ja yleiskelkaksi on luotu Xterrain.
     
  14. ÄmJii

    ÄmJii X-RS Iron dog -19

    Ihme homma tosiaan tuo että tulee uusi hieno 600 kone ja sitä ei laiteta x-rs renen tsi xtrim re runkoon missä kunnon iskarit niinku oli aiemmassa malleissa. Omaan makuun ja varmaan ajotaitoihin nähen se on paljon rennompi ajettava kuin isolohko. Kummiskin tämmönen 137/3500 laajentaa kelkan käyttöä hivenen reittihommien ulkopuolellekkin, mutkissa ehkä hieman hitaampi kuin pätkä mutta itselle ei mitään merkitystä. Tuolla omalla vanhalla x-rs renellä on tehty kaikki reittireissut ja kotihommissa vedetty latuhöylää ja ahkiolla polttopuuta metästä onnistuneesti, toki järki pitää olla kuormien kanssa.
     
    Koulupoika ja Mika_R tykkäävät tästä.
  15. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    @Mika_R jo aikaisemmin kirjoittikin, että Lynx vetelee reittiporukka korville, ihan isän kädellä. Pitkiä pötkylöitä on kyllä eri lumensyvyyksille 10 cm:n välein, mutta reittitykkejä on kaksi. Niistäkin karsittu pois ne osat, joilla aikoinaan RE (= Racing Edition) malli on ansaittu. Eikö Lynx filosofian mukaan pitäisi nyt RE olla enemmän SC? Käsittääkseni pätkillekin on vielä asiakaskuntaa kohtuu laajasti? No mutta eihän tässä tartte itkeä, kun on niitä muitakin merkkejä.
     
    Mika_R tykkää tästä.
  16. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Minä olen pätkällä vedellyt ladut ja ahkiot. Ja puukin liikkuu, kun pidetään järki ja pohjat kunnossa.
     
  17. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Itseäkin vähän ihmetyttää, että mihin tuota Xterrain mallia tarttee. No toki sen nyt tarttee kun Boondockkeri muutettiin ilmeisesti umpislaitteeksi, mutta eikö siellä jo ollut kuitenkin BD DS sitä varten ? 3700-4100 telanmittojen välillä taitaa olla niin monta mallia, että ei laskuissa pysy mukana enää. Okei 3700 mitalla ajaa reittiäkin ihan kohtuudella, mutta kyllä kait yksi lynxin syömähampaista on kuitenkin ollut se markkinoiden kovin reittikelkka suoraan tehtaan paketista eli 600RE.
     
    Mika_R tykkää tästä.
  18. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Siinä Hyvinkään esittelyt:) IMG_20180412_135809.jpg IMG_20180412_135815.jpg IMG_20180412_135829.jpg IMG_20180412_135826.jpg IMG_20180412_140354.jpg
     
  19. Make76

    Make76 Khaos 146, 5900, SnoScoot 200

    Vissiin tuosta 4 vuoden takuusta joutuu maksamaan jo muutaman tonnin ostaessa. Mitä olen kuullut välirahoja näihin, niin olleet aika kovia vaikka vaihdokkina ollut kullanarvoinen Brp. Kyllähän sen ymmärtää, että hintansa on tuolla takuulla, mutta tuntuu että välirahat on karannut aivan älyttömästi. Melkeenpä ottasin sen kahden vuoden takuun jos saataisiin välirahat sille tasolle millä on totuttu kelkkoja vaihtelemaan. Tarjosin -17 mallin kasisatasta Switchbackiä jolla ajettu 3 tkm vaihdossa xtrmi re:hen, niin väliraha lähenteli kymppitonnia. Uusi 850:nen Sks Polaris vaihtuisi alle 4 tonnin.
     
    Hemikoo ja Vilbur tykkäävät tästä.
  20. Korvenmies

    Korvenmies Well-Known Member

    Jep. Sitähän nuo välirahat tuntuu olevan. Liikkeiden välillä todella suuria eroja
     

Suosittele tätä sivua