G-typet

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä jkomu, 11/7/06.

  1. jompppa

    jompppa Active Member

    Vs: G-typet

    Joo siis läppäkonehan tuo on. Mites muuten tuolla aikasemmilla sivuilla valittelin kelkkani outoo käyttäytymistä minuu kohtaan, osaisko joku sanoo mistä mahtas olla kyse.. voisko olla mag. Puolen stefa antautunu tms? ??? Joku oli pähkäilly itellään n. 50l/100km kulutusta, mutta lukemani perusteella ja muistaakseni hällä oli kiertoluisti vehe.. ja mulla kulutus pyöri samassa kun viimeks oli ajossa. Apuja kaivataan :) :p
     
  2. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: G-typet

    On kyllä kulutus aika korkealla. kyllähän stefat kantsii vaihaa kun konekkin on jo pöyällä, mut veikkaisin että vuotaisko sulla läpät/olisko rikkoutuneet.
    Joskus oli sitä että BRP:n läpistä lähti nurkkia pois ja läpät jäi vähän auki, irraan olleessaan. minä oon aika vähän pyöritelly niitä läppäversio koneita, tutunpia on nuo kiertoluistin ja mäntäohjatut mosat.
     
  3. jompppa

    jompppa Active Member

    Vs: G-typet

    Kukkaron päälle käyp tuommonen kulutus. Ja joo, tarkotus oli stefat vaihtaa, läpät näyttää kohtuu normaalilta mutta samaan konkurssiinhan nuo vaihtaa. Mites kaasarin hilut, mistä tietäsin onko siellä originellit ja mitkä siellä pitäs olla? Entäs neulaventtiilit? Osaako rikkoutuneet semmoset aiheuttaa tämmöstä? ::) :-*
     
  4. Deippa

    Deippa Yamaha Phazer FX -07

    Vs: G-typet

    Koita räjäytyskuvista katella, ainakin pääsuuttimien koot sieltä selviää

    epc.brp.com
     
  5. jompppa

    jompppa Active Member

    Vs: G-typet

    Pääsuuttimet (320) pitäs olla oikeet ainakin, liikkeestä kysyin varmistaakseni viime kesänä. Jees, yritän saada selvyyden tuolta räjäytyskuvista :p
     
  6. jompppa

    jompppa Active Member

    Vs: G-typet

    hei, miten käytännössä sais vaihettuu tuon vetolaitteen puoleisen stefan :eek: purkuvaiheita ja ohjeita kaipaan :-X ei kehtais summamutikassa räjäytellä auki ;D
     
  7. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: G-typet

    Kone irti, magneetto irti, kiepsauta mylly ylösalaisin, ruuvit irti pohjasta, raota lohkoja, poista stefa ja asenna uus. Kasaus käänteisessä järjestyksessä.
     
  8. -richa-

    -richa- Lynx G-Type Enduro 583cc

    Vs: G-typet

    Mitä eroo noilla hihnoilla on ku semmonen pitäs uus ostaa? nykysin paikallaan katin hihna :D :-X.
    Kentson sivulta olisi tarkotus tilata heti kuha sais varmuuden. Mitä eroo on esim tolla http://www.kentso.fi/prebeo/product/carlisle-max/90-1109-carlisle-max-variaattorihihna/_1RP0UP225

    tai tällä muuta ku hintaero? ??? :eek: http://www.kentso.fi/prebeo/product/carlisle-ultimax/138-4628-dayco-hpx5012/_1RP0UOZRA

    Taulukon mukaan nuo käy 500,600enduroon ja 600raveen ja sp raveen. :) Kyseinen kelkkahan on itellä 583cc R.A.V.E -00
     
  9. M0NSTERI

    M0NSTERI Well-Known Member

    Vs: G-typet

    Lähtökohtaisesti valmistaja on eri. Kuitenkin tässä tapauksessa Dayco 138-4628 HPX5012 on poistunut tuote ja sen korvaa mm. Ultimax:in 90-1109 Carlisle MAX Variaattorihihna.

    Se mitä noissa on eroa, niin Carlisle max on edullisemman pään aramid-materiaalista valmistettu perusremmi pienitehoisiin kelkkoihin ja ns. vapaa-ajan käyttöön. Dayco HPX taas on jäähdytetty malli ja materiaalina aramidin lisäksi on käytetty CVT-kumia jolla saavutetaan kovempi kulutuskestävyys ja näin ollen tätä voidaan käyttää suurempitehoisissa kelkoissa.

    Itse suosin kuitenkin Gatesin tarvikehihnoja, mutta makuasioistahan ei voi kiistellä! :)

    EDIT: Tämä sopii varmasti sun kelkkaan ongelmitta: http://www.moto-seinajoki.fi/38x4640-xtreme-lynx-gtype-p-395835.html
     
  10. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: G-typet

    Yksihän on joskiinkan halvin on brp:n oma hihna.
    Omassa g-typessä oli gatesin hihna joku extreme sileä aramid hihna joka oli iha ok. Mut se ultimax jäähytys urilla jäi ylimääräiseksi ja käyttämättä se ois ollu paras siihen 583. Paikoillaan oli se gates varmaan 4v ja vara hihnoina brp ja ultimax.

    Ultimax ois vielä tallessakin, varjossa.
     
  11. Jälli-Eeti

    Jälli-Eeti Lynx Re 600 Etec -12

    Vs: G-typet

    Oottako särkeny näistä vehkeistä tuulilasia koskaan? Ite oon metästelly mutta alkuperästä ilmeisesti ei enään saa. Oulussa yhestä virmasta kysyin lasikuitusia mutta heillä oli muotti kavoksissa.
    Pitänee purkaamoja alkaa soitteleen läpi. Voi olla aika kiven alla enään löytää. Enduro 500 -98 alla.
     
  12. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: G-typet

    Voin kertua että kiven alla.

    Löysin PITKÄN etsinnän tuloksena ihan vahingossa duell tuotteen paikalliselta brp:n marmori liikkeen vanhasta jäämistöstä.
    aikolon oulussa joskus teki ja hoversport.
     
  13. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: G-typet

    Tekiköhän Jaakko Junttila myös tällaisia "vaikeampia" laseja, vanhempiin Lynxeihin niitä yksinkertaisia laseja ainakin teki hyvin, voihan sitä kysyä (jos et jo häneltä kysynyt). p. o45-67o 727
     
  14. Jälli-Eeti

    Jälli-Eeti Lynx Re 600 Etec -12

    Vs: G-typet

    Junttilalta kuullosti löytyvän. Heti hyllystä jopa! Kiitti vinkistä! Tulis vain pakkaset niin pääsis visiirin taakse piiloon. :D
     
  15. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: G-typet

    Junttila on sitten monipuolisempi tekijä mitä luulinkaan, hyvä kun löytyi.
     
  16. carpowersonic

    carpowersonic Lynx G-type 600cc

    Vs: G-typet

    Onko merkitystä suutin kokoihin/tehon putoamiseen ;D mitenkä paljon jos räveltää paisariputken jälkeen omia kötöstyksiä? Kun tuossa omassa 583 ravessa vituttaa tuo vakio änkkä viemässä tilaa siellä poskessa ja suunniteilla olisi rakentaa hieman inhimillisemmän kokoinen nätti putki sinne, pienellä läpivirtaavalla änkällä, mutta liekkö haittaa siitä koneen toimintaan? Uskaltaako vakio suuttimien kanssa homman jälkeen lähtee pitemmälle testilenkille, vai tarvitseeko laittaa suosiolla pykälää isommat sisään? Ei ole vielä tuota pakotemppiä tullut hommattua kun olen ajatellut, että tieto lisää tuskaa näissäkin hommissa. Tarkoitus olisi säilyttää putki siis alkuperäisenä sinne äänenvaimentimen juuren astikka.
     
  17. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: G-typet

    Änärin voi huoletta vaihtaa mökäpöntöksi. Yleensä pienennetään suuttimia. Ite menin vakiolla 3 talveaainakin ja ei tiennyt mitään. Ostin jonku motonetin suorimman ja pienimmän putken ja muokkaili siitä sopivan. Toisella kertaa tuli miellyttävä pysty ilman eareita ajamaan.
     
  18. carpowersonic

    carpowersonic Lynx G-type 600cc

    Vs: G-typet

    Juu tulihan tuo mökäpönttö tuonne kötöstettyä ihan sillä omalla pikku läpivirtaavalla änkällä= " suora" putki pihalle ja naapuri jo valitti kun kerrran ohi ajoin :D Hivenen terävä nuotti mukamas, minusta sellanen rehti, että kuulee olevan koneen elossa vielä :p
     
  19. Max73

    Max73 Member

    Vs: G-typet

    Hyvää uuttavuotta!

    Kohdallani ensimmäisen G-Typen "onnellisena" omistajana täytyneee tännekin avata suunsa. Kelkkoja ollut jokunen Viperistä Vinhaan, mutta taas puraisi kun sopivasti reitin varrelle muutin.
    Kelkkana ilmeisesti -99 Enduro "Special" 500 telatunnelitarroilla jonka sain kohtuullisen edullisesti sen seisottua pari vuotta poliisihuutokaupan jäljiltä yhdellä autokauppiaalla. Rungon kyljessä lukee tietysti tuo Racing joka ei tässä tapauksessa erittele kelkkaa mihinkään kastiin... Täydellistä varmuutta mallista jne. ei siis ole.

    Kelkasta oli pöllitty etuiskarit jne, mutta muutoin raato pikaisella silmäyksellä vaikutti mielenkiintoiselta ja päädyin siitä laput kirjoittamaan. Joulunalusaikaa kun vietettiin niin pitihän sitä etuiskarit tilata Lapin suunnalta ja roudata kelkka sen kummemmin tutkimatta mökille mukaan välipäiväpuhteiksi.

    Perusteellisen bensiinilinjaston, kaasarien putsauksen ja muiden tsekkausten jälkeen sain noin 803:n nykäisyn saattelemana vehkeen tulille 8) Alusta tuntui jo tuossa vaiheessa pukiston osalta kohtuullisen toimimattomalta mutta kun 2-t käry pääsi nenään asti, niin pitihän sitä hiukan tasaisella jäällä/tiepohjalla kokeilla. Vetoja tuntui olevan ja muutoinkin pienen säätelyn jälkeen kävi kelkka kivasti tyhjäkäyntiä, herää mukavasti ja jaksaa jopa kiertää liki optimaalisiin lukemiin.
    Mökkireissu päättyi ja viikonloppuna pääsin hiukan tutkailemaan tuota alustaa hallilla... No tuomio oli kohtuullisen surkea kun alta löytyi varresta poikennut WP:n iskari etupukista, joka ilmeisesti sitten oli mattoakin hiukan kairaillut. Iskarin alapään akselista oli koiranluun korvakkeet poikki ja voisin kuvitella ilman huomenna tapahtuvaa telaston irroitusta, että myös iskarin alakorvakkeet ovat kipeää saaneet. Eipä tuo takapukin Wp myöskään missään elämänsä kunnossa vaikuttanut olevan :D
    Tuo etummainen todennäköisesti on mennyt poikki joskus aikoinaan jo, missä lie koska matto näyttää keskeltä sisäpuolelta siltä, että on tuolla ainakin jostain reissusta iskaripaskana ajeltu reitin varresta.

    Noh, nöyränä laittelin juuri tuolle ostopalstalle ostotarpeita ja mikäli jollain tuon ikäluokan G-Typen osia, niin usempi palikka olisi hakusessa ja tätä kautta ehkä tavoittaa paremmin osia omaavia.

    Ehkä tämä tästä paremmaksi muuttuu :)
    Max
     
  20. Arscars

    Arscars Proto, Winha31 -71

    Vs: G-typet

    Tietääkö kukaan tai voisko mitata paljonko on g-typen vetoakselien väli? Ja varmistaa luulon että ketjukopan laakerit on sisämitaltaan milemmat 25mm.
    Kiitos!
     

Suosittele tätä sivua