Kelkkakärry ??

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä TOMBOLA, 28/2/08.

  1. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    Vs: Kelkkakärry ??

    Puotat kelkan alas kärrystä niin miten saat kipin ylös ku kärry tyhjä. Siinäpä se miten varmaanki kannattaa niitä jäykkyyksiä miettiä.
     
  2. HolyDiver

    HolyDiver Active Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Itselläni sama kärry/kuomu kun Jumitzulla ja samaa asiaa pähkäilin kuukausi takaperin. Kippiruuvissa epäilytti juuri se miten sitä mahtuu veivaan kuomun ollessa auki. Ja muutenkin aika törkeän hintaisia(poislukien tuo puuilon versio). Esim nokkapyörästä tuon tekee itse halvemmalla, jos on hitsivehkeet. Itse kumminkin päädyin alkuperäisiin kaasujousiin. Maksoi n 70e kiinnikkeineen. Pelaa ihan ok.
     
  3. Jumitzu

    Jumitzu Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    täytyypä sellaiset hakea kans, saa varmaan sitte vuoden päästä uusia myös.. Mietin vain että kun nuo alkup. kaasujouset on niin rysähtääkö tuo kovaa alas kun kelkan ajaa kyytiin? sitte lyö aisaa vinoo ku tarpeeks monesti ajaa kyytiin..

    jos jytymmät jouset ja ei painamalla/vetämällä saa kippiä alas nii saahan tuon sidontaremmeillä/kiristimen avulla alas kun tyhjä on..

    mietein tossa jo jos vaihtais työautolla/kärryllä jonku suht edullisen ja ok kuntosen lava-auton tilalle johon mahtuu ajamaan kelkan kyytiin ramppien kans. Itellä on rampit nytteki mut siinäki turhaa touhuamista niiden kanssa. mut saattaapi olla et taistelen noiden ramppien kanssa ne kun pelittää aina..
     
  4. HolyDiver

    HolyDiver Active Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Viime talvena mulla oli sama kärry ilman kuomua ja ilman kaasujousia. Joka kerta kun kelkan ajo kärryyn, kippi jäi pystyyn, vaikka sukset oli jo etulaidassa kiinni. Sai painaa etulaidasta useammalla kymmenellä kilolla, että kippi meni alas. Eli tuskin kuomun paino saa kippiä alas tulemaan ihan ryskäämällä jousien kanssa. Nyt tuon kuomun ja kaasujousien kanssa ei ole muuta kokemusta, kun että tällainen 85kg kaveri saa painaa etulaidasta ihan tosissaan kun kuomu ja kippi on ylhäällä ja kärry tyhjä. Pumppujen kestävyydestä ei tosin ole kovin suuria odotuksia..
     
  5. -Tonde-

    -Tonde- Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Kyllä tuo kippiruuvi helpottaa kuormaamista niin paljon, etä en edes kaasujousta miettis. Haet esim kaverilta ensin kelkan ja sitten myöhemmin yksin pakkaat kuormaan omasi, ilman ruuvia olisi mahdoton tehtävä.
     
  6. Jukkis

    Jukkis Sidewinder L-TX 137, SRX 137

    Vs: Kelkkakärry ??

    800 pitkä ja joku n. 1200N aika hyvä, maksaa reilun pari kymppiä :)
     
  7. A.Paaaho

    A.Paaaho Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Tänks! Pittääpä mätänetistä hakia.
     
  8. jarde

    jarde Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Mulla on kuomullisessa respossa 800mm pitkä, 900N kaasujousi.
     
  9. ruiseri

    ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

    Vs: Kelkkakärry ??

    Onko sitten liian lyhyt kärry? (Kelkkahan EI voi olla liian pitkä... 8) )

    Tolla tavalla aisapaino jää reippaasti negatiiviseksi ja sopivassa jarrutuksessa on koko yhdistelmä lepikossa.
     
  10. HolyDiver

    HolyDiver Active Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Kärry on muistaakseni 275 sisämitoiltaan pitkä, eli tommonen russi mahtuu siihen just ja just kuomun alle piiloon. Ja kyllä siihen jonkunverran aisapainoa jää, kun kipin painaa alas. Ei jää negatiiviseksi.
     
  11. Poikanen

    Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

    Vs: Kelkkakärry ??

    Pikanen kysymys, jonka joku on ehkä joskus jo kysynykki.

    Voinkos ylittää o1 luokan käryllä 750kg massan, kunhan kytkentämassa on enintään 750kg? Esim. Kärry ja kaks kelkkaa 800kg - aisapaino 50kg = kytkentämassa 750kg :)
     
  12. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Karvanaamari puolelta olen lukenut että aisapaino pitää aina vähentää kokonaismassasta, jopa poliisiin. Max aisapaino lukee sitten varmaankin koukun/auton tiedoissa mutta 75 kg taitaa olla aika hyvä arvaus keskiarvosta joten tuo - 50 kg vois olla kohtuu "vakio". Tämä sitten omalla vastuulla. ;D
     
  13. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    Vs: Kelkkakärry ??

    Joskusha näitä ihan merkattiin kärryjen otteisiin.
    Itelläki taitaa papereisa olla kärryn kokonaismassa 1100kg vaikka 1000kg antas akseli lupaa. Se 100kg on laskettu aisapainoksi.

    Elikäs miten sen tuosta sit aattelee... Jos otteesa on 750kg kokonaismassa niin sillo voi olla jo laskettu aisapainoki.
    Vaan sitten taas et sehä vaatii kuiten vaakala käytön ja jos kärryn alta saavat tuloksen joka on alle 750kg niin sehä pitäs olla ok.
     
  14. Poikanen

    Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

    Vs: Kelkkakärry ??

    Hmm, nykyään muuten otteessa näytti olevan pelkästään perävaunumassa jarruin ja jarruitta. Onkhaan tuo ennään kytkentämassa vai jtn muuta.

    Ja tätähän mietin siksi ko kahen kelkan jarruton kärry olis hieno, mutta massat aavistuksen haasteellisia.

    Ja tännäänhän törmäsin ensimmäistä kertaa melkolailla semmosseen sopihvaan :)
     
  15. julli

    julli rmk

    Vs: Kelkkakärry ??

    ompa fiksun olonen kärry ja vielä kohtuu hintaan. itellä omatekonen laidaton 160x320 lavalla oleva kärry johon menee kaksi rmk:ta. kantavuus on 600kg
     
  16. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Vs: Kelkkakärry ??

    Muuten hyvä, mutta tuolla kantavuudella ei tee yhtään mittää. Jopa se Poliisi parin tyhmempikin osapuoli tajuaa jo kaukaa, että tuollaisessa kärryssä ei kahta kelkkaa saa laillisesti kuskata. Ja se yksi menee melkein missä vaan kärryssä, olipa kelkka kuinka pitkä tahansa.
     
  17. julli

    julli rmk

    Vs: Kelkkakärry ??

    joo herättää virkavallan huomion jarruton kärry kahdella kelkalla. viimeksi tänään porisutin poliiseja jotka kattelivat pientä peltikolaria niin kylläpä olis blondilla naispoliisilla haluttanu alkaa minun kuljetusta syynäämään mutta toinen polliisi ei jaksanu alkaa ;D käänsin yhistelmän näyttävästi poliisiauton edessä ympäri niin naispoliisi katto silmät pyöreänä ja tökki toista poliisia ko huomas ettei ole jarruja kärryssä ;D
     
  18. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Vs: Kelkkakärry ??

    Kunhan ei olis sinun perään kattellu?? ;)

    Tuon huomion herättämisen lisäksi toivon, ettei kukaan uivelo osu minun reitilleni tuollaisella virityksellä. Noissa kevytkärryissä kun tahtoo vielä usein olla toimimattomat valot ja onnettomat kesärenkaat. Melkoisestä välinpitämättömyyttä.
     
  19. teme-

    teme- Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??

    Kyllähän se 500kg pitäs nippa nappa riittää kahen nykyaikaisen sportin kuljettamiseen, jarruthan siinä toki olisi hyvä olla niinkun itellä on.
     
  20. julli

    julli rmk

    Vs: Kelkkakärry ??

    hah, tämän uivelon kärryssä toimii kaikki valot ja uudenkarheat kitkarenkaat alla! joo kannattee varoa minua tuola liikenteessä, aja hopusti mettään ko minut näät

    e: ja pyssyypä kuljetukset laillisina kun ovat huomiota herättäviä, toisin kuin esin koppikärryssä kamppeiden sitominen
     

Suosittele tätä sivua