Varkauden ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Dragster, 1/11/06.

  1. stens

    stens New Member

    Kiitos, nyt selkeentyi. Näin jokseenkin kuvittelinkin reittien mahdollisesti menevän.
    Mutta kun ei ole tullut kelkkailtua näillä alueilla niin "parempi virsta väärää kuin vaaksa vaaraa!"

    - Kiitos neuvoista ja kartasta !
     
  2. JaniU

    JaniU Lynx Enduro Sport '05

    Juu ei mitään. Ja tuosta suosittelen käyttämään tuota Pussilantien yli menevää, siinä mennään ihan vaan muutamaa polkua/uraa pitkin, missä ei pitäs olla mitään ongelmaa, mutta tuolta Kuntorannan kautta jos menee niin pitää ajaa leikkikentän läpi ja sit vähän teitä pitkin ;)
    Nuo pätkäthän ei siis ole mitään virallisia reittejä eikä edes uria, mutta semmosia mitä jotkut vaan ajaa. Parempi kuitenkin minusta niin kuin että jokainen käy teitä ja mettiä pitkin availemassa ja ettimässä...
    Tuossa mikä menee Pussilantien yli mennään toki myös hyvin pieni pätkä tietä pitkin siinä ylityksen tienoilla/jälkeen ja siinä pitänee kattoa vähän tarkemmin että mihinkä se puikkasee mettään (oikealle puolelle jonkun sadan metrin jälkeen)... ja siellä on sit pari haaraa niissä poluissa, ÄLÄ ota oikealle voimalinjan kohdilla niinkuin me ja monet muut - ura on ilmeisesti aiempina vuosina mennyt siitä suoraan jäälle eikä tonne Varkauden reitille, mutta nyt siellä on pellon reunoilla langat ja jotuu käymään vaan uukkareita tekemässä, eli jatka vasemmalle.
     
  3. Amir

    Amir Lynx RE 850 -20

    Hyvät kartat, ei siinä mitään. Varmaan apu monelle. Mutta, mutta.. esim tuo jälki Kuntorannasta Lepiskän - Portin reitille, menee yksityisten omistamien maiden läpi. Tietääkseni sinne ei maanomistajien lupia ole, ja silloin tulee mukaan lakipykälä: kelkkailu toisten mailla vaatii maanomistajan luvan. Lähinnä varoittelen kuvitellusta tilanteesta, jossa turistikelkkailija on tuolla kartan jäljellä, ja joku tulee kyselemään korvauksia. Ja kun tuo meidän kelkkailijoiden maine ei niin kovin hyvä ole, vältetltäs teillä ja varsinkin pyöräteillä ajoa. Vaikkakin Varkaudessa on mukavasti menny, ei härnättäis kovasti. Minusta kelkkailuun kuuluu peräkärry ( ja koukullinen auto) Portin piha on mukava lähtöpaikka, kun vielä saatais tuohon HaKe:n uran alkuun Sarkalahteen purkupaikka, olis helppo siitä lähteä matkaan eikä tarviis jäillä harhailla. Tai sit pitäisi tehdä kovasti töitä ja hankkia asiaankuuluvat luvat alueille, joilla kelkkaillaan.
     
  4. JaniU

    JaniU Lynx Enduro Sport '05

    Juu, mähän olen kovasti koittanut kysellä että kukamitämissähäh noista urista. Ja taisin todetakin että yhtään uraa en ole itse keksinyt vaan vain ajanut semmosia mitä on ajettu ihan ns. "urakalla", ettei vain yhtä haaleaa jälkeä joskus. Varsinkin tuota Kuntorannan uraa ajavat aika paljon, tosin siinähän on pari variaatiota, eli siitä rannan jälkeen kun tulee pätkä manteretta niin haarautuu metsäautotie tms. vasemmalle ja sitä pitkin sit... ja sitten siellä on niitä sähkölinjoja sun muuta pikku pätkää.
    Toinen variaatio samalle reitille alkuosalta on sieltä jäältä haarautua ja kiepsauttaa, eli ilmeisesti se minkä sinä joskus teit Kuntorantaan jonkun pyynnöstä ja josta oli myös ihan opaste siellä jäällä.

    Noiden perusteella esim. kauhean vaikea päätellä ettei saisi ajaa ja mun mielestä sellaisiin paikkoihin minne ei saa ajaa mutta selvät urat menee reiteiltä niin olisi kyllä kiva laittaa joku kilpi/lappu asiasta kertomaan.

    Tosin, monestihan näissä mennään vähän silleen hyssyttelylinjalla, että jotkut ajaa ja muille ei kerrota ja toivotaan ettei kukaan suutu ;)
    Mietin itsekin etten laittaisi noista mitään merkintää karttaan tai sanoisi, mutta tosiaan kun ne kuitenki on ihan aktiivisessa käytössä (ollut vuosia) - ei kuitenkaan läheskään siinä määrin kuin noi "oikeammat" urat, eli varmasti hyvin satunnaista jolloin ei niin pääse ketään häiritsemäänkään.
    Ja kuntorantahan on mainostellut vissiin vuosikausia sitä kelkkailumahdollisuutta? ;) (unohtaen kertoa että ottakaa kärrit mukaan ja kiikuttakaa kelkkanne muualle)

    Anyways, noi on tommosia hyvin lyhkäsiä pätkiä eikä luultavasti maailman loppu muille kuin niille jotka asuu esim. tuolla kuntorannan lähellä ja niitä käyttää?

    Enemmän minua kiinnostaisi esim. tuo Jäppilän ura, että kukamitähäh... joskus joku ja sit ihan muuten vaan... onko se enimmäkseen kaupungin/kuntien vai mikä siinä on homman nimi. Voisko sitä joku hoitaakiin jos sille päälle sattus?

    Voivoi kun vaan olis kaikilla sitä pätäkkää pistää sopivaa autoa koukkuineen ja kärreineen hankintalistalle kelkan kaveriksi. Vaan kun ei ole - ei mulla ainenkaan, ihan tarpeeks tiukkaa tekee että saa jonkunlaista kelkkaa alle :(

    Tuo teillä ajelu on kyllä ikävä asia ja toisaalta sitten taas hyvin kakspiippuinen. Lain mukaanhan teillä ei ajeta ja piste. Viralliselle urallekaan ei saa tietä pitkin mennä lyhyttäkään matkaa (siis tilanteessa jossa sattuisit vaikka asumaan melkein uran vieressä muttet kuitenkaan ihan niin että tontilla voi suoraan tökätä sille). Tankkausjuttu taitaa olla ainoa jotenkin sallittu. Entä mites kun esim. Haken uran ja Heinäveden uran väliin jää se joku muutama sata metriä tietä, jos mentäs pykälien mukaan niin eipä tarviis Heinävedellekään täältä kelkkiä.

    Sehän tässä just on niin ikävää kun on todella hankalaa lähteä edes selvittämään että miten voisi edes yrittää järjestää jonkun uran luvalliseksi tai edes tarkistaa onko joku ura luvallinen.
    Varsinkin kun niitä ihan "kunnon" uria tuolla menee niin onpahan tavan tanelin vaikea tietää mille saa ajaa ja mille ei, ja vaikka vähän olisi hajullakin niin hyvin helposti eksyy.
    Ja olihan tässä alkutalvesta episodia ihan täysin luvallisellakin uralla tuolla HaKella, kun metsästäjät tuli ajamaan kelkkailijoita uralta pois että täällä ei saa kelkalla ajaa! Vaikka ihan vuokraa maksetaan ja on sopimukset kunnossa. No onneksi mettämiehet oli väärässä ;)

    Olis kyllä kiva jos tätä Varkaudenkin päätä saisi vähän aktiivisemmaksi jollain tapaa - mutta miten? Tsuparilleko sitä pitäs soitella? :D
    On niin vimpan päälle kuosissaan tuo virallinen ura että...

    Minä yritän vain omalta osaltani tehdä minkä voin. Itkeä ja naukua missä voi ja jos nyt en sitten muuta niin hieman kartottaa ja opastaa.
     
  5. JaniU

    JaniU Lynx Enduro Sport '05

    Ainiin ja vaikka olen mielestäni selväksi koittanut tehdäkin, jopa kartassa käytetyillä väreillä nuo vähemmän viralliset ja mahdollisesti vähemmän luvalliset urat jotka on käytössä, niin minua ei kyllä ihan kauheasti haittaa jos joku niiden perusteella tulee multa kyselemään korvauksia. Ei se tässä konkurssissa enää tuntus ja toisaalta sehän olisi ihan hyväkin juttu, silloinhan ne ilmiselvästi haluttaisiin vuokrata kelkkailukäyttöön? :)

    (Ami muuten jos tarkemmin tiedät noista lyhyistä pätkistä että mikä siellä on yksityistä maata ja kenen niin eikös sitä voitas vaikka ihan kysästä joltain - tai oletko varma ettei Pussilanjokelaiset ole kysyneet? Sieltä kyllä aika selvästi voi muutamankin osoitteen todeta jotka sitä uraa käyttää, siis sitä mikä menee Kuntorantaan. Tuosta toisesta, joka menee "suoraan" Pussilantien yli ja sinne Varkauden viralliselle reitille niin äkkisiltään ei kyllä vaikuttanut "kenenkään mailta", oletko ajanut sitä? Se ei siis menen ollenkaan samoille seutuville kuin se Kuntorannan reitti - ja tätä ensisijaisesti suosittelenkin jos tarvitsee tuolta Kommilan jäältä johonkin päästä)
     
  6. JaniU

    JaniU Lynx Enduro Sport '05

    Siinä isossa kartassa mulla oli noi punasella, mutta tohon pikku otantaan jonka olin aiemmin tehnyt ei ollut jäänyt kuin punaista.

    http://www.janiu.net/kelkka/kiertotie.gif (sama kuin edellisellä sivulla)

    Ihan vain siis selvennykseksi, että vihreä on se normaali Portista tuleva ura. Oranssi on sitten tämä mistä oli puhetta, että on käytössä Kommilalta muualle, luvallisuus kyseenalaista mutta luultavasti aika ongelmaton. Punainen sitten tämä "Kuntorannan ura" josta Aminkin kanssa on puheltu nyt ja vuosi-pari sitten. Itse olen sillä 2 kertaa käynyt (isoveljen luona kylässä kun tuo ura tulee melkein niiden pihalle - hänellä ei kuitenkana ole kelkkaa eli ei ole "syyllinen uraan" :) tänä vuonna ja en todellakaan ollut ainoa vaan ihan selkeäksi sitä oli hangattu, molempaa kautta (alkupäässä jään kautta tai tuota metsäautotietä). Edellisenä vuonna kyseiselle uralle (alkupää jään kautta) oli myös opaste kuten aiemmin mainitsinkin. Mutta ura on nyt siis varsinkin Amin asiasta mainittua syytä jättää rauhaan jos ei ihan pakko ole mennä ;)

    Törmäsin muuten tuolla kyseisellä uralla myös koiran ulkoiluttajiin, varmaan jotain ihan paikallisia... tykkäsvät mennä siellä kun oli kelkoilla tampattu jälki, muuten ei siinäkään kohtaa olisi menty kuin kahlaamalla ja pienempi koira olisi hävinny hankeen ja pusikkoon :) (Nämä kyseiset ilmeisesti isä, poika ja koira eivät ainenkaan olleet moksiskaan kun pärisyttelin kelkalla pitkän matkaa heidän perässä)

    Toivotaan että Varkaudessa ja lähiympäristöissä rauha ja sopu säilyy!
    (Se kolmisopen juttu on lienee joku ihan oma lukunsa joidenkin alueen paikallisten naapurusten kesken eikä koske meitä muita kelkkijöitä mitenkään kun ei sinne mistään edes pääse :))

    Ja jos nyt jostain pitää pitää huoli niin ensimmäisenä varmaan siitä ettei ainenkaan latuja pitkin mene kelkkimään! (paitsi ne kohdat missä viralliset reitit/urat pätkän matkaa menee latujen kanssa samassa... niissäkin muuten hiihtäjät kattoo joskus niiiiiin ihmeissään tyyliin jos katseet voisi tappaa - heille kun ei taida olla merkkejä että "kyllä, tässä menee ihan oikeasti luvallinen kelkkaura!", vaikka kelkkailijoita kyllä muistutetaan hiihtäjien merkeillä sun muilla ihan asiaankuuluvasti. Mutta laduille eksymisestä tulenee hyvin äkäseen poru!
     
  7. TKai

    TKai 600 RE '17 & '15

    Tiellä saa ajaa kelkalla tilapäisesti olosuhteiden pakosta. Tällainen tilannehan on Heinävedelle mennessä kun Haken reitti tulee tielle radan luokse ja sitten jatkuu taas metsään lyhyen tiepätkän jälkeen. Ei tässä ole mitään ihmeellistä ja tällaisia tilanteita on muuallakin Suomessa.

    Mitä tulee noihin jälkiin tässä Varkaudessa, itsellä taitaa olla alle kilometri matkaa jäälle josta virallinen reitti menee mutta kärrissä tuo ensimmäinen siirtymä tehdään vaikka se niin turhauttavaa onkin...
     
  8. JaniU

    JaniU Lynx Enduro Sport '05

    No prkl... mehän tästä just töissä tapeltiin ja sun pastet oli että ei ei ei sieltä poliisien sivuilta.
    Missä on lista olosuhteiden pakosta?? Onko sitten kuitenkin niinkuin minä ajattelin, että käytännössä mennään "maalaisjärjellä", kuten tuossa Hake-Heinävesi välilläkin.
    Niitä olosuhteitahan voi olla useita, useimmiten nimenomaan uralta toiselle pääsy lyhyen matkaa, jäältä uralle pääsy... jäältä tai uralta tankille pääsy jne... hyvin useissa paikoissahan niitä teitä on ja niitä vaan ajetaan, kuten sanoin. Sama homma myös käytännössä ainenkin ollut sieltä Kuntorannasta, ei se ura koskaan ole mennyt kovinkaan lähelle sitä Kuntorantaa vaan siinä on tietä ajettavana. Siis tämä jos ei oltas paikallisia ja tultas vaikka Kuntorantaan lomailee niin mun mielestä siitä olisi voinut laillisesti lähteä sille Kuntorannan reitille - siis silloin kun se oli ihan opastettukin jonain vuonna. Tästä nimenomaisesta esimerkistähän sinäkin sanoit ehdottoman EIN. Eikö se muka ole olosuhteiden pakko jos jostain lomakeskuksen pihalta lähdetään kelkkareitille, mutta tarvitsee mennä jonkin matkaa tietä pitkin että sille pääsee. Muistat varmaan Toni tämän esimerkin? :)
    (Niistä poliisien jutuista voiskin laittaa linkin, en ole itse niitä käynyt tutkimassa sen tarkemmin kun kuulosti jo sun sanomana toiselta mitä käytäntö on)

    Hyvä että säkin tulit järkiis ;)

    Ja sehän ei ole Haken reitti mikä jatkuu vaan käsitääkseni Haken ura loppuu ja sitten tiesiirtymien jälkeen alkaa Heinäveden ura, eikö?

    Pääasia että meilllä edes jotain uria täällä on, vois asiat paljon huonomminkin olla. Eikä isompia ongelmia kai ole, niin ei niitä toinna tekemällä tehdäkään.

    Joten hei, huomenna kelkkimään?!!!!! :D
     
  9. TKai

    TKai 600 RE '17 & '15

    Niin se bensa-asemalle menohan on ihan laillistettu juttu. Mutta sekin on osittain tulkinnanvarainen ja en usko että kilometrien tiellä ajaminen vastaa enää sitä tarkoitusta.
    Reitiltä tankille tai reitti-->tie-->reitti on ok kun ajelee hissukseen tien laitaa. Tuo Syrjän tilanne on aika ideaalinen esimerkki tuosta olosuhteiden pakosta ajamisesta; reitti jatkuu lyhyen tiepätkän jälkeen jossain korvessa, olipa se nyt sitten kenen ylläpitämä tahansa.

    Se taas on täysin eri asia jos ajetaan vaikka omasta pihasta tietä pitkin reitille, se ei tietenkään ole sallittua. Mitä tulee tuohon Kuntorannan esimerkkiin; jos sinne on luvallinen ura tai reitti niin silloinhan tätä laillisuus ongelmaa ei ole.
    Minun silmissä tuokin pätkä on kyllä niin epämääräinen, eikä siellä taida olla missään reittimerkkejäkään. Noin yleisesti ottaen kun näkee reittimerkkejä ja kelkanjälkiä niin luultavasti ei ole täysin laittomilla teillä, muussa tapauksessa voi olla toisin.
     
  10. JaniU

    JaniU Lynx Enduro Sport '05

    Nii mihin noi perustuu, oliko niistä esimerkit ja luettelot mitkä on niitä laillisia tarpeita, vai spekuloitko vähän niinkuin minäkin?
    Jokatapauksessa noissa on varmasti aika paljon kysymysmerkkejä ja keskivertopoliisikaan ei tiedä yhtään sen paremmin kuin me muut.
    (Tuolla Rantasalmella päin kun kerran pysäyttivät ja puhalluttivat meidät niin kaveri tiedusteli nopeuksista, tutkailuista yms. kaikenlaista, niin edes kelkkapoliisit ei tienneet vaikuttaako kelkalla kunnolla tutkaankin (jota ne ei tosin koskaan tee, tutkaa) päräytetty ylinopeus ajokorttiin... eli lähteekö kortti. Sen kuitenkin tiesi että kännissä ajamisesta lähtee. Niin ei oltu kännissä kuitenkaan :))

    Mä keksisin ziljoona hyvää esimerkkiä mitä voisi pähkäillä ja millä kyseenalaistaa noita että millon saa ja millon ei. Mites jos sulla on 10 hehtaaria metsää ja sulla on siellä oikein kivat urat ajella, ajelitpa sitten huvia tai mukamas työtä... No siitä on sit vaikka 100m (tai mikä määrä nyt "tuntus hyvältä") tankille. Saatko käydä kelkalla vai pistetäänkö käriin/kävellään kanisterin kanssa? Entäs jos 200m päässä menee niin vimpan päälle virallinen kelkkareitistö, kärrilläkö? Omasta "pihasta" ei saanut siis tielle mennä no matter what, niinkö se oli? No siellähän varmaan on hyvät määritelmät kaikkiin tarpeisiin ;) Nii entäs jos olikin vaan hehtaari tai puol? Entäs jos se ei ollut kummankaan maita vaan ihan jonkun muun... tai jos siellä oli vaikka lomakylä?

    No okei, jos joku sai noihin yllättäen vastaukseksi kyllä, niin entäs sun kaveri kun se on sun luona? Kärrääkö se sen kelkan sinne reitille kun sä ajat? Vai oliko se sittenkin niin että se sai mennä, kun se sillä oli "pakottava tarve", mutta sä tulet omalta pihaltaa niin pysy vaan siellä....

    Jos sai kaikkiin vastaukseksi ei, niin on tiukkapipo ja tietää että kaikki noita lakeja rikkoo:D

    Prkl plussalla vieläkin keli... huomenna uimaan... :(
     
  11. Amir

    Amir Lynx RE 850 -20

    Niin,Kuntorannan enkä Pussilanjoen luvallisuutta tältä vuodelta tiedä. Silloin SM Sprint kisa talvena selvittelin omistajia, ja sen vuoksi Kuntorannan reitti piti siitä huonosta paikkaa jäälle viedä. Alue siinä välissä on perikunnan omistuksessa ja omistajat pääkaupungissa. Silloin ei ainakaan tullut kuuloonkaan kelkkaura niillä mailla. Paikallisten maanomistajien kanssa ei ollut ongelmia. Jopa luvan tien käyttöön sain. MUTTA kyse oli silloin vain 1 talvesta!! Sitä Jani tarkoitin kun mainitsin korvauksista, en että niitä sinulta tultaisi kyselemään. Vaan jäi semmoinen tunne jotta maanomistaja jos tietäisi siellä kelkkailtavan, saattaisi tulla Haapalalle selvityspyyntö. Ja ne sinipukuiset yleensä sit kelkkailijoille paikan päällä kirjoittelee niitä maksulappuja korvaukseksi tehdystä työstä. Toivottavasti siellä on luvat kunnossa....

    Noita "paikallisten" käyttämiä kelkkajälkiä on jokapuolella lumista suomea. Monin paikoin on sit vaan käynyt niin, kun jälkeä on alettu enemmin käyttämään, on maanomistaja säikähtänyt ja pannut jäljen poikki.  Ai miks säikähtänyt, no pelko jäljen virallistamisesta usein riittää, rasitehan se on ja laskee maan arvoa. Näin on käynyt tänäkin talvena monin paikoin, ja jopa yleensä kelkkailua sietävässä Lapissa.

    Kun noita ulkopaikkakuntalaisia opastetaan, ne kyllä yleensä tuo kelkan kärryllä tänne. Silloin on nuo purkupaikat hyvät kelkkailun aloittamiseksi. Kartat noilla jää alueilla on turisteille tosi hyvät, siitä JaniU:lle iso käsi.

    Tuo pakko kelkkailussa on aika pitkälti sen poliisin päätettävissä. Jos sattuu olemaan "tarkka" poliisi, ni sinun ei ole pakko kelkkailla kotoa mihinkään, ainakaan teitä pitkin. Vaikka kuinka aurinko paistaisi ja hanki kimmeltäisi, ja reitti menisi 100m päässä kotiovelta. Ni saattaa tulla kallis 100 m, usko näitä esimerkkejä riittää eripuolilta Suomea jo hyvin paljon.
    Yksi juttu tähän malliksi:
    Mutta jotta pysyisi tämä topicci reittitiedottamisessa, tuolla toisissa aiheissa on parikin poliisia paikalla, Nalle tunnetuin. Heiltä voi kysellä noista urien ulkopuolella ajeluista.
     
  12. JaniU

    JaniU Lynx Enduro Sport '05

    Onneks Jykä on kelkkamyönteinen ;)

    Ja näistä urista ja kartoista, tarkoitus on nimenomaan myös tämä että saadaan mahdollisesti selvitettyä missä voi oikeasti ajaa tarpeen vaatiessa ja missä ei. Jos näistä ei ole missään merkintää eikä puhuta niin kukaanhan ei voi tietää, varsinkaan nämä ulkopaikkakuntalaiset (sehän oli nimenomaan ulkopaikkakuntalainen jonka kanssa tuolta Kommilasta lähdettiin ja selvisi mullekin tuo toinen ura tohon reitille). Silloin sitä helposti vain katsotaan ja seurataan olemassa olevia jälkiä ja silloin hyvin helposti harhaillaan vielä enemmän ja vielä luvattomammille alueille kun ei ole mitään hajua.

    Toinen juttu olisi sitten niiden lupien noudattaminen. Jos jollain/jossain on ura ja vaikka maanomistajan lupa, niin ei se välttämättä tarkoita sitä että sinne vaan kaikki ajamaan! Näinhän asia on myös HaKen urilla, nehän on tarkoitettu vain yhdistyksen jäsenille. Arvatkaa vaan kuinka paljon siellä ajellaan ns. luvatta!
    Eli myös tuollaisia pienempiä ja lyhkäsiä uria, jotka saattaa mennä jonkun maiden kautta voisi kartottaa ja jollain tapaa ilmoittaa että vaatii luvan. Siis että uraa on tarvittaessa mahdollista käyttää, mutta tarvitsee maanomistajan luvan. Olkoon se sitten maksullinen tai maksuton, mutta periaatteessa kuitenkin. Näin vähenisi pelko noista että joku pätkä tulee vieläkin yleisempään käyttöön jne... Ymmärrän kyllä että taas käytännössä useimmiten hyvin hankala järjestää varsinkaan jos ei saa kontaktia maanomistajaan. Itse olisin kuitenkin erittäin valmis tällaisessa asiassa auttamaan, merkitsemään karttaan tällaisen "mahdollisen" uran (jota käytännössä siis useatkin käyttävät, mutta ei ole "virallisesti mitään") ja vaikka yhteystiedot mistä kysyä lupaa jne... Tai ihan vaikka niinkin jos on paha paikka, esim. ura ollut mutta ei enää sallittu (vaikka jotain istutuksia tai muita muutoksia) niin sellaisesti sitten ehdotonta EI merkintää että sekin tieto leviäisi, eikä porukka vain menisi vanhan tiedon mukaan siitä mistä ennenkin. (Tästä yritin suullisesti selvittää tuon Kommila-Varkauden ura pätkän kanssa, kun siellä oli selkeästi tällainen tilanne yhdessä kohtaa)

    Mutta koitanpas tästä lähteä kelkkaa rassimaan kuntoon ja pidellä peukkuja että jäällä voi vielä hyvästi ajella niin saisi karttaan jäljen Harjurannalta (/ Rantasalmelta tulijoille) Kangaslammelle.
     
  13. Miikaz

    Miikaz Well-Known Member

    Talven kelkkailut tais olla sit siinä, ellei tule pitkä takatalvi. Oli ihan mahtava ajokeli ja mittariinkin tuli 330km. Varkaudesta heinävedelle, ympäryslenkki ja käynti savonrannalla. Huh että on persaus hellä...

    ps. metriäkään en ole kelkkaa liikuttanut muulla kuin omalla käyttövoimalla ja yli 1900km on tullu tänäkin talvena ajettua.
     
  14. JaniU

    JaniU Lynx Enduro Sport '05

    Jepjep, keli oli kyllä komia ja uratkin vielä ihan ajettavat. Jäälläkin oli ihan jees. Karviossa tuli käytyä ja vähän muuta pientä... (tuli käytyä kurkkaamassa Könönpellossa Taipaleen puolen venerannassakin)

    Haken kotakin tuntui olleen tänään oikein ahkerassa käytössä! Muistihan kaikki siivota jälkensä? :) (siellä ei oikein tuo jätehuolto pelaa, eli ei pureta kuormaa sinne kiitos...)

    Josko huomenna vielä Savonrantaan ja varmaan ne kelkit täällä alkas olla sit siinä.

    Selviskö etelänmiehet ympäryslenkiltä kotiin ja vieläkö on kelkat (tai siis Yamaha ;)) ja miehet ajokunnossa?

    Ja allekirjoittanut yli-innokas kartoittaja sai taas yhden hyvän pätkän kartalle ;)
     
  15. JaniU

    JaniU Lynx Enduro Sport '05

    Ami: Se Kuntorannan ura menee siihen Karjalankadulle ja niiltä seutuvilta siis käyttäävät sitä. Ainenkin joku Ruotsalainen (sukunimi) tietänee asiasta enemmän.
    Eihän siellä kyllä normikelkkailijoilla ole mitään syytäkään ajella, mutta siis jos nyt joskus on jotain tuollaisia tapauksia että tulee vaikka Kuntorantaan tai johonkin sinnepäin...
    Sinähän et ollut kai tänä vuonna siellä käynytkään? Mun mielestä se menee osittain eri paikoista kuin mitä silloin oliko se viime vuonna "sinun jäliltä".

    Oliskohan muuten ideaa, innostusta, mahdollista aktivoida vaikka VRT:n puitteissa tätä Varkauden (+Jäppilän :)) kelkkaurastoa? Pitäs kai löytää kaupungilta joku taho jonka kanssa ihmetellä asiaa...
    Kyllä täältä löytyy aktiivistakin porukkaa, kun vaan edes vähän voisi jollain tapaa organisoida.
     
  16. Dragster

    Dragster Kaikki on myyty...

    Ajamassa tuli käytyä komeassa kelissä yhdessä Getexi:n kanssa akselilla Harjuranta - Karvio - Harjuranta. Mittariin kertyi hieman vajaa 200 km. Reiteistä parhaassa kunnossa oli oikeastaan Tulenliekin pätkä, vaikka se niin epäuskottavalta tuntuukin... ;D Heinäveden reiteillä rupeaa jo maa paistamaan useammassa kohtaa...liikennettä on ollut ilmeisesti sen verran enemmän.

    Taitaa tämän vuoden ajelut näillä reiteillä olla tässä, mikäli ei lunta anna lisää. Pääsiäisenä vielä Ylläksellä viimeistelemään tämä kausi... 8)

    Juti:lle kiitokset e-tekin koeajosta, josko ensi talveksi itsellekkin... :)
     
  17. TaistoTurrikka

    TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

    Selvittiin sitä takasin, lopulta... tuttuun tapaan phazeri kärsi "hiukka" alusta ongelmista ni hidastu matkan teko melkosesti ;D
     
  18. TKai

    TKai 600 RE '17 & '15

    Pikainen pyörähdys Heinävedellä tänään, lunta edellisen viikon keleihin nähden tosi hyvin. Jos nyt ei ala vettä tiputtelemaan niin luulisi olevan ajokelit vielä viikon päästä helposti.
    HaKen kota oli siistissä kunnossa, tästä kiitokset käyttäjille. Ensimmäinen laiva tulossa Varkauteen huhtikuun alussa, joten syväväylä auki Varkaudessakin piakkoin.
     
  19. JaniU

    JaniU Lynx Enduro Sport '05

    Ainut vaan että alkaa mennä nyt aika kovalle patille vähän jokapuolelta... ymmärrettävästi ei enää ihmeemmin lanailla tai mitään.
    Pakkastahan tuo lupailee vielä, mutta olis kyllä mukava ylläri kun tupsauttas luntakin :)
     
  20. andyman

    andyman Well-Known Member

    Eilen ajettiin akonlahti-heinävesi-ensiapu.

    Reitti oli tosi mukavassa kunnossa.Loistava iltapäivä,jos tuota päätepysäkkiä ei lasketa. Iso käsi haken porukalle.
     

Suosittele tätä sivua