GLX 5900

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä GLX 5900, 27/12/05.

  1. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: GLX 5900


    Älä vääntele sitä "korkkia", koska se on huohotin. Öljyt laitetaan laatikon kannen päällä olevasta propusta, olikohan 24mm kannalla oleva pultti(suurin pultti siinä kannessa), ja 0,5 litraa öljyä. Tarkastusproppu alhaalla kyljessä muistaakseni 17mm avaimella, mutta kiristä helläkätisesti kiinni, koska iso pultti, ja ohut alumiinivalu- menee helposti kierteet laatikosta.
     
  2. Ville K

    Ville K Ski-doo MXZ 500SS, AC F7, Taiga ST500D

    Vs: GLX 5900

    Mahtaakohan Klonkulla olla kelkassa nestejarru, mulla oli aikanaan vm.84 GLX Finlandiassa samaa vikaa ja johtu siitä että jarru meinas joskus jäädä laahaamaan minkä seuraksena jarruneste kuumeni liikaa ja jarrut hävisivät. Jarrusatulat osiksi ja puhdistus ja uudet nesteet sisään, tarvittaessa uudet palat.
     
  3. klonkkuu

    klonkkuu Lynx 5900 GLX

    Vs: GLX 5900

    kyllä on nestejarru..
     
  4. klonkkuu

    klonkkuu Lynx 5900 GLX

    Vs: GLX 5900

    Mikähän lynxissä kun tietyllä kierrisalueella(melko pienillä) kuuluu "rutinaa" ja tuntuu että vähän nykii.. mutta kun antaa lisää kaasua niin sitten ei enää... ja etenkin kakkosvaihteella on tuo homma.
     
  5. Ville K

    Ville K Ski-doo MXZ 500SS, AC F7, Taiga ST500D

    Vs: GLX 5900

    Tarkistaisin vetoakselin laakerit ja sen jälkeen vaihdelaatikosta hammaspyörät ja laakerit. Jotainhan sieltä on sökönä ja enemmän vaan hajoaa jos ei ajoissa korjaa.
     
  6. klonkkuu

    klonkkuu Lynx 5900 GLX

    Vs: GLX 5900

    Miten levee variaattorin hihna teillä on?
     
  7. Mika Lokka

    Mika Lokka Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Isäukolla oli 535ssa sammaa vikkaa ja se purki jarrukahvan säiliöineen päivineen osiin. Vaihto O-renkaan ja puhisti hyvin, nin ny toimii jarrut eikä laahaa...Säiliön päässä oli paikat tukossa ja jumissa ja jäi jarrujärjestelmään osittain paine päälle.
     
  8. Kaks-Seiska

    Kaks-Seiska Lynx 5900

    Vs: GLX 5900

    Enpä oo varma, mutta yks hihna meni justiin. Mikä lie ollut. Kovaa ujellusta piti lämmettyään, olisiko sitten ollut väärä. Ei ollut tähän hätään muita, niin pistin tilalle pari milliä kapeamman. Käytös kyllä muuttuu, mutta ei oo vielä päässyt kokeilemaan enemmälti onko parempi vai huonompi.
     
  9. klonkkuu

    klonkkuu Lynx 5900 GLX

    Vs: GLX 5900

    Kun itelläni löyty penkilanlat 5 erikokosta uutta hihnaa ;D pistin yhel joka oli entistä leveämpi ja aluks lähti jo pienistä kierroksista liikkeelle mutta ny on tosi hyvä kun on kerinny vähän kulua..
     
  10. Kaks-Seiska

    Kaks-Seiska Lynx 5900

    Vs: GLX 5900

    Mullakin lähti edellisellä hihnalla liikkeelle huomattavasti pienemmillä kierroksilla, mutta alkoi pitämään lämmettyään ikävää ulinaa. Se edellinen hihna oli oikea.
     
  11. hako

    hako LYNX GLS 5900 LTS vm -93

    Vs: GLX 5900

    Ostin tässä kuluneella viikolla itselleni Lynx GLX-5900:n vm. 93. Sähkökäynnistys ei ostaessa toiminut, mutta se vaati vain starttimoottorin puhdistamisen. Kelkka muuten tuntuisi toimivan ihan hyvin, mutta vaihdetta päälle laittaessa se aina hieman rusahtaa, koska vaihdelaatikon vieressä oleva variaattori II pyörii aina kun vaihde on vapaalla, mikä luonnollisesti aiheuttaa rusahtelun. Myyjä väitti, että se on ihan yleinen ongelma kaikissa kelkoissa.
    Joissakin 5900 kelkoissa lukee tyypin perässä "Syncro". Tarkoittaako tämä sitä, että vaihteisto on syncronoitu jolloin vaihtaminen onnistuu ilman ylimääräisiä rutinoita? Kelkassa on jarrukahva myös oikealla puolella, mutta se ei mielestäni pysäytä variaattori II:n pyörimistä vaihteen ollessa vapaalla (pitää vielä viikonloppuna tarkistaa).
    Käyttöohjekirjan mukaan kelkassa pitäisi olla myös kierroslukumittari, mutta sitä ei enää ole (en tiedä onko ollut alunperinkään), vaan sen paikalle on laitettu (ilmeisesti jälkiasennuksena) lämpömittari, jossa on molemmille sylintereille oma mittari (anturit pakosarjassa). Matkamittariin tuli juuri täyteen 8000 kilometriä.
    Suksissa on aurausta, kun niissä ymmärtääkseni pitäisi olla hieman haritusta. Väljyyttä tuntuu hieman olevan useammassakin ohjausnivelessä, mutta pitää niitä laitella sitten joskus kesällä.
    Polttoainetankissa huomasin sellaisen ongelman, että jos tankin laittaa ihan täyteen, niin ylimääräinen polttoaine valuu ilmeisesti ylivuotoputkeksi tarkoitetusta putkesta moottoritilaan. Ajattelin korjata ongelman siten, että uusin ylivuotoputken ja nostan sen korkeimman kohdan polttoainetankkia korkeammalle.
     
  12. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: GLX 5900

    Kyseisen mallisessa 5900sessa on Syncronoitu laatikko, mikä todellakin tarkoittaa sitä, että vaihteen vaihtaminen onnistuu kelkan liikkuessa. Koska laatikossa sinällään ei kuitenkaan ole kytkintä, pitää vaihtaminen tapahtua valmistajan suosituksen mukaan alle 20km/h vauhdissa. Vaihdetta kytkiessä yleensä hieman rusahtaa tai kolahtaa ja se on normaalia Syncron laatikolle. Yksi hyvä konsti on paikallaan käyvän kelkan vaihdetta vapaalta kytkiessä käyttää hieman imua (choke), jolloin varsinkin lämpimän moottorin kierrosluku laskee hetkiseksi.. Silloin kun vaihteen kytkee, ei isompaa kolahdusta pitäis enää kuulua. Tämä johtuu siitä, että kakkosvariaattori pyörii vaihteen ollessa vapaalla ns. tyhjää. Kun lautasen liikettä hidastetaan, kytkeytyy vaihde hiljaisesti päälle. Myöskin hiljaisessa vauhdissa kakkoselta ykköselle vaihdettaessa ei tuota kolahdusta kuulu. Ykköseltä kakkoselle vaihtaessa kolahdus taas hyvin usein kuuluu, mutta se on normaalia.

    Kyseisessä kelkassa ei enää ole ns. variaattorijarrua. Se oli ja meni vanhan syncronoimattoman laatikon mukana.

    Kierroslukumittaria ei käsittääkseni ole vanhoissa 5900sissa ollut. Se kuului GLX Finlandian varusteisiin, mutta sitäkään ei enää vuonna 93 valmistettu.

    Oikeanpuolen jarrukahva toimii normaalina jarruna, sillä sen vaijeri menee samaan jarrusatulaan vasemmanpuolen jarrun kanssa. Oikeanpuoleisessa jarrukahvassa pitäisi olla käsijarrutoiminto, eli pieni vipunen, joka lukitsee vivun.

    Hyvän kelkan olet hankkinut. Tuossa mallissa ei enää pitäis olla sitä piilevää vaihteistovikaa, sillä muistaakseni 92 -mallisiin jo päivitettiin pari laakeria ja hammaspyörää. Ne olivat tuon korkean mallisen laatikon heikkoja paikkoja.
     
  13. Mika Lokka

    Mika Lokka Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    n. 10mm pitäs harittaa, mutta mettäkelekassa, jolla on jo kolisteltu 8000, voi olla hippasen hankalaa säädellä niistä välyksistä johtuen. Jos se ylivuotoputki on ehjä, kierrätät vain mutkan tankkia ylempänä ja toimii kuten mainittit...
     
  14. Rubu

    Rubu Lynx Re 600 2014 Hva Te250i 2022

    Vs: GLX 5900

    Tuli sitten vaihdossa pökäle. 5900 vm. -86

    Yritin ihmetellä mistä ketjukoteloöljyt vaihdetaan.
    Mistä löytyy yläroppu ja onko alaroppua?

    Jos ei oo alaroppua niin mikä kansi pois?
    Ja mihin asti öljyä täytetään?

    Viittiskö joku vastata joka homman on tehnyt... ::)
     
  15. klonkkuu

    klonkkuu Lynx 5900 GLX

    Vs: GLX 5900

    [​IMG]

    Tästä ne kelkkakelit alkaa 8) no ei ehkä ihan.. noh tuli kuitenkin vähän maalailtua ja muuten sipisteltyä vanhusta.:)
     
  16. GLX 5900

    GLX 5900 GL 3900 Syncro

    Vs: GLX 5900

    Pitänee valmistautua ja ostaa säkillinen hoonelosia ;D Kunhan lumet tulee vitosella pensaa ja jo pääsee. Vois alkaa sitä tarttiakin kahtomaan, kerta ei tuo nykyinen sovi eikä toimi vois suunnitella eräänlaista viritystä ::)
     
  17. klonkkuu

    klonkkuu Lynx 5900 GLX

    Vs: GLX 5900

    http://aycu18.webshots.com/image/24537/2000770502308271927_rs.jpg


    itse olen maalipintaan tyytyväinen. vielä pitäis toinenkin suksi oikaista, jarrunesteet vaihtaa ja perä korottaa.
     
  18. Deippa

    Deippa Yamaha Phazer FX -07

    Vs: GLX 5900

    On sen verran "pieni" ja epätarkka kuva, että näyttäis takana olevassa tiiliseinässä olevan yhdessä kohtaa saumassa laastia hieman vähemmän kuin muissa 8)

    No ei oikeesti, mutta pienempi kuva vois olla kiva. ;)
     
  19. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Vs: GLX 5900

    miten se on kun tuon startin ottaa pois niin siihenhän pitäis tehdä se levy siihen aukkoon ??? turhana painona koko startti ja akku kun eivät ole toimineet kymmeneen vuoteen aikanaan.
     
  20. GLX 5900

    GLX 5900 GL 3900 Syncro

    Vs: GLX 5900

    Mikä levy mihin? Siihen tartin tilallekko? Ei siihen ainakaan tarvii mitään tehdä, se tartin kiinnikerautakin lähtee irti (taitaa olla kahdella pultilla kiinni), siinä tippuu paino jonkun sata grammaa ;D
     

Suosittele tätä sivua