crossfiret

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä mopedi, 19/1/06.

  1. hecatti

    hecatti Member

    Vs: crossfiret

    Nyt mitään lietsomatta, tai mattoja haukkumatta/kehumatta, kiinnostas miten se korkeaharja liitty kestävyyteen? toki keskipakovoimat(ymmärtääkseni) on se mitä tässä kysytään. Entisessä kelkassani oli 52mm matto(800 renegade) ja sillä matolla ajoin 8000 km ja sit leves motti, matossa ei kyllä ainakaan siinä kilometrimäärässä ei silmämääräisesti ollut mitään vikaa. pääasissa ajoin reittiajoa,toki ummella oli mukavempaa,mut ei aina ollu umpista. Sinänsä jännä homma oli ettei se ikinä  mittarinopeus mennyt ikinä yli 140, olipa ummella tai kovalla ja pari kertaa alamäkeenkin ;D(tietysti suljettu alue ;D),matto oli kuulemma joku brb:n kova seos,mene ja tiedä ::)  Toki saattaa olla et oli sattunu joku valioyksilö alle, mut itse en näe eroa korkea- ja matalaharjasen kestävyydessä.
    ja vielä kerran anteeksi tektin provokatiivisuus ;D
     
  2. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    Vs: crossfiret

    Jep juurikin liittyy siihen keskipakovoimaan.
    On sitä itekkin vetäny 57mm matolla lujaakin mutta ei sillä mitä lake race taysillä ajoa tieten suositella.
     
  3. jpt10

    jpt10 ac crossfire 6

    Vs: crossfiret

    kertokaa edullisia telanmyyjiä 345/51 kokoa.mistä olette ostaneet.
     
  4. Sape

    Sape Polaris indy 400, Axys RMK & Winha

    Vs: crossfiret

    Pena78
     
  5. kapu

    kapu CF8 -07 ja BC570 -11

    Vs: crossfiret

    Omassa näyttäs kanssa öljypumppu jumittavan, tai ainakin siitä päätellen että lykkää putkeen mustaa öljyä niin helve..ti. Tästä siis pari kyssäriä?
    Pääseekö tohon pumppuun miten parhaiten käsiks (alakauttako) jos ei halua mottia nostaa pöydälle ja auttaako puhdistelu cleanerilla asiaan vai miten korjata?

    Kapteeni

     
  6. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Joo alakautta pääsee parhaiten käsiksi. Ruiskujen ja sen ruiskujen etupuolella olevan muovin irrotus on melko pain-in-the-ass -hommaa - en suosittele sitä kautta yrittämistä :)
     
  7. kapu

    kapu CF8 -07 ja BC570 -11

    Vs: crossfiret

    ok, eli alakautta kimppuun!

    Mutta miten siis korjata vika?
     
  8. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Jaa-a. Siinäpä hyvä kysymys. Se pumpun vaihtokaan ei oo juuri vissiin pelastanu tilannetta... ilmeisesti? Tuo eemelin konsti voipi olla toimiva - mutta kuka tietää... Ei oo mulla lääkettä oikein ku ei itellä oo mokomaa keksintöä omassa :) Vois ottaa pumpun käteen ja kattoa saisko siihen helposti tehtyä "jäykän" vivun?
     
  9. Sape

    Sape Polaris indy 400, Axys RMK & Winha

    Vs: crossfiret

    Ootteko miettiny että koneen käydessä se täristää pumppua kyllä niin että jumitusta ei taida juuri tapahtua. Itekki aikoinaan pulasin pumpun kans ja sammuksissa sen sai jäämään osittain palautumatta kun kaasua löysäs sievästi hiljalleen. Pyöräytin sitten tankoa pari kierrosta pidemmäksi ja savuttelu väheni. Oisko säädöt ollu muutenkin reilunlaiset tiedä sitten.. nämä omia ajatuksia.
     
  10. stm

    stm Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Sait yyveetä
     
  11. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Tuo öljyn syöttö on vakiona melko isolla kaikissa Cateissa, seki kantsii tarkistaa talven aikana kun ajelee. Omassa muistaakseni oli reilu 4% seos uutena. Seurailin kulutusta ja säädin pumppua himpun pienemmälle pikku hiljaa ja nyt on syönti siellä 2.5-3% korvassa. Tuon alemmas en säädä vaikka moni varmasti pitää tuotaki vielä kovana.

    Niin ja säätö tapahtuu öljypumpun vartta JATKAMALLA. Siinä on kierteet molemmissa päissä ja niitä muovisia päitä voi pyöritellä uudemmissa puolen kierroksen välein ja vanhemmissa kierroksen välein. Eläkää kuitenkaan säätäkö ku max 1 kierros per kerta. Laskekaa ja tutkikaa tilannetta aina säätämisen jälkeen. Ite tein silleen että täytin säiliön aina sen suojapellin reunan tasalle kun tankkasin. Pistin ylös että paljoko meni pensaa ja paljoko öljyä. Sitte vain simppelisti laskemaan muutaman reissun jälkeen kulutus :)
     
  12. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: crossfiret

    Kuulin vihiä että se auttaa ku bräkleeniä ja paineilmaa siihen jouseen, lähtee paskat ja jäykät rasvat kuikkaan ni se alkas rullaamaan? tiä sitte.
     
  13. Wainajala

    Wainajala Hardcore

    Vs: crossfiret

    Mie ostin tuolta paikalliselta kauppiaalta vuosi sitten. Lehtimäeltä ne käsittääkseni tulee. Tarkkaa hintaa en muista. Jos matto menee hankintaan, niin laittasin samalla kyllä sen 365cm. Ensinnäkin vakiona Crossfiressä on se telatunneli ylipitkä ja siten pöljän näkönen, paranee huomattavasti kun laittaa soppelin telan.

    [​IMG]

    Toisekseen jumiin se jää melko helposti sillä jatketulla karkiallakin matolla, jopa tasaselle...(tälle kaudelle tähän tulossa jotain parannusta...)

    [​IMG]

    Dollarin kurssi on tällä hetkellä niin edullinen, että saattas jopa kannattaa hommata ameriikoista asti ? Ole's Machinesta http://www.olesmachine.com/web/arcticcat.htm saa koko paketteja jatkojen + challenger telan kanssa hintaan 740-850 taalaa. Tuon kun jakaa 1.5 niin se on hinta euroina. Siihen tietty postikulut ja kokosummasta tullit + alvit niin liikutaan jossain 650-750 huiteilla koko pazka => suunnilleen sama hinta kun pelkkä tela kotosuomesta.

    Selvennykseksi vielä, että nuo minun jatkot on tuolta ja hintalaatusuhde vähintään kohdallaan. Ne on mallia bolt-on ja jopa mie ne sain ongelmitta paikalleen, muistaakseni pari reikää tartti porata. Jatkot jatkaa myös liukukiskojen uraa:

    [​IMG]
     
  14. jpt10

    jpt10 ac crossfire 6

    Vs: crossfiret

    myyköhän lehtimäki suoraan niitä mattoja
     
  15. Sonekin

    Sonekin Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Ei vaan jälleenmyyjien kautta.
     
  16. jpt10

    jpt10 ac crossfire 6

    Vs: crossfiret

    tulipa laitettua pitempi tela ja isompi moottori
     
  17. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    Vs: crossfiret

    Jaahas...

    Kävelit kauppaan ostamaan mattoa... niin ulos tullessa ei ollu mattoa mutta uudenkarhia 2009 M8? tai CF ;D
     
  18. jiiipeee10

    jiiipeee10 Guest

    Vs: crossfiret

    lynx xtrim tuli laitettua.mikä piru iski kun ei päässyt kirjautumaan omalla tunnuksella?
     
  19. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Floatti alustaisen CF/M mallin inffoa!

    Tulipa demoiltua tuota etupukkihommelia tässä kun sain alustan irti kelkasta. Eli kuvassa on vakio CF 7 SP -06 etupukin iskari (josta on sisältä otettu se ½ tuuman rajoitin pois) sekä Firecatin vakio iskari. Pituuseroa on alle sentti. Iskarin runko on saman pituinen justiinsa, mutta Firecatissa on lisäsäiliö jonka johdosta välimäntä on siellä lisäsäiliössä. Tuosta johtuen tuo varsi on pitempi koska rungon sisällä on enempi tilaa (ku ei oo sitä välimäntää). Alle sentin pituusero tuntu tuolleen kateltuna mitättömältä, mutta yllätys oli suuri kun pistin iskarin alustaan kiinni. Etupukin kiinnitys korvakko (siis se mistä alusta pultataan kelkkaan kii) nousee noin 3 senttiä ylemmäs maasta. Eli siis joustomatka kasvaa tuon 3 senttiä about verrattuna tuohon vakio kepakkoon.

    Käytän tuon Firecatin iskarin levällään ja katson sopisko sinne vielä karvan pidempi varsi sisään. Telatunnelissa on etupukin yläpuolella about 5cm varaa nostaa kiinnitystä ylös päin. Mulla tosin oli alusta alimmassa reiässä, mutta jos nostais ylimpään reikään ja pistäs vielä karvan pidemmän varren voisi tulla ihan asiallinen. Ja mikä parasta, nuo Firecatin iskarit ei oo mitään hirmu tyyriitä. Tosin ei ne mitään kunnon keppejä ookkaan ;D Mulle riittäviä kuitenki...

    SnoPron (kilpurin) iskari sopisi myös suoraan ja WP:hän tekee SnoProohon hyviä keppejä.

    [​IMG]
     
  20. Raven

    Raven New Member

    Vs: crossfiret

    Ihan aluksi, anteeksi offtopic! ::)

    Näin siinä käy kun on liikaa vapaa-aikaa. Viime talvena hommatusta catista katkesi tela.
    Joten nyt on hyvä aika ehostaa se muutenkin lähelle esikuvaansa. Työn alla on jo uusi telamatto.
    Mutta jos jollain olisi kuvia crossfire 7 telastosta, siis sellaista mistä näkisi etu/takapukit ja niiden
    kiinnityspisteet niin olisin todella kiitollinen. Pääsisi rakentelemaan alumiinista uutta, vanhan ja todella
    huonosti toimivan tilalle. :)

    [​IMG]
     

Suosittele tätä sivua