Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Pössi, 19/12/08.

  1. ixs

    ixs Skidoo Renegade Backcountry -13

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Muttapa mie meinasin ski-doa on tosin lynxin topicci mutta silti.
     
  2. Tico

    Tico Pro RMK -19

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Oman käsityksen mukaan mie olen ymmärtäny että kulutus pitäisi olla pienempi sdi verrattuna 20%. Omassani ainakin sillon sisään ajoreissulla oli sdi verrattuna 20% pienempi.
     
  3. janihe

    janihe 850 SKS 146, XTerrain 850 RE

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Vähän off-topic, mutta kuitenkin: Tuota e-tec lynen kulutusta ei kyllä RR polleen kannata verrata ollenkaan. RR painii tuon syönnin suhteen ihan eri sarjassa kuin e-tec, SDI tai edes vanhempi RE. Ajeltiin la-su 460 kilsaa pienellä porukalla, mukana 2*500 polle, 2*kaasari RE, yksi 600 ho kaasari evo lyne, yksi 500 kaasari evo lyne, 550 fööni lynkerö sekä RR polle. ajoa aina noin 80 km ja tankkaus. Ylivoimaisesti pieniruokaisin oli 600 evo lyne, söi aina useamman litran vähemmän kuin mikään muu kampe, pääsi 2 litraa vähemmällä kuin RE vaikka puhkaisi lähes umpista reittiä letkan käressä. RR taas vei ylivoimaisesti eniten, jotain 7 -10L/tankkausväli enemmän kuin RE! Ja noi kaikki muut oli sitten aikalailla samoilla lukemilla... Mutta kyllä on käsittämättömän isoruokainen toi RR :) 
     
  4. Pössi

    Pössi Lynx RE Boondocker 800 -14

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    No joo ei oo kulutus ihan siellä 12l/100 km, niinku keväällä sai ymmärtää.. Mutta itellä tuo on nyt vieny n. 15-16l/100km reippaassa reittiajossa, eikä se paha ole. Saapa nähä tippuuko tuo kulutus vielä kun tulee lisää kilometrejä, nyt vasta n. 1300km ajettu. Silti tuo moottori on täyttäny kaikki odotukset, ja on kyllä herkkä ja mukava ajaa.. Tuskin kukaan uutta Lynx E-teciä pelkän kulutuksen takia on ostanu  ??? 
     
  5. Juti

    Juti Lynx RE 600 E-tec

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Kehtaisitko "pomppanen" tai joku muu joka saanut iskarit simmitettyä kertoa ajokokemuksia..?! Alkaa tämä kulutuksista jauhaminen jo pikkuhiljaa mennä yli hilseen (ei pahalla mut se menee aina tähän). Tarkoitus olis saada omat kepitkii simmitettyä ja olis mielenkiintoista kuulla noiden Korsumäen simmien toimivuutta alkuperäisiin asetuksiin verrattuna. Onko miten pintakova ja miten keulan käyttäytyminen muuttui?
     
  6. snoub

    snoub Well-Known Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Joo tosiaanki! Ihan sama syökö se nyt litran tai 2 enempi kun skiidoolle on jenkeissä luvattu. Pääasia että kone toimii hienosti ja remmitkin näyttäis kestävän.
    Mutta niin, se alusta homma. Simmitin viimeviikolla kepit tuosta ja piti olla (jos ei ole menny väärää prikkaa tms.) pehmeempi säätö kuin täälläkin ollu Korsumäki setti ja ainaki itellä herkkyys hävis alustasta kokonaan/käytännössä kaikki pps hyvät puolet samalla. Pattiin kyllä kestää nyt laskea ja vaikka mimmoseen rotkoon mutta uusiksi menee kun ei oo enää niin kiva ajella kuin vakiosäädöillä oli vaikka aika ajoin napsikin pohjaan.
    Eli jotain tolle tarvis keksiä, tai sit kokeilis uudelleen vakiosäätöjä vaan uusillä öljyillä.
     
  7. Juti

    Juti Lynx RE 600 E-tec

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Juurikin tätä meinasin. Itsekin olen tyytyväinen kevyessä ajossa tuohon vakiosetin herkkyyteen mutta vauhdin noustessa tarvittaisiin lisää vaimennusta. Jonkinmoinen kompromissihan tässä pitäisi keksiä. Aiemmassa RE:ssähän tuo Korsumäen simmi ei ollut niin pintakova kuin RE:n vakiosimmi, en tiedä sitten kuinka on asetukset muuttuneet näihin uuden mallin keppeihin. Se voi olla että jos haluaa patikossa paukuttaa menemään vauhdilla niin pitää sanoa sille vakioalustan herkkyydelle hyvästit. Pitäis saada simmitettyä sellaseks että clikkereillä sais sit tarpeen tullen laitettua riittävästi jämäkkyyttä kovempaan ajoon kun nyt siihen ei naksut riitä.. :(
     
  8. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Onko muilla menny vielä E-tekistä mäntää ku kaverilla. Alle 400km ajettu kelkka ja mäntään palanu reikä.. :-X Onko nää tosiaa näin heikkoja ??? :-[
     
  9. V . S

    V . S Well-Known Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    kiitoja mitä nyt pari hajonnu. samoja romuja :-X
     
  10. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Jees, oli kuulemma vissii tuoreöljyvoitelu järjestelmä heittäny pelaamasta kuukaen vanhassa kelkassa.. :-\
     
  11. kes022

    kes022 Well-Known Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Joskus kuullu päivän vanhan mersunki särkyneen ;) Ne kun on moottorilla käyviä vehkeitä niin koskaan ei tiedä. Onneksi on 24kk takuu! .... Mersussa vissiin vielä vähän enempi ;D
     
  12. JusPi

    JusPi Sir.

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Niin ja näissäkin on tainnut olla vika kasauksessa (oljyletku puristuksissa) mitä oon kuullu juttua. Täytyypä sanoa, että jos 400 km ajelee ilman öljyä, niin ei tuota ainakaan kovin heikoksi voi sanoa.
     
  13. jiipee-

    jiipee- Well-Known Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Nii justihin ::)
     
  14. Sape

    Sape Polaris indy 400, Axys RMK & Winha

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Reikä männässä viittais kyllä johonki muuhun ku öljyyn.. Siis jos se laella on.
     
  15. pomppanen

    pomppanen Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Ei oo vielä hirveästi kerrenny testittään alustaa kun tuntuu tuo patikko olevan nykyään katoava luonnonvara.Piti viikonloppunakin lähteä metästämään mistä löytys etes jonkinlaita pattia.Kyllähän se tuntu olevan niin että pintaherkkyys siitä hävisi mutta ei se ainakaan läpi lyöny vaikka ojanpenkkaan puotti ihan kunnolla.Etupukki tuntu olevan aivan helevetin tiukka varsinkin kun mutkapattia ajaa niin se tuntus pomputtavan koko kelekkaa sen varassa,mutta se vähän helepotti kun löysäsin nopeanpuolen likkeriä.Keulasta ei oikein osannu sanoa mimmonen siitä tuli muutako sen että ei se ainakaan läpi lyö.Ja takaiskarihan ei ollu vakionakaan paha.Simmikartaako kattoo niin etupukki se on kokenu suurimmat muutokset.Itellä on kyllä tämä iskarien säätöhomma toisaaltaan aika lapsen kengissä,mutta siitähän sitä oppi kun niitä pyörittelee ja kuuntelee muitten neuvoja.
     
  16. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Noo, kysellään lissää inffoa!
     
  17. ilives

    ilives Active Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Täsmälleen sama havainto vakio alustasta. Simmitytin alustan kuopiossa Sokka Motorsilla. Kysyin siitä "korsumäki simmistä" minkä ilmeisesti tehdas oli julkaissut. Kuulemma muutama on niillä tehty ja kaikki tullut takaisin. Syytä en tarkemmin utsinut tai ainakaan muista.
    Kuulemma jos hyvän haluaa, niin suksien ja etupukin jousi menee vaihtoon. Ja toki iskarit simmitetään ja tästä syntyy kai se "enduro simmi". 

    Minulle teki oman sovellutuksen vakio jousille ja patin kestoa tuli selvästi lisää. Teki kaikkiin keppeihin simmityksen ja käänteli esijännityksiä.  Pintaherkkyys ja semmonen "touring mukavuus" kärsi mutta toisaalta selvästi mukavampi ajaa kun ei ole koko ajan pelko perloksessa että pohjaa. Alkuun hauska, mutta loppujen lopuksi rasittava keuliminen väheni mutta ohjaus meni vain aavistuksen raskaammaksi.

    Jonkunlaisen pystyhypyn sain aikaan kun vasta penkkaan survasin. En toistaiseksi pidä kovin vakavana. Voi olla että vähän voisi kokeilla klikkereillä pelata, mutta toisaalta voi mennä pahemmaksi kun esson baarin antamin pätevyyksin alkaa vääntää.

    Kilpailevan lehden testissä ei muuten vakio alustaa pidetty mitenkään erityisen pehmeänä, vaan piikemminkin porukan kovempaa päätä edustavana. Täällä keskusteluja selatessa saa vähän toisen kuvan jonka itsekin allekirjoitan.
     
  18. ixs

    ixs Skidoo Renegade Backcountry -13

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Muut kelkat ollu skidoon etec ja 1200 ym niin totta se niitä jämympi on
     
  19. pomppanen

    pomppanen Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Mulla on justiinsa tuo ns.korsumäki simmitys ja se on vähän omituisen tuntonen ajaa.Tänään pyörittelin siitä kaikista kepeistä likkerit niin löysälle kun ne vaan meni ja kyllä se etupukin varassa pomputtaminen hävis melekolailla pois ja sen sai nyt pehmeästi pohjaamaan.En taija tälle talavelle rueta niitä enään säätämään mihinkään suuntaan kun eipä tuota patikkoakaa oo oikein missään.Ja ei kehtaa heti perään 200e rueta maksamaan.
     
  20. Mippi

    Mippi Well-Known Member

    Vs: Kokemuksia pätkä E-Tec Lyneistä

    Joo ensi metrit on kaasuteltu. Kyseessä 600 re E-Tec. Etupukki pohjaa ehkä turhan hepposesti ja sivakat on taivasta kohti aina kiihdytyksissä. Jousitus on muuten mukavan herkkä ja em vikoja lukuunottamatta hyvä. Kelkka on kevyt ajaa ja on tilaa touhuta ajaessa ilman polvien kolisteluja vrt esim 09 IQ 800 CFI Dragoni jossa tilaa on heikommasti. Kapea penkki toimii hyvin mutta tanko saisi omaan makuun olla hivenen korkeampi pystyssä suhailua varten. Kone vastaa kaasuun terävästi ja käyttäytyy muutenkin loogisesti. Aivan mahtava kampe. Kelkka oli liikkeen koeajokki mutta jääkööt nimi mainitsematta, ettei lipsahda mainoksen puolelle.  ;D
     

Suosittele tätä sivua