Kelkkailun lopettaminen

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Zakki, 29/4/10.

 1. aavvee

  aavvee Lynx Gl3900 Syncro -89

  Vs: Kelkkailun lopettaminen

  Mulla tuli ekat kilometrit Saariselällä noin vuonna-78 ja sillon olin jotai 4vee...ja vielä jaksaa kiinnostaa. ;D
   
 2. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 PPS - RX1 4100 BD Edition

  Vs: Kelkkailun lopettaminen

  Joo rajansa se kaikella! ;D
   
 3. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Vs: Kelkkailun lopettaminen

  Ei tulis mieleenkään lopettaa. Nytkin keskellä kesää kun veneilykelit on parhaimmilaan tulee kelkkailu välillä mieleen.

  Ykskin kaveri katto monttu auki kun ajettiin sen vene hesasta savonlinnaa ja se tuumas että ei oo mitään hienompaa. Mä totesin että ompas!
   
 4. Ilkkahe

  Ilkkahe Lynx 250GL Syncro, Winha 54 ja 35

  Vs: Kelkkailun lopettaminen

  Ei tätä voi lopettaa..

  Syntymästä asti kelkan sarvissa tai kelkan kyydissä, ajettiin heti kun peukaloa osas liikuttaa. Alussa se oli ekat 11v elämästä ainoastaan talvivapaitten huvia mökillä, mutta sitten kelekka (AC Jag440) siirty kotipaikalle, ja ekat pari vuotta sai vaan ajella pihaa ympäri, sitten rajat löysättiin jo mettätietä 200m, lopulta joskus 13v iäsäs kun hankin ekan oman kelkan omalla rahalla (Winha 54) niin rajat ylsi jo niin pitkälle minne uskalsi ajaa..

  Sittenhän niitä kelekkoja on ollu ja tullu. Lynssi G-T tais puhua meikäläisenkin kelekoista tuosta ;D Eli oli 650 polle roleksia ja tuo nykynen 750FST Sikspäk polle... Ja ton nelarin lisäksi on vielä 250syncro lyne, 2kpl Winhoja (tuo eka 54 ja sit vielä 34(ko?!) ja vielä yks Yamaha 340 raato mökillä. Koneitakin no pari puhkua nurkissa, ja muuta krääsää joissa suunnitteilla on ollu jotain...

  Rahaa tohon menee. Säästelin vuoden opiskelija kesäduunista massia ja ostin ton kolari kelkan, ja kaikki meni ja intti kituutettiin pelkällä päivärahalla halvalla korjaten lomat kelkkaa, viime talvena seki palkittiin ja baanalle päästiin, kaks tahtia en osta, ja vapari ei ole vaihtoehto. Nyt ois rojektin alla kokonaan uuden keularungon suunnittelu polleen, ja samalla vaihtuu moottorin ohjaus ja turbo, eli rahaa pamahtaa tonni hetkessä. noh menkööt, juopotteluun ne menee kuitenkin.  Ja jos joku väittää kelkkailua kalliiksi, niin ei nyt niin, kokeilin laskuvarjo hyppäämistä, tulos:
  Perus kurssi 350€ jolla päästään oppilaaksi, ja pari hyppyä. Sitten innostu ja mietti et pakko päästä vapaahyppyihin asti, joten hypättävä ~10kertaa =1kerta/17€ Sitten sitä vaan innostu ja vklopun aikana palo 200-400€ pelkkään taivaalta tippumiseen.. Sitten tuli talvi väliin, ja keväällä ei enää tohtinu...

  Että jos tuohonkin sai tonnin tippuman viikossa, niin ei riitä rahat ikuna. Kelkkailu tuntu talvella taas halvalta, vaikka nelari polle veikin yli 25l satasella.
   
 5. reetu800

  reetu800 ski-doo freeride "154" , Polaris rmk assault

  Vs: Kelkkailun lopettaminen

  ei pysty lopettaan ei.

  pieni ikä tullu ajettua aina ku on ollu mahollista. tosissaan harrastus lähti hallinasta ku saatiin ensimmäinen "sportti" kelekka taloon elikkäs toi 600 H.O. enduro lynxi, sen jäläkee ollu RE lynxiä ja viime talvena tuli assault ja se meni remonttiin nii piti ostaa skiito renegade.. rahat on saatu harrastukseen ku velipojan kans on kaikki ostettu puokkiin paitsi tuo rene.. autoki olis pitäny jo ostaa ku kortti ja kaikki on mutta ei KU uutta kelekkaa pittää saaja mielummin alle :)
  ja ton lumitilanteen kans pittää toimia sillai että jos lumi ei tuu tänne nii mie meen lumen tykö ;D mielessäkää ei oo käyny että pitäs lopettaa, jos tuntuu että taloutellinen tilanne ei kestä nii pittää myyä muita romuja pois.... ps. ois 06 rossipyörä myynnisä ;D
   
 6. djcarrot

  djcarrot Kelkaton..

  Vs: Kelkkailun lopettaminen

  Viimekaudesta tuli välivuosi kun möin alkutalvesta kelkan pois. Ihan siitä syystä, että ei yksinkertaisesti olisi ehtinyt ajamaan. Dippatyöntekoa yms oli tiedossa. Lisäksi halusin luopua nuista rallimalleista ja hommata seuraavaksi jonkun pappamallin. Ens talvelle sdi-revi tai vastaava hakusessa..
   
 7. Puppe

  Puppe BackyardKing

  Vs: Kelkkailun lopettaminen

  Viime talvi meni häneksi ja taitaa mennä seuraavaki. Mittään järkiä kelekkaa pittää, vaikka joka reissulle vuokrais jonku sportin.
  Muttako sitte ahistaa jos on sauma lähtee ajamaan ja ei o kampetta. NiiseO!
   
 8. revillä...

  revillä... Ski-Doo Rev 600 H.O.

  Vs: Kelkkailun lopettaminen

  Samat ajatukset. Monta kertaa tänä vuonna meinannut laittaa kelkkaa myyntiin, mutta aina miettinyt jos kuitenkin tulee tarve ja tilaisuus päästä ajelemaan eikä ole kelkkaa. Viimetalvena tuli kilometrejä noin 40.
   
 9. Tuplaäksä

  Tuplaäksä Well-Known Member

  Vs: Kelkkailun lopettaminen

  No pojat se pittää tehä mikä hyvältä tuntuu, ainahan nuita sua uusia kaupasta kun kipinä iskee. Mutta ei ne ruokoo pyyvä jos talliin työnnät ja otat ulos ku tuas kerkiää.

  Aikasa kutakin, sano entinen tyttö.

  XX 8)
   
 10. Rambe

  Rambe rave 800 sp -01, summit 470/583 -94

  Vs: Kelkkailun lopettaminen

  30-40l/100km. Riittääkö syyksi? Plus 2090e koneremonttiin. Ostakee hyvä lynxshit, kone on ainaki nyt uudenveroinen.
   
 11. JuZe

  JuZe Well-Known Member

  Vs: Kelkkailun lopettaminen

  Nyt se ainaki toistaseksi loppu. Enää ei ole kelkkaa. :)
   
 12. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Vs: Kelkkailun lopettaminen

  Viime talvi meni "hieman" vituilleen siviilikelkkailun puolella, yksi ainoa reissu ja meni vissiin alakerrasta laakeri, en ole vielä aukaissut. Nooh, eihän se ole kuin vaihtaa vakiokone paikalleen niin emännänkin kelkkailut jatkuu Thunderilla :)
   
 13. G-T

  G-T Ei kelkkaa enää

  Vs: Kelkkailun lopettaminen

  Nyt on tullu vuosi kärvisteltyä ilman kelkkaa. Menee kaikki ylimääränen valuutta noitten kaksi ja nelipyörästen ylläpitoon, mutta kunhan joskus perse kestää ja jos talvet on suotuisia, niin eiköhän sitä taas päästä nauttimaan kelkkailusta :p
   
 14. M.Turunen

  M.Turunen Active Member

  Vs: Kelkkailun lopettaminen

  Eilen myin kelkan pois :-\
  No laitoin heti tilalle Offi kamppeen,jotta pahempia höyryjä ja rakentelu haluja saa tähän sitten purkaa.. ;D 8)
   
 15. Fazeristi

  Fazeristi AC M6000 Sno Pro

  Vs: Kelkkailun lopettaminen

  Huomenna kai sitä pitää kelkka pistää kiertoon... :-[

  Mutta tilalle uusi kömpijä johon telat messiin ;D - pahimpaan tuskaan!

  ...ja talvella kelkkaa vuokralle jos oikein ahistaa ;D
   
 16. rs

  rs Lynssi

  Vs: Kelkkailun lopettaminen

  Viime talvena koitin olla ilman kelkkaa ja onnistuinkin pari viikkoa mutta sitten oli poltot niin kovat että oli pakko laittaa taas kelkka.
   
 17. Breeze

  Breeze Ski-Doo ja Lynx

  Vs: Kelkkailun lopettaminen

  Kohta alkaa kolmas talvi ilman omaa kelkkaa. Sitä ennen erillaisia kelkkoja oli yhtäjaksoisesti 24 vuotta.
  Kelkkailu loppui sen takia, kun tekniikka alkoi temppuilemaan. Vimeisen kelkan kone hajosi kolme kertaa, eli joka talvi. "kestävin" moottori kesti 1400km.
  Samaan aikaan talvet oli lyhyitä ja vähälumisia Itä-Suomessa ja se auttoi suuresti kelkkailun lopettamista.
  Mitään vieroitusoireita ei ollut, eikä syksyisin ole nettikelkkaa selattu "sillä silmällä".
  Kelkkailu on älyttömän kiva laji ja varmaan joskun vielä...
   
 18. Zakki

  Zakki Well-Known Member

  Vs: Kelkkailun lopettaminen

  Keväällä teki mieli lopettaa, kun ei kelkka kestänyt kasassa. Edelis vuotena olin jo ilman kelkkaa 8 kuukautta. Jos tulevana talvena ei kelkka kestä lopetan (tällä merkillä ajon). Heikot vehkeet näköjään karkoittaa harrastajat.
   
 19. migge

  migge Ski-Doo X-RS

  Vs: Kelkkailun lopettaminen

  Tuollasia talvia kun tulee mitä viime talvi oli niin kelkkailu jatkuu,mut jos ei lunta tule etelään niin sit menee harkintaan.
  Nämä etelän talvet ku on vähän arvotuksellisia.Aina ei kerkiä tai ei ole taloudellisia mahdollisuuksia lähtee pohjosiin kelkkaileen,ja kaverit tuntuu hukkaavan kelkkojaan pois niin yksin ei tule lähettyä pitemmälle,tai kynnys ainakin nousee.
  Mutta on se niin kivaa et en vielä anna periks vaan koneremppa on menos ja suunnitelmis olis jatkaa kelkan pituuttakin...sitä ei tiedä mitä siitä tulee mut yrityksen pitää kuitenki näkyä.
   
 20. juice_86

  juice_86 Kelkaton + KTM LC4 2004

  Vs: Kelkkailun lopettaminen

  Mopon siis. R1 voin ja myynki mutta kelkka säilyy ja kelkkailen kunhan vaan on kunnon talvia.. Ja mitä noihin kuluihin nii harrastaminen maksaa rahaa se vaan on 8)
   

Suosittele tätä sivua