Lynx Endurot 2001-2004

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä tek, 29/10/06.

  1. - MK -

    - MK - Vanha lintta

    Itsellä nyt ajankohtainen. Eli kuinka tuo pyörien muutos tehdään mittaristoon
     
  2. Janme

    Janme Well-Known Member

    Mikä se oli orkkisremmi viissataseen?
     
  3. Tepi-73

    Tepi-73 Well-Known Member

    414860700, 35 x 1105 tais olla mitat
     
  4. Jusevaan

    Jusevaan Kelekkaukko

    Mitkä tulpat ja variaattorin hihna kuuluu olla Lynx Enduro 600 HO vuoden 2003 mallissa? Poltti jo yhen tulpan eka ajuilla. Liekkö yleistä? Mistä mahtas johtua?
     
  5. Tepi-73

    Tepi-73 Well-Known Member

    417300197, BR9ECS
     
  6. SanttuN

    SanttuN Active Member

    Moi!!

    Taas kyselen täältä vähän neuvoa... Toinen ajokausi kelkan omistusaikanani on avattu jo, ja ensimmäinen lenkki heitetty. Kelkka toimi moitteetta. Ajattelin kuitenkin, pitäisikö jotain määräaikaishuoltoa tähän värkätä... ("älä korjaa sitä jos se toimii"-vinkki tuli ensin mieleen) Kelkkana Enduro 550F -03, kohta 16 tkm mittarissa.
    Tulpat on jo ostettu ja ne vaihdankin. Ketjukopan öljyt on vaihdettu viime keväänä.

    -Tuli mieleen kysyä, että onko näistä ikinä katkeillut tuulettimen hihnoja? Ei ole tietoa vaihtoajankohdasta, ja mietin että pitäisikö vaihtaa/vaihdattaa. En ainakaan pikavilkaisulla keksinyt, miten se tehdään.

    -Toinen kysymys koskee iskareita. Käsittääkseni ne ovat kelkassani huollettavat. Iskunvaimennus tuntuu toimivan täysin moitteetta, mutta iskarien huoltoajankohdastakaan ei ole tietoa. Onko niitä normaalilla rauhallisella reittiajolla tarvetta huollattaa, esim kerran vuodessa?

    -Kolmantena tuli mieleen vielä variaattorin/kytkimen huolto. Tarvitseeko kytkin tai voimansiirto jotain määräaikaishuoltoa?

    -Ja viimeisenä kaasarin kumikurkut. Kurkuissa on päällä aivan pienet pykimät, mutta mielestäni ei ole tosiaankaan läpi asti. Kannattaako uusia heti kun pykimiä ilmestyy?

    Suurkiitokset, jos joku viitsii vastailla! Tietää sitten vähän paremmin, jos vaikkapa varaa huoltoaikaa liikkeestä.
     
  7. Janme

    Janme Well-Known Member

    Jos hihnanvaihdosta ei ole mitään hajua, niin samahan se on varmuudeksi vaihtaa, kun alkaa rassaamaan. Näyttääpi orkkishihna olevan vajaan parikymppiä.

    Jos kilsoja tulee, niin iskarit kannattaa kyllä joka talveksi huollattaa, kovalla ajolla parikin kertaa. Nuilla on kuitenkin alustan pelaamisen kannalta suurin merkitys ja pelaava iskunvaimennus säästää selkänikamien lisäksi myös kelkkaa.

    Ainakin kytkin kannattaa käyttää auki ja puhallella puhtaaksi vaikkapa kerran kaudessa. Eritoten nuissa alitehoisissa voimalinjan sulavalla toiminnalla on tärkeä merkitys kulkupuoleen.

    Ainahan niissä päällepäin tuntuu pykimiä olevan, kunhan vaihtaa riittävän aikaisin, ettei pääse sattumaan vahinko. Jos orkkikset tai Bling Factoryn kurkut laittaa, niin samahan se on hyvissä ajoin, ne kestää kuitenkin taas pitkään.

    Muista rasvata alusta joka kaudelle, siellä on aika paljon nippoja!
     
  8. xtrimmi

    xtrimmi xtrim 800 re

    eli ois rojekti enduro 550f .Taitaa olla 03vm.
    Ongelma olisi seuraava. Alko suoraan ajosta paukkumaan ja käymään huonosti. ajossa kulkee tukkosen olosesti ja ei ota ku 6000 kierrosta vaikka kaasu pohjassa. sillon tällön antaa täydet tehot mutta vaan hetkellisesti. sitten taas alkaa matelu. käy tyhjäkäyntiä aika vaivalloisesti ja alkaa helposti paukuttamaan kun laittaa hivenen kaasua. tulpat tarkastettu ja vaihdettu. Onko tiedossa selvää lääkettä oireisiin? kysyn ennenkun alan purkamaan koko kampetta :D
     
  9. Janme

    Janme Well-Known Member

    Puristukset mitattu?
     
  10. xtrimmi

    xtrimmi xtrim 800 re

    ei oo mitattu. mutta toinen tulppa oli avatessa märkä ja toinen normi niinkun ajon jälkeen kuuluuu olla. Mietin voisko olla sytytyspuolella ongelma...
     
  11. xtrimmi

    xtrimmi xtrim 800 re

    niin, jäi sanomatta että kipinä tulee molemmille normisti. Käyn puristuspainemittarin hankkimassa niin tiedetään lisää. mitäs paineiden kuuluis olla?
     
  12. moilaneripe

    moilaneripe Well-Known Member

    Jotaki 11-7 bar mutta tärkeintä on että molemmilla puolin ois suurinpiirtein samanverran ettei oo kilojen heittoja
     
  13. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Johtoja kannattaa tarkistella, varsinkin triggerin johdot. Ihmettelin itsekin samanlaisten oireiden kanssa, oli piuha poikki ja päät vain sattumalta yhdessä.
     
  14. xtrimmi

    xtrimmi xtrim 800 re

    kaasarit toisiinsa yhdistävän bensaletkun välissä on T-haara. mihinkä mahtaa tulla kiinni kun nyt ei ole kiinni missään ja valuttaa haarasta bensaa konehuoneen lattialle koneen käydessä. Lienee joku erikoisversio kyseessä kun on etuiskareissa lisäsäiliöt, rc-malli?
     
  15. Janme

    Janme Well-Known Member

    Bensahan siitä letkusta kaasareille tulee, niin valistunu arvaus olisi, että bensapumppu on heti seuraavana vuorossa. :)

    Kyllä niissä uuemmissa on kaikissa eessä lisäsäiliölliset iskarit.
     
  16. xtrimmi

    xtrimmi xtrim 800 re

    taitaa liittyä tuo haaroitus primeriin, mutta kun tossa laitteessa ei primeriä ole. onkohan edelisellä omistajalla ollu joku viritys tossa...
     
  17. Janme

    Janme Well-Known Member

  18. xtrimmi

    xtrimmi xtrim 800 re

  19. xtrimmi

    xtrimmi xtrim 800 re

    no niin, löytyhän se oikea kuva. Eli kyse oli siis osa nro 11 :D
     
  20. Jusevaan

    Jusevaan Kelekkaukko

    Minkälaiset liukukiskot käy enduro 600 vm. 2003 RCG alustaan ja mistä kannattaa ostaa?
     

Suosittele tätä sivua