Lynx 250GL -90 & Lynx 250GL -90 Syncro

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä Samza_, 17/7/09.

  1. Samza_

    Samza_ 250GL -89

    Vs: Lynx 250GL -90 kunnostusta

    Noh nyt se sammuu napistakin :) ja alako käymään oikealla lailla tyhjäkäyntiä kun nyt on kuuma ilma.. Pitää vielä vikaa selvitellä kun saattaahan se olla että tää kesä vaikuttaa käyttäytymiseen.. Telastokin on kiinni jo ja pientä testiajoa piti suorittaa ja melkein sai kukkapuskat kyytiä ;D Tänään joutessani sääjin kaasuvaijeria kahvalta kun tyhjää liikettä oli noin ½ cm :eek:

    EDIT: ainiin eilenhä se hyrskytteli pihalla tunnin ilman sammumatta ja lämpöasteita oli jotain +9 astetta.. Joten tässä mietiskelin että laajeneekohan se imupuolen kurkun halkeama aina lämpiämmällä ilmalla ja sitte mennee umpeen kylmemmällä ilmalla.. Pitää tässä vielä vilkuilla..
     
  2. juhispahis

    juhispahis AC PORO

    Vs: Lynx 250GL -90 kunnostusta

    Ei välttämättä ole tarpeen sitä tuntia paikallaan käyttää ;D
    Kattele se kurkku läpi, eihän se montaa euroa uusikaan maksa!
     
  3. polaris edge 500

    polaris edge 500 polaris RMK 550-09 polaris iq 600cfi-07

    Vs: Lynx 250GL -90 kunnostusta

    eihän sitä tuntia kannata turkaah käynnissä pitää ja otat kurkun käteen ja ja katot jos on paska ni uus tai jesari pantentti jos ei ole rahnaa mut suosittelen uutta
     
  4. Samza_

    Samza_ 250GL -89

    Vs: Lynx 250GL -90 kunnostusta

    No nyt se pellaa niiku pitääkin ::) Nojaa, raplaillaan sitten talvella enempi sitä tyhjäkäyntiä, nyt pitäisi selvittää kun mittari heitti taas pelaamasta..
     
  5. veltsu91

    veltsu91 Summit 800 -03

    Vs: Lynx 250GL -89/90 kunnostusta


    Ompahan tuoki kokeiltu jo ::) Ei se vaan mihinkään lentäny, ku eihän se sieltä mihinkään pääse, mutta siinä vesirossin lomassa vaan hoksi, ku tela ei pyöriny ihan normisti alla ja oli laakeri lähteny veteleen kääntöpyörästä.. Ei muutako uutta laakeria alle ja kovaa ajoa..


    E: kirjotusvirheet korjattu ::)
     
  6. Samza_

    Samza_ 250GL -89

    Vs: Lynx 250GL -90 kunnostusta

    Tälle ummenkulkijalle kuuluu nykyään tällästä:

    http://www.aijaa.com/v.php?i=4967384.jpg


    8)

    Vielä pitäisi tuo uudelleenverhoiltu penkki kiinnittää ja havuja putsailla pois kun kerran männyn alla seisonut. Tyhjäkäyntiviasta sen verran että nyt se pelottelee pelkästään että on muka sammumassa ;D


    Edit: Ei perskele tuosta hostipalvelusta löytyny foorumille näytille pistettävää kuvaa.. Joten kärsikää linkeistä..
     
  7. Kultanen_

    Kultanen_ Well-Known Member

    Vs: Lynx 250GL -90 kunnostusta

    Onse komee ;D
     
  8. Samza_

    Samza_ 250GL -89

    Vs: Lynx 250GL -90 kunnostusta

    On se komiampi ainakin mitä ostaessa ;D Penkistä vissiin silloin oli otettu paloja vappuviuhkan tekemiseen :D Pitäskö sitä vielä mennä puunailemaan 8) Ainakin penkki kyhätä kiinni jollain tapaa..
     
  9. Samza_

    Samza_ 250GL -89

    Vs: Lynx 250GL -90 kunnostusta

    Tsiikailin ajankuluksi oman kakspökän johtoja ja huomasin että koneen puoleisen liittimen yksi johto on melkein poikki. Pitäisi se mennä laittaan kiinni kuhan vaan tokenisi tuosta äidin kakspökän kanssa taistelusta. Ensin ei millään käyntiin, sitten minun tulpalla heti käyntiin ja hörskyttelee nätisti, no vanha tulppa (bosch) takasin kiinni ja armottoman nykimisen jälkeen käyntiin. No heitimpä huruakin että se tokenisi kesän jäljiltä ja hyvin pelasi.. Olipa hauskaa2 kun sai pakitella jos ei mahtunu kääntymmään. Löysimpä muuten kadonneen mittarivaijerinkin, joku oli piilottanut sen ilmanputsarin taakse (syncrossa) mutta ei sitten millään lähteny se mutteri tjsp kierteille.. Pitäsiköhän tähän topiikkin tehä tilaa myös tuolle syncrolle ettei netistä tila lopu? ;D

    [​IMG]
     
  10. Hovelinksi

    Hovelinksi Lynx Re

    Vs: Lynx 250GL -90 & Lynx 250GL -90 Syncro

    Tuo 250 tyhjäkäynnin ylösjääminen on ominaisuus.Siitä jos kurkku menee niin häviää yleensä tyhjäkäynti kokonaan..tietenki kannttaa tarkistaa se.Eli jättää ihan kunnossa olevanaki kierokset vähän ylös ja kun lipsauttaa kaasua niin tasaantuu normaaliin..jos se taas itestään nostaa sielä normaalista kieroksia niin sitten imuvuotoja tutkimaan tarkemmin.
     
  11. Samza_

    Samza_ 250GL -89

    Vs: Lynx 250GL -90 & Lynx 250GL -90 Syncro

    No tuotakait se oon mieki ajatellu kun näytti olevan äiteenkin synkrossa tuota että se kävi korkeilla kierroksilla. No nyppä se mieki tiiän ja oon suhkot hyvin saanu tyhjäkäynnin esille kun olen muistanu lipsauttaa kaasua hetken päästä. Että saattopa se olla se tyhjäkäynnin katoaminen vain se että ollu korkeilla kierroksilla ja mie säätäny menemää ja sitte lipsauttanu kaasua niin oon säätäny tyhjäkäynnin pois kokonaan.. Kiitokset muuten tästä tiedosta. Ainiin joo, tässäki videossa http://www.youtube.com/watch?v=uuUkwk8N_Yw&feature=channel_page näkyy mitä se teki viime vuonna, ennen 0.10 tapahtuvaa pätkäsyä se laski kierrokset ja sammui. (moottori lämpimänä koska olin lähössä ajamaan ja annoin sen hörskytellä käynnissä kun en tykkää kylmää konetta kovin rääkätä ja kävin ajankuluksi hakemassa videokameran ja kuvasin) Tosin silloin oli vielä entisen omistajan sääjöt ja viritykset (mm pyykkipojan jousi oli tulpanhattuna ;D) Ja tänä talvena onkin sitten vähän paremmat sääjöt.


    Nojoo, asiasta kolomanteen, ei kerienny ees kunnon lumet tulla niin synkron Bosch merkkinen tuluppa sano sopimuksen irti. Tai no kyllä sillä lämmin moottori käynnistyy ja pysyy käynnissä, mutta kylymänä ei lähe ollenkaan. Huomasimpa tuossa säätäessäni että entinen omistaja on tuunannu takavaloa

    [​IMG]

    Eli se yläosa tummennettu jollain (mustalla sprayllä?) niin että vain alaosasta näkyy valo. Pitäskö vaihtaa laseja ;D
     
  12. Hovelinksi

    Hovelinksi Lynx Re

    Vs: Lynx 250GL -90 & Lynx 250GL -90 Syncro

    Jos halut varma toimisen tehä siitä kikottimesta niin käydä alakerta auki ja vaiha stefat+päätylaakerit.Ei oo kallis remontti koska laakereina ihan normi kuulalaakerit.Alakerta siinä on melkeen heikoin lenkki.Männällä ajaa noin 5000-9000km ajosta riippuen.Kytkin kanttii käyttää auki ja putsailla+vaihtaa pultit ja rullat jos ovat kuluneet paskaksi.
     
  13. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    Vs: Lynx 250GL -90 & Lynx 250GL -90 Syncro

    Tuo takavalo on kaksiosainen, tainnu ylempi polttimo palaa.
     
  14. Samza_

    Samza_ 250GL -89

    Vs: Lynx 250GL -90 & Lynx 250GL -90 Syncro

    Tässä joskus kun valpastuisi päivemmällä ottamaan kuvia. mutta siis tuota kyllä tuo lasi on jollakin tummennettu ainaki jos vertailen oman kakspökän ja syncron takavaloja keskenään..

    Ja juu, Täytyypä tässä suunnitella koneen remppaa kunhan ensin saa corollan koneen rempattua. Eipä tuo muuten ole mitenkään huonotoiminen, saapi kuskattua kaveritkin reessä ilman että alkaa niskuroimaan 8) ;D
     
  15. jmheik

    jmheik Well-Known Member

    Vs: Lynx 250GL -90 & Lynx 250GL -90 Syncro

    Aika varmasti tuohon heijaavaan tyhjäkäyntiin on syypäänä rikkinäinen kampuran stefa. Mulla teki just samaa tuo tyhjäkäynti ja imukurkku oli ehjä. Alakertaremontin jälkeen tyhjäkäynti tasaantu ja ei tarvi kaasulla lipsautella.
     
  16. Samza_

    Samza_ 250GL -89

    Vs: Lynx 250GL -90 & Lynx 250GL -90 Syncro

    No nysse minun kakspuokki tuli mustasukkaseksi kun otin siitä tulpan äiteen synkroon ja kävin hurulla muutaman kerran. ;D Aattelin sitäkin piristää ja pyttyyn hiukan kaajoin bensaa ja tankkiin ja primeriä: "oho tästä on taas menny paine" no ei siinä, jatketaan kuitenkin ja kaasu pohjaan ja sieltä räpsähti, kaasu hirtti kiinni. Onneksi ei kuitenkaan kerenny nykässä käyntiin..

    Ja äiteen syncro lähti laakista käyntiin uudella tulpalla, ihankuin olisi jo oottanukkin että pääsee kulkemaan ensilumen päällä ;D
     
  17. Samza_

    Samza_ 250GL -89

    Vs: Lynx 250GL -90 & Lynx 250GL -90 Syncro

    Noniin, alkoihan se kaasuvaijerikin pelaamaan kun annoin vähän lämpöä, rakkautta ja crc:tä ;D Tänään kokeilla jos tuosta syncron vanhasta tulpasta on enään mihinkään.. Kun minun tuluppa on nyt siinä ja tuluppa-avain on hävinnyt taas mystisesti penkin alta..
     
  18. Samza_

    Samza_ 250GL -89

    Vs: Lynx 250GL -90 & Lynx 250GL -90 Syncro

    Sattuipas hieno juttu. Kaveri pöristeli menemään minun kakspökällä ja mie äiteen kakspökällä. No siinä sitten kuuntelin että jopa tuo kuulostaa erinlaiselta tuo minun kakspökä. No huomasin että putkihan siinä vuotaa mutta en löytäny mitään paikkaa mistä se vuotais. No kaveri tihrusteli pytylle että miksi tuossa on jotenkin ouosti tuo putki. No sitä sitten askartelemaan irti (oli muuten pikkasen tiukassa jouset) ja vika löytyi:

    [​IMG]
     
  19. Samza_

    Samza_ 250GL -89

    Vs: Lynx 250GL -90 & Lynx 250GL -90 Syncro

    Joopasen joo, syncrolla on tullu ajeltua..

    Kävinpähän eilen hakkeen uuen moottorin tärinänvaimentimen ku edellinen oli halaki oikee kunnolla. Vaikka oli tänää pirskatti perjantain kolomastoista päivä nii mie otin itteäni niskasta kiinni ja vaihoin elämäni ekkaa kertaa sen.

    [​IMG]

    Siinä hetkisen askartelun jälkeen, piti variaattoripuolelta tonkia toinen mutteri ku se sinne pirisi niin sen takia kuomu tuettu lapiolla.
    Oli siinä huonoa onneakin kun rapatin hienosta työkalusarjasta hajosi räikkä mutta sain sen pellaamaan niin että se ei enää pyöri mihinkään suuntaan tyhyjää. Sitte mie sen kasasin ja laitoin käymään ja kaikki oli ok. Tyhjäkäynninkin sain palion paremmaksi kun menin ilmaruuvia pyörittelemään kaasarista. Mutta minkä tähen tuo on alakanu pätkimään kun lähtee kiihyttään vähän korkeimmille nopeuksille? Ennen ilmaruuvin jne säätöjä se pätki samalla lailla. Huomasin että siitä nelinapasesta liittimestä on ruskia johto meleko poikki, yritin siihen sähköteippiä pyöritellä muttako oli niin mukavasti rasvassa jne. Eipä se mittää vaikuttanu. Vieläpä sanon että meleko viritys se ilimanputsari..


    [​IMG]
     
  20. hamalla

    hamalla Member

    Vs: Lynx 250GL -90 & Lynx 250GL -90 Syncro

    Tuli hankittua tuollainen syncro.
    Yks mikä ihmetytti on vaihteisto, molemmilla vaihteilla liikkeelle lähtö melkein samanlainen ja kulkee molemmilla vaihteilla suunnilleen yhtä lujaa.
    Onko normaalia?

    Onko kokemuksia perän nostosta?
     

Suosittele tätä sivua