Kelkkakärry ??

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä TOMBOLA, 28/2/08.

  1. Poikanen

    Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

    Vs: Kelkkakärry ??

    Jotenki minusta tuntuu, että tuo 750kg kytkentämassanen peräkärry kitkarenkhaila amarokin perässä ei olis ollenkhaan vaarallisin yhistelmä mitä meänki teilä liikkuu.

    Tuo 500kg kantavuus on kyllä naftisti parile kelkale, mutta mieluummin sitten mennään ihan rajale, ko että kärryn omamassa olis sata kiloa vähempi ja kantavuus riittäis reilusti. Luultavasti tuossa kulkis ylheensä boondocker ja joku vähän kevyempi kaverina.

    Kyselin JJ-trailerilta paljukärryä, mutta meinasivat että se ei kahta kelkkaa kunnialla kanna ilman jäykistäviä laitoja. Kantavuushan tuossa varmasti riittäis komeasti. Siinä mielessä tuo kewnerin matalalaiallinen rakenne on parempi.
     
  2. znood

    znood Guest

    Vs: Kelkkakärry ??

    Hommahan menee niin että huonoilla kärryillä ylipainoa vetävät onnettomuusalttiit kuskit ei tajua mitään oman yhdistelmänsä vaarallisuudesta. Suosittelen joskus koittamaan hätäjarrutusta liukkaalla noilla "kyllä pitäisi laillisesti mennä 2 sporttikelkkaa 500kg kantavuudella"-yhdistelmillä. ::)
     
  3. Rantalankila

    Rantalankila DS 3900 -22 & GL 3900 Syncro

    Vs: Kelkkakärry ??

    Onko kenelläkään kokemusta respon kaappikärrystä? http://www.respo.ee/fi/Peravaunu/Peravaunu-tyypit/35/423/481

    Ainakin paperilla näyttäisi ihan pätevältä vaikkakin kantavuus on aika pieni. Riittää kyllä yhdelle kelkalle varsin hyvin. Hintaakaan en löytänyt mistään joten pistin tarjouskyselyn.
     
  4. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Kelkkakärry ??

    Enolla ollu pari vuotta tommonen enskojen kuskauksessa ja on ollut tyytyväinen. Tais itte vielä hakia Virosta. Modasi tuohon keulaan heti parit ventit joihin tuli lämpöpuhaltimet ja kattoon poistot, niin makiasti kuivattaa kamppeetkim kärryssä yön ylitte.
     
  5. alajuk

    alajuk Lynx Xterrain RE 850 3700 2020

    Vs: Kelkkakärry ??

    Tuommonen JsV Trailerin 180*350 1700 kg kokonaispainolla tuli hommattua kahen kelkan kuljettamiseen kun edellinen yhen kelkan kärry meni lunastukseen. (Ei, ei lähtenyt lapasesta, vaan kaveri parkkeeras liukkaassa mutkassa autonsa mun auton ja kärryn väliin.) Nätisti tulee perässä, eikä pukkaa kevyempääkään autoa jarrutuksesta vaikka liukasta onkin ollut. Jos joku on kärryä hankkimassa, niin kannattaa kyllä kysellä tarjouksia. Tähänkin sai itte lisätä haluamiaan varusteita (mm. vahvemmat köysilenkit, sähköihin valmius noille peruutusvaloille, äärivalot mallia led) ja silti jäi hinta halvemmaksi kuin esim. Respon huonommilla varusteilla. Lisäks tämä oli kokonaan Suomessa tehty ja hitsaamalla kasattu sekä upottamalla kuumasinkitty.

    [​IMG]
     
  6. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Vs: Kelkkakärry ??

    No nyt alkaa olla kärryssä tyyliä! Onko nuo pakkivalotkin ledeillä? Pitäis omaan kärriin uusia ennen katsastusta. Nii-in, ei ne olekkaan pakolliset, mutta aina joutuu selittelemään jos eivät toimikaan.

    Sent from my GT-I9295 using Tapatalk
     
  7. julli

    julli rmk

    Vs: Kelkkakärry ??

    niin vain katsastusta vartenko piät valoja kunnossa jarrullisessa kärryssä? (kun aiemmin itkit ettei jarruttomissa ole ehjiä valoja)
     
  8. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Vs: Kelkkakärry ??

    Kyseessä ainoastaan pakkivalot, joten don't worry Julli.
    Sulla toki toimii myös pakkivalot ja takasumari omassas, koska virkavalta ei siitä kiinnostunut :)
    Pistän omatkin valoni kuntoon ensitilassa, niin nään peruuttaa kärryni omaan halliin, vaikka sähköt olisivatkin poikki, eivätkä pihavalot tai hallin valot palaisikaan. Meni hukkaan nuo uudet kitkarenkaatkin kärrryyn, mutta eipä noi Nokialaiset onneks maksa mittää.


    Sent from my GT-I9295 using Tapatalk
     
  9. tovayryn

    tovayryn BDPA General Manager

    Vs: Kelkkakärry ??

    aloitteleva kelkkakärryilijä kysyy, miten minä saisin helpoiten omaan respooni peruutusvalot myös?
    Siihen jatkuvaan virtaan ajattelin kytkee kuomuun jonku "sisävalon", niin näkee sitoa kelkkaa :)
    Onko muuta vaihtoehtoo ku muuttaa kärryn töpseli 13 napaiseksi?
    Jos sen teen, niin löytyykö mistään sitten muunninta, millä saan 13 napasen töpselin 7 napaiseksi, jotta sitä voi käyttää semmosissaki autoissa missä on 7 napanen pistoke.

    -Tommi
     
  10. mikniemi

    mikniemi AC M8000 HC evo -18, RX-1 -06 162 PPS

    Vs: Kelkkakärry ??

    Ite laitoin kärryyn tuohon sumuvalon johtoon vaihtokytkimen (on-off-on), jolla voi valita palaako perässä sumuvalo, pakkivalot tai ei mitään.
    Voi sitten käyttää takasumuvalon kytkintä autossa pakkivaloille. Toki tuo kytkin pitää käydä kääntämässä, mutta toki aika harvoin tarvii sumuvaloa kärryssä, niin voi olla melkein aina pakkivalo kytkettynä kärryssä.
     
  11. niso

    niso Well-Known Member

    Vs: Kelkkakärry ??



    Paljon jäi kustantamaan moinen kärry?
     
  12. alajuk

    alajuk Lynx Xterrain RE 850 3700 2020

    Vs: Kelkkakärry ??

    Tässä kärryssä on kans nuo peruutusvalot (2*15w led) kytketty perävalon sisässä sumuvalon johtoihin. Pakko tehdä näin kun ei ole autossa 13 napasta pistoketta. Polttimo vaan pois sumuvalosta ettei vie se enää virtaa. Vaihtokatkasijaa en laittanu, joten jos katsastussetä ei diggaa kun ei ole sumuvaloa, niin täytyy sitte muuttaa kytkennät.

    Enpä viitti alkaa täällä hintaa huuteleen, jokainen tingatkoon itse kohdalleen. Tarjouksia kyselin neljältä eri valmistajalta.
     
  13. tovayryn

    tovayryn BDPA General Manager

    Vs: Kelkkakärry ??

    mitenkäs sitten, jos on sumuvalot autosta päällä palaako kärryssä pakkivalot? :)
     
  14. alajuk

    alajuk Lynx Xterrain RE 850 3700 2020

    Vs: Kelkkakärry ??

    Itse halusinki sen toimivan just noin, eli kun laitan autosta sumuvalon päälle, niin autoon syttyy silloin sumuvalo ja kärryyn pakkivalot.

    Seitsemän napaisessa pistokkeessa ei ole muuta vaihtoehtoo kun napaan nro.2 kytkeä joko jatkuva virta, jolloin saa esim asuntovaunussa ladattua akkuja tai sitten sumuvalo. 13 napaisessa sais toimimaan kaikki yhtä aikaa, mutta kun ei viitti alkaa auton päätä muutteleen.
     
  15. tovayryn

    tovayryn BDPA General Manager

    Vs: Kelkkakärry ??

    Muutenhan tuo on toimiva homma mut esim vanhemissa mersuissa ei oikeen toimi jos tarvii paskakelissä ajaa etusumarit päällä, kun ne kytkeytyy vasta ku takasumari on päällä. Silloin tieten tuo kytkin pelastaa.
     
  16. AJV

    AJV Indy 500 SP EFI -92 & RMK 800 -14

    Vs: Kelkkakärry ??

    Siinähän se samalla ku värkkäileen alkaa menee se auton ja kärryn pistokkeitten vaihtoki...

    Onse kuitenki nii paljo parempi käytännössä se uus...
     
  17. repeat

    repeat Kitty Cat

    Vs: Kelkkakärry ??

    Kuinkas vanhaa mersua tarkotat? kun jo ainakin 124 koppasessa toimii siten että eka sytty keulan sumarit ja toka pykälässä vasta takana, samoin kuin uudemmissa.
     
  18. Poikanen

    Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

    Mie olen miettiny että olis pätevä ko kärryssä olis 13 pinninen pistorasia niinkö autossaki ja sitten olis 13 <-> 13 välijohto ja 13 <-> 7 välijohto kärrynlainaajia varten.
     
  19. tovayryn

    tovayryn BDPA General Manager

    Vs: Kelkkakärry ??

    Muistelin väärin prkl.

    Meneekös noissa respoissa sit moni napanen johtosarja kärryssä jos on 7 napanen pistoke?
     
  20. alajuk

    alajuk Lynx Xterrain RE 850 3700 2020

    Vs: Kelkkakärry ??

    Eiköhän näissä isommissa ainakin mee 13 napanen, kun tässä JsV:ssäki menee. Taitaa olla joku lain vaatima juttukin kun pitäis kai jonkinnäkönen peruutusvalo olla pykälien mukaan.
     

Suosittele tätä sivua