Rovaniemen ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä -ERroXX, 16/12/05.

  1. jiipee-

    jiipee- Well-Known Member

    Uutta lunta tiputellu iha mukavasti :) Ja lisää sataa koko ajan. Nyt saa liu_utkin jäähytystä.
     
  2. jiipee-

    jiipee- Well-Known Member

    Ajele TuomasV vähä hiljempää nuo siirtymät tässä nivavaarassa niin ei tule sanomista :) Jos sie ajelit tuossa puoli kolmen maissa tässä nivavaarassa. Oli kyllä samanlaine Explorer.
     
  3. TuomasV

    TuomasV Well-Known Member

    Joo mie se olin ;D vissiin kramppi iski peukaloon ja tuli ajettua vähän turhan kovaa, mutta harvemmin tätä sattuu ;D
     
  4. JRT

    JRT Well-Known Member

    Tässä Nivavaaran seutuvilla on sen verran paljon kelkkoja että koitetaan ajella sievästi, itekki tuollasella mölisijällä liikenteessä nii ei viitti kyllä pahemmin kurnuttaa. Säästää sakoissa ja asukkaitten hermoissa ku ajelemma nuo siirtymät mahdollisuuksien mukaan jossain muualla kuin pyöräteillä ja Myllymäentien ojassa, missä tietenkin on tasasta baanaa, mutta... Laittelin tähän soppeleita siirtymäuria joista toistaseks ei oo kukaan vetäny hernettä nenään.

    [​IMG]

    Huom!
    - Kiehismutkan ja Salvoskujan välinen sähkölinja on (vissiin viime kesänä) niitetty risuista ja vaatii lisää lunta tullakseen ajokelpoiseksi.
    - Mäntyrinteen ja Varpupolun välinen ura kulkee ojanpohjaa pitkin. Ei taida olla vielä jäätynyt tarpeeksi ja luntakin huutais lisää.

    Eihän nämäkään tietysti laillisia ole, mutta kun ei väki kuitenkaan raahaa kelkkaansa kärryllä reitin varteen niin parempi mennä tuolla sähkölinjoilla ku pyöräteillä prkl.
     
  5. JRT

    JRT Well-Known Member

    Eikä ole tuollakaan karttapohjalla montaa katua mitä pitkin ei olis ite tullu yläasteikäsenä ET 340:lla kahva edellä ajeltua. Jos voisin, vetäisin tauluun nuorempaa itseäni.
     
  6. TuomasV

    TuomasV Well-Known Member

     
  7. TuomasV

    TuomasV Well-Known Member

    Niin ja eipä ollu Napsun reitti paskarapiassa kunnossa. Välillä kauhiaa patikkoa ja taas välillä reitti ihan jäässä
     
  8. LamsiA

    LamsiA ?

    hyihyi ko oli liposaa... reitit osittain kirkkaalla jäällä tai sitte semmosta jäistä pattia että käypi kelkkaa sääliksi. :(
     
  9. jiipee-

    jiipee- Well-Known Member

    Ite ajelen tästä havupolulta tuoho jullele nuita mettäpolokuja pitkin ja sitte jullelta ojanpohojaa lentokentän risteyksee ja hoplaa ollaan reitilä. Ku ajelee nätisti siinä ohjanpohojala nii ei tule sanomista kissalan pojilta, ei ainakaan viime talvena. :)
     
  10. JRT

    JRT Well-Known Member

    On siinä tälle talvellekki yhet sakot ainaki jo annettu siinä ojan pohjalla. Ei tosin allekirjottaneelle.

    Mikset ajele kentän ja kaukonlammen kautta sähkölaitokselle ja siitä linjaa pitkin etiäpäin, ei tartte ainakaa hissutella koirankävelyttelijöitten sun muitten takia eikä pelkoa sinipukusista. Siitä mie aina ajelin ku asustelin Havupolku 23:ssa aikanaan. Siitä Havupolun mutkasta 25:n oikialta puolelta pääsee tietty näppärästi sinne isolle asuntomessuaukolle. Edellisen sivun karttakuvasta selvinnee mitä meinaan. Noh, kuki ajelee mistä tykkää...

    Edit: JuZe siitä marraskuussa mainittiki... "nivavaarassa ei sit kannate ajella hirveesti niillä ojanpohjilla tai missään jos haluaa sakoilta välttyä. Nimim. 6päiväsakkoa pamahti.."
     
  11. JRT

    JRT Well-Known Member

    Tänään joululomasta 2 viikkoa menny, 2 viikkoa jälellä. Ei oo paljoa tarttenu ajella, lähinnä käyny vähä kikkailemassa pahkamaa-rautavaara-santavaara-hierikkoselkä suunnalla. Onneks tulee tälle viikolle pakkasia ees vähän, ku kaikki ojat sulana. Oli rautavaarasta santavaaraanki ajellessa siinä välijängällä mukavia ylläreitä ku pari poikittaista sulaa ojaa, reilu metri syviä. Nyt kelkka parkkiin viikoksi ja keski-suomeen anopin lihapatojen ääreen, parempi palata kelkka-astialle sitte ku o lunta ja jäätä  :-X

    http://www.fmi.fi/saa/paikalli.html?Keywords=&station=02845&param=T&kunta=Rovaniemi

    Lueskelin ajan kuluks tätä ketjua lävi, nii viime talavena ajokausi alko about 10.1 ja loppu about 30.3. Hikiset 2½ kuukautta. Päästäänköhän tänä talvena edes tuohon, ainaki nyt pitäs olla hyvät pohjat keväälle.
     
  12. jiipee-

    jiipee- Well-Known Member

    Emminä tykkää ajella sieltä lammen kautta ja jos vaikka lähtee syöttää kempalle niin on lyhyempi matka sieltä lentokentän risteyksestä.
    Kaks kertaa on tullu kissalan pojat vastaan ku oon ajanau ojassa mutta eipä niillä ole asiaa ollu.
     
  13. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Viimetalavi oli paskempi ku tää talavi alkupuolelta. Mutta vimpat ajelut ajeltiin Napapiiriltä Vikajärvelle ja minne lie tossa Huhtikuun puolen välin kieppeillä..ihan lunta pitkin.

    [​IMG]

    Tänä talvena ollaan ekat ajot ajeltu ROVANIEMELLÄ jo marraskuun lopussa ja vimpat ajellaan toivottavasti taas Toukokuussa niinku pari vuotta sitten. Lunta ei löydy kyliltä, mutta pikku kärrysavotalla ja puolen tunnin ajelulla kyllä lunta löytyy.

    Kannattee kopata joskus ittensä autoon ja ajella vähän syrjemmäs katteleen. Kyllä sitä lunta on sielä täällä että ajamaan pääsee :)

    Tossapa kuvaa, 17.11.2007 ajeltiin ekat rossailut.

    [​IMG]

    ja eilen viimeisimmät ajelut.

    [​IMG]


    Ja mitä tulee noihin korttelirallaajiin. Eikö isi vois ostaa teille mopot niin pääsis liikkuun kavereiden välejä näppärämmin ja laillisesti? (ei kohistettu kehenkään, vaan ihan yleisesti)
     
  14. stm

    stm Well-Known Member

    Jotku hullut ne vaan ajelee jo tuolla kivikossa :eek:

    Eilen tuli bongattua keltanen tuulilasiton g-type lainaanrannassa ja korkalovaarassa oli joku geni-koppanen polle tankilla st-1:llä.
     
  15. ixs

    ixs Skidoo Renegade Backcountry -13

    Kohta pääsee jo jäälle ajaaan jos tämmösiä pakkasia pitelee. Onko tieto Norvajärvestä että miten sitä on ajettu ja kestääkö jäät??
     
  16. JRT

    JRT Well-Known Member

    Tulipa sitten rälläiltyä tässä nurkilla.Tarkotus oli lähtiä kauemmaski mutta susionista katos toinen pytty ja remmiki vielä meni ja jamatsoonista loppu voiteluaine ja menovesi ja pimiä kerkes tulla nii jäi lähtemättä. Piti laittaa ensiavuksi polariksen (hyi) öljyä :D

    Napapiiri - Norvajärvi on aivan hanurista, paitsi ehkä PeeÄm tykkää ku pattia ainaki riittää ::) Meikäläisen selkä ja alusta ei tykkää. Jäistä ränniä. Ei pahasti kiviä. Poikittaisia lumettomia ojia pari. Vitutti.

    Norvajärvellä oli ainaki sen verran jäätä että 2 kelkkaa ja 2 n. 90 kilosta kuskia ei uponnu. Jäällä oli irtolunta n. 2 cm joten siinä voi leikkiä jos leikityttää. Kävi meitä ihmettelemässä joku kaksikko, toisella oli Skippadoo GTX. Ei tosin uskaltanu sanua mittään.

    Kunkulta oli hyvä laskettaa alas joelle.

    Joella oli riittävästi jäätä (Ylikylä - Ounaspaviljonki välillä) jotta polarikseen sai remmin vaihettua ku ajo jamahan viereen näyttämään valoa eikä kukaan hukkunu. Jälkiä joella vaikka kuinka ja näky jotai safariletkaaki oleva. Lunta joella about saman verran ku Norviksella, eli leikkiä voi ja hyvin voitelee konetta ja liukuja. Susioni oli kyllä kova kulkemaan, ku 80 vauhista lähettiin vetämään niin ei mahtanu pysyä perässä. Jälkeenpäin oli hyvä selitellä 200cc pienemmällä motilla ja karhealla matolla.... 0-80 ei taia pelarus kuitenkaan pysyä kyydissä.

    Joki - Napsu oli kivillä, raudat vaan kipinöin. Siellä oli kans isoja ojia ja puroja jotka on joskus sulanu ja sit jäätyny, vittumaisia ylläreitä. Reitti liukas, kerran menin pitkäksi, onneks sain tähdättyä mäntyjen välistä.

    Summa summarum, turistipatikkoon en lähe ennenku on lanattu. Kauemmas vois kylläki jos on kerta reitit kunnossa. Selkä ja kelkka ei kestä loputtomiin. Norvajärvellä olis nyt mahtava retkiluistella, jos tämä olis joku luistelijoiden voorumi.
     
  17. assu

    assu polaris 600

    Mistähän asti se Hemmon eilinen kuva oli??
     
  18. jpt10

    jpt10 ac crossfire 6

    se keltanen lasiton e-type tais olla pohjanhovin pihassa
     
  19. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Juu,

    Isot kiitokset sille munapäälle joka oli käyny mönkijällä kaivattamassa välin kunkkulaavu - Norvajärvi! Tosi kiva ajaa ku reitillä on 30 cm syvät ja jäiset urat. Alkupätkällä oli tosin kaivattettu maastoautollakin, hirvimiehet on näköjään laiskistunu.
     
  20. ixs

    ixs Skidoo Renegade Backcountry -13

    JRT koska oot ollu ajamasssa? Ajoitko kenties kierivaaran alueella? ja kelkkoina joku polle ja skidoo?
     

Suosittele tätä sivua