Lynx Commander -keskustelua.

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Fred Scuttle, 14/12/08.

 1. airjan

  airjan New Member

  Mulla samoja oireita.. Onko kellään tietoa asiasta??
   
 2. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  Tallissa sulaa kelkka kun alusta jäätä täynnä. Merellä saanut vuorotellen vettä ja lunta. Kyytiläisen kohdalla alkaa liukut kulua uhkaavasti. Hankala mitata paljonko jäljellä, mutta jos laittaisi dupontit tilaukseen jos sopivaa on valikoimassa.. pitää tutkia sopivaa kumia siihen takalaatikkoon.
   
 3. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

 4. Altavastaaja

  Altavastaaja 49 Ranger Pro 600r

  Easyriden etupukin epämääräiseen toimintaan hain hoitona tommosen.

  Josko rupeais se pohjailu rauhoittumaan, koittaa tuossa keritä ennen ens vkl vääntää paikalleen ni pääsis testaamaan.
  Itellä tosin Rangeri mutta ongelmana on se hiljaisessa vauhissa tapahtuva pohjailu jotka näkyy vaivaavan komentajiakin.

  Verrokina normi hpg. Ja tämä tosiaan Brutalista. Sama löytyy myös ilmeisesti GT:stäkin eri numerolla mutta simmi kartta sama mitä Brutalin kepissä mutta std/limited löytyy 36 HPG.
  Empä tosin hoksinu mittoa silmäväliä mutta päivittelen senki tänne täsä ku kerkiän.
  IMG_20210208_204115.jpg IMG_20210208_204156.jpg
   
 5. vuorikelkkailija

  vuorikelkkailija Well-Known Member

  Mitähän tuommonen kustantaa? Itte kans metsästänyt vaimenninta etupukkiin. Oliko tuo 35cm pitkä? Pistäpä kokemuksia ku saat sen paikoille keveneekö ja rauhoittuuko ohjaus.
   
 6. Altavastaaja

  Altavastaaja 49 Ranger Pro 600r

  600 kieppeillä oli jousen ja lätkän kans.

  35 näytti olevan silmäväli. Mittoa vielä paljon son minimi mitta.
   
 7. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  Takuuseen tuli molemmat takaboxin kumit. Uudet olisi maksaneet 15e kappale mut käy se näinkin.

  Lisärullat asensin tänään alustaan. Vanhat liukut ollu alla 4650km. Katsotaan kestääkö uudet paremmin kun nuo lisäpyörät keskellä.
   
 8. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Meneeköhän pari vuotta vanhat takuuseen...:rolleyes:

  ="XX-xenon, post: 1286488, member: 26661"]Takuuseen tuli molemmat takaboxin kumit. Uudet olisi maksaneet 15e kappale mut käy se näinkin.

  Lisärullat asensin tänään alustaan. Vanhat liukut ollu alla 4650km. Katsotaan kestääkö uudet paremmin kun nuo lisäpyörät keskellä.[/QUOTE]
   
 9. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  En tiedä mihin meni mutta liikkeestä hain uudet ilmaiseksi. Koskeeko se neljän vuoden takuu noitakin?

  Liukut vaihdoin tänään. Ei mikään nautinto mutta kai siitä taas oppi jotain. Koeajo ensi vapaalla.

  Aika nihkeä tuo välipyörän laakeri. Pitää seurata pyöriikö ok.
   
 10. K.Pukarinen

  K.Pukarinen Lynx Commander Gt -21

  B6EFB75D-2975-40B6-AC17-5A0423D59D34.jpeg Etuiskarin pultti karkas johkin ja iskari konehuoneeseen, ei ilmeisesti konehuoneeseen tuhoja kun kesti seuraavan päivän ajot. Etupään korimuovit rikki ja iskariin mulju jälkiä reippaasti. 300km paikkeilla reitin kunnostusta ja jää turrailua. Miellyttävä on kyllä kurvailla ison pappapleksin takaa perse lämpösenä. Mukava tuo ecomoodi ajaa tuota reitin levitystä ja hitaampaa ajoa, ei hötkyile kaasuun niin herkästi.
   
 11. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  hieman eilen lisää tuninkia. käsikahvasarja limitedin takapenkkiin, kun martta valittaa ettei saa kunnolla kiinni ja käsiä pelelee. Kelkka | käsikahvasarja | xu | lynx | 860200553 » Svh.fi

  tuota vaan mietin, kun ko sarja on tarkoitettu tuolle 1+1 penkille. Kelkka | lisäistuin | lisäpenkki | brp | 860200543 » Svh.fi niin millähän se sitte laitetaan siihen kiinni kun sarja tulee selkänojaan asennettavaksi. :D

  e: laitoin myyjälle postia, muuttivat ilmoitukseen, että passaa selkänojalliseen malliin.
   
  Viimeksi muokattu: 16/2/21
 12. Altavastaaja

  Altavastaaja 49 Ranger Pro 600r

  Tuli äherrettyä Kybbi paikoilleen.
  Koittaa vkl keretä testaan.

  IMG_20210218_160909.jpg

  Onko muuten Easyridessä tullu kellää vastaan alustan rasvauksen kans ongelmia?
  Toisen kerran jäi oikean puolen takapukin yläakselin nippa rässiin. Rässi kiini, painasu ja nippa irti. Eli se mikä o siinä muovipalikassa kiini.
   
 13. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  Just pari päivää sitte laitoin rasvaa. Kaikki meni ok. Kuivan näköistä oli. Ei vaan ollu välttämättä vedenkestävää mutta kunhan nyt ei kuivana liiku. Lainarässi oli. Pitää hommata oma ja siihen kunnon ainetta.
   
 14. ruiseri

  ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

  Tämä Easy Ride kun on mulle uus tuttavuus, niin kertokaapa onko sillä jatkoperällä ja sen pehmeydellä jotakin tekemistä asian kanssa vai onko vaan matto liika löysällä, kun ei ACE Turbolla (ihan normi tehdasversio) kärsi painaa peukkua tankoon kun alkaa vetopyörä hyppimään yli?
   
 15. Altavastaaja

  Altavastaaja 49 Ranger Pro 600r

  Kybbilänen tuli testattua. Asettu paljonkin verrattuna orkkis keppiin. Umpista en ajellut mutta tuola kunnon mätikkö reitillä pohjas nätisti kerran kun ajo kävelyvauhtia. Kovemmassa vauhdissa toiminta miellyttävää.
  Takapukki vain nypyttää turistipatissa melko tympiästi. Joko iskari iha kuollu tai sitten se jatko alkaa vatkaamaan omiaan.

  Tuossa sen verran iskarijuttuja selvittelin ni pps alustaisiin saa / tulee saamaan Bigemiltä iskareita. Easyrideen eivät kuulemma ala tekemään.
   
 16. ruiseri

  ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

  Itse itselleni vastaten: Olihan se. Pikkusen mattoa tiukemmalle niin jopa herkesi hyppimästä.
   
 17. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Kaikenlaiseen sekakäyttöön soveltuva reissukelkka hakusessa ja Ace 900 Commander kuulostaa selkänojallisella tuplapelkillä vahvalta ehdokkaalta. Pääpaino satojen kilometrien reittireissuissa pitkin Lappia ja mukaan pitäisi mahtua kahden hengen 2-3pvä vaatteet/tarvikkeet. Eli eleetön kilometrin nielijä, tulipa eteen patikkoa tai koskematonta tuiskudyyniä. Reenveto ja viikon vehkeet pilkkireissulle luulisi olevan täysin eleetön suoritus.

  Koeajoa ei tarvinnut kahdesti miettiä, kun tuttu sitä tarjosi. Tämä oli ehdoton ykkössuosikki (etenkin vaimon mielestä), kun kelkkojen päällä käytiin liikkeessä pomppimassa.

  Komentajasta oikein huokuu korkea laatu ja vakuuttaa muutenkin todella. Konttori on kunnossa ja ero entiseen XU-runkoon on kuin yöllä ja päivällä, kun näitä vuorotellen koeistuttiin.

  Emäntä kyytiin ja reitille. Ensimmäisenä tuli mieleen, että koska tämä lähtee liikkeelle, kone ääntää jo selvästi, kun viimein Ecolla alkaa tapahtua. Käytös Acelle tyypillisen rauhallista ja reittiä edetään kiirettä. Onpa yllättävän kiikkerä, sekä kulkee patin päällä kuin keinuen puolelta toiselle. Tunnelmaa ei yhtään auta Bladien rauhaton vetely. Alusta tuntuu jo kuskille epämiellyttävän pintakovalta, mutta vauhtia lisätessä alkaa patti iskeä läpi tuntuvasti. Vaimo hakkaa 40-50 nopeudessa selkään, että hellitä jo. Rauhoittelut ja kuskin vaihto. Perässä tuntuu istuvan todella korkealla ja vetelevän huojuva käytös alkaa tuntua vielä enemmän ja alusta on selvän pintakova. Vaimolla selviä vaikeuksia pitää ajolinja oikealla puolen ja väliin mennään jo vaarallisesti vasemmalle. Ei vain onnistu, ei millään. Turhautumista on ilmassa jo jonkun kilometrin jälkeen.

  Jätin puolison hetkeksi reitin varteen ja pistin tehoasetuksen päälle. Kokeillaan mihin tästä on, jos tarvii vain painavampaa peukaloa. Rauhaton käytös korostuu nyt myös kaasussa, mutta eipä siellä isompia sitten kuitenkaan tapahdu. Kunnolla rullatessa tuntui, kuin olisi työmönkijällä toikkaroinut reittiä menemään puolelta toiselle (on kokeiltu joskus). Painoa on ja se tuntuu. Kaasussa selvää viivettä ennenkuin alkaa tapahtua ja ohjaus on vauhdista huolimatta edelleen turhan rauhatonta. Tämä kortti taisi olla tässä. 59Yetillä olen ajellut jonkun tuhatta ja en ole yhtään varma, että oliko se yhtään huonompi, edes reitillä. Ainakin sillä jaksoi vetää pitkän päivän ilman enempiä ponnisteluja, vaikka rajat tulikin melko nopsaa vastaan.
  Tuntuu että melkein mieluumin ottaisin tämän uuden Commanderin vanhalla PPS:llä ja vaihtaisin sukset johonkin aivan muuhun, että ohjaus heittäisi venkoilemasta. Kelkan säätöihin en perehtynyt ja voi olla että olisi saanut säädettyä mieluisemmaksi, mutta on turhan kaukana siitä mitä haetaan. Todella harmi, tuossa oli paperilla kaikki tiptop ja valtava Linq-boxi olisi reissuille just loistava. Laatu tuntuu menneen Brp:llä paljon eteenpäin edellisestä korista. Toivottavasti jostain muusta mallista löytyy mieluinen käytös pitkille safareille ja vaimokin innostuisi ajamaan kuten nykyisellä Doon renellä tykkää tehdä.

  Loistava selkänoja ja kunnon laadukas boxi. IMG_20210225_170810_541_copy_4800x3600.jpg

  Hento kuski ja kelkka jolla tuntuu olevan omatahto mihin mennään. IMG_20210225_162340_010_copy_4800x3600.jpg
   
 18. ruiseri

  ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

  Juurikin noin kuin @FFoxi sanoo. Hyvä asento, hyvä takapenkki, tavaraa mahtuu. Turbokoneella löytyy voimaakin oikein mukavasti, ilman varmaankin aika paljon kehnommin.

  Ja sitten se ohjaus. Ihan hirveä. Jos olis cruise control niin voisi ajaa vaikka 100km edellisen jälkiä hands free, niin tarkkaan seuraa joka uraa mitä edessä on. Eli siis viuhtoo ja riuhtoo puolelta toiselle niin ettei meinaa kyydissä pysyä. Arvelin syyksi Blade XC:tä ja ruuvasin perus Bladet alle. Ei juuri eroa. Haritusta 10mm. Pitänee kokeilla isommalla ja pienemmällä, samoin suksipaineita ylös ja alas.

  XU:ssa oli myös Bladet ja ei se tuolla tavalla venkoillut, eli ei se suksista taida kiinni olla. Vai toimiiko hyvin jollakin suksella?

  GT:ssä on paremmat iskarit kuin peruskomentajassa ja se on jo suht siedettävä patikossa. Ei se silti pärjää XU:n PPS:lle (jossa RE:n iskarit.) Onko kukaan vielä ruuvannut Commanderin Easy Rideen Totaltekkejä? Meneekö helmiä sioille vai toimiiko oikeasti paremmin?

  Muuten tosi iso peukku turbokomentajalle (vasta 350km ajanut...) mutta jos tuo ohjaus ei jollain konstilla asetu niin vaihtoon lähtee, on se niin paha...
   
 19. Vesukka

  Vesukka Xtrim 600 re, Rs Venture

  Itekin seuraillu mielenkiinnosta komentajakeskustelua..
  Ajatuksena (ei vielä budjettia eikä hallituksen päätöstä) ois hankkia reitti/kevyeen työkäyttöön (lana, metsäajo) soveltuva kaks paikkanen kelkka, jolla vois käyvvä pojan kans kelkkailee kahella kelkkalla ja välillä ottaa vielä kyytiläinen mukaan..
  Mikäköhän malli soveltuisi sellaiseen ja mihin hintaan vois löytyä järkeviä? Potkua sais olla riittävästi.. Uudeton pois suljettuja hintansa vuoksi.

  @ruiseri kopase ca xtx:iä keulalle. Itellä oli trimmissä blade xc:t ja en saanu niitä omaan makuun vakaiksi.
   
 20. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Meillä on Bladeja ollut Catissa, Yammussa, Ski-Doossa ja Lynxissä.

  Nuo XC:t oli jotain aivan hirveää. Huonoimmat sukset mitä olen ajanut.

  Perus rautasatula Bladet vähän paremmat, mutta vetelee nekin. Viimeiset hukkasin, kun laittoivat tuon meidän Renenkin vikuroimaan urissa, joka muuten menee täysin eleettömästi kuin juna.

  Catissa olleet vanhemmat Blade DS:t oli yleissuksina Bladeista parhaat, mutta katselisin jotain muita sivakoita.
   

Suosittele tätä sivua