Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

  1. Lynx700500

    Lynx700500 Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Miten meillä Oululaisilla onnistuu Snowcrossin harrastaminen tänä talvena? Missä on lähin kelvollinen rata? Miten Iinatti? Saadaanko sitä ajettua koko talvena tampparilla kuntoon vai onko vaan kaksi pyöräisten pelikenttänä? Valitettavasti tuo Kaupunki teki temput ja ei edisty oikeen tuo uusi moottoriurhelukeskus.
     
  2. JusPi

    JusPi Sir.

    Vs: Oulun reitit

    Jos olet OSMK:n jäsen niin ei huolta rata on tulossa. Jos et ole niin liity toki, pääset radalle ja ei pitäs olla paha ratamaksu koko kaudesta.
     
  3. oppera

    oppera Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Kyllä ne tais olla lumet täsä, ainakin vähäksi aikaa - viikonlopun yli... :-[
     
  4. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Vs: Oulun reitit

    On ja kyllä Waari valvookin, viikko sitten viimeksi löytyi luvaton maastoliikkuja, joka tosin tasoitti jälkensä telakaivurilla, mahtaa tulla hintoihin.
    Mönkijät ovat kasvava ongelma maastoissa, vaikka niille on olemassa Oulunseudulla luvitettu erinomainen ajoalue. Ilmeisesti 150€ vuosimaksu on liikaa hoidetuista ja hyvin varustellusta ajopaikasta ja pitää lähteä seikkailemaan/ maalailemaan punavärillä kiviä = ajamaan luvattomasti kelkkareitistölle ja ulkoilualueille.
    Ouluntulli- Muhos välinen reitti on Kempeleen osalta Waarin reviirin ulkopuolella, mutta Oulunseudun reitistö on tiukan silmälläpidon alla ja Waari puuttuu kyllä kärkkäästi luvattomaan maastoliikenteeseen, kuten sellaiseen syyllistyneet hyvin tietävät.
    Toki jos myös kelkkailijoiden osalta häiriökäyttäytymistä ilmenee saattaa Waari pimputtaa ovikelloa, kelkanjälkiä on helpohko seurata.
    Järki mukana tätä valvontaa tehdään, ja sanktiot on vahinkojen mukaan, Waari on ennen kaikkea palvelemassa eri harrasteryhmiä ja takaamassa kaikille mahdollisuuden turvalliseen harrastamiseen.
     
  5. paramedic-kai

    paramedic-kai Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Miten Waari semmoinen asia, onko Oulun alueen taukopaikat (laavut ja kodat) merkitty johonkin karttaan, vai täytyykö mennä käsikopelolla kahvinkeittopaikkaa tähyilemään? Sitten tuo Oulujoen tilanne Erkkolan sillan yläpuolella, kuka kartoittaa jään kestävyyden että kykenee reitille pohjoispuolelle? Onko vielä tänä talvena mahdollista ajaa luvallisesti maikkulan nesteeltä Ouluntulliin (iinatin moottoriradan kautta) vai täytyykö kiertää sanginsuun kautta?
    Kiitos loistavasta "vartioinnista", mönkijät vain pois reiteiltä :D
     
  6. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Vs: Oulun reitit

    Oulujokirannassa Madekoskella/ Sanginsuussa ylitetään joki siltaa myöten.

    [​IMG]

    Jokirannassa on puomit edessä ja poistan ne vasta kun mittaan jään turvalliseksi kulkea.
    Waari on jo ehtinyt huristella Komentajalla ja pitää todeta että tulevan viikonlopun lumisateet tulevat tarpeeseen. Reitistöt on käyty läpi syksyn aikana ja nyt kun maa on jäässä ja liikkuminen helpompaa kierrän vielä ja laittelen kelkkareitti merkit paikoilleen merkiksi että reitinpitäjä on avannut reitin, siihen asti kannattaa reitistöllä liikkujien olla erittäin varovaisia kulkiessaan.
    Hyvin on lähtenyt taas kausi käyntiin, kunnon pakkasjakso lumettomaan maahan on tehnyt hyvät pohjat ja lumikin on jo maassa, pikkaisen lisää ja väliin suvikeliä niin mikä tässä on harrastellessa... ;)
     
  7. munkkimake

    munkkimake Shredder 850

    Vs: Oulun reitit

    Hienoa työtä Waari, todella hienoa!
    Kyllä tämä tästä iloksi muuttuu...=)
     
  8. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Vs: Oulun reitit

    Kansalaisen karttapaikasta löytyy moottorikelkkareitit ja laavut sen varrella, vaatii tosin kärsivällisyyttä ne sieltä etsiä.
    Uraston osalta asia on vielä hankalampi, mutta tämä tai ehkä paras on Oulun karttatie johon hakusanaksi laavu ja alueluukkuun oulu, niin pitäisi alkaa asia selviämään.

    Erkkolan ylityskohta on urastossa ja minä kyllä mittaan jään vahvuuden sielläkin ja ilmoitan täällä, mutta jokainen ajaa jäällä omalla vastuulla, ura ja reitti loppuu jokirantaan, ei siis jatku jäälle.
    Kyllä tänä talvena ajetaan tuon Iinatin kautta Ouluntulliin, tänään viimeksi asiaa on valmisteltu.
     
  9. paramedic-kai

    paramedic-kai Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Kiitokset tiedoista :D
     
  10. -TK-

    -TK- Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Jaap, ajelimpa tänään jäljet muhoksen suunnilta joen jäätä pikkarallan lossille josta ylitin joen ja pyörähin shellillä kahvilla..taisin olla eka tänäkin vuonna :)
     
  11. F3

    F3 Vaimikäseoli...?

    Vs: Oulun reitit

    ^ Hullu miäs, itte en uskaltas joen jäälle kun vasta tammikuun puolella... :eek: Noh, tietääpähän kuka ne jäljet on sinne ajanut jos lossinrannassa pyörähtää... ;) Olikos Laukan sillan kupeestakin asti joki jäässä Muhoksen puolelta...?
     
  12. aksutus

    aksutus Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    En ole ikinä ajanut kelkalla reittejä, enkä oikeen missään muuallakaan ja nyt pitäisi talvella ajella kiimingistä ylikiiminkiin vuotonjoutsenen lähettyville, niin osaisiko joku neuvoa mitä reittiä tuonne pääsee. Vuotto on siis noin 50km kiiminkijokea ylävirtaan. Pitääkö maksaa jotain reittimaksuja jos ajaa vaikka sen yhden kerran talvessa virallisella reitillä?
     
  13. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Vs: Oulun reitit

    Nää Oulun reitit on kaupungin ylläpitämiä ja niistä ei peritä maksua.
     
  14. -TK-

    -TK- Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Ajelin tuosta rajalta, kyllä kannattanee nuita pahimpia virtapaikkoja vältellä vielä ::)
     
  15. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Vs: Oulun reitit

    Jos maltat hetkisen vielä että joki jäätyy kunnolla, niin pääset perille jokea pitkin. Toinen vaihtoehto on ajaa Ylikiiminkiin jokea ja sieltä vanhaa maareittiä suoraan Vuotonjoutsenen pihaan.
    Reitin virallisuus ei tee sitä maksulliseksi, Metsähallitus ja jotkin kunnat perii maksun reitistöllään/ urastollaan ajamisesta. Oulunseudulla tämä kuuluu kunnan järjestämiin palveluihin ja näin on maksuton.
     
  16. mikada

    mikada Yamaha Sidewinder 2017

    Vs: Oulun reitit

    Onko kukaan tutkinut, että missä vaiheessa on Kiiminkijoen jäätyminen välillä Kiiminki-Ylikiiminki? Pakkasia ainakin ollu jo pitkään, mutta kelkalla ei varmaankaan ole vielä muutamaan viikkoon asiaa.
     
  17. aksutus

    aksutus Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Ainakin jäätie oli aukaistu kuullema kiimingin kirkon kohdalle, elikkäs eiköhän tuolla ole jo paikoin aika hyvästikkin jäätä. Koskialueista en sitten tiedä.
     
  18. mikada

    mikada Yamaha Sidewinder 2017

    Vs: Oulun reitit

    Nuo koskipaikat juuri arveluttaa itselläkin eniten, että milloin ovat siinä kunnossa, että pystyisi ne edes kiertämään jotain kautta.
     
  19. rampe

    rampe F800

    Vs: Oulun reitit

    Kävin ajelemassa ylikiimingin seluskanjärven laitamilla reiteillä tänään. Seluskanjärvellä ainaki tuntu jää kestävän jos haluaa oikasta. Saa kyllä vielä lunta puotella että pystyy hyvin ajeleen. Tuli siinä neljän kelkan ryhmäkin vastaan ja olivat tulleet kiimingistä päin ja menossa ylikiiminkiin. Eli on reittiä ainakin jonkun verran poljettu, nyt ei muutaku lissää lunta niin hyvä tulee :)
    PS: oliko 4 hengen ryhmässä foorumilaisia?
     
  20. Solaris

    Solaris Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    pätkän kävin ajaan tuolla hiukasta eteen päin, meinas paita ihan kastua kun niin kivaa oli körryytellä ;D


    eihän tuota lunta vielä kauheasti oli joten huomenna iinattiin yammulla vetämään
     

Suosittele tätä sivua