Polaris 2023

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä jussi 77, 25/1/22.

 1. Hentte

  Hentte M8000 153/162 -19, AC 600 Snowcross

  Toivottavasti jättää mahdollisimman moni muukin ostamatta, että saatais nuo hereille ja hintapainetta toiseen suuntaan. Eihän perus työssäkäyvällä oo enään mitään järkeä laittaa uutta tilaukseen jos se sitä ikinä on ollutkaan :D
   
 2. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Pollen konepuoli aiheuttaa nyt vähän ihmetystä. On 850 Patu ja on Boost, niin tuleeko tämä 9r siihen noiden väliin. Mitä tuolta koneelta haetaan mitä nuo kaksi muuta ei jo tarjoa? Tehoa kevyessä paketissa?

  @Driver tuolla mainitsi noista prosentteina ilmoitetuista tehoista. Kyllä on vain yhdenlaista pelleilyä tuokin ja näköjään jatkavat samalla linjalla tuo uuden 9r kanssa. Onko laadunvaihtelua niin paljon yksilöiden välillä etteivät tarkasti uskalla ilmoittaa vai mistä tuo väistely johtuu?

  Tulihan sieltä myös nelari. Toivottavasti kestävä sellainen.
   
 3. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Tuo nelari on minusta se suurin uutuus - ihmeen kauan on polle ollu ilman nelaria :eek: Se on kuitenki todella suuri segmentti mikä on uupunu kokonaan ja niillä on kuitenki mönkijöitä sun muita nelareita mallistossa ollu iät ajat. Ei pistäny silmään että minkä tehonen tuo nelari on? Toivottavasti ei mikään ACE mallinen lastenkelkka, tai jos on niin toivottavasti sielä on äkäsempiki modelli tarjolla.

  Tuo 850 ihmetytti jo aikonaan että miksi noin vähä kuutioita lisää? Nyt ku taas tulee tuo 50cc lisää, niin herää kysymys että onko tää joku 50cc muutaman vuoden välein lisää -juttu? :D Omasta mielestä sen boostin voi jättää rapakon tuolle puolen ja tuoda pelkästään ysejä tänne. Jos 7% pistetään 170 heppaan lisää, se tarkottaa noin 10 lisä heppaa. Kyllä sillä pärjää jo helposti.
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 4. PeeKoo

  PeeKoo Well-Known Member

  Taitaa Kiina olla vielä suurin tuottaja..
  Venäjän touhut saattaa olla taputeltu alumiininkin myynnissä pitkäksi aikaa
   
 5. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Olipa vaan hieno mallisto. Tuo 9R kone kuulostaa kyllä kovalta kamppeelta, toivottavasti usiampi niitä tilailee Suomeenkin. Yksi syy miksi "vain 900" on jenkkien RMSHA luokitukset, sieltä tietysti löytyy sadan kuution välein kaikille malleille luokat :D https://www.rmsha.net/_files/ugd/f36b9b_1f0ce337845a46ceaaf7e98f46d90df2.pdf?index=true

  Se nelarikone on "100hp" luokkaa, eli vastaa kait jotaki 900 acea tai jotain. Mielenkiintoinen sekin, jos polttoainetalous on reilusti 2t konetta pienempi ja indy xc rungossa, niin tuollaisella voi olla lysti pistellä tuhannen kilsan safareita.
  [​IMG]

  "
  The new-to-snowmobiling four-stroke engine will be available in several trail and utility models for 2023, filling a gap that Polaris has long had in its lineup.

  Officially, Polaris officials said the new 1000cc ProStar S4 engine is in the “under 100 horsepower class” but when pressed for a number said it would “fall in the middle of the 80 and 100 horsepower range – you do the math.”  The basic architecture of the fuel-injected ProStar comes from Polaris’ off-road ATV/UTV division, but it’s highly redesigned for a snowmobile application.

  “The head and the balance shaft are turned around to let the engine fit down into the chassis, so you get a low CG,” Sampson said, “and it’s got a dry sump oiling system to keep the packaging small and also let it sit low in the chassis.”

  The engine also has a throttle-by-wire drive system with three driving modes – Eco, Standard and Sport – that are controlled through the gauge or handlebar controls.

  We also got a chance to trail ride various Polaris models with this engine. The throttle-by-wire/electronic throttle control system was much better dialed-in than some competitive models. The power is easy-going and smooth – it’ll creep up toward 80 mph, but it takes awhile to get there. Polaris designers said the goal was to create something that felt like the old Indy 500.

  The new ProStar S4 engine will be available in Indy XC, Indy Adventure, Voyageur 146 and Titan Adventure machines for 2023. Also of note, it’ll be available in the new Indy Adventure X2 – a dedicated 2-up machine from Polaris that is new to the lineup."

  https://snowgoer.com/news/2023-polaris-snowmobiles-a-major-power-play-for-the-trail/30475/
   
  ///AJS ja Vesukka tykkäävät tästä.
 6. jussi 77

  jussi 77 Well-Known Member

  Voi olla hyvinkin näin!
   
 7. jussi 77

  jussi 77 Well-Known Member

  No no. Kyllä boosti on hieno laite. Itsellä ainakin joka kertaa kun painaa liipasimen pohjaan niin suupielet menee ylöspäin! en kyllä väitä ettei tuo 9r olisi myös hieno laite. Itselle tulee nyt ensimmäisenä mieleen tästä että 850 poistuu ensi vuonna ja 9r korvaa sen. Samalla ehkä boostin tehoja nostetaan niin saadaan selkeämpi ero noiden kahden väliin. Tämähän tietysti pelkkää arvailua
   
 8. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  90 heppaa nelarista. Nonii, se seuraava parin vuoden jälkeen tuleva uutuus on thyrbiini tuohon.
   
 9. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Nelari menee samaan teholuokkaan 900 acen kanssa. Toivottavasti on saatu tuplapyttyisenä kevyemmäksi. Se oliskin jo jotain Ace 900 tehoilla puristettu 600 acen painoon.

  Tehojen puolesta riittää moneenkin käyttöön hyötykäytöstä reissuun.

  Olisihan se liian hyvää ollutkin saada SR Viperin tyylinen 135hp kevyt nelari.
   
  janzka ja Hemikoo tykkäävät tästä.
 10. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Kaks pyttysessä on vasta-paino akseli... eli tuskimpa on painoeroa. Voi olla painavampikin ko triple. Cattimainen kytkimen keskilaakeri turboissa ja nelareissa. Miksei kaikissa?

  Iskariin tulossa 5 portainen klikkeri vähän kuin on Catin Foxeissa. Catissa käyttökelposia on vain 1 ja 2 asennot, Pollessa pitäs olla kaikki 5. Tosin nykyisissä pollen kepeissä ne kaks tiukinta napsua hajottaa iskarin sisältä :D Toivottavasti ois siinä vähä miettineet paremmin.
   
 11. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  henk koht näkemys sylinterimäärän lisäämisestä nelitahtisessa on vähän niin ja näin. Se kun kertauttaa painoa 1/3 taas lisää ja nelarissa sitä tulee myös kannen puolelta heti jotaki kiloja lisää. Tuo 2 mukinen on varmaan kelkkakäyttöön optimi kokoluokka painon ja voiman suhteen. Samoten se paino leveyssuunnassa pysyy kapeammalla alueella. Tokihan se kelkassa saisi olla tehokkaampi, mutta sanotaanko että tavan reitti ja reissukäyttöön varmasti hyvä. Polariksella olikin hyvä pointti, että haluavat luoda uuden Indy 500 mallin - keviä ajaa mutta ihan nokko voimaa pysyäkseen letkassa mukana.
  Omassa 1000XP pollen mönkijässä on sukulaismoottori. Jos vastaavan luontoinen on kelkassa, sen luulisi myös reagoivan kohtuudella tarvittaessa.
   
  Seiti tykkää tästä.
 12. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Veikkaan että keskilaakerillinen kytkin tulee koko mallistoon -24 vuodelle. Ne testaa nyt vielä nelarin kans tuon ja testii lisää boostin kans.
   
 13. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Lisävaloja voisi kutsua jo kopioinniksi... Screenshot_20220301-090014.png
   
  mikzar tykkää tästä.
 14. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Nelarista en ihan varmaa teholuokkaa löytänyt. Jossain arvioissa luki, että se olisi 90-100hp, mutta Polaris taisi sanoa vain että alle 100hp luokkaan. No toki siitä tonnisesta kakspyttysestä varmaan sen 90hp kohtuudella saa eikä tarvi hirveästi kierrättää vielä. Erittäin hyvä juttu että tämmöinen tuli myyntiin. Jos on suht. keveä moottori niin se on kyllä plussaa. Itse ajoin edellisen talven Catin rungossa 700cc kakspytty nelarilla ja nyt menty tuon 900ACE:n kanssa. Tässä selkeästi huomaa, että kone painaa hieman enemmän kuin kakstahti, mutta tuo kakspytty nelari oli ajokeveydeltään tosi näppärä ( toki sen suurin puute oli tehonpuute). Kyllä tuollainen 4S nordic pro on hyvän oloinen paketti, mutta hinta on aika järkyttävä. Nelarina + toimituskulut ja aika pakollinen pohjapanssari niin taisi olla ovh noin 19000€ !!! Aika mieluusti siinä vaiheessa suuntaa jo BRP liikkeeseen ja ostaa sen 900 ACE Adventuren kolme tonnia halvemmalla. Se kolme tonniahan on noin 20% hinnassa . Titaniin tuo nelari on toki myös hyvä paketti, mutta kyllähän toimituskuluineen 20-21k€ ohjehinta tarkoittaa sitä, että ei montaa nelari Titaniakaan mahda tarvita myydä.
  Paljon mainostusta tuosta 9R moottorista, mutta toki se lienee käytännössä päivitetty 850 bigbore kitillä. Katsoin, että sen lisähinta näytti noissa RMK malleissa olevan noin 2500€ verrattuna 850 malliin. Kokonaisuutena Polariksen hintataso vaikuttaa siltä, että vain rahamiehet ostaa niitä jatkossa. Toki varmasti on kustannukset noussu, mutta ei ainakaan itselle tule Polarista noilla hinnoilla.
   
  Vilbur ja mikzar tykkäävät tästä.
 15. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Polariksella luki että nelarin teho 80 ja 100 hepan väliin ja ajotilat valittavissa samaten huippunopeus oliko 25-110kmh väliltä.. joo kyllä polle yhet lisävalot voi kopioida ku berppi sano kans että 38 matto, ledit, iso mittari turhia ja mikkä oli ens kaudelle niillä uutuutena :D
   
 16. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Huippunopeus vain 110?

  Eipä ole sitten mitään syytä sekaantua.

  600 Acenkin sai säätämällä huilaamaan 125 mittariin ja on tiedettävästi huippu kone kestoltaan ja kulutukselta. Ja halpa.
   
 17. Vilbur

  Vilbur Well-Known Member

  Surkea homma, että Polaris on hinnottelemassa itteään pihalle. Vaikka tuote olisi parempi, niin en ite olisi henk.kohtasesti valmis maksamaan toista tonnia tai jopa yliki enempää, kuin vastaavasta tuotteesta toisella merkillä.
   
 18. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  No ei se huhupuhe Perjantaina jälleenmyyjän suusta paskaa ollut, eikös tuo sen n.15% hinnannousu ole :D.
  No eipä tartte näillä hinnoilla miettiäkään vaihtamaista.
  Uusi 4T kone on kyllä mielenkiintoinen uutuus, muistetaan nyt vaan että Suzukin 1100 vapari kehitti 120hp? Ja oli painavempi kuin 130Genesis? Sitä kun vertasi Samassa rungossa olevaan Viperiin niin mitään muuta positiivista en siitä keksinyt kuin aloittajalle mukavan pehmoinen veto kun kone ei reagoi rajusti ja ehkä kulutti vähemmän sekä oli hiljaisempi.
   
 19. kikoske

  kikoske Khaos Slash 155

  Jaa se tuli tuo sks146 takaisin. Ei vain taida saada kuin tuolla 650 koneella? Toki tuo voi olla ihan passeli moottori tuohon.
   
 20. Deecee

  Deecee Well-Known Member

  Vähän on toi nelari pettymys. Hetken ehdin jo miettii et oisko titan tai tollai Nordic Pro nelarina makee vehe. Mutta taitaa kallistua BRP nelariin. Jenkkisivujen mukaan tos ois 89 heppaa, en tiedä onks toi varma tieto, mut noin luki erään jenkkilehden jutus. Titanis ilmoitetaan Polariksen sivujen mukaan että jopa 45 kg on painavampi toi nelari, kuin 2T. Eli kevyt toi kone ei ole kyl missää nimessä. Sit on vielä hinta. Juuri ja juuri menee ehkä kipurjan yli, kun toi Nordic Pro maksaa yli 19 000 euroo. Vertailun vuoksi Lynx Ranger ST 900 ACE Turbo on rapeen 17 kiloa.
   
  arzka-, Salvelinus, Hemikoo ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua