kahvalämppärit

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä jarimink, 24/10/12.

  1. jarimink

    jarimink yamaha viper xtx

    moro osaisko joku sanoa ku omassa kelkassani on portaaton kahvojen säätö ni voinko asentaa sellaset tupit joissa on kolme lankaa eli vain hi ja low joko niin et jätän pienemmän vastuksen irti tai sit että kytken molemmat rinnan
     
  2. Hahamo

    Hahamo re 600 e-tec 2009

    Vs: kahvalämppärit

    Eikös siinä toimitaperiaate että siinä portaattomassa säätimessä on vastus joka säätää jännitettä eli pitäisi kyllä toimia ...eri juttu sitten kumpi puoli kannattaa kytkeä hi vai lo
     
  3. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: kahvalämppärit

    Niin sori jos hämmennän sivusta, mut kyseessä brp-orkkis lämppäritupet, joissa hi meinaa et kaks piiriä käytössä ja low että vain toinen kahdesta piiristä käytössä. Itte kytkisin molemmat yhteen saman säätövastuksen taakse, niin nupikka kaakossa ois ainakin varmuudella näpit sulana.
     
  4. jarimink

    jarimink yamaha viper xtx

    Vs: kahvalämppärit

    aivan hyvä että sotket sekaan mut varmuus tähän pitäs saada
     
  5. PRo

    PRo Lynx X-Trim 600 SDi -08

    Vs: kahvalämppärit

    Moro,

    sinänsä menee vähän ohi alkuperäisen kyssärin, mutta mun Xtrimssä (-08) ei vasen kahvan lämppäri toimi. Mistähän lähtis vikaa etsiin, onko ollut kosketushäiriöitä vai pitääkö vaihtaa vastukset?

    - Pasi
     
  6. PoederJunkie

    PoederJunkie Well-Known Member

    Vs: kahvalämppärit

    Juuuu.. Näemmä ei ainakaa kannata katkassa sitä toista pienemmän vastuksen johtoa, nimittäin laitoin tuossa justiin renegadeen uudet kolmella johdolla olevat lämppärit ja nyt pysyy tanko kylmänä. Mittasin eka vastusmittarilla lämmityselementin johdoista, missä on suurin vastus ja sitte katkasin ihan juuresta sen toisen poikki (ei ois pitäny).. Vieläkin näyttää mittari vastusta, mutta kahvat ei lämpeä. Se vastushässäkkä kiertää kokonaisuudessaan lenkin, eli todennäkösesti pitäs kytkeä molemmat virtapiuhat yhteen, että alkaa toimimaan... Nyt ois sitte hyvät neuvot kalliita, miten irroittaa kahvantupet ilman, että lämppärit kärsii? Tupet tietenki laitettu 2 krs lakalla kiinni ja putki on täynnä urtsua.. :-\

    Sanovat muuten ainaki BRP:n merkkiliikkeessä, että tuohon ei saa enää kaksi johtoisia lämppärielementtejä, vaan toinen johto pitäs katkasta... Näytti olevan lähinnä paskapuhetta se..
     
  7. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: kahvalämppärit

    Miepä näppään vaikka kuvan malliksi yhestä elementistä eli kyllä siellä kaksi erillistä vierekkäistä piiriä kulkee. Yksi maa ja kaksi virtajohtoa, yksi kullekin piirille. Jos kytket yhteen ne, niin miten saat säädettyä niitä ilman säätövastusta? BRP-vehkeissä kytkimestä menee siis joko vain toinen tai hi-asennossa molemmat piirit päälle. Näin mie oon noita kuutioinut ainakin viime vuosikymmenen vehkeissä...
     
  8. ertsi

    ertsi -11 GTX SE 1200 4-TEC & -84 5900 GLX

    Vs: kahvalämppärit

    Skidoo korjaus manuaalin ohjeessa ainakin sanotaan, että oranssi/violetti johto pitää katkaista mahdollisimman läheltä liitintä.
    Liekkö RS kelkassa 2 johtoset lämppärit kun vastuksen teho on vain 20W?
     
  9. jarimink

    jarimink yamaha viper xtx

    Vs: kahvalämppärit

    tarkottaakos toi nyt sitte suomeksi että kun asennan portaattomaan 2 johtoseen säätimeen tollaset kolme napaset ni ne molemmat vastukset yhteen ja kiinni plussaan
     
  10. ertsi

    ertsi -11 GTX SE 1200 4-TEC & -84 5900 GLX

    Vs: kahvalämppärit

    Lähetin sulle sähköpostia.
     
  11. PoederJunkie

    PoederJunkie Well-Known Member

    Vs: kahvalämppärit

    Kiitoksia vastauksesta!

    Mie tosiaan katkasin sen oranssin johon, koska mittarin mukaan siinä oli suurempi vastus.. No eikai se auta, ko leikkoa vähä kahvan tuppeja ja juottaa johotus uusiksi. Toivottavasti lähtis toimimaan, ko kelitki alkais kohta olemaan 8)
     
  12. PoederJunkie

    PoederJunkie Well-Known Member

    Vs: kahvalämppärit

    Tulipa tuossa käytyä hakemassa tallissa saunahiki (kylmä sellainen).. Kahvanlämppärit ne vaan olla äljöttää kylmänä vaikka nyt kokeilin kaikenmaaliman mahollisia kytkentöjä.. Mittasin vastukset nyt vanhoista (toimivista) lämppäreistä ja näytti 6 ohm.. Sitte mittasin nämät murheenkryynit ja siellä toinen näytti 3 ohm ja toinen 9 ohmia. Se mikä eniten tuossa nyt ihmetyttää, on se ettei sinne kahvoille tuu minkäänlaista virtaa vaikka monitoimimeetteristä naputtelee lämppärisäädöt täysille.. Totta siinä sitte on siellä mittarin päässä vika, ku tuli mittailtua kaikki maholliset johot, ettei ainakaa oo poikki mistään ja kaikki näytti olevan ok.

    Onko kellään tietoa, pystyykö nuita mittaristoja joku jossain testaamaan? Alkaa nyt nimittäin näyttämään pahasti siltä, että se kaffanlämppärin virta jää mittaristoon.. (Säätöportaat kuiten liikkuu, kun naputtelee säätönappia) ???
     
  13. ertsi

    ertsi -11 GTX SE 1200 4-TEC & -84 5900 GLX

    Vs: kahvalämppärit

    Varmaan joku Skidoo merkkihuolto jolla on B.U.D.S ohjelma. Tai onko jollain siinä lähistöllä samanlainen mittaristo ja ehjä vielä. ;)

    Kai vielä sen muistat, että kahvan lämppäreihin ei tule virtaa ennekun koneessa on kierroksia yli 1900. Eli joutokäynnilllä ne ei lämpiä.
     
  14. PoederJunkie

    PoederJunkie Well-Known Member

    Vs: kahvalämppärit

    Tuota kierrosjuttua en oo tiennykkää, ko arvelin, että nethän lämpiää samantien, ko rykäsee kelekin käymään. Pitääpä vielä tässä saunahien kuivuttua kävässä tekemässä parit mittaukset, josko vaikka net toimiski.. Mistä tuommosen huoltomanuaalin saa? Vai onko ihan sisäpiirihommia?
     
  15. Lameli

    Lameli R A N G E R

    Vs: kahvalämppärit

    Toimiiko eli siis lämpeääkö 49Rangerin (6ETEC) kahvalämppärit tyhjäkäynin aikana, vai pelkästään ajaessa?
     

Suosittele tätä sivua