Ruotsin puolelle kelkkailemaan

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä PG, 5/9/06.

  1. jokinen

    jokinen Jurtta Racing

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Issbjäkketin kulmilla ajettiin
     
  2. Nanski

    Nanski Ski-Doo Renegade X-RS 600 -16

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Ois tarkoitus mennä huhtikuun alkupuolella ekaa kertaa Abisko-Riksu seudulle ja majoituksia nihkeästi jäljellä 4-6 henkilölle. Pitäs päästä iltasin saunaan ja saada kamppeet kuivattua, joten hotellit ei oikein houkuttele. Mitenkähän tuo Katterjokkan Turiststation, onko ok paikka? Siellä taitas olla saunakin? saako sieltä/läheltä ruokaa, entä bensaa? Vai oisko heittää muita paikkoja majoittua?
     
  3. Jaape

    Jaape Well-Known Member

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Katterjokissa on ravintola sekä kauppa. Bensaa sieltä ei saa. Ei ole kokemuksia turistiasemasta.
     
  4. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Jos on tottunu hotelliin ja vähän voi pöly aivastuttaa niin tuo katterjokkin turistiasema ei oo tarkoitettu ko henkilölle. Paikka on joku vanha rautatieasemaseisakkiparakki mikä on seisonu paikalla luultavasti kauemmin mitä ne tunturit ympärillä. Mutta muuten on hyvä paikka ja tuon lähemmäs tuntureita ei pääse asumaan (pääreitti tunturiin junaradan ali menee siitä kulman takaa). Sauna on toisessa rakennuksessa ja kamoja varten on toimiva kuivaushuone.

    Ravintola meillä oli siinä takapihalla ;D

    [​IMG]
     
  5. lappalainen86

    lappalainen86 skeida reino bc 800 -14

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Sunnuntaina kävästiin reitti kolari kaunisjokisuu-aareavaara-kihlanki puhkomassa, oli jo aivan mukavasti lunta. Jänkillä pystyi jo vähän surffailemaan ;D tiedoksi, kihlangissa bensa asema, mutta ei pellaa kortila vaan euroila ja kruunuila.
     
  6. Rammeri

    Rammeri ÄKSY H.O.r.o

    Vs: Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Siitä nyt on vuosia jo aikaa kun kihlangissa pyörähdin mutta jo silloin sai bentseeniä siitä säiliöstä, hyvä tietää että edelleenkin sitä saa. Nykyään kun on ollut tapana lakkautella kaikki pienemmät kyläkaupat ja samalla niiden pihoilla olevat polttoainejakopaikat.

    C6603
     
  7. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Joo-o,

    Olihan Riksulla lunta. Voi herranpieksut ;D Keskiviikon tuli kaatamalla vettä, niin tiivisty ne pahimmat puuterit kantavaksi kerrokseksi. Sitten dumppas pari päivää uutta lunta tuulen kans, niin kuruissa oli kelit kohdallaan. Vyöryvaara tuola on vain meleko korkia. Yks Norjalainenhan oli jo kuollu vyöryssä, eli ihan leikkimielellä ei jokapaikkaan kannata sännätä...
    Ylängöiltä tuuli on pusken lumen pois, eli Korsasin jäätikön sunnilla on melko huonot kelit vielä toistaseksi. Eli mitä alempana ajaa, sitä parempi keli on suuremmalla todennäkösyydellä. Me pyörittiin Riksun pohjoispuolen pikkulaaksoissa koko neljä päivää.
    Jäät on melko surkiat ja joet on paikoin sulia, joten sen suhteen piti olla vähä varuillaan.
    Mutta vuodenaika kun otetaan huomioon, oli nuo Riksun kelit jotaki meleko käsittämätöntä. Eli huhtikuun kelit, joulukuussa. Ite en ole koskaan ajanu tuommosissa lumissa k.o. kohteessa... Pistelen kuvia tuonne etusivulle kun saan vaan kuvat koneelle...

    Noista majotuksista oli puhetta. Tuo Katterjokkin turiststation ei ole sitten rymyporukoiden paikka. Sielä majottuu pääasiassa hiihtäjiä ja valtaosin kärtyjä sellasia, joten hiljaisuutta arvostetaan yli kaiken. Kermaperseille paikka ei myöskään sovi. Jos haluaa hienon hotellihuoneen jossa ryypätä, jääkää Leville. ;D
    Turiststation on tosiaan vanha mesta ja hieman semmonen merimieshenkinen, mutta seinät pitää lämpöä ja pääsee patjalle nukkuun. Lisäksi mestassa on sauna, joka menee sammuksiin tosin jo puoli ysiltä. Katterjokkin kaupalla on hieman tasokkaampaa majotusta ja samassa rakennuksessa on cooppi ja ebbesköökki, joka on siis ravinteli. Riksun puolella majotusta löytää nätisti hotellilta tai vandrahemmetistä.
     
  8. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Löytykö kiviä? ;)
     
  9. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Löyty, vaan kiersimmä. Jos ei olis vesisade tiivistäny niin olis kolissu... Mutta joo, ylängöillä kivet on näkösällä, kuruissa ei.
     
  10. clown

    clown Well-Known Member

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Tämä tapaus ilmeisesti toi vyöryn uhri:
    http://www.nrk.no/nordland/har-funnet-22-aring-omkommet-1.11386129
    http://yle.fi/uutiset/nrk_talven_ensimmainen_lumivyoryuhri/6960783
     
  11. Mileleo

    Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Kuinkahan moni (suomalainen) kelkkailija ymmärtää lumivyöryriskien päälle mitään? Innolla mennään seinää takomaan ja sit tipahtaa seinä päälle. Jos laskettelun reissun yhteydessä Alpeille saatiin järjestettyä lumivyörykoulutus matkatoimiston kautta. Oli yksi päivä (saunailta) teoriaa Suomessa ja sitten paikan päällä samainen kaveri käytännössä näytti miten homma pitää hoitaa. Piipparit, sondit ja muut varusteet kannattaa olla kunnossa ja ymmärrystä, että miten eri tekijät (sademäärät, lämpötila, vesisade, tuuli, aurinko, rinteiden jyrkkyys, jne) vaikuttaa lumivyöryriskiin. Jos lasketelija saa lumivyöryn aikaan, niin kyllä se moottorikelkkailijan kohdalla suurimpi riski on painon ja melun toimesta.
     
  12. Nanski

    Nanski Ski-Doo Renegade X-RS 600 -16

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Mites safkat tuolla katterjokkassa, onko hinnat pilvissä? Entä bensa, kantsii varmaan ottaa kanistereita matkaan ja hakee autolla abiskosta.
     
  13. Jänkhä

    Jänkhä Ski-Doo Elan 250 Mountain versio

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Safkat saa Katterjoen Coop kaupasta mielestäni ihan kohtuu hintaan, valikoima on ihan perus Valintatalo/K-Market tasoa. Bensat kannattee ottaa esim Kirunasta völjyyn ettei tarvi ees takasin ajella, Abiskon bensan saannista mulla ei hajua.
     
  14. BigDaadyJ

    BigDaadyJ F6 -07 / Z1 -07 / 800 Assault -11

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    en nyt muista sittä kelkka poppoon nimeä kenen sivuilla oli hyvä info paketti ruotsin puolella kelkkailusta...?
    kyllä piipparit ja lapiot on varmasti näillä lumilla ehdoton varuste tuola mutta esim keväällä sielä kyllä pärjää ilmankin kun kattelee paikat siihen malliin.
    toki jos on sitten kauhia hinku kiikkua joka vuoren seinä niin piipparit koko porukalle ja optetella niitten käyttö on enemmän kun viisas päätös!

    Lumiturvalisuussetin vuokraus maksaa noin 40e viikko joten ei ole paha investointi ja tuo se jonkinlaista mielenrauhaa että on varusteet kunnossa.
     
  15. TaistoTurrikka

    TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    http://powderclowns.com/powderclowns/

    taisit muistella tuota poppoota?
     
  16. maxfun

    maxfun Polaris RXL 1992

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Taisipas olla tämä Routa Freeriders -porukka... Enää ei löydy sivusto kuin webin arkistoista eikä äkkiseltään tuon kautta päässyt käsiksi tuohon heidän tekemään Ruotsin opus:een...
     
  17. Nanski

    Nanski Ski-Doo Renegade X-RS 600 -16

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Lueskellu viestiketjua ja tutkaillu karttoja jonka pohjalta todennu että toi Björklidenin vois olla paras paikka tukihohdaks ja esim. Stygby Kåppaksesta löytyis vielä vapaita mökkejä (hinta vaan aika suolainen), tarkoitus ois ajella muutama päivä pitkinpoikin siellä seudulla pääsääntöisesti reittejä (koska porakalla suurinosa 600 pätkäkelkkoja) + käväistä ainakin Jukkasjärven jäähotellilla juomas absolutit. Saunallinen 5-7 henk mökki hakusessa saa ehotella jos tietää edullisia.
     
  18. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    MIhin aikaan tet oletta menossa. Olen tässä viimevuosina seuraillu tuota lumihommaa, niin Kiirunan ympäristö on todella vähälumista keväämmällä. Jopa maaliskuun alkupuolilla on maa paistanut.
     
  19. Jrski

    Jrski Well-Known Member

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Joo mie joskus runoilin semmosen setin, mutta Routapalvelimet tänä päivänä jo suljettu..


    Tässäpä tämä kuitenki vielä jos joku jaksaa näitä lueskella ;D Kuvia ja linkkejä vielä puuttuu kun en jaksa päivittää (ainakaan vielä)

    http://northerndivision.pictures.fi/blog/7/RUOTSI:+ABISKO+/+BJ%C3%96RKLIDEN+/+RIKSGR%C3%84NSEN/
     
  20. Nanski

    Nanski Ski-Doo Renegade X-RS 600 -16

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Kiitti vinkeistä, tuossa Jrskin blogissa oli hyvin tietoa alueesta. Menos oltas huhtikuun alussa viikolla 14, pari vuotta sitten ajettiin maaliskuun viimeisellä viikolla muonio-jukkasjärvi-kilpisjärvi-palojärvi-muonio lenkki ja silloin oli lunta hyvin, mut on sitä joutunut ajeleen maaliskuussa kilpisen lähettyvillä pitkin jänkää kun lumi on loppunut välillä kokonaan.
     

Suosittele tätä sivua