Yamaha 2023

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä janzka, 15/2/22.

 1. DooDoo

  DooDoo Projekti Vipex, ylipainepiano mtx 153",zr 900

  Kyllä se jo mainosmiehelle riittää että muna sinisenä voi kehua kuinka helvetin hienon kelkan yamaha on taas tehnyt
   
  möykkä, kuuskolme, wasted years sleds. ja 4 muut tykkäävät tästä.
 2. Jannne

  Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

  Fiiatti se ei oo.
  Opel, Citikka, Pösö ja Tohota on sama.
  Rellu, Nissan ja Hiivatti on sama
   
  Kamppi tykkää tästä.
 3. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Vaikka tuo voimanlähde on yamaha:an tekele niin se ei tee tuotteesta Yamahaa. Iwatan tuotteet on sitä itteänsä. Mutta, tässä yks markkinavideo ihmeteltäväksi. Siitä saa käsityksen jotta nyt noita valmistetaan rajoitettu määrä.

   
 4. Ripex

  Ripex Member

  Ensi vuonna tuolee Sidewinder mallille ikää jo sen seitsemän vuotta ilman minkäänlaisia muutoksia ulkonäköön tai runkoon
   
 5. Vilbur

  Vilbur Well-Known Member

  Vähiin käy ennenkö loppuu...
   
 6. Ripex

  Ripex Member

  Mikä onkaan suunta ,jatketaanko näillä niin kauan kuin niitä joku ostaa.

  Ainakin side by side mönkiöhin yamaha on panostanut vähän eritavalla
   
 7. janzka

  janzka Yamaha Sidewinder M-TX 153" 2021 Stage 4 270hp

  On MTXsään tullu se dropattu kotelo ja eri liukurungot.:)
   
 8. T.F.K

  T.F.K Yamaha X-TX SE

  Mitä sitä hyvää muuttamaan? Tyhjä sitä on muuttaa jotakin ja taas on uus rakennussarja käsissä. Nyt jokainen tietää omalta kohdalta, mitä pitää muuttaa.

  Ja kilpailevat merkit voisivat keskittyä omien laitteiden ongelmiin, eikä koita vempuloida ja maksattaa korjauskuluja käyttäjillä.
   
  Jakelfin, janzka ja Rautane tykkäävät tästä.
 9. T.F.K

  T.F.K Yamaha X-TX SE

  :)

  Onhan täällä palstalla kuskeja, joilla ei kestää mikään vai onko joku eri mieltä?
   
  Jakelfin, janzka ja pezq^ tykkäävät tästä.
 10. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Etujousitus muuttui ja samalla kunnon sukset 2020 :D
  Sarvien kontrollit 2019 o_O
  Hätäri 2019? :rolleyes:
  Ei kovin isoja muutoksia ja sinällään hyvä kun sama vanha rovi pihassa ei tiputa uutuuksien takia hintaa :D
   
 11. Vilho

  Vilho freeride

  Miksiköhän ne ei oo muuttanut. Koska Catti ei oo tehnyt uutta runkoa.
   
  janzka ja pezq^ tykkäävät tästä.
 12. Rauta

  Rauta Well-Known Member

  Ehdotan että kaikki turhanpäivästen herjojen kirjoittajat menisivät omien merkkien alueelle nurisemaan
  Jotkut kuitenkin tykkää Yamahasta, ja mun omassakin on catin runko ja vissii muutakin mutta kyllä mä sitä Yamahana pidän.
  Onneksi Teidän ei oo pakko ostaa Yamahaa
   
  janzka ja bavo tykkäävät tästä.
 13. DooDoo

  DooDoo Projekti Vipex, ylipainepiano mtx 153",zr 900

  Eiköhän catin ja yamahan kelkkakehitys ole kuopattu jo aikaa sitten myydään mitä pöljät ostaa ja sitten pönkkä ovelle ja viimeinen sammuttaa valot lähtiessään.
   
  wasted years sleds. tykkää tästä.
 14. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  Nooh, nyt on eletty kohtuu epävarmoja aikoja vuosia. Sanottiinhan yamahalta suoraan, että työmalleja ei uudisteta, koska on myymättä niin paljon vuoden 2022 malleja, että niillä mennään 2023.

  Toimitusvaikeudet etc, voi hyvinkin olla jossain vaiheessa oikeasti tarkoituksellinen välivuosi ja tehdään pikkuiset hipistelyt, mitä markkinoilta toivotaan ja myydään varastot pois.

  Mutta mutta. Toisaalta, mikä nyt on kelkoissa muuttunut niin radikaalisti, että pitäisi koko ajan muuttaa niin helvetisti? Geometria, peruskonseptit, moottorit?

  Pikkuisia muutoksia voidaan tehdä ilman jäätäviä hype hakuisia uudistuksiakin. Mennäänhän autopuolellakin välillä 6 vuotta samalla pohja-rakenteella. Itse kyllä siellä puolella ainakin suosin mallisarjan viimeisiä, ennen ensimmäisiä.

  Ja vielä se kysymys... Heittäkää nyt joku radikaali muutos, mikä hyppäyttäisi kelkan ihan eri tasolle? Siis ylipäänsä?
   
 15. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Tuo onkin hyvä kysymys... Esim kun rev tuli markkinoille. Sehän oli jotain kummallista, aivan jotain revolutionaalista... Lähes kaikki omaksui siitä jotain. Hiljakseen kaikki on lähteny samankaltaiseen konseptiin eri näkemyksin patentteja hipoen. Mutta kelkkojen ominaispainoissa ei kovin suurta muutosta ole juurikaan tapahtunut. Siinähän ne pyörii noin 2000-300kg välillä, jopa ylikin 300kg. Liekö skidoon neon -mallisarja keveämmästä päästä nykyisin, mitä se nyt lieneekään. Oisko jokin kuivapainolta maks 180kg ja noin 100hv (esim 400-500ccm 2-tahti sdi tms, polttoaineena e85) kelkka kuluttajille mieleinen (teho/paino suhde). Muuten on varmaan erittäin vaikea erottua massasta. Jousitus toteutettuna fox float evol tms ja telaston materiaalit valittu keveistä raaka-aineista. Hintaluokka täälä suomessa 10k€-max12k€... Kunnon valot, abs, tc ym hilpeydet.... Integroitu kaffin/teeveden keitin...:D.. Kirjoitus nyt jälleen pölijän tuumailuja..
   
  Viimeksi muokattu: 24/3/22
 16. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  Itse näkisin, että joku iso muutos pitäisi polttiksissa tulla hihnan korvaajaksi tai sitten suoraan sähkökelkka.

  Nyt tuo iän aikainen kikkailu noiden kytkimien kanssa sekä toisaalta hihnaan katoava teho on aika iso vika minusta kelkoissa. Isoin.

  Sähkömoottori akselin päähän ja jos nyt joku sitten vasteita yms haluaa muutella, niin se on sen jälkeen taajarin kautta kohtuullisen yksinkertaista.

  Tehon puutteesta on tyhjä puhua, varmasti saadaan liikkumaan ihan eri malliin kuin polttiksella. Akkuteknologiaa vaatii vielä keveämmäksi/paremmaksi.
   
  janzka ja Fudge tykkäävät tästä.
 17. JiiKoo

  JiiKoo RX1-PPS

  Sepä vaan on aika mahoton yhtälö tehdä yhtä halpaa (valmistajalle) ja kevyttä automaattivaihteistoa muuten kuin variaattoreilla ja hihnalla.

  Sähköllä "laatikon" teko varmasti mahdollista mutta onkohan hinta kuinka posketon? Ja pitäs olla tyyliin 150kW genu kampuran päässä ja vastaavan tehoinen sähkömoottori ja aikamoinen ohjaussysteemi että tuomoset virrat jännitteet hanskais:oops:

  Itsellä 18vuotta vanha primera jossa variaattori loota metalli "hihnalla" jota vissiin sähköhydraulisesti ohjataan? :rolleyes:pelannut kyllä OK.

  Japsit niitä jonkin verran käyttää autoissa vissiin nykyäänkin.

  En tiä hyötysuhteesta onko edes kelkan variaattoria parempi.

  Mutta onhan se karmean kokonen ja painonen möykky 8litraa menee öljyäkin jolle lauhdutin eli harakoille menee tehoa tuossakin..

  Tuskinpa kelkan voimalinja osastolle panostetaan isommin, sama systeemi mönkijöissäkin joita sentään valmistetaan aika paljon enemmän maailmassa..

  Taitaa tela olla vielä isompi tehon hukkaaja jota myös aika hankala korvata:D
   
  Viimeksi muokattu: 24/3/22
 18. Hentte

  Hentte M8000 153/162 -19, AC 600 Snowcross

  Kyllä niissä pollen puolella on tullut isoja muutoksia ainakin ajettavuuden osalta, alkaa olla kohta lähellä cattia :p tosipuheessa alkaa moottorin osalta kyllä jäämään väkisin kilpailijoiden varjoon muutoin ei mitään radikaalia. Luulis että kun samalla konseptilla tehdään vehkeitä useampi vuosi niin valmistuskustannukset tippuisi mutta siinä ne on kuitenkin menneet muiden mukana ja hilanneet hintoja vuosi vuodelta ylemmäs.
   
 19. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  Siis en tuohon mitään hybridisysteemiä ollut laittamassakaan. Kyllä se suora sähkökelkka on se tulevaisuus, ei mene edes kauaa.
  Sama kuin autoissa, nyt ajelen plugari himmelillä, en ota toista. Joko polttis tai koko sähkö. Todennäköisesti toinen polttisauto ja toinen sähkö.

  Toki hihnat ja kytkimet on kehittyneet, mutta kyllä se hukkaa sen 30 % konetehosta luistoon/lämmöksi. Siksikin se sähkömoottori voi olla aika pienikin, että päästään samoihin tehoihin vetoakselilla. Ja kulutus täytyy karsia alas lähivuosina, on vain fakta.

  CVT on käytössä autoissa, sehän on metallinen hihna. En näe ratkaisuksi nimenomaan painon vuoksi.

  Itse olen hahmotellut pöydällä muuttuva geometrista kytkintä missä hihna ei luistaisi, vaan kehä muuttuisi. Kytkentä jousipainotteinen, millä helppo sitten säätää kytkentäpiste. Sitten kuormituksen mukaan molemmat kytkimet säätyisi kuin nytkin, mutta ilman luistoa.
   
 20. Ripex

  Ripex Member

  Alkaa tuo ikä rungon suunnittelussa näkymään kun se häviää vääntöjäykkyydessä kilpailijoille
   

Suosittele tätä sivua