rintapanssari

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä mopedi, 16/8/06.

  1. Anski

    Anski Summit 800R 163 -11 Boondocker 600 3700 -14

    Vs: rintapanssari

    Mitä rintapanssaria/suojapaitaa suosittelisit naisen käyttöön? Useita olen kokeillut mutta täysin sopivaa ei ole tullut vielä vastaan. Parhaiten päälle sopi kyseinen malli: http://www.24mx.fi/fox-titan-sport-takki. Selkäpanssari ko. mallissa oli vain melko pitkä itselle. :)
     
  2. PoederJunkie

    PoederJunkie Well-Known Member

    Vs: rintapanssari

    Duellin kuvastossa näyttäs olevan aivan naisille suunnattu rintapanssari Dainese Thorax Pro Lady. Tietenki vielä tarvis jonkinmoisen selkäpanssarin tuon lisäksi, mutta ei ainakaan hinnalla oo pilassa.

    Jonkun verkkokaupan linkki ko suojasta:

    http://www.dainese.com/eu_en/thorax-pro-lady-19712.html
     
  3. Kukunor

    Kukunor Commander -17

    Vs: rintapanssari

    Kysympähän hölmöjä, kannataisko touringkikelkailussakin käyttää noita suojia, ite ole miettinyt tuota paitamallia? Jotenkin vaan tuntuu hätävarjelun liioitelulta mutta eika mikään turvavaruste liikaakaan ole???
     
  4. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: rintapanssari

    Tässä harrastuksessa voi sattua vaikka mitä myös tourinkikruisailussa. Kaikki on mahdollista. Se tekee melkoisen kipiää kun esim paiskautuu kyytistä kovahkolle reitille. Itellä menny kaksi peräkkäistä kautta loukkaantumisien johdosta pipariksi. Kummassakin onnettomuudessa olisi suojat todennäköisesti jopa estäneet vammojen syntymisen. Kuitenkin yhä pohdinnassa hankkiiko suojapaitaa tms. Sitä aattelee onko ne epämukavat käyttää jne.. Hyväksi ne olisi, sitä en epäile. Kotopuoles kruisaillessa tuskin tulisi käytettyä mutta pohjosen selkosilla varmaankin.
     
  5. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Vs: Vs: rintapanssari

    Se on noissa suojissa varmaan vähä sama homma, kuin autoilussakin, eli vakavimmat kolarit voi sattua myös sillä tutuimmalla reitillä. Ajetaan kovempaa kun tiedetään miten mutkat taittuu jne...

    Itse nyt muutaman kauden käyttänyt suojapaitaa sekä polvisuojia, tälle kaudelle harkinnassa vielä niskadonitsi. Kaikilla suojilla tilanne, kuten kypärällä, että kun oppii pitämään, niin ilman tuntuu alastomalta. Nyt ei ilman suojia lähde edes ladun vetoon ja sama tilanne on kuulema kavereillakin, joiden kanssa asiasta keskusteltu. Eli ei muuta kuin suojakaupoille.

    Ja se tärkein pointti on se, että kun niille suojille tulee oikea tarve, niin niitä on silloin enää myöhäistä ostaa. Pahimmassa tapauksessa loppuu harrastus tai terveys menee.
     
  6. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: rintapanssari

    Tuo Nipademun kommentti varmasti pitää hyvinkin paikkansa. Sitä ei niin aina tule mietittyä. Sama fiilis kun ajelen ilman korvatulppia. Tunne kuin jotain puuttuu. Suojiin varmasti tottuu, sitä enile. Keväällä kävin liikkees tutustumas mutta silloin ei voinu niitä kokeilla. Nyt lähestyy sekin hetki siinä suhtees jos kerran meinaa jotain laittaa. Ehkä joskus tulevaisuudessa saattavat vakuutusyhtiöt edellyttää suojien käyttöä.
     
  7. Tjp-

    Tjp- GLS 3500 -93 & Cobra Racing -95

    Vs: rintapanssari

    Niskatuki tuli viime kaudelle ostettua. Sen johdosta vanha panssari jäi hyllyyn ku ei käyneet ristii. Nyt varattu liikkeestä rintapanssari ja polvituet. Taas menee vajaa 800€ mutta sen kerran ku esim niskatuki tai polvituki "toimii" se on jo maksanu meleko monesti ittensä takas.. Niskatuen huomasi eka ajopäivänä mutta toisena sen on jo unohtanut että siinä kaulassa jotain on. Hyvät suojat toki voi pilata se ettei ne ole täysin sopivat mutta väitän että jos suojat istuu hyvin sulle päälle, niin ne tulee puettua mielellään päälle ja aina ei tarvi itellä tehdä virhettä että kolahtaa..
     
  8. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: rintapanssari

    Joo nipademun kommentti on asiaa ja tais silloin toissa vuonna oulujärven kierroksella suurimmalla osalla olla panssarit päällä, itse voin suositella 30tkm kokemuksella forcefieldin haarniskaa, voi tuntua kömpelölle alkuun mutta 10min päästä ei huomaakaan ja ilman ajo on kuin ajelis speedot jalassa.
     
  9. Zombie

    Zombie Raskassointinen flyygeli

    Vs: rintapanssari

    Kuten edellä on käynyt jo selväksi, niin kannattaa. Pukeutumiskoodi menee uusiksi, eli paitamallinen panssari ainakin mulla lämmittää melkoisesti. Ja alla on syytä olla toimiva tekninen aluspaita, niin ei oo olo kuin kusisella sukalla. Ja oma ajo on käytännössä turrausta, eli reittinopeuksien puitteissa ;)
     
  10. veksi

    veksi Member

    Vs: rintapanssari

    Onko kenelläkään käytössä/ kokemusta EVS SV1 Trail Vest suojaliivistä??.
     
  11. Jänkhä

    Jänkhä Ski-Doo Elan 250 Mountain versio

    Vs: rintapanssari

    Yhden talven olen nyt tuota Trail Vest:iä käyttäny.

    Ihan ok panssarihan tuo on, mitotus on ainakin itelle passeli kun käyttää vaatteiden alla.

    Ehkei suojaavuudeltaan ole Tekvestin tasoa, mutta parempi ku ei mitään.
    Tälle talvelle meinasin hommata tuon saman firman kaulasuojan pitäs sekin passata tämän panssarin kanssa.
     
  12. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Vs: rintapanssari

    Onko kellään kokemusta takissa olevista panssareista? Siis ihan oikean kelkkaonnettomuuden suhteen tarkoitin...

    Mulla on Sweepin takki, jossa irroitettava "panssarointi" ja mietiskelin, että mitenkähän tuon kanssa pärjää. On se kerran ainakin toiminut, kun mönksykisoissa poistuin laitteen päältä ja kivikkoon, vauhti oli silloin toisin hidas...

    -P-
     
  13. PoederJunkie

    PoederJunkie Well-Known Member

    Vs: rintapanssari

    Tuskimpa kukaan kelkan kanssa rysynny on tuuminu jälkeen päin, että uiddu ko oli liikaa varusteita :) Sopivat varusteet ja pieni totuttelu niihin, niin ei edes huomaa ajellessa. Sen kyllä huomaa sitten, jos vaikka jää joku varuste reissusta pois.
     
  14. o-p-k

    o-p-k 800 ID E-tec -15, 440x -06

    Vs: rintapanssari

    Itsellä toimii leatt chest protector pro+leatt brace club 2 yhdistelmä loistavasti kesät talvet.
    Panssari takin tai paidan alle (ilman noita olkapääsiivekkeitä), ja niskatuki päälle.
     
  15. Kukunor

    Kukunor Commander -17

    Vs: rintapanssari

     
  16. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Vs: Vs: rintapanssari

     
  17. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: rintapanssari

    Suojat ei ole koskaan turhia...

    40 km/h vauhista ku ajaa puuhun, on luvassa melkonen tärähdys. Reitillä voi sattua kaikenlaista. Itellä kiepsahti rangeri katolleen reittiajossa juurikin 40km/h vauheissa. Siinä olis ollu kylkiluuta poikki eräskin, jos ei ollu TekVest päällä. Ainahan onnettomuudet ei ole kiinni omasta ajamisesta. Reitillä voi tulla joku töhö päälle mutkan takaa! Jos multa kysyttäis, olis suojavarusteet pakollisia jokasella jantterilla jokka liikkuu kelkoilla.
    Suojissa yhä se suoja joka on päällä kelkkaillessa on paras. Kotona seinällä roikkuva panssari ei auta mitään. Ja yhä suosittelen erittäin lämpimästi näitä esim Tekvestiltä, EVS:ltä ja parilta muulta valmistajalta löytyviä panssareita jotka muodostavat yhtenäisen suojan ylävartalon alueelle.
     
  18. kuusto

    kuusto Well-Known Member

    Vs: rintapanssari

    Tuli myös huomattua viime talvena. Koskemattomalla ajoin hiljaista vauhtia, pienestä kummusta keulaa ilmaan ja alastullessa keula vähän sukelsi ja pysäytti vauhdin niin, että vatsa/rintakehän löin stongaan. Kyllä se sen verran tuntui, että olisi se panssari auttanut puettuna paremmin, kuin siellä mökin naulakossa....
     
  19. Kukunor

    Kukunor Commander -17

    Vs: rintapanssari

     
  20. Hurulau

    Hurulau Well-Known Member

    Leatt adventure suojapaita käytössä. Yksi hankinnan edellytys oli kunnollinen yhtenäinen rintapanssari osa, elikkä sellainen jota ei vetoketju katkaise vaan kulkee kyljestä. Niskatuki täytyis vielä hommata ja mahollisesti suojahousut myös. Moni on naureskellu nuita suojahousuja, mutta kylläpä se sitten muistuttaa kun kolahtaa kunnolla "paljaaltaan"
     

Suosittele tätä sivua