Ski-doo Formula III kipinä katosi *VIKA LÖYTYNYT!*

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä M.Haasto, 4/11/08.

  1. Kallone_

    Kallone_ Well-Known Member

    Re: Ski-doo Formula III kipinä katosi

    Onko kipuna löytyny ??? kai sun tarvii mennä ostamaan irtokipinöitä ;D ;)
     
  2. M.Haasto

    M.Haasto Member

    Re: Ski-doo Formula III kipinä katosi

    Noniin, erinäisten työ ym kiireiden takia on hieman formulan tutkinta jäänyt...

    Tänään laitoin kelkkaan toisen CDI-boksin ja kasailtiin kone kasaan(ne pakoputkien jouset on muuten todella v****mainen saada paikalleen)! Ei muuta kun nykimään ja konehan lähti käyntiin! Voi sitä riemun määrää, kun tuo kone ei ole tosiaan käynyt kahteen vuoteen!! (Tällä kertaa selvittiin siis ilman irtokipinöitä ;D)


    Mutta:


    Kone ei ota kierroksia kuin vajaa 3000. Ilmeisesti siis tuo D.E.S.S systeemi rajoittaa kierroksia?? Seuraava kysymys onkin: Kun kelkassa on nyt tuo toinen CDI-boksi, niin eikö vanha D.E.S.S-"avain" sovi siihen enää? Nettivaraosassa oli ollut myynnissä juuri tuollainen D.E.S.S blanko-avain, eli onko nyt hommattava uusi avain, joka koodataan tuolle boksille sopivaksi(kuka koodaa sen?)? Vai voiko tuon vanhan avaimen koodata uudelleen? Vai mitä pitää tehdä??

    -mh
     
  3. Yamppa

    Yamppa Assault 800 &1050

    Re: Ski-doo Formula III kipinä katosi

    Joo boksi ja dessi pitää olla yhdessä. En osaa sanoa voiko sitä vanhaa koodata uudellee, joku viisaampi varmaan kertoo siitä kohta. Mutta koodaus onnistuu ainaki merkkihuollossa.
     
  4. Methanolic

    Methanolic Well-Known Member

    Re: Ski-doo Formula III kipinä katosi

    No niin. uskohan se poika viimein.. D.E.S.S palikka ja kelkka ohjelmointiin merkkiliikkeeseen ja kovaa ajoa ????
     
  5. M.Haasto

    M.Haasto Member

    Re: Ski-doo Formula III kipinä katosi

    Tänään tuli kelkka ohjelmoinnista ja hyvin pelaa. vanha dessi avain oli hajonnutkin joten laitettiin uusi siihen.
    Hajosikohan tuo CDI-boksi nyt sit ihan itestään vai onkohan sen joku muu juttu särkeny? Ajattelin vaan että onkohan
    odotettavissa, että tää toinenki boksi pamahtaa kohta?? toivottavasti ei..

    -mh
     
  6. Methanolic

    Methanolic Well-Known Member

    Boxin sijoituspaikka on isoin syyllinen niihin särkymisiin.. saisitko sen vanhan boxin auki niin pääsisit tutkimaan onko siellä kosteusvaurioita tai palaneita komponentteja?? sehän on valettu semmoiseen massaan mutta vaikka leikkaamalla sen kotelon reunoiltansa auki?? jos jännitteensäätäjä ei oo kovin kallis ja vähänkään epäilet sen toimivuutta niin vaihda vaikka varmuuden vuoksi..
     
  7. M.Haasto

    M.Haasto Member

    Laitetaanpa tähän vanhaan viestiin vähän jatkoa, eli nyt tuolla "uudella" boxilla ajettu reilut 1000 km ilman mitään ongelmia, hyvin pelaa. Ihmettelen vaan vieläkin sitä, että mikä sen sitten rikkoi, kosteus vai joku muu? ja onko odotettavissa, että tuo boxi, kun on käytetty kuitenkin, niin hyytyy jossain vaiheessa?
     
  8. F3

    F3 Vaimikäseoli...?

    Itselläni on vm-98 Formula 3 (sama yksilö, josta "Methanolic" puhui) ja kelkasta meni ensin jännitteensäätäjä pimeeksi (alkoi polttamaan ajovaloja)...käväsin hakemassa tarvikemallin tilalle ja liittelin sen paikalleen oikeaoppisesti kutistesukkaa (säätäjän mukana ei tullut liitintä) ja kolvia käyttäen...noh, pelas mainiosti 600km kelkka jonka jälkeen "Methanolic":in kuvaamat oireilut alkoivat...Ski-doon merkkihuollossa totesivat CDI-boxin olevan hajalla ja sen rikkoutumisen oli aiheuttanut juurikin tarvikemallin jännitteensäätäjä!Kallis tikki tuli (Säätäjä 70€, boxi 450€+työt)...Säätäjän johtoja ei kuulemma kärsisi mennä itekseen myöskään kolvailemaan, voi hajottaa kuulemma paikkoja...Eli sinuna hakisin alkuperäisen säätimen tilalle ennen kuin käräytät uuden boxisi...ei maksa kuitenkaan kuin muutaman kympin...
     

Suosittele tätä sivua