Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

  1. -TK-

    -TK- Well-Known Member

    Iltoja, tyytyväisiä maanomistajia on ilmaantunut täällä joen pohjoispuolellakin, ajeltu on ihan missä sattuu ja männyntainta on kenollaan.
    Tekee hyvää uusille urahankkeille.
     
  2. TRI

    TRI Well-Known Member


    Niin no täälläpäin ei ole kyllä asiaa muualle kuin tosiaan niille metsäautoteille koska ei ole lunta tarpeeksi muualla.Eipä sitä kyllä taida olla muuallakaan oulun alueella.
     
  3. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Pitäs karsia tuommonen selvä vahingonteko pois kokonaan..Näillä lakeuksilla on muutenkin turha haaveilla umpisen räppäilystä niin eiköhän nuo taimikot ole sama jättää rauhaan. Sehän ei nyt suuri pahe ole jos joskus joutuu hieman metsäautotien pohjaa lainaamaan esim. huoltsikkaa pakon edessä etsien..Oulun seudulla tilanne on myös siksi niin paha, että pienehköllä aluella asustaa paljon kelkkakansaa ja koko ajan suljetaan/rakennetaan umpeen vanhoja reittejä, mutta eipä ole uusia juuri tullut tilalle! Toki tämä ei koske yllä lainattua juttua, mutta esim. tätä OulunBaari-Ouluntulli-pätkää. Erityisesti huoltoasemilla käyntiä esim. Hiirosen, Maikkulan(pääsee luvallisesti enää vain jos joki on jäässä), Nokelan(ennen pääsi/sai ajaa Essolle) ja Haapalehdon tapauksissa on vaikeutettu huomattavasti. Kohta kait ne Hiukkavaarassakin kieltävät kelkkailun ja pistävät muutaman tuhatta kuutiota betonia siihen kerroksittain...
     
  4. -TK-

    -TK- Well-Known Member

    Juu, tervettä järkeä käyttämällä kyllä selviää tietyissä rajoissa häiriötä aiheuttamatta reittien ulkopuolellakin, tässä tapauksessa missä mainitsin on kyse vähän isommista rikkeistä kuin metsäautotiellä ajelusta.
    Kehottaisin jokaista tekemään ilmoituksen jos näkee/tietää räikeistä rikkomuksista ja tekijöistä.
     
  5. jones-

    jones- Nytro SE

    Olipa melekonen traffiikki kiiminkijoella. Kelkkoja, mönkijöitä, hiihtäjiä ja muita ulkoilijoita. Reilu 50km tuli ajettua. Pitäs saada joku kokeneempi liikkuja tuonne kaveriksi niin uskaltas käydä pidemmällä ja ajaa noita vähän hankalemman näkösiäki paikkoja.
     
  6. Katinkontit

    Katinkontit Sno Pro 440

    Tuli ajettua Ouluntullista Muhokselle ja takas. Komia oli ilma.
    Monenlaista liikkujaa oli reitillä. Pari valtion kelkkaa oli myös liikenteessä...liekköhän tullut kirjattua ylinopeuksia.
     
  7. Koooma

    Koooma Well-Known Member

    Tuli käytyä tänään Hputaalla knuutilankankaan suunnasta. Oli hyvä ilma kyllä ajella. Vähän oli lunta mutta kyllähän tuolla ajelee...kun ei nirsoile...ja voihan se olla että ne normaalilumiset talvet on Oulun korkeudella jo eletty :(

    Mönkijä ja enduro tuli reitillä vastaan...pari muuta kelkkailijaa ja pari poliisisetää Hiukkavaarassa. Huomenna uusiksi.

    Oli muuten hputaan puolella yks ylityspaikka aika vänkyrän oloinen...jäi ylittämättä ja käännyinpä takaisin. Eli jonku pellon jälkeen oli levyä ja tukkia pinottu toiselle sukselle kannattelemaan. Oman tuurin varjossa jätin siis ylittämättä. :)
     
  8. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Ylikiimingistä Pudasjärven suuntaa noin 15km, oli vesi kovertanut sillan päädyt tyhjän päälle, joista toinen maakansi oli pudonnut ja toinenkin jo alkanut sortumaan.
    Kävin korjaamassa sillan ja samalla silmittelin muutenkin reittiä, muutama puu, hirvitorni, kivi ja kanto sai siirtokäskyn poistua takavasemmalle.
    Noista reitillä olevista häiriöistä voi soittaa minulle suoraan, niin laitan homman kuntoon.
    Joulu tuli aikaisin tänä vuonna :) Waari sai työkäyttöön Lynx Commanderin, jolla partioin tästä eteenpäin, ellei työtehtävä vaadi Rinon käyttöä.
    Tuommoinen Commander on hyvä työhommissa, kun siihen mahtuu työvarustus mukaan, sekä vaihteellisena soveltuu vetotehtäviin, niin rekeen tahi vaikka sattuisi joku olemaan apua vailla reitistöllä. Laittakaapa numero talteen ( 044 7032634 ), jos olen reitistöllä ja tarvitsette apua, niin kohtuu korvauksella hinataan laite sopivaan paikkaan .
    Jos tuommoinen hyvin erottuvan punainen Commander on kelkkareitillä parkissa on Waari työhommissa.

    Pikku off topikkina sitten viikonlopun kokeilu, kun kävin pätkä E-Tykillä kiertämässä Hailuodon.
    Mieluisa laite ja hieno retki, suosittelen molempia... :)
    Tuolla pikku Lynxillä teen herraskaiset retket ja raskaammat työajot tästä eteenpäin uudella Commanderilla, joka tuli valvonta ja huoltoajoneuvoksi.
     
  9. Von Heinrich

    Von Heinrich Netti kelkkijä

    Millainen lumitilanne luodossa?Pääsikö mantereelta ajamalla vai pitikö lossilla matkustaa?
     
  10. PEKSU

    PEKSU Well-Known Member

    On se mukava et joku huolehtii (waari) noista reiteistä oisko meillä mithään tietoo millon nuilla oulun reiteillä
    vois käydä lana.Käytiin pyhänä poken ja kaverin kans heitään hk-yk-utaj-muhos-yk tuolla utajärven suunnassa
    ois kyl lunta mitä lanatakki
     
  11. Kalmari

    Kalmari Lynx Enduro Special

    Onko O-tulli - muhos väli millaisessa kunnossa? viikonloppuna jos pääsis ajaan tuon välin.....
     
  12. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Melkosta paskaa
     
  13. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Merellä on hyvä ajaa ja telejä oli vain mantereen ja saaren välissä, joka kannattaa ajaa maltilla, sekä hieman myös Marjaniemen edustalla, muuten merellä oli lunta n 5-10cm ja lentokeli.
    Saaressa oli Hyypönmäen ympäristössä jossa kävin karselemassa, lunta kuten oulunseudullakin. Reittejä ei juuri ollut ajeltu.
    Tampparit liikkuu jos lunta tulee hiukankin lisää.
    Olen yrittänyt kysellä jonkinlaista lanaa jota vetelisin perässä kun liikuskelen, mutta ei ole toistaiseksi vielä löytynyt, jatkan etsimistä.
     
  14. PEKSU

    PEKSU Well-Known Member

    Mitä sanos pojat jos kerättäs kolehtia jos toi Waari hoitas noita oulun reittejä sillee et ne käytäs läpi jollain
    puskukonela,suojyrsimellä tai kaivinkoneella kesällä ni selvittäs paljon vähemmällä lumella TÄH?
     
  15. jones-

    jones- Nytro SE

    Passar bra, jokainen siihen vois varmasti ainaki jonku kympin antaa. Saatas noita patteja pois niin ois (melkeen ;D) kaikki tyytyväisiä.
     
  16. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Eka paikka millä voitte vaikuttaa rahtusen, eikä maksa ku 20erkkiä on liittyä OSMK:n jäseneksi. OSMK on se taho joka istuu herrakaupunginherrojen kans pöydän ympärillä...
     
  17. skidoo500mxz

    skidoo500mxz "-10 Puhku Rave"

    Passais ja tuosta O-tullista lähtevältä kivipätkältä nuot kivet ku sais pois..pittää lähtä kesäloman aikaan rautalapion kans kaivamaan niitä pois :D
    Täältä löytys ainaki yks talakoo mies
     
  18. Hra XC

    Hra XC Well-Known Member

    Niistä Hailuodon reiteistä sen verran että ne menee sitte kaikki yksityisten mailla...

    Ja kun lunta on viime vuosina ollu max. sen 5-15cm niin siellä on turha mitään "freeride"-juttuja taimikoissa testailla... (kuulemma...) :-*
     
  19. Hra XC

    Hra XC Well-Known Member

    Marjaniemen edustalla taitaa olla vielä luotsiveneen väylä auki vai onko? (joku aika sitten vielä oli)
    Sitä kannattaa varoa jos on vielä auki...
     
  20. lepo

    lepo Member

    Onhan se jo teko vaiheessa tasattu kaivinkoneella tasaiseksi. Eikait siihen asvalttia ole tarkoitus laittaa ;D parempi tasaus keino ottaa nuo tosi korkea räpyläiset kelkat reitiltä pois.
     

Suosittele tätä sivua