Suuri Enduro-Topic

Keskustelun 'Kesälelut' on aloittanut käyttäjä Sabe, 19/6/08.

  1. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    No, eikö lie osat löydy, kunhan ehtii etsiskellä. Ja kyllä, jalat on yleensä hyvin lämmitelty ennen ajoonlähtöä, jos onnistuu kastelemaan tulpan.
     
  2. Athene

    Athene MXZ X-RS 600R E-TEC Competition

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Tuli tänään ajettua Husaberg TE300:lla :p. Aikalailla täydellisyyttä hipova laite <3 ! Woimaa, vääntöä, upea alusta!!! :)

    Mites Kawan jousitusta kannattaisi säätää, kun tuntuu pomppivan patikossa ja kivikossa liikaakin :(. Kun vertaa esim. tuohon Husaan, niin se vaan suorastaan imi alustaan kiinni, kun tuli epätasaisuutta. Taitaa olla vaimennukset liian pienellä Kawassa? Koitan huomenna ruuvailla tehdasasetukset iskareihin ja katsoa miltä vaikuttaa. Ne taitavat olla aika pehmeillä nyt. Ja esijännitykset on aikalailla minimissään ainakin takaa, kun on madallukseksi ruuvattu melkein pohjaan... Ja jos ei vieläkään auta, niin sitten varmaan pitää jo huoltaa....?
     
  3. cz85b

    cz85b Well-Known Member

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Jos Husassa oli nelikammiokeula, niin varmasti on hyvä vaimennus. Kaksikammiokeulaversiokin on aika hyvä...esijännitykset kannattaa pitää ohjearvossaan, koska jos ne oikein simmitetty niin pienellä esijännityksellä iskarit ovat automaattisesti kovalla alueella eikä alkuherkkyyttä ole. Se madallus kannattaa tehdä mieluummin jalkatapeilla, satulalla ja tangolla, kuin alustan ominaisuuksia pilaamalla.
     
  4. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Tuli itekki siirryttyä 2t jantteriksi.Testaillu nyt pari päivää kaverin exc 250lla ajoa. Aluksi 250lla oli olo niinkuin ois viilatulla mopolla ajanu mutta tovin pläräämisen jälkeen päätettiin säätää pakoaukon säädintä tiukemmalle ja voi moro että oli mahtava sen jälkeen työntää menemään. Sunnuntaina hakemaan omaa kolmisatasta, tällä kertaa merkki vaihtui husabergiin :)
     
  5. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Life is too short to wait 3 strokes for a spark ;)

    Sent from Razr MAXX
     
  6. Finski

    Finski Well-Known Member

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    No niin Hemmo! Parolasta alkaa cc-kisat.
     
  7. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Joo ollaan tulossa sinne isolla porukalla harrastelemaan :) Parilla vetävämmällä jätkällä kuulosti jo olevan luokkanousu tavoitteena. Itellä edelleen tavote ajaa Se 2 tuntia ;D
     
  8. ITP

    ITP Well-Known Member

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Saiko sillä säätämisellä piikin pois kokonaan?
     
  9. Creek

    Creek Well-Known Member

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Kyllähän se pakoaukon säätö on aika oleellinen 2T-vehkeessä. Esim. Rotaxin karttikoneessa Maxissa kun sössii rave-säädön aukeamaan liian aikaisin, niin keskialue on ihan kuollut ja kun vihdoin päästään kelaamaan vauhtia riittävän nopeille kierroksille, kone potkaisee "piikille". Taasen jos rave on kohdillaan, kone vetää alakierrosten jurnaamisen jälkeen keskialueen yli kepeästi ja "piikki" jää tulematta, kun veto on saumatonta.

    Aika vähän infoa kakspökä-rossiin tahi enskaan nähdään, mutta sama kai se on periaate niissäkin. Kokemusta ei tosin ole kuin nelarista itsellä ;D
     
  10. ITP

    ITP Well-Known Member

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Niin lähinnä tuo enskakotarin säätö kiinnostaa, siinä kun sellainen ihan tarkoituksella on :)
     
  11. Muumi

    Muumi RE 600 -13, Racing 440 -04, Gls 3300”r” -89

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Itellä tullu aika paljon pelattua tuon 250 exc:n pakoaukonsäädön kans. Loppujen lopuksi oma mielipide on, että se ruuvin tehdasasetus on paras ja säätelen mopoa ajoalustan mukaan vain keltasen ja punaisen jousen välillä.
     
  12. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Ei Se potku kadonnut tuolla karkealla säädöllä, ehkä hienosäätämisellä ois voinut pehmentää lisääkin. Sattu nyt vaan kerrasta semmoseksi tuo säätö että oli tosi helppo hallita sitä tehoa ja kone veti käytännössä heti nollista. Tehoa kyllä tuli ylhäällä sitten 2t tyylisesti sen verran reippaasti että oli kiire vaihtaa isompaa ;D . Tuossa kaverin solikassa oli sx putki, jotenka hankala verrata luonnetta millainen Se ois vakio exc putkella. pitääpi tutustua aiheeseen enempi kun saa oman pelin räpylään.
     
  13. Creek

    Creek Well-Known Member

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Odottavan aika pitkä ;D
     
  14. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Kurapyöräfoorumilta pikku lainaus:

    Kuvassa dynomittauksia 300exc:n takapyörältä kun pelaillaan pakoaukonsäätimellä.

    Eli tuossa kuvassa heavy on vihreä jousi, med on keltainen light on punainen
    closed on keskiruuvi kaksi kierrosta kiinni, open kaksi auki ja midle on tehdasasetus

    Mielenkiintoista näyttää olevan se, että jousella ei ole juurikaan vaikutusta kuin vasta 5500krs jälkeen normaali, sen sijaan jos haluaa alakierrosten iskua pienentää ja avaa keskiruuvia kaksi kierrosta niin kaikki jouset toimii lähes sämalla tavalla eli eri jousien vaikutukset katoavat ja ylemmillä ja alemmilla kierroksilla mennään kuin kaikki jouset olisivat samanlaiset. keskikierrosten iskua vain pehmennetään silloin. Jos taasen kiristää jousta kaksi kierrosta niin sillä taasen leikataan yläpäästä tehoa, vihreällä jopa aika paljon eli lähes 20hv pois.

    Eli näyttää siltä että tuohon ruuviin ei kannata koskea jos ainoa tarkoitus on saada tehoa lisää koska mittaustarkkuuden rajoissa näyttää jotta punainen jousi on kaikilla kierrosalueilla korkeimmalla vakio asetuksella. Ainoa jos siis haluaa leikata huipuista tehoa niin sitten voisi kiristää.

    Noin yleisesti voisi sanoa jotta ompahan aika kivan näköinen käyrä. tai oikeastaan lähes suora. Ainoastaan tuossa 4250 on lievä "notko" mutta sekin aika lievä, sanoisin. 50hv takarenkaalta ehkä vähän vähemän kuin olisi odottanut mutta tuntuu riittävältä ainakin omalle kohdalle.
    Niin, ja siis tuo mittaus oli käsittääkseni vakio mopeedilla, -09 mallilla eli ennen kuin tekivät muutoksia joilla saatiin tasaisempi vääntökäyrä ja lisää potkua alakierroksille. Siis noin mainosmiesten puheiden mukaan.
    [​IMG]
     
  15. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Joo jäi aiheesta mainitsematta se että tuossa oli joku säätänyt ilmeisesti tietämättä mitään peruslähtökohdan varmasti päin helevettiä kun alhaalla ei ollut mitään sinkua ja kytkimellä sai potkastua pelin piikille. Muuten ei kulkenut oikeastaan mihinkään. Ruuvin kiristyksellä varmaankin päästiin sitten siihen tehdasarvoon.
     
  16. ITP

    ITP Well-Known Member

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Näköjään tuolla p-aukon säätämisellä saadaan luonnetta muutettua reilusti, vielä pystyy putki/vaimennin kombinaatioilla vaikuttaa lisää.

    Aikoinaan kokeilin kikkailla -90 cr 250 säätimellä, kyllä silläkin suuri vaikutus oli, sitä vaan ei ihan nuin helpolla saanut säädettyä ;D
     
  17. Athene

    Athene MXZ X-RS 600R E-TEC Competition

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Oltiin eilen oman enskatiimin kanssa reilun kymmenen hengen porukalla Päitsiä seuraamassa. On se vaan hieno laji :)! Hyvin tulee erot harrastajien ja pro kuskien väliin, kun katsoo maastokokeiden menoa. Toisten ajamana joku paikka näyttää ihan helpolta ja sitten tulee joku toinen, joka vetää samassa paikassa pyörän kanssa voltilla niskoilleen, kun stumppaa pyöränsä tai jarruttaa väärässä kohdassa.

    Saatiin Kawankin alusta säätöihin. Vaimennuksia lisää yms.. Nyt on ihan eri pyörä ajaa :). Positiivisessa mielessä :-*.
     
  18. ITP

    ITP Well-Known Member

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Ajaako porut niillä välikelin renkailla? ku ei kait siellä lunta juuri ole?
     
  19. Athene

    Athene MXZ X-RS 600R E-TEC Competition

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Päitsiajajat ajoivat ihan piikkipyörillä vielä. Siellä oli lunta ja jäätäkin vielä aika monessa paikassa ja metsäpohjat jäässä. Me ollaan ajettu jo toista viikkoa kesärenkailla. Joka paikassa ei vielä voi ajaa niillä, mutta hiekka- ja sorapohjaiset reitit ovat jo lähes kesäkeleillä lukuunottamatta joitain pieniä jäisiä kohtia, joista pääsee kyllä varoen yli :).
     
  20. Athene

    Athene MXZ X-RS 600R E-TEC Competition

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Pääsin tutustumaan keksintöön nimeltä Rekluse. Olin heti myyty :-*. Tilasin :D!
     

Suosittele tätä sivua