Ukkohalla-Paljakka

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä santtu, 24/10/11.

 1. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?threads/ukkohalla-paljakka.85860/page-93
  2017 toukokuun 12pvä... On niitä kelejä usein, joskus olen ajellut omia jälkiä 2vko peräjälkeen :D
   
  Han$a tykkää tästä.
 2. Han$a

  Han$a Well-Known Member

 3. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Ei näy pattihakkureita ei vaikka möykkyä ois sekä ladussa leveyttä, yksi SKS taisi mennä tulistelupaikan ohi Ämmän suunnasta, Hyrynsalmi-Ukkohallan seutu ja Ämmän suuntaan jokunen kilsa 99.9% keli.
   
  F3 tykkää tästä.
 4. tomiko

  tomiko Member

  aika paljon rajottaa varmasti se että omasta pihasta ei pääse enää kun sulat tiet
   
 5. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Ei kait sitä ilman kärryä kukaan harrasta tälläistä lajia :). Yleensähän reitit hiljenee täysin pääsiäiseksi ja nyt tämän Kiinaroskan takia jo aiemmin :mad:
   
 6. havini00

  havini00 Yamaha Sidewinder L-tx 137 , ski-doo tundra -88

  eilen käytiin viiden kelkan voimin heittämässä lenkki leppikoskelta paljakkassa. ajettiin paljakan ympäryslenkki ja paisteltiin makkarat kodalla...siellä alkaa olla polttopuut vähissä, mut niihän tuo kausikin kohta pulkassa!! harvoin vappuna ajellaan nuin hyvillä reiteillä!!
   
 7. saippuakauppias

  saippuakauppias Well-Known Member

  Jos noviisi lähtee katteleen nii löytyykö sieltä paltamon päästä leppikoskelta autolle ja kärrylle parkkista? Sieltä vissiin lähettävä liikkeelle jos meinaa kävästä viimeset sohjorossit vetäsee paljakan suuntaan.. Onko innokkaita paikallis oppaita mukaan? @Hemikoo vissiin tamppaa nuita latuja harvase päivä? Keskiviikkona iltalenkille?
   
 8. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Leppikoskella tienvarteen lähelle risteystä auto, saattaa olla alkumatkasta jäisiä kohtia vesisateen jäljiltä sekä siinä pikku puron varressa saattaa kuntta vähän jo lentää mutta se on pehmeää sammalta... :)
  Valitettavasti mukaan ei pääse ja kroppakin tällä hetkellä sanoo kiitos ei :D
   
 9. saippuakauppias

  saippuakauppias Well-Known Member

  Jaa ei ollu kettään joutilaita lähtee mukkaan pyörimään tuonne, yksinkö se pittää sitte lähtä fiilistelemään kauden parhaista sosekeleistä
   
 10. saippuakauppias

  saippuakauppias Well-Known Member

  Olipa lysti ilta paljakka-paltamo akselilla. Ei voi ku ihmetellä että miten te saatte aikaan nuin lystiä ajettavaa pattia? Kypärä täys hymyä saa laskea menemään ja sohjolentää. Oulunseudulla aina semmosta helvetin jypytystä, ei koskaan tuommosta kunnollista mitä saa loikittaa.
   
  x skodoo, Han$a, Mika_R ja 2 muut tykkäävät tästä.
 11. Nipademu

  Nipademu Lynx Enduro 3300 -21, XTRIM STD 600ACE 2020

  Tulevalle kaudelle tulee jonkin verran näköjään muutoksia reitistöön. Odotetusti Ukkohallassa, ei enää pääse Saagan parkkipaikalle, vaan kelkkailijoita varten on tehty ahdas paikoitusalue Syväjärven länsipäähän. Latusiltaa edemmäksi, ei Saagalle päin ole asiaa. Hyrynsalmelta ja Suomussalmelta päin tuloa ei ole rajoitettu, joten esitin kuntaan pyynnön, josko reitin loppupäätä voisi merkitä selkeämmin ja vaikka kelkkaparkin merkitä erikseen. Saataisiin selkeät ohjeet meille alueella aktiivisemmin kelkkailijoille sekä turisteille.
  Niin sanottu Hyrynsalmen rengasreitti katkeaa myös, maanomistajan sekä väyläviraston toiminnan vuoksi. :(

  Jospa ura Suomussalmelle saadaan hyvään kuntoon, niin ajellaan enempi siihen suuntaan.
   
 12. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Jaa missäpäin näistä oli juttua? Eli edistystä toisaalla ja osin munille potkimista :D, no eipä sillä jos jostain reitti katkeaa niin täällä on totuttu että paikalliset ajaa vielä 5vuotta vanhasta muistista:rolleyes:
   
 13. Nipademu

  Nipademu Lynx Enduro 3300 -21, XTRIM STD 600ACE 2020

  Kunnan isien kanssa asiasta keskustelin, kun hieman huoli heräsi alueen kelkkailun tilasta. Kesän ja skysyn mittaan seurannut, että miten puitteet tuossa Rinteen juurella elää, kun kausi lähestyy. Sinne mm. ilmestyi kieltokyltit ja samalla ahdas paikoitusalue kelkkailijoille.
  Heillä kyllä on kovasti halua säilyttää taso vähintäänkin tällaisena, mutta nyt valitettavasti maanomistajat ja väylävirasto ovat alkaneet vastustamaan harrastusta :(
   
 14. janihe

  janihe 850 SKS 146, Assault SB -12

  No tämä vaan jatkaa Ukkohallan linjaa tässä kelkkahommassa; ei ole ollut reittien hoito yms ollenkaan sillä tasolla että oikeasti kelkkailijoita alueelle haluttais. Onneksi on se Paljakka siinä vieressä missä suhtautuminen tähän harrastukseen on vähintäänkin positiivista...
   
  Yamahisti-Skidoisti, F3 ja Mika_R tykkäävät tästä.
 15. jaju

  jaju Active Member

  Väylävirastolla ilmeisesti tarkoitat jotain radanylitys paikkaa?
  Meijän kerho haki väylävirastolta virallisen luvan radan ylitykseen.
   
 16. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  No tuo Syväjärven länsipuolen kulku on mennyt yksityisen maanomistajan tontin kautta, joten se piti sieltä kieltää. Minä oon omalta osaltani isossa vastuussa tästä, koska olen mukana päätöksenteko-organisaatiossa.
  Jos pokka pitää, voi siitä syväjärven päästä tulla tietä pitkin parkkikselle, mutta poliisit voi asiasta hiukan huomauttaa.
  Ravintolan parkkiin pääsee edelleenkin, kun ajaa sitä oikeaa reitti pitkin järven itäpuolelle.
  Joutuu liikenteen seassa kulkemaan, mutta minkäpä sille nyt voi. On niin tiukkaan jo tehty nuo maisemat, ettei paljoa vaihtoehtoja ole.

  Jostain syystä Pirkanmaan ELY jarraa kaikkea, mitä meillä kunnassa yritetään asiaa eteenpäin viedä, samoin kuin junaradan uusiin ylityksiin väyläviraston osalta.
  Virkamiehet marssivat surutta sisäministeriön ohjeiden yli.
  Tästä syystä on Ristijärvelle vievä uusi reittikin vaiheessa, kun ei virallista radan ylitystä saa, eikä jokea saa ylittää siltaa pitkin, joka taas muualla on tehty helposti.
   
  Nipademu ja janihe tykkäävät tästä.
 17. Petuhovi

  Petuhovi Well-Known Member

  Voiskohan Metsäkeskukselta kysyä, kuinka voisivat konkreettisesti auttaa esimerkiksi näissä kinkkisissä asioissa viranomaisten kanssa? Alueelliseen metsäohjelmaan seuraavalle kaudelle tehty kirjaus moottorikelkkareiteistä.
   

  Lisätyt liitteet:

 18. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Tuossa vois olla yksi kanto käännettävänä, en sit tiedä, että onko jo sinne oltu kunnan virkamiesten puolelta yhteydessä.
  Asiasta ei varmasti olisi haittaa, jos "huolestuneet kansalaiset" sinne yhteyttä ottaisivat.

  Samoin voisi joku media ottaa tästä kiinni, että virkamiehet eivät halua kehittää maakuntien tulevaisuudennäkymiä, vaan jarruttavat nimenomaan ympäristöministeriön KaMoRe-projektin ohjeitten vastaisesti kehitystä.
  Myös alueellinen tasa-arvo ei toteudu, kun toiset saa ja toiset ei tehdä vastaavia maastoesteiden ja ratojen ylityksiä.

  Edit: Jostain syystä puhuin sisäministeriöstä, mutta on ympäristöministeriö tän hankkeen alullepanija.
  Sisäministeriöllä on ihan muut tehtävät :D
   
  Viimeksi muokattu: 29/10/20
  Nipademu tykkää tästä.
 19. Yamahisti-Skidoisti

  Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

  Viime kaudella totesin, että Ukkohallassa ei panosteta kelkkareittien hoitoon. Paljakassa eri meininki. Jos siellä päin jarrutellaan kelkkailua niin yhä enemmän matkat suuntautuu Kuusamoon jossa kelkkailun tärkeys matkailulle ymmärretään.
  Uudeksi vuodeksi tulemme Ukkohallaan mutta ei taida kannattaa ottaa kelkkaa mukaan. Tietysti jos ei ole kunnolla lunta niin ei ainakaan sitten, mutta vaikka lunta olisikin niin liekö reittejä hoidettu?
   
 20. Han$a

  Han$a Well-Known Member

  Loppukaudesta ei kulkenut lana enää missään ja silti kyllä kelpasi ajella ja tosiaan kyllä se ukkohalla rajalta Paljakkaan ja hyrylle oli kyllä kunnon enskapattia. Mutta kyllä sitä oikeastaan ihan mielellään ajo kun oli niin mintissä alusta .mutta nämä on näitä ikuisuus juttuja että toisille pitää olla lainatut baanat ja toisille kunnon ryskäpattia.
   
  rupsu tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua