Kelkan tankkaus

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä PLe, 6/3/13.

 1. Skiri

  Skiri Well-Known Member

  Vs: Kelkan tankkaus

  On vissiin tullut joku Twenty Rapid Fuel Jug -merkkinen "kopio" versio tästä alkuperäisestä Tuff Jug kanisterista, mutta hinta on kuitenkin puolet halvempi tässä kopiossa.

  Tuolla 24mx-verkkokaupassa myynnissä Twenty Rapid Fuel Jug 20L hintaan 19,90€.

  Alla linkki
  http://www.24mx.fi/twenty-rapid-fuel-jug-20l-punainen-1
   
 2. Pooka

  Pooka Well-Known Member

  Vs: Kelkan tankkaus

  Ois kyllä halpa, ne joilla kokemuksia niin infoa laadusta peliin!
   
 3. Jarsse

  Jarsse Well-Known Member

  Vs: Kelkan tankkaus

  En oo vielä testannu, mutta kädessä hypisteltynä vaikuttaa kelpo peliltä. Tilasin ensin yhden kokeeksi ja sitten vielä kolme parin toverin kanssa kun halvalla sai!
   
 4. TeHo

  TeHo #13 2015 ZR 6000 R

  Vs: Kelkan tankkaus

  Ihan jees kannu. Tarkkana saa olla korkin tiivisteen kanssa.
   
 5. KasKas

  KasKas Summit Adrenaline144 sdi

 6. Booris

  Booris ArcticCat M8000 LTD 153" Polaris RMK 155"

  Vs: Kelkan tankkaus

  Ompahan noista AIV kannuista tullu itekkii aina tankattua eikä oo vielä yhtän konetta hajonnu... Luulis kai noistaki enimmät ylimääräset aineet huuhtoutuvan pois kun tarpeeks pitkään käyttää ;D
   
 7. skspolaris

  skspolaris Well-Known Member

  Vs: Kelkan tankkaus

  Löytyyhän nuita aiv pönttöjä onneksi puhtaita uusia ovat hyviä astioita
   
 8. Masse80

  Masse80 New Member

  Välttäkää tätä halpis roskaa viimeiseen asti. Suuttimen toiminta erittäin jähmeä ja alta vuoden käytön jälkeen suuttimen varresta alkoi vuotaa. Uudet tiivisteet maksaa 9€ ja asiakaspalvelu ei osaa kertoa suuttimen osien järjestystä. Ostitpa tiivisteen tai uuden suuttimen, posti vie 10€ välistä. Halvemmaksi tulee, kun ostaa 50€ suoraan aidon tuff jugin.
   
 9. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Joskus tämmöistä Tuff Juggia mallia testannut (ei ollut aito) ja mielestäni ei mitenkään kätevä kannu kyseessä. Tankki ei saa ilmoja ja sylkee välistä penkille ja jne. Normaali bensan kuskaukseen kunnon jerrykannu + hyvä ratti todella toimiva yhdistelmä. Kelkassa sitten jos kuskaa niin varmaan jokin 5-10l varapönikkä mukana olevalla kaatonokalla on paras ratkaisu. Itse ei ole kyllä tullut koskaan kelkkabensaa mukana kiikutettua vaan on kelkan tankki riittänyt siihen mitä on ajanut kerrallaan.
   
 10. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Tuff Juggia olen kokeillu -16 Yammun, -15 Catin, -13 Doon ja axys Pollen tankkiin. Ainoa missä toimi on Polle ja siinä toimiikin kuin ajatus ja katkaisee bensan syötön kun on täynnä. Tehty kenties siihen?

  Muissa ei toimi ja homma menee vain bensan kans sotkemiseksi. Mustalla tuff jugin suppilolla pystyy tankkaamaan, mutta ei katkaise sillä syöttöä, kun tankki on täynnä ja sotkee myös paikat.
   
 11. rallikuski

  rallikuski Well-Known Member

  Mulla on nyt pari talvea toiminut tosi hyvin viperissä noi twentyn kannut. Katkaisee syötön kun tankki täynnä, letkulla/kaatamalla tankatessa tulee melkeinpä aina yli kun tankki täyttyy "äkkiä"...

  Tietenkin eihän toi kesän seisonnan jälkeen mikään notkea ole tuo nokka siinä kannussa, pikkasen kun laittaa voidetta siihen niin pelaa kyllä hienosti.
   
  Seiti ja TeHo tykkäävät tästä.
 12. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  kyllä se bensa kuivattaa oikiassa tuff jugissaki tuon nokan jos on käyttämättä jonku aikaa.. nii joutuu väkisin laittaa sen toimimaan.
   
  rallikuski tykkää tästä.
 13. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

  Itellä ollut ~5 vuotta Tuff ja ~3 vuotta Twenty käytössä. Molemmissa pitää välillä rasvata nokka, että liikkuu nätisti. Esim. 2t öljyllä tai mitä nyt sattuukaan käteen. Twentyssä useammin.
  Twentyn korkki tarttuu tiukemmin kiinni, vaikkei sitä kiinni laittaessa yli kiristäiskään.
  Molempien kanssa pitää muistaa tankkausta alottaessa päästää yli/alipaine kannusta ennekä lyö tankkiin, välttää useimmat roiskumiset. Sekä tietenkin tankin täyttyessä pitää korkista kiinni, että sulkeutuu varmasti kun nostaa pois.

  Molemmat istuu kyllä täysin ainakin 08-17 crossi cattien tankkiin, roiskumiset tankkauksen aikana (siis kun pöntön paine tasattu alottaessa) johtuu lähinnä tankkaajan härväämisestä, eihän sitä voi mittarillakaan pistoolin kanssa touhuta kaikkea muuta valutellessa.
   
  rallikuski ja Fudge tykkäävät tästä.
 14. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member

  Itsellä varabensoja varten Plastexin muovikanistereita. Niistä ihan suht. helppo täyttää tankki sen Plastexin oman nokkakappaleen kanssa. Sopivalta suunnalta kun kaataa, niin näkeekin ihan kohtuullisesti tankin bensapinnan tason, nin tietää lopettaa kaatamisen ajoissa. Ja sitten yksi juttu tietenki on se, että pyrin ajamaan tankin aina sen verta tyhjäksi, että se kanisterissa oleva bensamäärä sinne mahtuu kerralla, jos tiedossa on, että kanisterista joutuu tankkaamaan.

  Mieluiten tosin ajoreissun loppupuolella ajelen huoltoaseman kautta, mikä toki on omassa tapauksessa yleensä suht. helppoa oikealla reittivalinnalla, vaikka siitä voi hieman mutkaa matkaan tullakkin.
   
 15. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Onko kokemuksia noista lappoista? On Super-Lappoa ja sitten on näitä mm. tämän tyylisiä...MTX Automotive lappopumppu | Motonet Oy

  Bensakanistereita kaatonokalla on kyllä myös käytössä mutta joskus tarvitsee esimerkiksi saada 20L säiliöstä polttoainetta erinäisiin vehkeisiin.
   
 16. Jannne

  Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

  Tuolla motonetilla värkkään ite. Ei vaan ois pitäny pihistellä vaan ostaa vastaava sähkönen puuilosta kympillä
   
 17. Jämä

  Jämä Active Member

  Super-lappo on ollut vuosia veneen ja kelkan tankkauksessa. Pomminvarma vehje ja jos joskus antautuu niin ostan uuden.

  Tuo puristeltava mallikin löytyy mutta ainoa käyttö on nykyään imeskellä jämiä astioiden pohjalta, sillä saa imettyä loppulirut jos vaikka tankkia tyhjentää.
   

Suosittele tätä sivua