crossfiret

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä mopedi, 19/1/06.

  1. jeppis

    jeppis Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    ite nappasin -07 crossfire 8 mallista ainaki kahvan sisältä pienen liittimen irti. ainaki koneet käy jne. mutta johtuuko se nyt tästä että käy pirun rikkaalla tyhjäkäynnillä? :D
     
  2. Nykänen

    Nykänen Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    kertokaapas että onko mitään ohitus syteemiä tuolle neste lämpö anturalle?
     
  3. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: crossfiret

    Tänään taas aamulla testailin kelkkaa kolme tuntia kun ei käyny tyhjäkäyntiä ja törisi.
    Otin kahvojen johtoliittimen irti, ei vaikutusta eli vika ei ollu siinä. Sitten kokeilin irrotella erinäisiä antureita ja testailin käyttää aina ilman jotain anturia. Millään ei mitään vaikutusta.
    Johtosarjan maajohto oli hitusen löysäll, kiristin tämän ja pakki näytästäis alkaneen toimimaan joka kerta. Mutta ei mitään vaikutusta käyntihäiriöihin. Vaihdoin myös eri tulpat, ei vaikutusta.
    Sitten testattiin vielä yhden pytyn tyhjäkäyntiä eli suuttimelta piuha irti. Toisella pytyllä kävi edelleen tuon about 5s ja sammu kun saunalyhty, toisella vain pari sekuntia. Napattiin sitten suuttimet irti ja katseltiin niitä hieman. Ei niissä mitään ihmeitä näyttäny olevan, mutta tämän valohoidon jälkeen alkoi käymään tyhjäkäyntiä ja sammu sen jälkeen tyhjäkäynniltä enää yhdesti päivän ajojen jälkeen.
    Ajaessa toimi taas ihan ok. kun lähti pelaamaan. Paitsi huomiona kun oltiin puoli tuntia parkissa niin siitä kun lähti ajamaan niin piti taas tosissaan houkutella, että kone lähti pelaamaan ja rupes ottaa yli 5000rpm.

    Sitten tultiin pois ja kelkka ehkä kolme varttia pihassa. Kävi tyhjäkäyntiä, mutta kun lähdit ajamaan niin ehkä parin kilsan jälkeen ( kun ajoin hetken pintakaasulla ) niin alkoi taas rötäämään ja samalla tyhjäkäynti pomppasi taas 3000rpm tuntumaan. Tämä moodi jäi taas sitten päälle niin, että eipä tuo meinannut toimia enää tuon kummemmin.

    Yhteisenä tekijänä tässä tyhjäkäynnin häviämisessä tuntuis olevan että nyt on yöllä aina ollut melko kova pakkasen ( jotain -25C) ja kelkka toimii selvästi paremmin kun keli lauhtuu. Nytkin illalla kun alkoi taas oireilla niin keli rupesi pakastumaan nopeasti

    Vettä bensassa ? No nyt on kyllä tankissa suht uutta bensaa ja oireilee silti eli tuskin tämä
    joku anturi rikki tai joku muu sähköhärö ? TPS:n tai ohjauskammen tai imuilman lämpöanturin poiskytkentä ei vaikuta ainakaan asiaan.
    Mielestäni ei saa bensaa, koska oireiden ollessa päällä ei kylmänäkään juuri savua ja tuo korkealle jäävä tyhjäkäynti kielisi tästä. Tulpat on kyllä silti suht märät, mutta jos sais liikaa niin miksi lähtee aina ekalla käyntiin vaikka sammuukin ?
    Onko näistä mennyt suuttimia jollakulla rikki ? Tai onko mennyt bensapumpun paineensäätimiä ? Bensapumppu tuskin on rikki, koska bensaa tulee kyllä kokoajan paineensäätimen kautta "ylivuodolta" tankkiin.

    MUITA IDEOITA ???

    Lisäyksenä vielä semmonen, että tuon service manualin mukaan bensapumpulle pitää tulla 12,3- 12,9 Volttia jännitettä. Mittasin viimeksi että kun kiekkoja oli yli 3000rpm niin tuli 13,3V ja tyhjäkäynnillä peräti 15,5V ( mitenkähän tämän mahdollista edes vaihdella) Mutta silloin testasin kyllä 12V akulla pyörittää pumppua ja ei toiminu sen kummemmin.
     
  4. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Vs: crossfiret

    nismo2:lla oli jossain pihassa pyörivistä seiskoista ongelmia paksulla käynnin kanssa tovi sitten. Välillä pelas, välillä kävi törkeän rikkaalla. Siinä ilmeisesti oli vika bensanpaineensäätimessä joka jumitteli. Tais kuitenkin asettua ihan putsailulla ja valohoidolla.
     
  5. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: crossfiret

    Nyt ei käyny kelkka enää kierroksillakaan. Kaasua kun paino niin, että oli yli jotain 4000rpm niin pääsi aina 50m ja sammu. Ekalla käymään ja kävi taas 50m. Tyhjäkäyntiä ei käyny enää oikeastaan ollenkaan.
    Sain talliin niin nappasin pakoputken pois niin tulpat ja pytyt on kyllä bensassa ympäriinsä, että voi tuo saada liikaakin.
    Sain kelkan talliin ja mittasin antureita. Kaikki muut antaa mielestäni oikeat arvot ( mukaan luettuna staattori), mutta kampiakselin asentoanturi näytti johtojen nokasta 74,9 ohm, kun ohjeiden mukaan pitäisi olla 80-120 ohms tms. Mutta tuskin tuo vielä mitään vikaa tekee

    EDIT:
    Nyt ois paineensäädinkin vielä tutkittu ja tais vika löytyä sieltä. Eli polttoaineen paineensäätimen sisällä on kaksi O-rengasta, joista toinen oli kahdesta kohtaa lähes poikki. Testailin paineensäätimen toimintaa paineilman avulla ja vuosi kuin seula siitä toisesta o-renkaasta. Vaihdoin O-renkaan ja nyt toimii niinkuin pitää tuon painetestin avulla. Pitää kasata vielä kelkka ja kokeilla alkaisko sekin toimimaan.
     
  6. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: crossfiret

    Alkaa ideat loppumaan.
    Bensapumpun korjaus ei vaikuttanut käyntiongelmaan. Edelleenkin käy tyhjäkäynnillä about 5s ja sammuu kuin avaimesta. Ja nyt ei voi laittaa enää jäätymisenkään piikkiin kun kelkka ollut tallissa, jossa keli hieman plussan puolella.

    Käytin nyt myös kaasuläppäpakettia irti ja katsoin läpät. Kuin uudet, joten vika ei ole sielläkään. Olen testaillut laitetta eri antureita irrotettuna ja vikakoodi ilmestyy heti, mutta ei vaikuta käyntiin.
    Ainoat mitatut anturipoikkeamat, jotka sain mitattua olivat ne, että tuo kampiakselin asentoanturi näytteli 73-76 ohm ja ilmeisesti 600cc koneelle sen pitäisi olla 80-120 ohm. Sitten toinen mikä ei mennyt spekseihin on sytytyspuola. Ohjeen mukaan kun mitataan puolalle menevien johtojen väliltä vastusta niin pitäis olla 0,24-0,36 ohm ja tuossa oli 0,7-0,8 ohm. Sitten tulpanhattujen välillä pitäis olla 6800-10200 ohm ja tuosta mittasin jotain 18000 ohm.
     
  7. L4t3

    L4t3 AC CF/M 800 141" -11

    Vs: crossfiret

    Paljastanpa tässä tyhmyyteni, mutta millon oot viimeks mitannu koneesta puristukset?
     
  8. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: crossfiret

    puristuksiakin mittailin tuossa, mutta mittari ei kunnolla sopinu paikalleen eli varmaan fuskasi välistä hieman. Sain viimeksi tuollaiset 8 bar lukemat.
    Arvelin nyt kokeilla mitata vielä uudelleen.
    Mutta paljonko ne tuossa pitäisi olla ?

    Sinällään pakoaukosta katsottuna pytyt näyttää sisältä hyvältä ja mäntä ainakin pakopuolelta siistiltä. Mitä nyt pientä tummentumaa, mutta ei mitään erikoista tuollaiseen 5000km ajettuun.
     
  9. äffäkatti

    äffäkatti Polaris sb assault -12

    Vs: crossfiret

    Ootko mitannu bensapaineita, jaksaako se pumppu tehdä painetta tarpeeksi? Voisko rikkinäinen stefa tuollalailla oireilla? Tosin oireilis varmaan kokoajan.
     
  10. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: crossfiret

    Ei oo vielä ollu bensanpainemittaria, mutta pitää ostaa ens viikolla semmonenkin. Pumppuun kun tosiaan vaihdoin sen o- renkaan ja sen jälkeen ilmanpaineella testasin niin paineenrajoitusventtiili aukesi tuollaisen halpisrengastäyttömittarin mukaan 40psi:n kohdalla eli kyllä se varmaan on kohdallaan. Ohjearvo 42-48 psi:tä.
    Suuttimet suihki hienosti kun tukin nokassa testattiin. Toisesta catista tyhjäkäynnillä kokeiltiin mitä bensapaineiden lasku aiheuttaa ( puristettiin letkua pihdeillä kun kelkka tyhjäkäynnillä) ja kelkka vain rupesi käymään huonommin, mutta ei sammunut, kuten tämä. Tämähän siis edelleen sammuu kuin virta-avaimesta kääntäen.

    Viimeisimpänä testattu:
    virtalukko oli kytkettynä pois, ei vaikutusta
    Pakoputki ei ollut paikallaan , ei vaikutusta vain kuulo meinasi lähteä ;D
    Konepeitto ja mittaristo ei ollut paikallaan, ei vaikutusta.
    TPS oli vielä kerran irti ja ei tälläkään mitään vaikutusta.

    Puristukset mittasin ja nyt ei vuotanut. Lukemat 8,1 bar tuolla mittarilla molemmista pytyistä. Pistin hieman öljyä ja lukemat silloin 10 bar. Puristuksia siis voisi ehkä olla enemmänkin, mutta en voi uskoa että sammuminen johtuisi tuosta. Miksi kelkka lähtisi vaikka 30 pakkasesta hyvin käyntiin, mutta sitten vain yhtäkkiä sammuu. Ja tälläinen ei selitä sitä, että kelkka lähtee välittömästi sammumisen jälkeen uudelleen käyntiin kevyllä nykäisyllä.
    Tuolla mittarilla samanlaisia lukemia mitattiin myös veljen rotax sdi koneesta.

    Vikakoodeja ei koko aikana ole tullut ( muista kun antureista joita olen irrotellut)
    Ainoastaan timing sensorin vastus pikkasen alle sallitun ja puolan vastukset vähän liian suuria. Sinällään tosi hyvä kipinä kyllä. Onko jollakulla hyllyssä 600 timing sensori, mitatkaapa paljonko on vastusta
     
  11. äffäkatti

    äffäkatti Polaris sb assault -12

    Vs: crossfiret

    Melko mystisen kuulonen vika. Semmonen tuli vielä mieleen, että onko varmasti magneetto kunnolla kiinni/paikallaan.
     
  12. kapu

    kapu CF8 -07 ja BC570 -11

    Vs: crossfiret

    Mikä tarvike laakeri mahtaa sopia cf8 -07 vetoakselin kylmäänpäähän. Oli stefa korkannu ja kuivannu mokoman. Täytyy r-kuvista kattoa lähteekö se laakeri ulos vai sisäänpäin jarrusatulakikkareesta jollei joku osaa neuvoa täällä.
     
  13. juhohannu

    juhohannu CF1K 162" -09

    Vs: crossfiret

    Allballs tarjoaa kaikki vetoakselin laakerit yhessä paketissa, laadusta en tiä muutako sen että itellä on tämän talven vielä pyörineet mukana. Laakerin osanumero on muistaakseni 6909-2rs ja ainaskaan skf:n laakeri ei ollu halvempi ko orkkis silloin kun kysyin. Siellä jarrun päässähän on sitten 2kpl laakereita ja niiden välissä lukkosokka.

    http://www.24mx.fi/kelkka/p%7C14730/vetoakselinlaakerit-ja-tiivistesarja-arctic-cat-crossfire-8-sno-pro-2007/29912/tiivisteet-ja-laakerit/k342/

    http://www.countrycat.net/pages/OemParts?aribrand=ARC#/Arctic_Cat/2007_CROSSFIRE_800_EFI_SNO_PRO_INTERNATIONAL_(S2007CFHSPOSO)/DRIVE_TRAIN_SHAFT_AND_BRAKE_ASSEMBLIES/S2007CFHSPOSO/S2007CFH36USG
     
  14. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: crossfiret

    Itellä oli sama vika. siinä on kaksi laakeria vierekkäin väliholkillla varustettuna ja lähtevät vain sinne seegerirenkaan suuntaan pois. Laakeriliikkeestä löytyy siihen laakeri ja käy samalla ostamassa esim. -09 mallisista löytyvä suojalevy siihen akselin olakkeen ja laakerin väliin niin pysyy sitten sekin "stefa", eli laakerin suojalevy paikallaan. Prikan numero löytyy noista uudemmista räjäytyskuvista.
    Laakeri prässillä pois ja uudet samalla masiinalla tilalle. Nätti homma vaihtaa.
     
  15. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: crossfiret

    Ja kelkkani vikahan oli kuin olikin kampiakselin pulssianturissa. Vaihdoin toisen anturin, jossa vastus noin 95 ohm ja alkoi pelittää.
    Entisen vastus oli kylmässä ( pakkasta -10 ) noin 70 ohm ja kun lämmitin sitä kuumailmapuhaltimella niin vastus nousi noin 80 ohm. Eli sen takia kelkka toimi lämpimänä suht normaalisti, mutta ei kylmänä. En tiedä mitä tuo väärä vastus aiheutti, koska kelkka kuitenkin lähti käymään, mutta ehkä sillä on vaikutusta sytytysennakkoon tms.
     
  16. kapu

    kapu CF8 -07 ja BC570 -11

    Vs: crossfiret

    Heps!
    Millaseen momenttiin 800 kansi kuuluu väännellä?
    Kotona olis paperilla kai, mutta ei täällä verstaalla

    Entä sylinterit?
     
  17. juhohannu

    juhohannu CF1K 162" -09

  18. Nykänen

    Nykänen Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    valot alko värkkäämään. pätkii välissä ja yks lyhyt pelaa enään. heitti loput 3 yhtäkkiä pelittämästä.
    liittimet käyty läpi uudet hehkut kokeiltu ja alko pelaamaan mutta kauhean himmeästi,
    johot katottu läpi eikä ollut yksikään rikki..
    olisko jännitteen säädin rikki?
     
  19. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: crossfiret

    Kelkan pakin toiminta ei sitten korjaantunutkaan eli ei tainnut olla maadotusvika. Varmaan se moottori on jotenkin hajonnu.

    Kelkka pelitti muuten hyvin, mutta remmi hajosi tänään. Eka remmi joka meni ajamalla rikki 4000km matkalla. Imaisi langan remmistä kytkinakselin ympärille ja se oli sitten menoa sille remmille.
    Pistin sitten paikalleen tuon hyllystä löytyneen , vain sisäänajetun Dayco Ultimaxin, jonka aikoinaan hyllytin kun vakiovoimansiirrolla se hävitti maksimikierrokset. Nyt kiersi tuolla jotain 7650-7700 hyvin pikaisella kokeilulla eli hieman se edelleen niistää verrattuna vakioremmiin. Tälle remmille ne alkuperäiset 70g painot sopis ehkä paremmin.

    Remmi ei näy oikein tykkäävän noista pitkistä vakioväleistä tuolla umpisessa, joten jos jollain lojuu nurkissa edulliset 57/63 tai 58/62 välit DD:hen niin saa tarjota.
     
  20. freerider

    freerider Summit X 800 154 -14

    Vs: crossfiret

    Ite laittoin 55/65 välit..tilasin ameriikan maalta suoraan ne BDX rattaat.
    Eihän nuo nuokaan tunnu liian lyhyiltä mut aika kivasti jaksaa pyörittää 51 mattoa :)
    Ja minäki huomasin sen että ultimax hihnalla ei kierrä :O
     

Suosittele tätä sivua