ÄRRRÄ:n talli, RXL-päivityksiä sivulta 35

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä ÄRRRÄ, 15/4/09.

  1. ÄRRRÄ

    ÄRRRÄ Well-Known Member

    Vs: RXL-projekti (jatkoa)

    Hätäapu, tuskin olis kovin hyvä ratkaisu. Vaimennukset ku ottaa pois niin jousitus paukkuu pohjaan ihan heittämällä vaikka olis jäykempikin.
     
  2. ÄRRRÄ

    ÄRRRÄ Well-Known Member

    Vs: RXL-projekti (jatkoa)

    Telasto on nyt osina. Liukurungot lähtee hitsaukseen huomenna ja ennen kasausta kiinnityspisteet pitää holkittaa. On sen verran reiät levinny. Takapukin iskari lähti huoltoon tänään.

    Eilen saapu tontille CTRL-sukset. Niinku kuvistaki näkee niin on aika paljon leveämpi ku vakiosuksi tai ne catin sukset joita olin laittamassa. Pitää varmaan hommaa lehtimäeltä vielä muovit. Ohjarit pitää muuttaa noihin sopiviksi. Catin sukset voiki laittaa sit siniseen. Kyllä tä vielä valmistuu. :)

    [​IMG]
     
  3. ÄRRRÄ

    ÄRRRÄ Well-Known Member

    Vs: RXL-projekti (jatkoa)

    Alusta alkais olee nipussa. Huomenna paikalleen. Ohjarit sain hitsailtua, suksetki voi laittaa paikalleen. Etupukin kiinnityspisteet oli kulunu ovaaliksi, oli pakko säveltää. Vaihoin vahvikelevyt ulkopuolelle, vedin ne kahella pultilla niin tiukkaan ku uskalti, tein etupukin taaempaan akseliin 12mm kierteet ja pulttasin sen 12mm pulteila, jos kestäs taas hetken. Sisäpuolella on nyt teräsprikat ettei puki lähe kaivaa itteensä liukurunkoon. Alkuperänen kiinnitys on yhdellä 9,5mm (tuumakokonen) läpipultilla, nyt on paljon tujumpi. Nyt jos se ei kestä niin sit se tarvii korjaa taas. :)

    Takaiskariki tuli jo huollosta ja liukujen kärjet on hitsattu. Huomena näkee onko tarpeeksi mutkalla.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  4. ÄRRRÄ

    ÄRRRÄ Well-Known Member

    Vs: RXL-projekti (alkaa valmistua pikkuhiljaa)

    Alusta ja sukset on paikallaan. Etupukilla on aivan liian jäykkä jousi ja takakytkennät pitää pyöräyttää aiemmalle. Muuten se alkas alustan osalta olee testiä vaille. Liu´ut on nyt taivutettu, nyt riittää tila. Jää vielä hiukan rakoa mattoon vaikka takapään painaa melkein pohjaan, ja kytkennät kun vaihdan niin liu´un kärjet ei käänny enää niin alas edes.

    Controllit meni paikalleen melkolailla suoraan. CTRL kiinnitys on 74mm, mulla vakiosatula 75mm, otin satulan liukuholkin reunaa hiukan pyöreämmäksi ja porasin holkin reiän 10mm (alkujaan about 9,5mm, tuumakoko) ja 10x120 pulteilla paikalleen. Kumit on satulan alla ylösalaisin, jos ei pelitä niin käännän toisinpäin, sit ptäis ainaki olla ok.

    Ohan tossa vielä jotain tehtävää tosin, ketjukopan kansi paikalleen ja varmaan tarvis ölppääki, tankoon kunnon pultit ja yks koropala vaan, takapuskuri tarvii vääntää ja jos ehtii niin tuninki äänernvaimennin. Kuomu jää vielä laittamatta. Parin viikon pästä on Ivalon maalla ajettu jo ekat testit, saa nähä mitä käy :eek:

    Olisko ketään mukaan keräilemään osia reitin varresta?

    EDIT: saa nähä joutuuko ton taaemman iskarin alakiinnityksen siirtää takapukin juureen.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  5. ÄRRRÄ

    ÄRRRÄ Well-Known Member

    Vs: RXL-projekti (alkaa valmistua pikkuhiljaa)

    Niin joo..tuli muuten tällanenki tänään. Tuo on siis megasuirtti, vaatii vielä toki kotelon ja sit tarvii alkaa värkkää johtosarjaa. Haaveissa oli ohjailla tolla sitte tulevaisuudessa näköjään hankintaan menevää stormin konetta. :p

    Vakio 650-kone nyt, ja vakioruisku, enkä ala sitä varmaan muuttamaankaan ennen ku tarvii oikeesti enempi bensaa. Tuo vakioruisku toimii ihan nappiin ton oman koneen kans. Mutta bensan lisääminen on vaikeeta, tuo megahan on säädettävä ja se hillitön säätäminen alkaa sit tulevaisuudessa ;D Kyllähän noin karmeen ;) maton pyörittämiseen tarvii ainaki 150 heppaa.

    [​IMG]
     
  6. TS82

    TS82 Hullulla hullun mieli..

    Vs: RXL-projekti (alkaa valmistua pikkuhiljaa)

    Hmmmm.. Tutun näkönen ;D
    Näyttääkö se siltä et voes joskus toemie?
     
  7. ÄRRRÄ

    ÄRRRÄ Well-Known Member

    Vs: RXL-projekti (alkaa valmistua pikkuhiljaa)

    Jaa sano sä. Jostaki tohon levylle joku järki vissiin pitää ladata, se ei kyllä meikäläisen päästä irtoo. Pitää lukee niitä ohjeita jos sieltä sit, toistaiseks en malttanu muuta ko hypistellä tota korttia. ;D
    Pitää saada toi kelkka iskuun taas ensin, eikä oo stiä stomin konettakaan vielä. Jos tän talven pärjäis vielä bout sadalla hevosella.
     
  8. TS82

    TS82 Hullulla hullun mieli..

    Vs: RXL-projekti (alkaa valmistua pikkuhiljaa)

    Juu. Kuha tiijät mitä siihe tulee yms. niin voin muokata koodin sulle siihe valmiiksi. Ohjeetki sielä pitäs olla siihe koodin "puukotukseen" jotta se tietää lämpötilat oikein jos ei käytä niitä gm antureita.
    Mutta kysy niin vastaan vaikka en tietäskää ;D
     
  9. ÄRRRÄ

    ÄRRRÄ Well-Known Member

    Vs: RXL-projekti (alkaa valmistua pikkuhiljaa)

    Mit ne gm anturit on? Nuo vakioanturit ei anna lineaarista arvoo.
     
  10. Arscars

    Arscars Proto, Winha31 -71

    Vs: RXL-projekti (alkaa valmistua pikkuhiljaa)

    Jaa että megaa pukkaa.. Kyllä siinä pään saa sekasin ku alkaa megamanuaalia eka kertaa lukemaan ;D ja vielä enemmän ku menee finsquirt.netistä kysymään jotaki neuvoa :) mutta onnea rojektille.

    Onko sulla tiedossa joku penkityspaikka sitte säätöhommia varten? se säätämisen vaikeus rasituksen aikana kai on isoin ongelma mega+kelkka yhistelmässä... vaikka onkai niitä jo onnistuneesti naitettu yhteen. kyllä se siitä...
     
  11. ÄRRRÄ

    ÄRRRÄ Well-Known Member

    Vs: RXL-projekti (alkaa valmistua pikkuhiljaa)

    Ei oo penkkiä tiedossa. Pakolämpöjen perusteella meinasin alkaa säveltää sit..tarvii vaan kattoo että missä. Toki siihe muutaki tarvii mut tietoa ehtii vielä kerää, ei oo sitä stormin konettakaa vielä.
     
  12. TS82

    TS82 Hullulla hullun mieli..

    Vs: RXL-projekti (alkaa valmistua pikkuhiljaa)

    Nuita gm imu ja veen lämpö antureita joille tuo meka on alkujaan suuniteltu. Saa ainaki mega-efi yms. tuohon liittyvästä kaupoista.
    Ja ooppeleissa yms. on kans vissii nuita antureita.
    Ite meinasin säätää iha teippaamalla läppäri kelekkaa kiini ja urkuauki jäälä tai tiellä. Pitemmät veot onnistuu helpommin sitte ummessa ku sielähä se lopullinen rasitus selviää. Siihe ku laittaa reen perää ja puuta täytee niin alakaa hiastaa menoa..
    Se on autojenki suhteen niin monesti todettu et ite en ainakaa käy penkissä ku lukemat ottamassa. Se rasitus ku on iha eri luonnossa mitä sielä. Riippuu toki penkistä mutta suomessa ei oo montaa joilla voi tosissaa vetää koneen kyykkyy.
    Muutenha tuo kelekka on minun mielestä helpompi säätää ku esim. auto. Siinä on paljo enemmän alueita mitä käytetään ja alakieroksilla vielä jossa säätäminen on haastavempaa.
     
  13. ÄRRRÄ

    ÄRRRÄ Well-Known Member

    Vs: RXL-projekti (alkaa valmistua pikkuhiljaa)

    No niin..muutin alustaa vielä Edellisellä versiolla tuli ongelmaksi se että periaatteessa kaikki jousipaine osuu etupukin kohdalle. vaihdoin takapukille eri iskarin ja nyt se toimii. Kuvassa kaikki esijännitykset on löysimmillään, silti jaksaa kantaa takapäätä. Ite ku istuu niin tippuu aika paljon alemmas, mut esijännityksen säätöjä tarvii kattoa tarkemmin sit ekalla ajoreissulla. Sillon ku on tasasella pinnalla ja hyppii päällä niin koko kelkka joustaa tasasesti alaspäin, eikätakapää putoa juur paljoa. Viikon verrran ja päsee ekalle koeajolle ivalossa.

    Lyhyemmän iskarin myötä takajoustovara pieneni, taka-akselila on liikevaraa tällä hetkellä joku 22cm. Ajelen ton ekan reissun tollee ja sit alkaa taas alustan värkkääminen ;D

    E: pitäs vissiin mattoa kiristää ::)


    [​IMG]
     
  14. ÄRRRÄ

    ÄRRRÄ Well-Known Member

    Vs: RXL-projekti (alkaa valmistua pikkuhiljaa)

    Joo-o. Huomenna kelkka kärryyn ja Ivaloa kohti. Siellä näkee sit toimiiko vai ei ja mitä hajoo jos hajoo.

    Kuvia en ehtiny ottaa, otan ivalosta sit ajoreissulta. Takapuskuri on modattu vanhasta etupuskurista, näyttää ihan aidosti itsetehdyltä. En tähän hätään pääsy mihinkää taivuttelee pyöröputkea joten se tehdään sit tän reissun jälkeen. Ketjukoppa näyttäs pitävän öljyt sisllään, siinä on varmaan joku vialla ku ei vuoda.

    Onneks ajelin pihalla puuta ympäri, selkis heti yks mokaki. Olin ruuvannu hakaneulan rullat kiskoihin liika taakse, etupukin painuessa hakaneulat alko tökkii mattoon kiinni. Ekassa pompussa ne olis varmaan tökänny ittensä matosta läpi ja sit olis ollu vähemmän hymyä. Jousen esijännityksiä joutuu kattelee sit ku pääsee ajamaan, tuntuu että nyt ei käänny mihinkää. Niin se toisaalta piti ollaki ku takapää on nyt paljo korkeemmalla ku ennen. Harmittaa ku en kesällä sit tullu panostaneeksi noihin sähköihin juur mitään. Johtosarja on mitä on, olis voinu ehjäillki ku oli aikaa ja lämmintä. Ilmeisesti joku rele jää kytkeneeksi kun akkua tyhjentää. Jos se nyt vielä tän talven toimis tolla johtosarjalla.

    Mattoki tuli kiristettyä, ei hypi yli enää, tarvii varmaan löysää ku meni jo liika kireelle. Ei viittis katkastakaan. Olisko ivalossa kukaan halukas lähtee heittää ajoreissua? Ei mitään yön yli vaan sen mitä valosan ja pimeen aikana mukavasti kerkiää.
     
  15. ÄRRRÄ

    ÄRRRÄ Well-Known Member

    Vs: RXL-projekti (ajettu)

    No niin. Eka testireissu oli tänään. Esijännityksen säädöt nollissa ja alusta kantaa jo aika hyvin, pitää kyllä tiukata huomiselle. Ei pohjaillu mut en kovin rajusti vielä ajanutkaan. Toi on nyt sellasessa comfort-säädössä. :D

    Läpivetävät hankintaan, ei tarvi sit jeesustella maton kireyden kans. Pari kertaa yritti hypätä vetari yli. Matossa on pitoa edelliseen verrattuna aika mukavasti, pehmeähköllä telastolla 10cm puuterista puristin juoksuvauhdista kaasun pohjaan niin meni ekat 15m sukset ilimassa! Ei ole meikäläisen rxl ikinä ennen suksia nostellu, saas nähä sit ku laitan esijännitystä lisää. Patista jos haluaa keulan ilmaan niin onnistuu enemmän ku helposti, vaikkei toi matto olekaan kovin rankka niin ilmeisesti toi kelkka sen verti painaa että pito riittää hyvin.

    Oikeestaan ainoa "huoli" on telaston takaiskarin alakiinnike. Se oli niiiiiiin tukeva ku sen tein ja kelkan alla se alkoki näyttää yhtäkkiä kovin heiveröiseltä. Saa nähä repeekö. Huomenna esijännityksien kans pelaamista ja kuvien ottoa..ku en tälle päivälle ottanu kameraa mukaan.

    Jos joku näkee tollasen RXL:n ivalon/saariselän seudulla niin tulkaa nykii hihasta. Tuskin mä sillä karkuun ainakaan pääsen ;D ja jos vahingossa pääsenki niin äänestä kuulee, tuntuu että siinä on roimasti enemmän ääntä ku viime talveen vertaa. Enkä kesällä päristelly muuta ku tuulilasin täyteen sylkeä.
     
  16. ÄRRRÄ

    ÄRRRÄ Well-Known Member

    Vs: RXL-projekti (taru päättyy tähän)

    No niin. Kone narahti kiinni, ilmeisesti lämpöleikkasi. En ala ehjäilemään enää, kelkka menee purkuun ja osilla toivottavasti ehjätään monta kiilakoppaa vielä. Aikansa kutakin. :-[
     
  17. janneja

    janneja Well-Known Member

    Vs: RXL-projekti (taru päättyy tähän)

    R.I.P.
    Otan osaa.
     
  18. Linnan Herra

    Linnan Herra RalliKatti 440/600. Suzuki LT-R 450/480

    Vs: RXL-projekti (taru päättyy tähän)

    No voi prkl! jäi site testi vähän vähemmälle.
     
  19. ÄRRRÄ

    ÄRRRÄ Well-Known Member

    Vs: RXL-projekti (taru päättyy tähän)

    No ehti sillä pari päivää ajella. Ihan oli hymy naamalla, mutta nyt kävi näin ja tää nyt tais olla tässä..
     
  20. zilpappa

    zilpappa Rasva-apina

    Vs: RXL-projekti (taru päättyy tähän)

    Älä ny perkele "vähästä" suutu.

    Eikös sulla ollu toinen samanmoinen? Ota kone siitä...

    Vai puriko kelkkakärpänen niin pahasti että uus pitää ostaa, vai hutkiko joku sen banaanikärpäseks?

    Harmi sinänsä ku teit noin mahottoman työn tuon eteen, tässä sitä on noita sun juttujas tullut luettua ja odotettua uusia tuulia.

    Mut elämä on, ja sitä rataa. Zemiä!
     

Suosittele tätä sivua