Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

  1. paramedic-kai

    paramedic-kai Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Yk -> juustola on ok, pari ylläri jyrkkää ojaa johon allekirjoittanut meinasi teloa pollensa. Malttia... ::)
     
  2. maaza84

    maaza84 polaris super sport -97 488 fööni

    Vs: Oulun reitit

    kaverin kans ajettiin tuo pudasjärvi-juustola-pudasjärvi niin se pätkä mikä menee juustolaan "kahvila" kyltiltä niin oli ihan tukossa ei ollu ajettu pitkään aikaan niin joutu pollen ja yamahan voimin aukaiseen se ;D jos siit oli pari kelkkaa menny niin todennäköisesti me oltiin siit viimeksi ajettu ::)
     
  3. omena

    omena Active Member

    Vs: Oulun reitit

    Waari tuolla aiemmin mainitsikin noista omista siirtymä reiteistä. Ainakin täällä Metsokankaalla on melekosta paljon pitkin pyörätiellä ja pyörätien viressä ajajia. Ja tänne on kuulemma jo tilailtu valvontaa viranomaistaholta, (tutun kanssa porisin joka on noita "puukkomiehiä") kunhan aloittavat kelkka partioinnin. Kuulemma viime talvenakin ahkeraan porukka soitellut täältä poliisille kelkkailijoista.(naapurin kertomaa joka asunut täällä jo aiemmin) Ite olen sellainen satunnainen kelkkailija, kun ei omaa kelkaa nyt ole, ei niin häiritse moinen jos sen tekee rauhallisesti. Mutta mitä itse pari "sankaria" nähneenä täällä, niin ei jää muuta jälkeä pyörätielle kuin ohjurien urat ja ihan sileä liukas jälki maton kohdalle. Paras varmaan ajeli liki 100km/h tuossa talomme päästä menevällä kevyenliikenteenväylällä. Kuitenkin tuolta moottoriradalta tullessa Ouluntulliin päin pääsisi menemään "suojaisampaakin" reittiä pitkin mitä tästä Savottatien ymparistöstä. Tosin ei ne kelkkailijat ainoita ole täällä jotka ajelee luvattomasti pyöräteillä, selvä vähemmistö autoilijoihin nähden. Mutta varmaan kelkkailija pyörätiellä aiheutta enemmän närää kuin auto!!!! Päätän raporttini täältä tähän.
     
  4. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Vs: Oulun reitit

    Se tuleva virallinen reitti moottoriradalta Ouluntulliin toivottavasti korjaa asian.
    Itekki asun Metsokankaalla ens lumilla ja lähellä reittiä.
     
  5. paramedic-kai

    paramedic-kai Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Joo.. ei siinä suopätkällä juuri kulkijoita ollut ajellu. Sanoi myyjä juustolassa ettei ollut nähnyt kelkkoja tälle talvelle. Hyvä kahvipaikka tosin, ruokaakin saa. Meidänkin painattamat jäljetreitille on viimeyönä varmaan umpeutunut.
    En tiedä kelle reitin ylläpito kuuluu, mutta siellä olis hyvä käydä merkkaamassa pahimmat ojat.
     
  6. paramedic-kai

    paramedic-kai Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Mikä pätkä se lähtee siitä Ouluntullin P-paikalta sitä linjaa pitkin sinne Metsokankaalle päin? Siinä ainakin ajeltu, mutta ei arvannut kovin kauas körryytellä, kun ei "virallinen" reitti ja kulkee asutusalueen vierestä. Täytyi kääntyä takas ja ajella Sanginsuuhun. Tuosta joelta olis mukava päräyttää sinne moottoriradalle ja sieltä O-tulliin. Hyvä kuulla jos siihen kerran saadaan jokin virallinen reitti.
     
  7. maaza84

    maaza84 polaris super sport -97 488 fööni

    Vs: Oulun reitit

    en oiskeestaan tiedä kelle tuo ylläpito kuuluu mut varmaankin tällä viikolla taas käydään ajeleen tuolla ::) Vai ettei ollu myyjä nähny kelkkailijoita tälle talvella no jätettiin kelkat siihen nurkalle niin ei varmaan sit hokannu et oltiin kelkoilla liikenteessä ;D
     
  8. Jälli-Eeti

    Jälli-Eeti Lynx Re 600 Etec -12

    Vs: Oulun reitit

    Onko olemassa reitti jo Iinatista Ouluntulliin? Taloja rakennettu täyteen tuo Iinatin tausta että mistähän lie reitin saapi? Eipä pääse merellekkään enään Hiirosen tyköä. Alakaa ne reititki vähäksi käymään kylänpinnassa..
     
  9. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: Oulun reitit

    Ei jole
     
  10. Great Sled

    Great Sled Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Oliko palstalaisia nelistään ajelemassa merta kohti kello 11.20 Eteläsuomentien yli Oulun/Kempeleen rajalla? Ilmeisesti OT:sta päin tulossa.
     
  11. F3

    F3 Vaimikäseoli...?

    Vs: Oulun reitit

    Muhos-YK melkoisen lennokkaassa kunnossa.... :D Ei ollu montaa kelkkaa lumisateiden jälkeen ajanut...
     
  12. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Vs: Oulun reitit

    Oulu- Ylikiiminki- Pudasjärven raja reitti on raivattu ja erinomaisen ajettavassa kunnossa, kunhan vaan ajelee maltilla sillä ojan penkat on vielä teräviä.
    Waari sai tänään reitille notkahtaneiden puiden poiston ja reitin tarkistuksen päätökseen tuon pätkän osalta ja siellä on kaikki kunnossa ja reitti on turvallinen ajaa.
     
  13. Vs: Oulun reitit

    Millon maikkula-o tulli on ajettavissa?
     
  14. HeCe

    HeCe Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    näille lumille on lupailleet
     
  15. F3

    F3 Vaimikäseoli...?

    Vs: Oulun reitit

    Ilouutinen... :D Lauantaina siis nokat kohti Pjärveä...
     
  16. bandit

    bandit rs 600 2011

    Vs: Oulun reitit

    Juu kyllä on reikäpäistä ja pieni pippelistä porukka nuo jotka painaa yleisellä tiellä tuhatta ja sataa. Nähty on ainakin Kaakkurin Kiviniemessä.

    mutta mutta.. tunnustan että olen yksi näistä jotka Metsokankaalta omin luvin siirtyvät tietä pitkin moottoriurheilukeskuksen puolelle. Tässä on kyse siitä että mihin itse kukin vetää rajan. Minulla vaihtoehtona olisi kiertää kärryn kanssa 4km lenkki sittarin ympäri. Lyhempikin reitti olisi, mutta kaupunkin on laittanut puomit Metsokankaan ja Iinatin väliin. Olen siis järkeillyt että kenellekkään tuskin aiheutuu ylivoimaista haittaa siitä jos äärimmäistä varovaisuutta noudattaen ajan puolikkaan tienpätkän 150m ja siitä koukkaan metsään mistä pääsen oikaisemaan Iinattiin.

    Jos joku tästä tykkää kyttyrää ja valittaa ja jos poliisi sakottaa niin sille ei sitten mitään mahda. Jos pilkulleen pitäisi hommat mennä niin voisihan sitä alkaa pitää kirjaa naapureista, joilla auto on tyhjäkäynnillä yli pari minsaa ja tehdä siitä poliisille raporttia.

    Janne
     
  17. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Vs: Oulun reitit

    Sunnuntain Oululehdessä oli hyvä juttu kelkkareiteistä ja sen yhteydessä muutama vinkki kahvipaikoista, jossa voi piipahtaa taukoilemassa.
    Vihiluodon torppa listasta puuttui ja nyt on toinenkin taukopaikka mereltä tavoitettavissa, nimittäin Maija Ijäs laittoi mailia ja viestin kopioin tähän:

    Eli Varjakan kartanon kahvio avaa ovensa 22.1.2011 ja palvelee la-su 10-15 niin pitkään kuin jäällä liikutaan.
    Kartanossa on myös perinteinen rantasauna, joka on vuokrauskäytössä läpi talven. Lisää tästä ja muista palveluistamme on netissä http://www.senaattori.net

    Kartanolla on kuulemma omat parkit kelkoille joten käyttäkäähän palveluja hyväksenne.
    Tuumii Waari
     
  18. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Vs: Oulun reitit

    Kyllä se on ihan toinen instanssi joka nuo rajat määrittelee, itse kukin sitten vaan noudattaa niitä.
    Olen seuraillut noita jälkiä Metsokankaalla ja suuresti ihmetyttää ne jäljet jotka jonkin talon pihasta lähtee seikkailemaan pitkin metsiä, eikä suinkaan aina mene lähintä kelkkareittiä kohti vaan jopa läpi Kaakkarin, Iinatin ja Maikkulan pyöräteitä pitkin Oulujoelle. Tämä eräskin jälki meni vielä kolmesti kelkkareitin yli lähtemättä reitille jota pitkin Oulujoki olisi tavoitettu luvallisesti, enkä nyt tarkoita että jälki olisi ollut Jannen, vaan yleisesti ja sama pätee muutamaan muuhunkin asutuskeskukseen.
    Pahin skenaario tässä on se että kun tuommoinen ajelu kohdistuu neljään isoon lähiöön ei se taatusti jää huomaamatta kansalaisilta.
    Yhtä ymmälläni olen siitä että kun suurella vaivalla saadaan reitti tai ura luvitettua niin ei sitä käytetä vaan ajetaan vieressä tahi lähistöllä kulkevaa metsäautotietä/ maanviljelijöiden peltoja ja näin vaarannetaan koko luvitus prosessi ja uran jatkokäyttö joten pysytään reiteillä.
    Kannattaa pohtia tosissaan näitä siirtymäasioita, sillä näihin linja tiukentuu koko ajan ja nämä ovat pahimpia yleisen mielipiteen muokkaajia ja uskokaa kun sanon että niitä ei voi tehdä salassa vaan jäljet johtaa aina kuskin pihalle, joten näistä joutuu pitkässä juoksussa vastuuseen.
    Tulipa paatosta, mutta Waari hirnahtaa jos on syytä, pikkumaisuuksiin en ota kantaa enkä takerru mitättömyyksiin, joten kun Kalimenlammen liiterissä on reilusti puita poltettavaksi,( puuhan on ekolookista kun sitä poltettaessa vapautuu vain sama määrä hiilidioksiidia kuin se on kasvaessaan itseensä sitonut, tosin tuon loimuavan tulen haitalliset terveysvaikutukset saattaa tuntua sytyttäjän nauttimien hiilariannosten myötä lisääntyneenä painoindeksinä ) ajellaan ja tulistellaan.
     
  19. F3

    F3 Vaimikäseoli...?

    Vs: Oulun reitit

    Jepjep, tänään bongattu Heikkilänkankaalla pyöräteitä pitkin jollain Tundralla hurjasteleva ja melkoista meteliä pitävä kolmikko...Ja kaiken kruunaa se, että nämä olivat yhdellä ja ainoalla kelkalla liikenteessä, kolmepäällä siis... :mad:
     
  20. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Vs: Oulun reitit

    Luin jutun, ihmetytti vaan tuo Auranmajan maininta.
    Kyllä siellä päätä pyöriteltiin ja mulkoiltiin kelkkailijaa hiihtokansan toimesta toissatalvena parkkipaikalla.
    Ketään en kehota sinne ajamaan jos ei pakko ole ja meleko prcstä "reitti" Hiukkavaarasta sinne läpi talven.
     

Suosittele tätä sivua