Kelkka ei ota kierroksia

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Xc-sp500, 26/1/22.

 1. Xc-sp500

  Xc-sp500 Member

  Missä vois olla vika kun Polaris XC SP 500 -99 ei ota kierroksia kunnolla. Ilman variaattorin remmiä saa kierrokset huonosti nousemaan, vasta noin kierrosaluen ylitettyä puolenvälin alkaa toimimaan kunnolla. Alakierroksilla aika tukkoista ja paukauttaa välillä pakoputkessa kun painaa kaasua. Remmi paikallaan ei muuta kuin turisee ja ei saa kierroksia että kelkka lähtisi liikkeelle. Olen puhdistanut kaasuttajaa ja kokeillut säätää neulaa, mutta tulos ei oo vaikuttanut. Aikaisempina vuosina pystyi ajamaan mutta alakierroksilla piti pysyä kovalla alustalla kun muuten ei päässyt kunnolla eteenpäin, pehmeässä lumessa liikkui kaasupohjassa n.10-5km/h
   
  Viimeksi muokattu: 26/1/22
 2. Jarzka

  Jarzka Member

  Kuulostaa täysin identtiseltä vialta, tallissa makaa xc sp 500 -99. Tietäs vaan mitä korjata. Ei lähde liikkeelle kun houkuttelemalla, isommilla kierroksilla laulaa täysin normaalisti.
  Paukuttaa putkessa ja turisee pikku kierroksilla.
  Itse olen käyttänyt bensapumpun auki, kaasarit useampaan kertaan auki, ultrapessyt.. Kaasareissa oli o-renkaat viallisia, pääsivät tulvimaan, mutta korjaus ei vaikuttanut tähän itse ongelmaan, kokeilin myös säätää neuloja, ei vaikutusta.
  Männät tarkistettu, toinen vaihdettu, puristukset ok, tulpat vaihdettu..
  Viime kerralla kun sai hetkellisesti motivaatiota tähän niin huomioin sen että kipinä ehkä hiukan heikko, lähtisin etsimään vikaa seuraavaksi sähköpuolelta. Magneetto tai puola/cdi rasia akselilta..
   
 3. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Olisko ilmavuoto kampiakselin stefoilla..
   
 4. Xc-sp500

  Xc-sp500 Member

  Onko millainen operaatio vaihtaa noi stefat?
   
 5. Pitkäpätkä

  Pitkäpätkä Polaris

  Kokeile breakgliinerillä että nouseeko kierokset kun suihkuttaa tuohon kampuran päähän , nousee kyllä heti kierokset jos vuotaa , kone taytyy aukaista kokonaan kun nuo stefat vaihtaa
   
 6. kikoske

  kikoske Khaos Slash 155

  Voisiko imukurkkujen vuoto aiheuttaa myös tuon? Ainakin moottoripyörässä oli juuri samat ongelmat ja vikana oli haljennut kurkku ja meni laihalle.
   
 7. Xc-sp500

  Xc-sp500 Member

  Pitääpä testata tuolla breakgliinerillä onko vika siellä. Passaisi aika hyvin tuo stefa viaksi kun pikkuhiljaa ajan kanssa huonontunut toi toiminta.
   
 8. Pitkäpätkä

  Pitkäpätkä Polaris

  Tuohon käy myös brakegliineri testaukseen , jos kaula rikki niin kierokset nousee ku suhauttaa evästä
   
 9. scot906

  scot906 Active Member

   
 10. scot906

  scot906 Active Member

  VES kalovo rikki.
   
 11. Jarzka

  Jarzka Member

  Näissä ei onneksi vessejä ole. Itse tutkin aiemmin nuo imukaulat silmämääräisesti, onhan ne pinnalta halkeillu mutta ei siellä läpireikiä löytynyt. Mitenköhän pieni imuvuoto noissa kampiakselin stefoissa riittää aiheuttamaan käyntihäiriötä, ainakaan ulospäin ei näy vuotoja tms. Täytynee suihkia kliineriä ja ihmetellä lisää
   
 12. Pitkäpätkä

  Pitkäpätkä Polaris

  Onhan mahdolista että myös limppu kääntynyt kampiakselilta ja sytytys on sen takia heikko tai ajoitus pielessä
   
 13. Pitkäpätkä

  Pitkäpätkä Polaris

  Jos jossain vaiheessa vaikka pulttipyssyllä otettu kytkin irti niin voi limppu siirtyä
   
 14. Xc-sp500

  Xc-sp500 Member

  Stefoihin ja imukauloihin suihkutettu kliinerit ja ei vaikutusta.
   
 15. Xc-sp500

  Xc-sp500 Member

  Mitäs pitäisi tehdä jos limppu on siirtynyt ja mistä sen tietää?
  Tänään kokeilin kelkkaa ja tyhjäkäynnillä kun laittaa kaasun pohjaan niin menee aikaa että ottaa ne kierrokset. Mutta kun kierroksia on ottanut kunnolla ja variaattorin lautaset on yhdessä, niin voi päästää käden kaasulta ja kaasuttaa uudestaan ennenkuin lautaset on ihan levällään niin lähtee ottamaan kierrokset kunnolla. Mutta heti kun antaa hetken olla tyhjäkäynnillä ja variaattorin on palautunut kokonaan niin heti on hankaluuksia.
   
  Viimeksi muokattu: 28/1/22
 16. Pitkäpätkä

  Pitkäpätkä Polaris

  Käytänössä pitää saada mitattua vaikka tulpan reiästä milloin mäntä on yläkuolokohdassa jollin kipinän pitää tulla ja katsoa onko mangeetossa merkit silloin kohdallaan , jos ei niin limppu on siirtynyt
   
 17. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  Ihan perusasiat ekana, tulpat uudet ja hatut jos on keraamiset vastukselliset. Tulpanjohdot syynätä ja puolat yleismittarilla. Staattori mittailla. Imuläpät käsiin ja tarkistaa kunto. Kaasarista suuttimet rassin kanssa läpi. Bensapumpun kalvot tarkistaa tai/ja uusiksi. Limpun siirtymä melkolailla varmasti näkyy kierona kampiakselina, eli jos kytkin vippaa niin sitten.
   
 18. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  Kipinä pitää tulla ennen yläkuolokohtaa. Jos tulee YKK, se on myöhässä.
   
 19. Kemppsep

  Kemppsep RE 850 2018 & RE 800 E-tec 2014

  Aikoinaan Polaris Rxl:ssä oli keskimmäisen männän imupuolen helma pudonnut. Käynti oli vaikeaa alakierroksilla, mutta yläkierroksilla toimi liki normaalisti.
   

Suosittele tätä sivua