Variaattori, ohjeita sivulla 1 (TRA ja Formula/RER/TEAM kakkonen)

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä make72, 4/3/06.

  1. Tico

    Tico Pro RMK -19

    Tuohan säädön voi tehdä paikallaan? Mitenkäs tuo säätö tapahtuu, pultit auki ja kääntää kireämmälle?
     
  2. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Joo löysäät niitä kolmea pulttia ja käänät sit haluamaasi suuntaan sitä "kiekkoa". Nyt ei pysty kyllä muistaan et mitenpäin se säätö toimi, mut kokeilemallahan tuo selviää. Pyöräyttää telaa vaikka pukin päällä niin näkee sen vaikutuksen heti.
     
  3. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    se kiekon pyörittely ei sinänsä vaikuta mihinkään. Ainoastaan ne päällä olevat pultit vaikuttaa. Eli pultit työntää liikkuvaa lautasta sisäänpäin(kiristettäessä) ja ulospäin (löysyttäessä). Sillä kiekolla vaan varmistetaan että kaikki pultit on just tasan saman verran kirrattuja. Samalla siittä voi kattoa että kuinka paljon on kiristelly sitä hihinaa.

    Toivottavasti joku tajus mitä tarkotin ;D
     
  4. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  5. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vanhemmilla kelkoilla ajavien kantsii välillä ihmetellä noita variaattoreita. Nimittäin kymmenen vuoden iässä alkaa jo metallista valmistetut jouset pikkuhiljaa etsimään sitä paikkaansa ja tätäkautta jousen voima kuoleentuu johonkin atmosvääriin.

    Eilettäin tossa värkkäiltiin -98 XC:tä ja sen kakosvartsua. Kyseistä osaa ei ilmeisesti ja ruosteesta päätellen ollu purettu kertaakaan! Tässä muutamia kuvia miten puuhasteltiin ja säädettiin tohon voimia takasin. Bombalaisten yleissääntö kakkosvariaattorin jousessa on 7-8kg, joten tempastiin tämäkin samoihin mittoihin. Testaamallapa tuon näkee tuliko liian kireä.

    Näillä samoilla vinkeillä voi myös testata bombalaisen sähköpakittoman varjaattorin! (aikojen alusta - noin vuoteen 2001 asti)

    Eli, alkujäykkyys mitataan RACE_ONLY-erikoistyökalun ja kalavaakan avulla.

    [​IMG]

    Mittarista lukastiin reilu 5kg, eli hukassa pari kiloa.

    [​IMG]

    Spesiaalipuristintyökalua tarttee purkamiseen. Eli yleensä näissä "ei_ikinä_puretuissa" on heliksi juminu akseliin ja kiilaan kiinni. REILUSTI CRC:tä tai jotain ruosteirrotinta väliin. Erikoistyökalupuristimella heliksiin puristus, napakka isku vasaralla heliksiin (lankku väliin ettei tuu sutta) ja pikkuhiljaa se pitäs irrota liikkeelle. Ku heliksi on nytkähtäny alaspäin muutaman millin, poista lukkorengas JA sen alla oleva ohut simmiprikka ettei tämä heliksin noustessa kiilaa itseään kiilauraan. Työkalu tuli kasattua tallista löydetyista osista, eli toi heliksiä painava peltilevy kantsii tehdä vaikka u-palkista tai jostain profiilikutkesta tai L-raudasta tai jostain tukevammasta.

    [​IMG]

    Ja ku vehe on putsattu ja kuivattu CRC:stä, voikin sen niputtaa. Jännitys kantsii tarkistaa jo pöydällä ettei vahingossa löysää tai jäykkää. Kasatessa noita vanhempia vartsuja, pitää myös ottaa huomioon että liikkuvaa lautasta pitää pyöräyttää heliksiin nähden joku varttikiekka. Eli liukunappula tulee yhden nokan "yli"

    [​IMG]

    Sitte vaan kovaa ajua ja testailua!
     
  6. Siidoo

    Siidoo Ski-doo Mxz 440 x -03

    Elikkäs sellaista kyselisin, että minkähän verran se tuollaisessa 440 revissä vm.03 pitäis olla tuota jännitystä tuossa jousessa? Purkamis vaiheessa vain kaverin kanssa huomattiin ettei ollut esijännitystä ollenkaan. Eli pitääkö siinä edes olla ::)
     
  7. MiKo84

    MiKo84 Well-Known Member

    [​IMG]
    mitä virkaa tuossa on tuolla numerolla 51 merkityllä lukkosokalla?

    E: onko tuon tarkoitus piettää tuota holkkia (48) paikallaan vai mihin tuo tulee?
     
  8. mico

    mico ------------------

    No niin tulipahan itellekki eka oma kelkka laitettua ja pitäs 2 variaattoriin ne liukunastat vaihtaa, ni samalla vois kattella nuita asetuksia, että mitkä ovat. Ni mitkä pitäs olla profiiliin mukaisessa kelkassa alkuperäsenä?
    ediittiä: jousi on joko beige tai valkonen, niin kulunu, että ei ota selevää ja jousi oli kakkosessa ja kirjaimesta ei tietoa ku niin vauhilla pomppas se jousi pois.
     
  9. pekkisrace

    pekkisrace F5 -06


    Taitaapi olla a-6
     
  10. Antsa

    Antsa 900Ace expe LE & 600 AceT Rene 154"

    ja väri on 100% varmuudella beige
     
  11. mico

    mico ------------------

    No mitenkä tuossa saa koneen lukittua, että saa tuon ykkös variaattorin pultin auki?
     
  12. I_me

    I_me Paljon osia, mut ei enään yhtään kelkkaa...

    Hommaan on olemassa oikea työkalu (sellainen ISOhaka-avain), mutta saman asian ajaa kun työntää jostain niistä kytkimen kehällä olevasta reiästä sopivan akselin tai vaikka ison ruuvimeisselin sisään silleen että se vastaa kelkan runkoon/pohjamuoviin, kun sitä pulttia vääntää auki.
    Huomautuksena sen verran, että kannatta kuitenkin hieman katsoa miten sen "kangen" siihen laittaa että ei jää kytkimen käpälät kovinpahasti väliin ja väänny.
     
  13. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Käsittääkseni hellävaraisempi keino on käyttää sidontaliinaa. Kun vielä lyhentää kiinnityskoukun niin se ei tapaa sisuksiin vahingossakaan. Ja toinen pää kiinni pitkittäistukivarren kiinnitykseen.
     
  14. Kertturacer

    Kertturacer Well-Known Member

    Kas tässäpä kätsä peli kytkimen irrotusta varten

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  15. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Hyvältä näyttää, sopivan kokonen ;D
    Lähtee varmaan kepeästi tuolla varrella mutta eihän tuo paina tuota kehää lyttyyn?
     
  16. Kertturacer

    Kertturacer Well-Known Member

    Ei paina, siihen hihnaan on rälläköity ura, jonka voi asettaa kiinteän (sisemmän) lautasen reunaan ja pitää kytkintä sieltä paikoillaan. Mut kyllä se onnistuu myös ulommalta kehältä, aika tasainenhan sen kuormitus siihen kehään on.
     
  17. mico

    mico ------------------

    Sitä tankoa/iso meisseliä on viissiin tuohon joskus edellisen omistajan toimesta kokeiltu kun lohennu yhen reijän vierestä palanen. Pittää vissiin tekasta tuommonen työkalu ni saapahan sitte seuraavallaki kerralla helposti auki.
     
  18. maroach

    maroach RMK800 '14

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  19. tt84

    tt84 Well-Known Member

    paineilmavehkeet on kans hyviä. ???
     
  20. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Sitä ei saa avata tykillä.
     

Suosittele tätä sivua