kypärä?

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä noppeepentti, 17/11/06.

  1. Sistonen

    Sistonen New Member

    Vs: kypärä?

    Airoh aviator 2.2 onko kellään vielä kokemuksia?
     
  2. Jaku

    Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

    Vs: kypärä?

    Kokemuksia / kommentteja LS2 MX456-kypärästä

    [​IMG]
     
  3. juse-

    juse- T3 154"

    Vs: kypärä?

    Airoh Aviator 2.2 tulossa. Katotaan soppiiko päähän. Loppuviikosta pitäis olla viisaampi
     
  4. Viper MCX

    Viper MCX SR Viper L-TX MCX. Warrior GT MCX. KG700.

    Vs: kypärä?

    Nyt kun näyttää että meilläkin lämpötila laskee alle 5 asteen..
    Niin tarvetta olisi modular 2 lämpövisiiriin !
    Olisko kellään tietoa, mistä sellaisen sopivaan rahaan vois hankkia !
    onko 2ja3 sama visiiri ?
     
  5. Vaaranvalloittaja

    Vaaranvalloittaja ACME co. racing

    Vs: kypärä?

    Miten kelkkaporukka valitsee kypärän koon. Pitääkö sinne hyvin mahtua se kypärämyssy vielä alle? (Eli ilman kypärämyssyä väljä) vai sitte niinku tavallisesti eli napakasti istuva kypärä ja sinne väkisellä änkeä sitten se kypärämyssy tarvittaessa väliin? Ite tilailin 509 altituden kokoa xxl ja se on ilman myssyä sopivan napakka nyt vielä kun uus. Mutta tyhjä kokeilla kypärämyssyä väliin. Ku aika tiukka vetää muutenki koko kypärä päähän.
     
  6. Spin

    Spin Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Altitude tuli itsekin hommattua carbon versiona. Ilman kypärämyssyä sovitan ja pitää olla napakka. Eihän noi myssyt ole niin paksuja, että ne siellä sen enempää juuri ahdistais. Hyvä oli kypärä sitten myssynkin kans. Saattaahan se sitten käytössä ihan himpun venähtää, ettei se missään vaiheessa saa löysäksi mennä.
     
  7. Bestservice

    Bestservice X-trim

    Vs: kypärä?

    Mulla tuo 509 väljisty niinpaljon viimetalven 2000 kilsan matkalla että pitää jo pipo pistää väliin.
     
  8. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Vs: kypärä?

    Minun mielestä kypärä pitää olla tiukahko uutena. Itselle olisi yleensä mittojen puolesta L-koon kypärä mutta joka merkiltä lähes poikkeuksetta M on oikea. Jos ostan L niin jonkun ajan käytön jälkeen pyörii päässä ja voi kuvitella että tositilanteessa suojavuus on aika heikkoa. Kypärän oston yhteydessä kannattaa tehdä pieni testi... Kypärä päähän ilman laseja ja remmi normaalille käyttötiukkuudelle. Sitten leukasuojasta kokeilemaan miten se pyörii päässä. Omalta osalta surkeimpia ovat olleet Foxin kypärät: ei mitään väliä kuinka tiukalle laitat remmin, leukasuojan saa suunnilleen otsalle niin että syöminen ja juominen onnistuisi vaivatta. Tässä testissä Arai ja Shoei on olleet itsellä ehdottomasti parhaat.
     
  9. Meedio

    Meedio Member

    Vs: kypärä?

    Itsellä kelkkakypäränä ollut tuollainen safarifirmojen isolla visiirillä oleva oleva kypärä. Noh vanhemmat kyseli joululahjatoiveita ja vaimo oli maininnut olevan tarvetta kunnon crossikypärälle kelkkailuun. vanhemmat olivat menneet alan liikkeeseen jossa oli tarve esitetty, mutta kun ei minkäännököistä kokemusta kelkkailusta heillä ole, olivat täysin myyjän vietävissä.
    Pukki toi aattona paketissa tälläisen brp:n uutuuden Can Am enduro visiirikrossikypärän. (linkin esitteen oik alareunan mattamusta http://viewer.zmags.com/publication/0b54a26c#/0b54a26c/28. Ajattelin että tämähän tuo on näppärä kampe, hyvin istuu päähän jne. Kävin sitten testaamassa järvellä kelkan kanssa, mutta oli todettava että huurtuu heti kun vauhti nousee. Aivan sama miten ilma-aukot ovat.. Soittelin myyjäliikkeesseen että miten tälläinen kelkkakypärä voi näin herkästi huurtua niin totesivat, etttei se ole kelkkakypärä vaan mönkkärikypärä! No vittuako se myydään sitten kelkkakypärää ostaville???? Ratkaisuksi ehdotti että visiiri on irroitettavissa ja siihen sitten pienmmät lasit tilalle...
    Onko viisaampaa viedä koko paska takaisin ja vaihtaa tilalle oikea crossikypärä ja lasit?
    Jos tuo ei huurtuisi niin tuollainen umpikypärä olisi omaan tarpeeseen oikein passeli...
     
  10. Veli Pirinen

    Veli Pirinen Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Voihan siihen toki istuttaa crossilasitkin, ne kyllä kannattaa sitten sovittaa se kypärä päässä. Ja kokeile useammat. Brp modular on kelkkapuolen umpipotta, joka on kyllä pätevän oloinen kun läähätysilmat menee omaan maskiinsa ja kypärästä ulos.
    Ongelmana sinun mallissa, että hengitysilma jää kypärään ja kosteus tiivistyy visiiriin.

    Valtaosa käyttää crossikypärää ja laseja talvella, tosin tuo uusin modular täytyy joskus itsekin sovittaa.

    Melkeinpä kävisin myyjäliikkeessä sovittelemassa niitä laseja ja niiden pitää istua kunnolla naamaan, eikä tarvisi jäädä rakoja, muuten paleltuu. Jos tuohon ei tunnu järkevästi lasit käyvän niin vaihda koko hökötys.
    Kunnon liike siihen kyllä suostuu.
     
  11. willez_

    willez_ Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Kellään kokemuksia FOX V3 kypärästä? Saako siihen sitä hengitysilmanohjainta vai käykö siihen jonkun muun merkin koppa ?
     
  12. Temppa-

    Temppa- Member

    Vs: kypärä?

    Morjesta ! Kertokaas nyt mullekkin ku omistan foxin v3 potan ja tarvisin kunnollisen hengityssuojan kypärääni! (foxin omalla suojalla ei tee mitään..) eli sopiiko hjc breath guad foxin kypärään ? https://www.canadasmotorcycle.ca/fox-racing-v3-breath-guard.html sopiiko esimerkiksi tämä ? kertokaahan toki myös omista kokemuksista ! ??? ???
     
  13. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Minä veisin takaisin ihan perusteena jotta on myyty väärän tyyppinen kypärä moottorikelkkailuun. Harmittava sekaannus, oisko myyjä ymmärtänyt väärin käyttötarkoituksen. Tuota huurtumista et tuosta saa poistettua muuten kuin sähkövisiirin avulla mutta ei sekään aina auta (liian heikkotehoisia). Tokkopa siihen on eres sellaista saatavana. Mutta koita ettiä netistä jos sattuu löytyy.

    Sen mitä olen havainnoinut niin crossi -kypärät on kaikista suosituimpia. Kohtuullisen harvoin näkee umpikypäriä kuten Lazer Modular, BRP:een kyseisiä versioita jne. Crossi- ja umpikypärillä on omat kannattajakuntansa. Ite suosin umpikypärää.
     
  14. ParCatti

    ParCatti SKS 850 / Renegade ACE

    Vs: kypärä?

    http://tq1.se/motorcykel/thh-helmets/thh-tx-26-blkwhite.html

    Tuollainen näyttäisi olevan tarjouksessa, sähkövisiirillä pari sataa. Toimiiko noin yleisesti nämä sähkövisiirit, onko riittävän tehokkaita?
     
  15. jam

    jam BRP 2020

    Vs: kypärä?

    Itsellä käytössä Mt flux kypärä sähkövisiirillä ja hyvin pysyy visiiri auki
     
  16. Taiger

    Taiger Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Mullaki MT Raptor-umpikypärä sähkövisiirillä ja hyvin pysyy pleksi kirkkaana vaikka vähän puuskuttais. Kovemmalla pakkasella ehoton, itellä ei ainakaan rossipotan kans lasit pysy huonostikkaan huurustumatta. Lauhemmalla kelillä mennään sitte välillä rossipotan ja lasien kans.
     
  17. Eewokki

    Eewokki Member

    Vs: kypärä?

    Itellä tuo Aviator 2.2 (M koko) ja hyvän tuntunen potta. Niskavammasena piti kevyttä saada päähän.

    Pari kertaa vasta testaillu lähinnä jäällä ajaessa kun ei oo muualle vielä päässy lumitilanteen takia. Jotain pitää keksiä tuuletuksen pienentämiseen, esim superlonia reikiin tai teipata kokonaan umpeen, mukana kyllä tulee jo suojat tuuletusreikiin kypärän päällä, mutta ei pienennä tuuletusta tarpeeks. Tuulettuu liiankin hyvin ainakin aukeella, että kuuppa jäätyy. En tiiä sit metässä kun kunnolla kuuma tulee, että onko hyvä, mutta äkkiseltään kovemmille pakkasille tuuletukset umpeen. Kypärähuppuna Sinisalo ROB ja laseina Oakley Mayhemit.
     
  18. Åkerman

    Åkerman Sledless

    Vs: kypärä?

    Teipillä vaan umpeen aukkoja ainakin pakkaskeleille, kesäkäyttöön suunniteltuja kypäriä. Keväämällä sitten teippejä pois.
     
  19. KTM450

    KTM450 Lynx RE 600R -23

    Vs: kypärä?

    Tulee siisti, kun tukit sisäkautta ne tuuletusaukot ja kanavat superlonilla tai teipillä. Tuossa kypärässä ne sisuskankaat lähtee helposti pesua varten pois, nyppäät vaan irti ja tukit ne aukot.
     
  20. Bestservice

    Bestservice X-trim

    Vs: kypärä?

    509 setti kyllä ihmeen hyvä lasit ei jäädy -20 juuri ollenkaan ja -30 ihan pikkasen reunoilta sisäpuolelta.
    Pikkusen korvanlehtiin puhaltaa jostain aukosta.
    [​IMG]
     

Suosittele tätä sivua