Polariksesta Artic Cattiin vai jotain muuta?

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä Motobat, 10/12/14.

  1. Motobat

    Motobat New Member

    Pahoittelut näinkin yleismaailmallisesta kysymyksestä, mutta Polariksella ajeltu kohta 10 vuotta ja viimeisin kelkka nyt Rush PRO-R 800 lyhyellä telalla ja minulle tarjottiin nyt mahdollisuutta päästä käsiksi uusiin Arctic Catteihin hieman edullisemmin, joten täytyy kysyä täältä asiantuntijoilta mitä kelkkaa suosittelette. Itsellä ei mitään kokemusta AC:sta joten nettisivuillakin oleva laaja mallisto pistää aika sukat sekaisin kun ei osaa oikein kohdistaa missä mennään. Polariksen valikoimasta kasisatanen uusi Switchback AXYS olisi sellainen kelkka joka oli hakusessa, mutta voisiko joku suositella vastinetta AC:n mallistosta?

    Ajot on pääasiassa reipasta reittiajoa, metsäautioteitä ja jonkin verran metsäkeikkaa umpisessa. Moni on tuntunut siirtyvän reittiajossakin lyhyistä teloista keskipitkiin eli trendi menossa switchbackin suuntaan joten sen tyylinen kelkka AC:lta olisi varmasti asiallinen.

    Mikä malli olisi suositeltava tällaiseen käyttöön jos hakusessa siis uusi tämän vuoden Arctic Cat?
     
  2. illu2

    illu2 Todellinen takin kääntö temppu tehty!

    Ite tein kanssa tälle vuodelle merkin vaihdon vaikka olenki ollut aina polle miehiä, laiton xf 800 crosstourin ylivuotisena, nyt ajettu noin 300km näille lumille ja tykännyt olen kovasti ei ollut huono valinta.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  3. HerraO

    HerraO Polaris axys Pro Rmk 163" Turbo

    Vs: Polariksesta Artic Cattiin vai jotain muuta?

    Minä siirryin brp;n resuista cattiin viime talvena. Tosin kyseessä on nyt pitkä kelkka eli M8000, mutta moitittavaa ei oo minkäänlaista. Omaan käteen istuu tehdas asetusillakin todella hyvin. Sitä en ymmärrä että mistä ihmisille on tullut kauheat ennakkoluulot cattia kohtaan. Itse voin länpimästi kyllä suositella ihan kenelle tahansa.

    Tuollaasen XF8000 sen kun laitat niin tuskin tuut pettymään.
     
  4. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: Polariksesta Artic Cattiin vai jotain muuta?

    Onhan näitä siirtynyt toisinkin päin, Catista muihin. Kohta varmaan saat kommenttia miksi Cattia pitäisi välttää ja ostaa mieluummin vaikka berberi ;D Jatkakaa.
     
  5. havini00

    havini00 Yamaha Sidewinder L-tx 137 , ski-doo tundra -88

    Vs: Polariksesta Artic Cattiin vai jotain muuta?

    Eikun vaan reippaasti vaihtamaan cattiin, mulla on neljäs menossa ja kilsoja varmaan liki 30tkm catin sarvissa. Esim. Tuo catissa oleva kasisatku moottori on markkinoiden lujin ja tehoja löytyy. Ite vaihoin edelliseen tulpat yhen kerran ja kilsoja oli vaihtoon mennessä liki kymppitonni takana. Parhaimmat on vaihtaneet männät 15 tkm kohalla...jokaisessa kelkassa on omat kohdat mitä pitää parannella tai päivittää, mut kaiken kaikkiaan catti on hyvä.
     
  6. kelkkijä

    kelkkijä WINHA

    Vs: Polariksesta Artic Cattiin vai jotain muuta?

    Lada (katti) vai mersu (brp,jammu) ihan mistä tykkää.... ;D

    Aatteen miehethän ajeli kans ladoilla kun se oli ainoa oikea. :-X
     
  7. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: Polariksesta Artic Cattiin vai jotain muuta?

    "Kohta varmaan saat kommenttia miksi Cattia pitäisi välttää ja ostaa mieluummin vaikka berberi ;D Jatkakaa."

    Mitä minä sanoin ;D
     
  8. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: Polariksesta Artic Cattiin vai jotain muuta?

    Pollen pätkähän on mun käsityksen mukaan 307 (tai 305 cm?) pitkä? Sori, en oo pätkäkelkkojen kans sinut ::) Catti taas on lyhimpänä versionakin 325 cm pitkä. Riippuu niista sun umpisista että kuinka pitkää telaa kaipaat. Kuuleman mukaan ihan "pätkä" Cattikin menee ummella lyhkäseksi hyvin.

    Jos umpisia on vähänkään enempi tai kaipaat vakaampaa menoa reitillä, sillon XF on varmastikin sulle sopivin malli. Mutta sitten riippuu ihan omista mielenkiinnoista, että haluatko kuomujen olevan siniset vai vihreät ja montako tahtia pellin alla. Ja millaisella alustalla - Catilla on kahta alustaa, "reittimallin" 348 cm ja "umpismallin" 358 cm pitkällä telalla. Tuo lyhempi on matalampi ja rautavampi, joka sopii varmasti paremmin reitti paukutukseen. Tuo karvan pidempi taas on keveämpi ja 800 HO koneen kans se on varmasti pistämätön räppäily peli umpisilla.
     
  9. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Vs: Polariksesta Artic Cattiin vai jotain muuta?

    Jotain muuta.

    Sr Viper XTX LE:ssä kaikki mitä tarvit :)
     
  10. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: Polariksesta Artic Cattiin vai jotain muuta?

    Katoppahan, joko jamaha on alkanu tekeeen 2t koneita? ::)
     
  11. polleurho

    polleurho Well-Known Member

    Vs: Polariksesta Artic Cattiin vai jotain muuta?

    Eikös tuo kysyjä ollut ostamassa kelkkaa reippaaseen reittiajoon,et eiköhan se lynx re 600 tai 800 ois parempi.Eihän tuolla yamahalla saa ajaa edes reittiä kun siinä menee liukurungot solmuun ja takuu samantien.
     
  12. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: Polariksesta Artic Cattiin vai jotain muuta?

    Jos kysyjä on tahkonnut pätkällä reittejä niin kyllä suosittelisin catin mallistosta zr8000rr mallia. Siinä on catin kestävin alusta ja vakiona jokaiselle riittävät iskarit. Tehokkaana kulkee myös umpisessa kivasti jos kaasua painaa( tosin kannattaa kytkimen painot vaihdattaa heti alkuunsa 75-77 grammaisiin, jos ne vieläkin ovat tehtaalta turhan kevyet 73 grammaiset)
     
  13. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Vs: Polariksesta Artic Cattiin vai jotain muuta?

    Just ;D

    Tuon berberin jättäisin tuosta vertauksesta pois. Tuntuu että jos berberiä vertaisi mosseen tai Ladaan niin se olisi selkeä solvaus ja epäily että ladan luotettavuus olisi vieläkin huonompi mitä on aikaisemmin ymmärretty... Toki berberin moottorin luonne on liki ladan koneen luonnetta, sellainen tasapaksu, mitään sanomaton maamoottori. Kestävyydeltään taas muistuttaa lumiukkoa vesisateessa.

    Tällä lähinnä tarkoita, ettei ehkä kannata tulle berberin kanssa tähän keskusteluun jos kysyjä ei ole niitä vaihtoehdoiksi asettanut.
     
  14. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    Vs: Polariksesta Artic Cattiin vai jotain muuta?

    Mageennäköisiähän noi katit on, mutta laatu ja erityisesti huolto / maahantuojan osien toimitus oli sanotaanko nyt vaikka haastavaa.

    Velipojalla oli Arctic Cat F 1100 SP 50th Anniversary "juhlamalli". Osti 450 km ajettuna, vaihtoi Lynxiin 1040 km ajettuna. Omisti 11 kk, josta 8kk se oli takuukorjauksissa.

    Vikoja oli mm:ssa:

    -Pakki
    -Pakosarja ratkes ja meinas syttyä palaaman
    -Vakaajan kiinnitys petti tukivarresta
    -Jarrut laahas / keitti
    -Maalit ropisi katteista
    -Käynnistyi huonosti ja savuutti paljon nelariksi
    -Telaston alumitangot vääntyi
     
  15. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Polariksesta Artic Cattiin vai jotain muuta?

    Toimii myös toisinpäin.. Velipojalla oli lynx, uutena ostettu. Vuoden se vissiin sitä uskalsi pitää, mutta kilsoja ei juuri kertyny. Samaa luokkaa kun tuossakin, kun oli korjaamolla valtaosan ajasta. Ensimmäisen kerran hajos jonkun kymmenen kilsaa ajettua.. Tosin ennen sitä romua oli raahattu kaakkois-suomesta ruotsin maalle lumen perässä..

    Joskus vaan sattuu erityisen huono yksilö kohdalle. Ja täytyy kyllä muistaa, ettei F1100 ole mikään pattihakkuri. Enemmän matkakelkka. RR mallit sikäli eri vehkeitä alustan ja iskareiden osalta. Lynxiin jos vertaa, niin RE:n vastine catilta on nimenomaan RR.
     
  16. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Vs: Polariksesta Artic Cattiin vai jotain muuta?

    Tuossahan on valmiiksi jammun vastine asiaan, Kakstahtareista catin xf8000, ei paljon poikkea jammun xtx:stä tai catin xf7000, nelarikone vain on heti hiljasempi ja hajuttomampi, sekä tietenki pihimpiki. Kulkupuolihan nuissa on kohallaan, nelari vääntää alhaalta asti ja meno kevyttä raskaallaki lumella, 800 taas tukistaa yläkierroksilla ohi nelarista. Nelitahtinen ei ole juurikaan painavampi, ajossa eroa ei juuri huomaa ellei sitten alustaa ole ihan vituilleen säädetty. Senku lokkaa sopivimman mallin luettelosta ja käy tinkaamassa hinnat kohilleen. Unoha nuo 1100 koneiset jos vähänkään tykkäät reippailla, berperiltä taas freeride/renegade tai x-trim sarjasta vois löytyä passeli kampe. Toki unohetaan nuo viimeiset, meikän valinta tuohon käyttöön ois kuitenki xtx viperi tai xf7000 137" sp ja näistä sivistyneemmän moottorinohjauksen vuoksi jammu.

    Ai miksi kuiten nelari?
    Koska turbo. ;)
     
  17. ärär

    ärär Ärär

    Vs: Polariksesta Artic Cattiin vai jotain muuta?

    ITe siirryin muutama vuosi sitten Polariksesta kattileiriin. Rmk 144 oli malli. Muuten toimiva ja luotettava peli, ei vain sopinut kuin tasaiselle reitille ja niitähän täällä harvemmin on. Umpisella sitte ihan kunkku vehe.
    Nyt toinen katti omistuksessa ja rr -mallia. Sopii jokapaikkaan, umpisellakin menee moitteetta, ei toki niinkuin rmk tai katin m/xf sarjalaiset. Ei tarvi naama punasena miettiä että uskaltaako mennä syvänlumen puolelle. EI ongelmia tekniikan kans ja alusta on pelannut kun on säädelty ja laiteltu. Tehoa on enempi kun uskaltaa käyttää.

    Joka merkillä on varmasti nuo maanantai kappaleet ja kelle se sitten sattuu...
     
  18. Atso

    Atso Polaris iqR 440 hybrid

    Vs: Polariksesta Artic Cattiin vai jotain muuta?

    Tai sitten ajaa vain Polariksella hymyssäsuin kohti auringon laskua ;D
     
  19. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    Vs: Polariksesta Artic Cattiin vai jotain muuta?

    Kyllä toimii. Se on minkä kanssa vain jos sattuu huono yksilö kohalle, niin vituix män.
    Harmitti niin minua ja veljee ihan vietävästi, kun tuo ei pelannut. Hienonnäkönen kelkka, ajoasento erihyvä, moottori kiva, mutta kun ei se kestänyt ees rauhallista ajoa.
    Sitä ei täällä foorumilla uskota, mutta tuolla ajettiin oikeesti hiljaa. Kuten itsekkin sanoit, niin matkakelkaksi se hommattiin, eikä patikkohakkuriksi. Paremmat iskarit siihen sit laitettiin, kun sopivasti ne vastaan sattui, mutta eipä se oikotie onneen ollut, kun kelkka makasi vain huollossa päivästä toiseen.
    Kinatahan näistä sais loputtomiin, mutta jospa ei siihen nyt lähettäs.

    RR - mallit kiehtoo ihtee hyvinkin paljon. Paikallisen huollon ja erityisesti maahantuojan hitaudesta johtuen en vain uskalla ostaa ennekuin olen nähnyt homman pelaavan paremmin. Brp:n vehkeissä tottunut, että osat saa nopeallakin aikataululla. Toki osat on "vähä" lähempänäkin.

    Mut ite asiaan Polaris, vai Kattila. Ostaa sen kumpi paremmalta tuntuu. Cateissa kyl plussaa, et "pätkät" menee umpisessakin hyvin verrattain kilpailijoihin.
     
  20. kelkkijä

    kelkkijä WINHA

    Vs: Polariksesta Artic Cattiin vai jotain muuta?


    niin aatteen ihmisiä.... :-*
     

Suosittele tätä sivua