Kelkka ei ota kierroksia

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Xc-sp500, 26/1/22.

  1. Xc-sp500

    Xc-sp500 Member

    Missä vois olla vika kun Polaris XC SP 500 -99 ei ota kierroksia kunnolla. Ilman variaattorin remmiä saa kierrokset huonosti nousemaan, vasta noin kierrosaluen ylitettyä puolenvälin alkaa toimimaan kunnolla. Alakierroksilla aika tukkoista ja paukauttaa välillä pakoputkessa kun painaa kaasua. Remmi paikallaan ei muuta kuin turisee ja ei saa kierroksia että kelkka lähtisi liikkeelle. Olen puhdistanut kaasuttajaa ja kokeillut säätää neulaa, mutta tulos ei oo vaikuttanut. Aikaisempina vuosina pystyi ajamaan mutta alakierroksilla piti pysyä kovalla alustalla kun muuten ei päässyt kunnolla eteenpäin, pehmeässä lumessa liikkui kaasupohjassa n.10-5km/h
     
    Viimeksi muokattu: 26/1/22
  2. Jarzka

    Jarzka Member

    Kuulostaa täysin identtiseltä vialta, tallissa makaa xc sp 500 -99. Tietäs vaan mitä korjata. Ei lähde liikkeelle kun houkuttelemalla, isommilla kierroksilla laulaa täysin normaalisti.
    Paukuttaa putkessa ja turisee pikku kierroksilla.
    Itse olen käyttänyt bensapumpun auki, kaasarit useampaan kertaan auki, ultrapessyt.. Kaasareissa oli o-renkaat viallisia, pääsivät tulvimaan, mutta korjaus ei vaikuttanut tähän itse ongelmaan, kokeilin myös säätää neuloja, ei vaikutusta.
    Männät tarkistettu, toinen vaihdettu, puristukset ok, tulpat vaihdettu..
    Viime kerralla kun sai hetkellisesti motivaatiota tähän niin huomioin sen että kipinä ehkä hiukan heikko, lähtisin etsimään vikaa seuraavaksi sähköpuolelta. Magneetto tai puola/cdi rasia akselilta..
     
  3. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Olisko ilmavuoto kampiakselin stefoilla..
     
  4. Xc-sp500

    Xc-sp500 Member

    Onko millainen operaatio vaihtaa noi stefat?
     
  5. Pitkäpätkä

    Pitkäpätkä Polaris

    Kokeile breakgliinerillä että nouseeko kierokset kun suihkuttaa tuohon kampuran päähän , nousee kyllä heti kierokset jos vuotaa , kone taytyy aukaista kokonaan kun nuo stefat vaihtaa
     
  6. kikoske

    kikoske Khaos Slash 155

    Voisiko imukurkkujen vuoto aiheuttaa myös tuon? Ainakin moottoripyörässä oli juuri samat ongelmat ja vikana oli haljennut kurkku ja meni laihalle.
     
  7. Xc-sp500

    Xc-sp500 Member

    Pitääpä testata tuolla breakgliinerillä onko vika siellä. Passaisi aika hyvin tuo stefa viaksi kun pikkuhiljaa ajan kanssa huonontunut toi toiminta.
     
  8. Pitkäpätkä

    Pitkäpätkä Polaris

    Tuohon käy myös brakegliineri testaukseen , jos kaula rikki niin kierokset nousee ku suhauttaa evästä
     
  9. scot906

    scot906 Active Member

     
  10. scot906

    scot906 Active Member

    VES kalovo rikki.
     
  11. Jarzka

    Jarzka Member

    Näissä ei onneksi vessejä ole. Itse tutkin aiemmin nuo imukaulat silmämääräisesti, onhan ne pinnalta halkeillu mutta ei siellä läpireikiä löytynyt. Mitenköhän pieni imuvuoto noissa kampiakselin stefoissa riittää aiheuttamaan käyntihäiriötä, ainakaan ulospäin ei näy vuotoja tms. Täytynee suihkia kliineriä ja ihmetellä lisää
     
  12. Pitkäpätkä

    Pitkäpätkä Polaris

    Onhan mahdolista että myös limppu kääntynyt kampiakselilta ja sytytys on sen takia heikko tai ajoitus pielessä
     
  13. Pitkäpätkä

    Pitkäpätkä Polaris

    Jos jossain vaiheessa vaikka pulttipyssyllä otettu kytkin irti niin voi limppu siirtyä
     
  14. Xc-sp500

    Xc-sp500 Member

    Stefoihin ja imukauloihin suihkutettu kliinerit ja ei vaikutusta.
     
  15. Xc-sp500

    Xc-sp500 Member

    Mitäs pitäisi tehdä jos limppu on siirtynyt ja mistä sen tietää?
    Tänään kokeilin kelkkaa ja tyhjäkäynnillä kun laittaa kaasun pohjaan niin menee aikaa että ottaa ne kierrokset. Mutta kun kierroksia on ottanut kunnolla ja variaattorin lautaset on yhdessä, niin voi päästää käden kaasulta ja kaasuttaa uudestaan ennenkuin lautaset on ihan levällään niin lähtee ottamaan kierrokset kunnolla. Mutta heti kun antaa hetken olla tyhjäkäynnillä ja variaattorin on palautunut kokonaan niin heti on hankaluuksia.
     
    Viimeksi muokattu: 28/1/22
  16. Pitkäpätkä

    Pitkäpätkä Polaris

    Käytänössä pitää saada mitattua vaikka tulpan reiästä milloin mäntä on yläkuolokohdassa jollin kipinän pitää tulla ja katsoa onko mangeetossa merkit silloin kohdallaan , jos ei niin limppu on siirtynyt
     
  17. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Ihan perusasiat ekana, tulpat uudet ja hatut jos on keraamiset vastukselliset. Tulpanjohdot syynätä ja puolat yleismittarilla. Staattori mittailla. Imuläpät käsiin ja tarkistaa kunto. Kaasarista suuttimet rassin kanssa läpi. Bensapumpun kalvot tarkistaa tai/ja uusiksi. Limpun siirtymä melkolailla varmasti näkyy kierona kampiakselina, eli jos kytkin vippaa niin sitten.
     
  18. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Kipinä pitää tulla ennen yläkuolokohtaa. Jos tulee YKK, se on myöhässä.
     
  19. Kemppsep

    Kemppsep RE 850 2018 & RE 800 E-tec 2014

    Aikoinaan Polaris Rxl:ssä oli keskimmäisen männän imupuolen helma pudonnut. Käynti oli vaikeaa alakierroksilla, mutta yläkierroksilla toimi liki normaalisti.
     

Suosittele tätä sivua