EFI:n käynnistyminen

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä SF-57, 20/12/10.

  1. SF-57

    SF-57 Member

    Tervehdys!

    Kun ei ole aikaisemmin tullut värkättyä ruiskukoneiden kanssa, niin on kohtalaisen neuvoton ongelmatilanteissa. Ac Powder Special 600 Efi:ssä on alkanut olla kylmäkäynnistymisen kanssa ongelmia. Lämpimänä lähtee kyllä mukisematta. Käsitykseni mukaan näiden koneiden pitäisi käynnistyä parilla nykäisyllä kelillä kun kelillä, ja niin tämäkin teki aikaisemmin. Nyt se mokoma on ruvennut temppuilemaan. Tulppien vaihto ei auta asiaa. Mitähän tuolle pitäisi tehdä??
     
  2. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: EFI:n käynnistyminen

    Oletko mitannu puristuksia? Kyllä ruiskukoneetki on ihan normi 2t koneita ja niissä painitaan samojen perusasioiden äärellä mitä kaasarikamppeillaki. Suurimpana erona on ettei tarvi nysvätä kaasarien kans vaan pitää tarkistaa että koneen tarvimat muutamat anturit on kunnossa :)
     
  3. SF-57

    SF-57 Member

    Vs: EFI:n käynnistyminen

    En ole mitannut puristuksia, mutta kyydeistä päätellen siellä on pollet tallella. Eikähän tuolla ole ajettu seitsemää tuhatta vielä, vaikka malli on -98. Mitkähän anturit sieltä pitäis tarkastaa ja mistähän ne mahtais löytyä?
     
  4. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: EFI:n käynnistyminen

    Juu ei sitä kulkupuolesta juuri huomaa jos alkaa oleen väljä kone. Kelkka kyllä liikkuu ihan rivakasti vielä. Mutta jos on esimerkiksi päässy käymään kuumana ja männänrenkaista katoaa jännitys tai alkaa muuten vain oleen riittävän väljä tulee kylmäkäynnistys ongelmia. Tämä sillon ku puristukset alkaa oleen siellä 6:n luokassa. Kilometreistä päätellen sulla vois olla tää mahdollista jos esimerkiksi ei oo mittarivaijeri ollu ihan koko aikaa paikalla/toiminnassa. Männän vaihto alkaa kans olemaan kohta ajankohtanen, jos haluat päästä halvalla.

    Ainiin, ne anturit löytyy toinen siittä termostaatin läheltä (ruiskujen yläpuolella siitä vesikiskon päästä) ja toinen on ilmanputsarista.
     
  5. SF-57

    SF-57 Member

    Vs: EFI:n käynnistyminen

    Kiitos vain neuvoista. Pitää ruveta mittaamaan ne puristukset. .... Eikö nuo tosiaankaan kestä ajaa tuon enempää, kun menee jo vähintäänkin renkaat vaihtoon?? Luulis, että menis joku kymppi kuitenkin.
     
  6. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: EFI:n käynnistyminen

    Se on niin tuurista/käytöstä kii miten kestää. Jos pääsee esimerkiksi lämpiään jossain kovalla jäällä ajellessa tai veden vähyydestä niin männänrenkaat saa siipeensä ja puristukset katoaa.
     
  7. Sonekin

    Sonekin Well-Known Member

    Vs: EFI:n käynnistyminen

    12-13 vuotta vanha kelkka, alle 7000km = alle 600 km/talvi.

    Ite saattasin vaihtaa männät. ;)
     
  8. kaalimato zr

    kaalimato zr Member

    Vs: EFI:n käynnistyminen

    mulla kans pukkaa samanlaista ongelmaa......viime talvena ollu mitään ja aina lähteny hyvin käyntiin mut nyt alkanu temppuileen vaikka en ole ajanu ku taloa ympäri pari kertaa. ja mun kelkka on zr600 efi vm.99.mitä arvoja nuissa antureissa pitäs olla?
     
  9. SF-57

    SF-57 Member

    Vs: EFI:n käynnistyminen

    Mittailin puristukset (ruuvattava Trisco, vaakasan mittainen letku). Aikalailla tasaiset hieman vajaat 9 kiloa molemmissa pytyissä. Löysin nuo anturit ja mittasin ne. Ilmanputsarissa oleva anturi antoi n. 7 ohmia ja termostaatin alla oleva reilut 50 ohmia. Kumpainenkin lukema lähti laskemaan, termostaatin alla oleva aika nopeastikin, kun laitoin lämpöpuhaltimen puhaltamaan kohti.

    Millaisiahan noiden arvojen tosiaan tulisi olla, jotta voisi tehdä johtopäätöksiä vian etsinnässä. Ja mikä sitten neuvoksi, jos nuo em. asiat on kunnossa??

    Niin. Kone käynnistyy reilun -15 asteen pakkasesta parinkymmenen min. puhaltimella lämmittämisen jälkeen vähän samalla tavalla kuin kaasari kone ilman ryyppyä: aikansa revityttää, sitten muutamia kertoja hieman lupaa, käy hetken ja sammuu, kunnes viimein alkaa varovasti käydä pienillä kierroksilla. Normaalistihan tuo pärähtää kerralla käymään reippailla kierroksilla, kunnes hetken lämmittyään pudottaa kierroksia.
     
  10. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: EFI:n käynnistyminen

    Puristukset on kunnossa kyllä. Huoltomanuaalista löytyy arvot noille antureille, en nyt muista ulkoa niitä tähän hätään :) Manuaalin saat ladattua täältä catti osastolta olikohan linkkejä catteihin tai joku muu noista pysyvistä topikeista? Siellä on kuvalliset ohjeet koko kelkan huoltoon joten kantsii ladata koneelle se vaikkei just nyt tarviskaan :)

    Onko tuo vika tämän talven oireita vai joko ilmeni viime talvenaki? Voisko olla huonon bensan aikaansaannoksia? Sitte miten ruiskujen kurkut, onko ehjät ja ilmanputsarilta tuleva kumitötterö, onko se ehjä? Jälkimmäisellä ei kyllä pitäs olla niin väliä, mutta samahan sekin on tarkistaa.
     
  11. SF-57

    SF-57 Member

    Vs: EFI:n käynnistyminen

    Viime talvena oli kyllä samanlaista ongelmaa, mutta se meni vanhan bensan piikkiin. Kun bensat vaihdettiin, niin vika korjaantui ainakin jossainmäärin. Vastaisen varalle tyhjensin keväällä tankin ja annoin käydä aivan kuivaksi, kuulemma tekevät niin moottoripyörienkin kanssa. Tänä syksynä latoin uudet bensat ja jatko onkin sitten jo kerrottu. Ongelma on samankalainen, kuin viime talvena vanhojen bensojen kanssa.

    Pitää tarkastella nuo kurkut ja liitokset. Vaikuttaa ihan kuin se ei saisi tarpeeksi vahvaa seosta kylmänä käynnistettäessä.
     
  12. kaalimato zr

    kaalimato zr Member

    Vs: EFI:n käynnistyminen

    tossa ite mittasin kans puristukset niin toisessa karvan vajaa 8puoli ja toisessa karvan yli 8puoli.mut mittari ei mikään paras mahdollinen
     

Suosittele tätä sivua