Kelekkamessut 2019

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 9/10/18.

?

Tuletko kelekkamessuille

 1. Kyllä

  59 vote(s)
  73.8%
 2. Ei pääse

  12 vote(s)
  15.0%
 3. Haluttas kyllä tulla mutta louhi ei päästä

  9 vote(s)
  11.3%
 1. edge 340

  edge 340 Well-Known Member

  Mites jos nämä oiskin pe-la
   
 2. Mikki80

  Mikki80 Well-Known Member

  Varmaan sekin jo auttaisi. Mutta olishan se asiakkaana mukavampaa mitä isompi tarjonta olisi kerralla katsottavana.
   
 3. Jannne

  Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

  Ennen wanhaan oli pe-su
   
 4. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Saattas olla vielä huonompi koska moni ei halua lähteä lauantaina tuonne juoppoja katteleen vaan haluaa mennä mieluumin sunnuntaina kun on rauhallisempaa mutta jos messut ois pe-la nii veikkaan että ois kaks "lauantaita" peräkkäin:rolleyes:

  ja jos ois pe-su nii yllä mainittu tilanne mutta sunnuntai ois myyjien puolesta vielä pahempi entä nyt, kun väliin tuntuu että niitä ei sunnuntaina kiinnosta enää mikään, kohomaa pukkaa ja kotiin haluttaa:D
   
  Hemikoo, T-Cat ja FFoxi tykkäävät tästä.
 5. Bete

  Bete Well-Known Member

  Jotenki omasta mielestä ne puukko- kattila- sinappi- ja muut ei niin kelkkailuun liittyvät kauppiaat vie turhaa tilaa messuilta.
  Kustannetaanko näillä jotain pieniä alueita vuokratulon toivossa vai mikä idea?

  Muuten taas ok messut vaikka ahdasta olikin.
   
 6. edge 340

  edge 340 Well-Known Member

  Jos ois 2 lauantaita niin se ois myyjille tuplamyynti :)
  Nytteki lauantaina oli niinpaljo asiakkaita ettei paljon kerinny niitten kanssa ylimääräisiä porisemaan..sunnuntaina taas niin hiljasta että sama onko paikalla tai ei.
  Sama jatkunut 10 vuotta peräkkäin mitä me ollaan oltu paikalla.
  Ja me ollaan lähdetty aina vasta maanantaina pois rovaniemeltä.


  Nämähän on varmaan olleet hallintäytettä joskus aikanaan kun ei ole ollut tarpeeksi esittelijöitä,mutta kun ne on siellä vuodesta toiseen olleet niin varmaan hankala niille on sanoa ettei pääse enää..
   
 7. Mikki80

  Mikki80 Well-Known Member

  Raskastahan messuilla seisominen on mutta jos aikuinen ihminen ei jaksa 3 päivää myydä omia tuotteitaan ( tai olla sen verran selvänä ) olisi ehkä syytä harkita kannattaako messuille lähteä ollenkaan:)
   
  Tapani Tulisalmi ja Fudge tykkäävät tästä.
 8. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Totta varmasti tämäkin, mutta ite olen huomannut että myös näitten ihmisten jotka tulevat oikeestaan vain juomaan messuille niin on lisääntynyt vuosi vuodelta.. Tämän takia taidan ite ens vuonna käydä suosiolla vasta sunnuntaina..
   
  Zombie, Jukkis, teme- ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 9. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

  Kelkkamessuilla en käynyt, joten en tiedä miten siellä sunnuntai meni ja kommentini menee hiukan ohi kelkkamessujen. Mutta useammalla "vapaa ajan" messulla itsekkin ollut näytteille asettajana ja aikamonesti sunnuntaina moni näytteilleasettaja purkaa omaa standiaan jo ennen kuin messut ovat sulkeutumassa. Minusta se on maksaneita messuvieraita kohtaan väärin ja ole messujärjestäjillekin sanonut, että kun tekevät soppareita näytteilleasettajien kanssa, niin sopparissa pitäisi olla maininta etteivät ala pakkaamaan kamojaan, ennen kuin messut sulkeutuu. Toivottavasti samaa ei tapahdu kelkkamessuilla:).
   
  Fudge, petes88 ja FFoxi tykkäävät tästä.
 10. teme-

  teme- Well-Known Member

  Tämä pisti itselläkin silmään kuinka paljo siellä oli noita ehkä tapahtuma huomioonottaen liikaa nauttinut ja pari tuli jo heti ulko ovella vastaan ennekun itse edes sisään kerkesin, talutettiin siis pihalle. Itse myös ajatellut suosiolla siirtää seuraavaa käyntiä sunnuntaille sitte jos/kun seuraavan kerran päättää mennä.
   
 11. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Itse kun olen nuo Rovaniemen messut käynyt jok'ikisen sieltä kultaiselta 80-luvulta asti, niin kyllä nykymessut ovat harvinaisen siistejä humalaisten osalta.

  Yleisesti, jos siellä tunnostaa ahtaalta lauantaina, niin omaa päätään saa käyttää ja valita sunnuntain käyntipäiväksi. Johan tuo on ollut neljä-viisi vuotta tiedossa, että ei siellä lauantaina pysty juomaan edes kaljaansa rauhassa ja sunnuntaitakin mainostetaan ns. perhepäivänä.

  Oma ehdotukseni olisi, että perjantaisin hoidettaisiin pois iltanäyttelynä nuo ns. ammattilaiset, kelkkojen ensiesittelyt jne. ja voisihan sinne joku apinalauma ostaa jonkinlaisen VIP-statuksen ja pääsisi höyryämään perjantaina messut alta pois, niin jäisi loppuviikonloppu aikaa jättää rahansa Rovaniemeläiseen kuppilaan. Lauantain ja sunnuntain liput verkkokauppamyyntiin ja max 8000 henkeä/päivä, niin avot.
   
  Värjäri, jiipee-, Zombie ja 3 muut tykkäävät tästä.
 12. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  No joo,

  Minusta tuola pysty liikkumaan yllättävänki hyvin tänä vuona! Ainua ruuhkakohta oli se BRP-halliin tulo, jossa oli toisella puolen joku t-paitakauppias. Se oli selkeä virhe ja sen järjestäjät myönsiki. Ensvuona siinä aulassa ei ole mitään ylimääräistä ja siihen tehdään kaistat, jotka ohjaa kulkemaan samansuuntaisesti. Näin vähenee se sekoilu siinä luolassa.

  Tuo kolmepäiväisyys on vähä sellainen kysymysmerkki. Itelle se ainaki ois liikaa. Sitä ei ulkopuolinen tajua, mutta se on oikeasti melko tiukka paikka tuo kaksiki päivää. Pitää ottaa huomioon, että useimmat kuten me tullaan rakentaan osastoa jo torstaina. Siinä ku neljä päivää pyörit vedossa ja vinkelössä, niin ei ole herkkua ei. Eli kolmipäiväisyys tarkoittais myös sitä, että rakentamaan pitäis tulla jo keskiviikkona. Alkaa mennä viikko melko pitkäksi tuossa ja joutuis oleen toimistolta pois monta päivää. Pitää ottaa huomioon, että kun on la ja su töissä on pakko pitää vapaata ma ja ti. Tähän vielä se yhtälö, että jokainen päivä maksaa rahaa. Kolmas päivä osastovuokria, on melkonen nippu rahaa monille.
  Tosiaan jos jotain muutosta tehdään, niin pe vois olla se invite-only-päivä, jolloin vois ammattilaiset tehä keskenään kauppaa jne. Eli pe iltana tämmönen keissi. Se ei tosin muuta normaalien messuvieraiden elämää mitenkään.

  Niin nuista näytteilleasettajista. Minusta tuola on hyvässä suhteessa nuita kelkkesittelijöitä vs nämä muut. Okei, ainaha kelkkakamaa jne vois olla enemmänki, mutta onko tulijoita? Joitaki on, mutta ne on aina mattimyöhäsiä. Esim tuo CSP firma Norjasta, hoksas viikkoa ennen messuja, että hehän haluaa tulla kans Kelekkamessuille. No eihän se homma näin toimi oikeassa maailmassa. Me otimma pojat sitten pikku säälistä siihe meidän nurkkaan.
  Hommaha on niinku Sami sanoi ylempänä, eli kun nuo jotkut kattilakauppiaat jne on ollu vuosia tuola, niin vaikia niitä on sieltä poiskaan ajaa. Pitää muistaa, että messujärjestäjätkin tekee bisnestä. On vaikea sanoa maksaville näytteilleasettajille, että pysykää poissa jatkossa, jos ei tilalle ole tulossa uusia.
   
 13. Ukko

  Ukko Ukki

  Olisinko jo aihetta pitää 3 päiväisinä nuo messut. Kävin molempina päivinä ja sunnuntaina pystyi jotain kahtelemaankin. Lauantaina ei mahtunu juuri kokeilemaan mitään ja eihän siellä myyjätkään ehi palvelemaan mitenkään. Silti hädissään piti jotain mukaan hankkia:rolleyes:
   
 14. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  @Ukko lukaseppa tuo mun postaus, niin kuulet vähä perusteluja miksi kolme päivää on ehkä hankala toteuttaa.
   
 15. edge 340

  edge 340 Well-Known Member

  Ku se oiskin niin helppoa että menis vaan myymään..
  Meillä pakatan keskiviikkona autot.
  Torstina eka ajetan 8tuntia autolla rolloon sen päälle kasataan vielä osastoa noin 3-4 tuntia.
  Perjantaina jatketaan kasausta 8tuntia.
  Lauantaina 10-18 myyntiä
  Sunnuntaina 10-16 myyntiä sen päälle purku 3-4 tuntia.
  Maanantaina 8 tuntia autolla kotiin.
  Tiistaina auton purku ja lopputavaroiden järjestely hyllyyn takas.
  Kaiken kaikkiaan taitaa mennä yli viikko.
  Sitä on aika poikki ku pääsee kotiin.
   
  Hemikoo ja Mika_R tykkäävät tästä.
 16. Mikki80

  Mikki80 Well-Known Member

  Jokainen messuilla tavaraa esitellyt tietää että raskastahan se on, ei siitä mihinkään pääse. Mutta jos ajatuksena on että mennään myyjän väsymyksen mukaan eikä maksavan asiakkaan ollaan kyllä todella kaukana metsässä. Sama ajatus että messuilla olo maksaa, kyllä se on joko tarkoitus a) tehdä kauppaa niin että kulut saa katettua tai b) markkinoida omaa nimeä/tuotetta/palvelua niin paljon että kulut tulevat katetuksi myöhemmin. Jos messuilla olon tarkoitus on vaan tavata kavereita ja jauhaa kelkoista sen toki voi tehdä ilman omaa osastoa jos tuntuu että messut on pelkkä rasite. Ja mitä lauantain ruuhkaan tulee, ainakin sen pari tuntia mitä siellä tallustelin oli kaikki osastot ( mistä ehkä olisi voinut jotain ostaa ) niin täynnä ihmisiä ettei todella jaksanut mennä väkisin sinne tunkemaan.
   
  Hemikoo, lucas07, Seiti ja 9 muut tykkäävät tästä.
 17. miki

  miki Well-Known Member

  Elämä on täynnä valintoja, jos ei jaksa niin on se rankkaa. Bisnes on yleensä aika rankkaa.

  Esimerkiksi matkamessut 2 ammattipäivää + 3 yleisöpäivää.

  Kelkkamessuille sopis yksi ammattipäivä jossa alan ammattilaset/yrittäjät voisivat sopia rauhassa kontakteja/tehdä kauppaa. La ja su sitten yleisöpäiviä.
   
 18. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Niin no,

  Matkamessuilla yms puhutaan reilusti suuremmista rahoista, mitä esimerkiksi kelekkamessuilla. Tarkoitan siis, että alalle nuo on merkittävämpiä asioita, kuin kelkkailussa. Oma arvio on se, että kolmannella päivällä ei saisi katetta rahoillensa, enkä usko että kovinkaan moni näytteilleasettaja olisi valmis maksamaan extraa lisäpäivästä. Sen sijaan lisätila olisi ehkä se uusi suunta... Voisikoha ylähallien tasanteelle tehdä jonku pressuhallin tms. Mene ja tiedä.
  Joku puhu sitä, että tuola näkee känniläisiä. Minusta ne on kadonnu vallan tyystin. Enää näkee vain semmosia rapulaukkoja vapisemassa. Jengi kulkee baarissa jo perjantaina, niin osa ei pääse ku vasta sunnuntaina iltapäivällä messuille. Muuten taitaa mennä illat huutamassa ja päivät kohmaa parannellessa.
  Meidän osaston nurkilla taisin nähdä ehkä kymmenkunta selkeästi humalassa ollutta ihmistä. Jos muistellaan tosiaan vuosia taaksepäin, niin tilanne oli aivan toinen.
   
 19. Mikki80

  Mikki80 Well-Known Member

  Tuosta ihan samaa mieltä että ennemmin lisää tilaa kuin lisää päiviä, se olisi varma helpotus niihin ruuhkiin. Eikö siellä mäessä ole muka enempää halleja, vai onko ne jonkun muun kuin Lappi-areenan?
   
 20. musto

  musto #222

  Parhaimmat kelekkamessut ikinään oli kyllä jyväskylässä. Paviljongissa tilaa riittäisi ihan varmasti kaikille. Kyllä on jäänyt mieleen miten oli hienosti näytille aseteltu siellä kaikki.
  En muista vuotta tarkalleen, mutta yamahan nelitahti kelkat oli sillon huippu hienoa uutuutta. Siellä huudateltiin kelkkaa pukilla ja ihmeteltiin miten tuo on mahdollista. Kelkkoja oli pyöriville alustoille laiteltu yms. Hienot valot ja savukoneet. Taispa olla offroad autotkin jossain hallissa.
  Ajo varusteita oli pitkät rivit myytävänä!

  Oiskohan ajatuksena mahdottomuus että messut olis joskus siellä taas ? Rovaniemen paikka vain alkaa oikeasti käymään pieneksi tälläisille kävijämäärille. Vaikka idyylisesti rovaniemi onkin hieno paikka kelkka kansalle.
   
  kirurgi, Zombie ja jukkis67 tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua