Arctic Cat 550 EXT -91 röpeltää ja tukehtuu.

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Kalpa, 14/1/24.

  1. Kalpa

    Kalpa Member

    Avaampa uuden keskustelun aiheesta. Kaipailisin hieman mielipiteitä ja ajatuksia vianetsinnän kanssa. Kyseessä siis vanhempi Arctic Cat EXT 550 Special -91.

    Kelkka lähtee kylmänä seisonnasta toisella nykäsyllä käyntiin ja käy hienosti tyhjäkäyntiä. Kylmällä koneella kiihtyy ja saa piikin normaalisti siinä about 5000 rpm kohdilla. Mutta lämpösellä koneella alkaa ongelma. Kone alkaa röpeltämään 4000 - 4500 rpm kohdilla ja korostuu varsinkin, jos ajaa lumessa kun on vastusta. Ei kestä kaasua, jos liikaa painaa niin meno loppuu jaa tukehtuu, kun päästää tyhjäkäynnille niin kierrokset tippuu 500 luokkaan ja hetken ajan kuluessa tasaantuu takaisin sinne 1500 rpm ja taas mennään, mutta alkaa röpeltään sielä 4500 kohdilla. Jos ei ole vastusta ja herkuttelee kaasun kanssa niin voi vahingossa saada piikin eli 5000 rpm kierrokset ja jälleen mennään niin ettei tietoakaan röpeltämisestä. Lämpösellä koneella lähtee laakista tosin käyntiin.

    Kelkkasta ohitettu peukkukaasun mikrokytkin sekä kaasareiden magneettikytkimet, koska booas, mikrokytkin rikki. Imukurkut vaihdettu sekä kaikki pa-letkut, bensatankki putsattu. Kaasarit ultraäänipesty ja säädetty tehtaanarvoihin, niin kohokammion polttoainepinta säädetty, seosruuvi (1,5), neula keskellä, tyhjäkäynti, ja synkkaus molemmissa kaasareissa.

    2t-öljypumppu säädöissään, staattorin Ohm lukemat mitattu ja on kunnossa, Puolan ensiöpuoli ok, mutta toisiolta en saanut tuloksia. Uudet Champparin tulpat. Kytkin juuri huollettu. Matto liikkuu käsin variaattorille asti ongelmitta.
     
  2. rainbow6

    rainbow6 KRT

    Viimeksi muokattu: 14/1/24
  3. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Todennäköisesti käy rikkaalla. Pojan exciter 2:ssa samaa vikaa. Laskettiin kaasarien neuloja, nii korjaantui. Voi joutua myös pääsuuttimen vaihtamaan pienemmäksi, jos neulan säätö ei riitä. Tässä vehkeessä ilmiö korostui lämpimällä ilmalla. Lisäksi torssin temppuilu aiheutti lisää hämmennystä.
    Aina kannattaa pyrkiä pitämään seokset miuluummin liian rikkaalla kuin laihalla. Optimi ois vaihdella suuttimia kelin mukaan näissä kaasarivehkeissä.
    Ryyppy kannattaa myös tarkistaa, et lähtee kokonaan pois päältä joka kaasarista.
     
  4. Kalpa

    Kalpa Member

    Tuommoinen CDI-box löytyy hyllystä varaosana, mut vielä en oo kokeillut. Koska vähän epäilen tämän pettäneen, kun kumminkin on saanut toimimaan, jos kykenee herkuttelemaan kaasulla tehopiikille niin sit on taas vetoja.

    Ryypyn olen tarkistanut kaasareiden putsaamis operaatiossa. Vaijeriin asetettu useamman millin tyhjä ennenkuin lähtee vetämään nastaa ylös. Tietty putsattu, niin liikkuukiin pesässään.

    Tänään tarkastelin:
    Puristukset
    kylmänä: 8&7,
    Kylmänä pikkutilkka öljyä ja noin 5 vetoa ennen mittaamista: 9,2&8,3,
    lämpimänä: 7,2&6,5
    Hieman on eroa noissa paineissa, mites raati on mieltä kuinka paljon nämä sais heittää, et olis toleransseissa. Vai alkaako tällä oleen jo mäntien vaihto edessä, hieman toki kyllä alhaset ovat..

    Sitten tulpat mustat ja märän oloiset, ikäänkuin rikkaalla kävisi.
    Nostin neulojen sokkia keskeltä yhden pykälän toisiksi ylimpään, eli pykälällä lasku alaspäin laihemmalle. Pakkasta oli tosin enempi mitä aikaisemmin vian ilmetessä. Nyt kelkka tuntui vetävän ilman röpeltämistä pienellä koeajolla puuterilumessa. Pystyi pysähtymäänkin ja vetoja löytyi. Tuntui tosin hieman, että kierrokset jäi leijumaan inansen, joten säätöjä vielä yrittää rukkailla jonkin suuntaan.
     
    Vesukka tykkää tästä.
  5. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Äkkiseltään mun silmään väljä...
     
  6. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

  7. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Onko tämä nyt 1991 530 vai 1992 550?
     
  8. Kalpa

    Kalpa Member

    EXT 550 kaasaripeli tämä on, ja papereissa käyttöönotto 1991.
     
  9. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Eli 1992 malli joka otettu käyttöön 1991.
     
  10. JEP

    JEP RE -14, XCF, Viking II, Lynx 3500, XCSP 500

    Onko suuttimet vakiot? Voisko pakoputkessa tai vaimentimessa olla
    vikaa?
     
  11. Kalpa

    Kalpa Member

    Jees, hyvä pointti.
     
  12. Kalpa

    Kalpa Member

    Suuttimia katselin mutta ei ole minkäännäköisiä merkintöjä, kuva vielä pääsuuttimesta..

    Pakoputkesta nyt sen verran, et paisarin ja änkän liitos viallinen, vuotaa läpi. Tämä pitäis huomenna korjailla tiiviiksi. Vaikuttaa vastapaineisiin varmasti.
     

    Lisätyt liitteet:

  13. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Leijuminen voi johtua myös kaasareista, et ei oo ihan synkrossa. Ite säätelin korvakuulolta kaasuttelemalla. Ensin tosin mekaanisesti samaan ja sit hienosäätö korvalla, et laskee kierrokset hyvin..
     
  14. M.E.A

    M.E.A Lynx

    -91 on molempia. 530 vanhalla afs keulaisella rungolla ja 550 special on sitten uudempi aws runkoinen joka tuli 440 prowleriin kesken -90 kauden. Tai näin ainakin muistelen:D
     
  15. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Voi olla, ei jaksa muistaa. Kommentoin tuon linkittämäni korjausmanuskan tiedoilla, 1991 530 EXT ja 1992 550 EXT. Hihnansuojuksessa oli muistaakseni tarra jossa kerrottu suuttimien koko korkeuden ja lämpötilan mukaan.

    Edit Offia. Tosiaan oli myös 1992 vanhakoppainen EFI Wildcat ja AWS koppainen kaasari malli, meillä oli tuo AWS.
     
    M.E.A tykkää tästä.
  16. Kalpa

    Kalpa Member

    Nyt on special tietoa, viisastuu itsekin tässä samalla. Mutta Juu, 550 spesiaali tämä vissiinkin on.
     
    M.E.A tykkää tästä.
  17. Kalpa

    Kalpa Member

    Pitääpi tuo suojakin tarkistella paremmin huomenna, kun pääsen tallille ropeltaan.
     
  18. Kalpa

    Kalpa Member

    Nonniin, nyt tuli vedettyä pidempi koeajo sillain et kone varmasti lämmin. Alko jälleen röpeltään, ja taas pajahommiin.
     
  19. hemuli

    hemuli Well-Known Member

    Onko pakoputki ehjä? Minulla oli paisari alapuolelta halki ja oireili samaan tapaan (mikäli oikein muistan vuodelta 95 tai 96..). Huomasin vahingossa kun irrotin putken ja heitin lattialle nurinpäin. Ei ollut ratkennut saumasta vaan sieltä aivan alimmasta kohdasta.
     
  20. Kalpa

    Kalpa Member

    No just äsken tuossa tuumailin ja katselin, paisarissa on halkeama, noin 10 cm pituinen. Sekä tietty tuo äänenvaimentimen liitos on huono. Laitetaan nämä taas sitten seuraavalla tallipäivällä kuntoon ja palataan taas asiaan miten käy.
     

Suosittele tätä sivua