kypärä?

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä noppeepentti, 17/11/06.

  1. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

  2. _5ampsa_

    _5ampsa_ Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Itellä nyt ollu Foxin V1 ja V2.

    Oma mielipide on että aika kylmiä kypäriä on että viima tunkee sisään aina jostain kautta vaikka olisi minkä kokoiset lasit.

    Onko kellään kokemuksia HJC R-PHA X AIRAID kypärästä.
    http://www.hyeenaracing.fi/product_details.php?p=2460
     
  3. Zombie

    Zombie Raskassointinen flyygeli

    Vs: kypärä?

    Kokemusta on n.70 kilsaa, eli voisko jo olla asiantuntija ;D
    Tai itse asiassa tuollainen tuli tälle talvee hommattua. Sama kypärä, eri väritys.
    http://www.allright.eu/kauppa/index.php?toim=MX&cat=&grp=&tuote=HRPXSEMC554
    Lisäksi sellaisen hengitysohjaimen. Ei siis ole vielä oikein muuta kokemusta, kun että itelle hyvin istuu ja on edellistä HJC:n potta reilusti keveämpi.
    Ainahan se olisi paras ostaa lasit ja kypärä silleen, että sopii yhteen. Samaa vaivaa on ollut itelläkin Oakleyn ja Scottin lasien kanssa, että sikapakkasella tuntuu jostain aina vetävän, mutta vain jossain jääosuuksilla tms. tundralla. Reitillä ja pusikossa ei oo ongelmaa.
    Eikä oo ollu huurtumisongelmaa aikaisemmalla setupilla, toivottavasti ei tälläkään.
     
  4. Jukkis

    Jukkis Sidewinder L-TX 137, SRX 137

    Vs: kypärä?

    Jep, muutamat reissut ollut tuo r-pha x käytössä. Kuonokopan laitoin minäkin ja pakkasella vähän teippiä päälaen reikiin. Entisen hjc:n kans käypäset smithit ei toiminut, meinas ohta jäätyä. Ostin scotin tyrantit ja niillä täyttyy reikä aika kivasti. Mukavan kevyt ja istuu paljon paremmin päähän kuin aiemmat hjc mallit, varsinkin niskasta. Oikein tyytyväinen olen, väri toki mulla sininen ;)
     
  5. Punis

    Punis Well-Known Member

    Vs: kypärä?

     
  6. stm

    stm Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    " Mitä laseja käytät? Tapellut ton arain kanssa 3 talvea kun ei siihen tunnu käyvän mitkään lasit (huurtuu) seuraavaksi kypärä menee vaihtoon! "


    Vastataanpa ku satutaan oleen taajuuksilla. Oakleyn o-frame, mayhem ja tälle talvea kokeilussa airbraket. Tähän mennessä kaikki toiminu hienosti. Vastailkoon Driver tarkempia kokemuksia.
    Ite muistuttasin että katsokaa tarkasti miten teillä on kypärälakit päässä, ettei roiku silmillä jne. Ajolasien remmin tiukkuus on kans erittäin tärkeää.
     
  7. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: kypärä?

    Itellä on nyt ollu viime keväästä asti tuo HJC R-PHAX ja ihan tyytyväinen olen. Istuvuus on todella hyvä ja potta on mukavan köykänen. Toki nää istuvuudet yms on kiinni pään muodosta. Laseina käytän Scotteja ja Oakleytä, jotka kummatki passaa ihan somasti.
     
  8. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Vs: kypärä?

    Mulla on peruslaseina Oakleyn O-framet ja toimii ainakin itsellä loistavasti, katsot vaan että on tuplalinsseillä ja nenäsuojalla. Suosittelen kokeilemaan, itellä oli ennen Scottin laseja laidasta laitaan mutta ne jäi hyllyyn kun ostin ekat Oakleyt. Niinkun PeeÄm sanoi, lasien hihna riittävän kireälle ja semmonen kypärähuppu ettei kosteus pääse lasien sisäpuolelle. Arai pitäisi itse asiassa olla yksi parhaista kypäristä ajolasien suhteen, koska aukko on sen verta iso leveys ja korkeussuunnassa että minkään merkin lasit ei pitäis jäädä kanittamaan mistään reunasta.
     
  9. Punis

    Punis Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Laseja kokeillut eri merkkejä ja malleja aina huonoin kokemuksin. Epäilin aina Arain lähellä olevaa leukasuojaa, mutta tota kypärähuppua en ole aikaisemmin ajatellut. .? Tai sitten on vaan niin vammaisen muotoinen pää ettei siihen sovi mitkään lasit.
     
  10. MAKIS

    MAKIS Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Minkälaisia TLD:n kypärät on ruukannu olla, vois olla seuraavana varusteitten hankintalistalla ku vanha Foxin V1 alkaa jo purkautumaan. Joku jolla on kokemusta vois vähän valaista kannataako hommata ja minkälainen hinta/laatu suhde on ollu. Foxissa ainaki on ollu jurikin se ongelma että lasien aukko on niin iso ettei oikein mitkään lasit meinaa olla tarpeeksi isot.
     
  11. stm

    stm Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Testaa päähän miltä tuntuu. Kypärä kyllä laadukas ja hyvä. Suurin osa laseista istuu, kunhan ei ole aivan markkinoiden suurimmat salorat. Poskipaloja saa erin paksusia jos tuntuu väljältä.
     
  12. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Vs: kypärä?

    Tärkein kysymys, huurtuuko ne sisältä vai ulkoa? Jos sisältä, tietää että kosteus pääsee foamin ja ihon välistä lasien sisälle tai kypärähupun kautta. Ekan voit välttää sillä että pidät remmin riittävän tiukalla ja myös ettet ota laseja turhaan päivän aikana pois. Toinen sitten onki semmonen että en osaa vastata, kun itse en käytä kypärähuppua kun en aja reittiajokaan mutta pitäisi hommata kyllä.

    Jos taas lasit huurtuu ulkoa niin se aiheutuu siitä uloshengitysilmasta. Araissa on lyhyt leukasuoja + ilmanohjain. Laitat lasit joissa on nenäsuoja niin se tulee kumista ilmanohjainta vasten, jolloin hengitysilmaa pääsee vähemmän suoraan laseille. Mutta jos lasit toimii oikein, niin uloshengityshuurujen pitäisi lähteä pyyhkäisemällä pois tai kun lähdet taas liikkeelle.

    Itse käytin pitkään ihan perus 50-60euron O-frameja persimon linssillä ja hyvin toimi kaikissa olosuhteissa.
     
  13. Jote

    Jote Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Ulkoa päin huurtumiseen auttaa "breathbox"/hengitysohjain. Sopivan yleismallinen löytyy HJC:lta(~10€). Ainakin paria järkevähköä mallia oli tarjolla. Kypärästä ja laseista riippuen vaikeuttaa lasien nenäsuojan käyttämistä. Myös lasien alaosan ilmanoton kiinni teippaaminen auttaa hieman.

    Sisältä huurtumiseen auttaa hikoilun lopettaminen tai sitten shamppoon käyttö linssien käsittelyyn. Levittää shampoota linsseille ja antaa hieman jähmettyä ja sitten hieroo shampoot pois ilman vettä kunnollisella kangasrätillä. Sisälle tuleva kosteus ei tiivisty linssille. Neopreenikypärähuppu tuntui omassa käytössä johdattavan hupun alta hengitysilmaan lasien sisälle.

    Lasit tietenkin tuplalinsseillä.

    http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=72051.0
    Tuossa on hieman enemmän keskusteltu huurtumisesta. Itsellä oli paha huurtumisongelma ja ihmettelin, että eikö kukaan muu ole kärsinyt aiemmin samasta. Joko siitä ei kärsitä tai sitten kärsitään ja purraan hammasta yksin samalla sängyn alla sikiöasennossa itkien.
     
  14. Punis

    Punis Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Lasin sisäpinta huurtuu ja välillä jopa tuplalinssin väli. Ei auta kun taas lähteä lasi/huppu kauppaan. Jos ei sieltä löydy apua niin seuraavaksi Hjc kuonokopalla. Kiitos vinkeistä!
     
  15. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    Vs: kypärä?


    Tässä on viime aikoina tullut kerättyä paljon tietoa motocrossin turvallisuuteen liittyvistä asioista. Kypärä on kiistatta crossarin tärkein turvallisuusvaruste ja siksi kannattaa siihen kannattaa satsata. Siltäkin varalta, että aiheesta syntyy paskamyrsky niin Manninen Brosin mielipide on, että turvallisuus kärsii keveyden kustannuksella. Toinen näistä kypäristä oli osunut oksaan ja toisella oli vedetty pannut. Kuvat puhukoon puolestaan.

    toisessa reikä ja toinen on kun kaivon sinkkiämpäri " snowcross keskustelut " naamakirjassa kuvat
     
  16. Jote

    Jote Well-Known Member

    Kypärä on epäilemättä äärimmäisen tärkeä varuste ja mallien välissä suuria eroja. Silti mistään ei tunnu löytyvän kattavaa tietokantaa "törmäystestatuista" kypäristä. Se on mielestäni väärin ja jonkinlainen yhtenäinen testimetodi pitäisi olla. Samalla tavalla kuin autojen törmäystestit.
     
  17. kuusto

    kuusto Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Eipä tuosta nyt juuri mitään jäänyt käteen, hyvin epäselvää. Ei kerrota kypärien merkkejä/malleja ja tilanteita missä ovat ottaneet osuman.
    Linkki suoraan fb -> https://www.facebook.com/ManninenBros/posts/701249056564438
     
  18. MAKIS

    MAKIS Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Huhuh, en kyllä viitti ees ajatella mitä olis tapahtunut ilman kypärää.
     
  19. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    Vs: kypärä?

    lukee ja ajattelee sillä mikä laitetaan sinne kypärän sisään niin alkaa valkenemaan !
     
  20. kuusto

    kuusto Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Vaikka kuinka monta kertaa luen niin ei selviä, että mitkä kypärät kuvassa ja minkälaisessa tilanteessa on iskut/osumat tullut. Jatkan siis lukemista ja yritän ymmärtää.
    Onhan tääki selkee kuva ilman mitään kuva tekstiä...
    [​IMG]
     

Suosittele tätä sivua