Lynx 2010

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä juhissK, 15/1/09.

  1. Juhani

    Juhani Rene-600ebcx,Summit 800e 154" & Summit 600e 146"

    Vs: Lynx 2010

    No niin, siellähän oli männästä palanen poissa. Lienee kone käynyt syystä tai toisesta liian laihalla.

    Seuraavaksi selvitys riittääkö yläkerran vaihto vai pitääkö myös kellari uudistaa.
     
  2. Juhani

    Juhani Rene-600ebcx,Summit 800e 154" & Summit 600e 146"

    Vs: Lynx 2010

    Männästä pala poissa ja kylkeen oli palanut reikä. Toinen muki oli kunnossa.

    Uus kampiakselipaketti koneeseen ja toinen sylinteri/mäntä vaihtoon.

    Muutama ilmajäähdytteinen korkkaa vuodessa heti sisäänajossa, nimenomaan variaattorin puoleinen sylinteri.
    Lieneekö lopun perin suunnitteluvika moottorissa.
     
  3. 123456789

    123456789 Well-Known Member

    Vs: Lynx 2010

    Kyllähän tuo kiinnileikkaatumiselta vaikuttaa.....tosin sulla oli sitä "savutus" ongelmaa aikasemmin mistä olis voinu luulla että on rikkaalla mutta nyt kyllä laihalla käyny, liekö syynä neulan asento ja tasakaasu vaiko jäätäminen.. toki kun kyse moottorikelkasta niin vika vaihtoehtoja on monia :)
    Minkä näköset tulpat on ?
     
  4. jukkis67

    jukkis67 Well-Known Member

    Vs: Lynx 2010

    do dii nuita 08 fööni raveja naulas uutena ristuksen palio,taitaa nää uutukaasten tra olla kans päin persettä eli kiertää liikaa..ja vehkeet hajoo
     
  5. Juhani

    Juhani Rene-600ebcx,Summit 800e 154" & Summit 600e 146"

    Vs: Lynx 2010

    Mulla korkkas juuri samanlaisessa tilanteessa. Jäällä tultiin vanhoja jälkiä pitkin, vaihtelevalla nopeudella (noin 50 km/h kun parikytä raatia pakkasta), joten luulis että ei liian laihalle pääse.

    Savusta päätellen ei öljyn puute tosiaan oo ongelma. Sisäänajosta suurin osa suoritettu, eli ihan tuoreeltaa ei ongelma ilmene.
     
  6. 123456789

    123456789 Well-Known Member

    Vs: Lynx 2010

    Melkeinpä tohtisin neuvoa nostaan neulaa yhdellä pykälällä.
     
  7. väinämöinen

    väinämöinen Active Member

    Vs: Lynx 2010



    Selvennetäämpä hieman termiä kun kone käy laihalla seoksella. Tässä nyt ihan selvästi luullaan savutuksesta keskustellen että laiha seos tarkoittaa öljyn vähyyttä kaksitahtikoneessa. Kuitenkin kun puhutaan kaksitahti (ja myös nelitahti) koneista ja siitä että käy laihalla, kyseessä on ilman ja polttoaineseoksen suhde. Eli kun kone käy laihalla, on ilman määrä liian suuri suhteessa polttoaineeseen jonka seurauksena runsaan hapen vuoksi polttoaineseos kuumenee. Tämän laihan seoksen saa aikaan pääosin ilmavuoto imu tai myös pakopuolella. Toinen laihan seoksen aiheuttaja on polttoaineen saannin heikkous joka kuitenkin ilmenee tehohäviönä joten sitä ei oiken kauaa voi jatkaa huomaamatta. Toisin sanoen. Vaikka kone savuttaa runsaan öljyn vuoksi voi seos olla silti laiha.
     
  8. väinämöinen

    väinämöinen Active Member

    Vs: Lynx 2010

    Niin.Tuo laiha seos ihan sen varsinaisessa merkityksessä on kaikkien hyvä tietää kun puhutaan pienkoneista. Öljyn kuluminen ja savutus ei tosiaankaan ole autuaaksi tekevä asia koneen kestävyyden suhteen jos seos pääsee laihaksi. Ja jos sieltä nyt laihan seoksen aiheuttama vaurio löytyy niin toivotaan että löytyy myös laihuuden aiheuttaja. Muutenhan se porsii uudestaa heti kohta.

    Itse korjailen paljonkin noita kelkkoja ja olen todella läheisissä tekemisissä juuri lynx/ski-doo kelkkojen kanssa. Kaikissa kiinnileikanneissa kelkoissa jotka on mulla ollut korjattavana, (myös jammut ja pollet) on ollut joko imu- tai pakopuolen ilmavuoto tai kannen vuoto löystyneiden pulttien vuoksi. Imu- ja pakosarjan pultit kannattaa etenkin uusista kelkoista kiristää momenttiinsa aika useinkin alkutaipaleella.

    Näistä tottakai poisluetaan puutteellisen voitelun aiheuttamat kampiakselin kiinnileikkautumiset. Puhun nyt vain männän leikkaantumisesta jossa mäntä jättää alumiinijäämiä pakoaukon reunaan tai totaalisesti sulattaa keskelle reiän kun alkaa itsesyttyminen.
     
  9. janihe

    janihe 850 SKS 146, XTerrain 850 RE

    Vs: Lynx 2010

    Eikös tuossa -10 xtrimmissä pitänyt olla tiheämpi välitys kuin -09? brplynx sivujen mukaan yläratas pitäis olla 22 piikkinen, mutta mulla ainakin se näytti olevan 23 piikinen. Eikös myös -09:ssä ole toi 23 piikkinen?
     
  10. getexi

    getexi x-trim 600 e-tec -10

    Vs: Lynx 2010

    10 xtrimmissä ei oo toiminu bensamittari 50 kilometriäkään. Olis ihan kiva, jos saisivat ensihuollossa kuntoon. Mikä noissa mahtaa olla vikana, kun kaikki valittaavat samasta viasta?
     
  11. Juhani

    Juhani Rene-600ebcx,Summit 800e 154" & Summit 600e 146"

    Vs: Lynx 2010

    550 xtrim tulee tänään huollosta, josko ehtis viikonloppuna koittamaan. Sitten vain uusi sisäänajo variaattorin puoleiselle sylinterille.

    En keksi tuolle kiinnileikkautumiselle/männän sulamiselle muuta syytä kuin suunnitteluvirheen. Koska ongelma huollon mukaan keskittyy nimenomaan sisäänajovaiheeseen, ei auttane kuin "lutkuttaa kaasua" aktiivisesti ja pysytellä reiteillä välttäen jääpätkiä seuraavat 10 tuntia. Valmistusvirheeseen en usko, koska moottoreita valmistetaan niin paljon että esim. väärin valmistettuja osia ei pääse joukkoon sellaista määrää, että useat koneet korkkaa vuosittain.

    Rave 600:seen ilmaantui eilen tuo samainen polttoainemittariongelma. Ihmettelin kun tankki tyhjeni 20 kilometrin ajon jälkeen. Oli pakko palata tankkipaikalle ja todeta että kulutus normaali. Sen jälkeen jatkoin matkaa ja välillä polttoaineen lopun varoitusvalo paloi ja välillä tankki oli puolillaan...
     
  12. väinämöinen

    väinämöinen Active Member

    Vs: Lynx 2010

    Niin olis mukava nähdä mitkä oli kiinnileikkautumisjäljet. Eli oliko materiaalia jäänyt sylinteriin ja mille kohdalle. Vai oliko männästä lähtenyt palanen eli ns. vieras esine sylinterissä. Joka tapauksessa jos ja kun osat on vaihdettu niin eiköhän myös mahdolliset ilmavuodot ole automaattisesti saatu tukittua kun imuja pako on uudestaan asennettu sylinteriin. Ja olettaisin että myös kaasuttimen säätö on tehty asiallisesti. Sekin voi olla mahdollinen syy että toinen kaasareista on laihalla seoksella jostain syystä. Mutta kyllä itse luottaisin valtuutettuun korjaajaan.
     
  13. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Vs: Lynx 2010

    Mitä luokkaa kulutus ollu föönissä? Itellä oli aikanaan 2006 550 adventure joka söi aina 25 tai yli. Ëipä kyllä leikkonu kiinnikään vaikka "sisäänajo" oli nestekoneisten sporttien perässä roikkumista konetta säälimättä pätkääkään ;D
     
  14. Juhani

    Juhani Rene-600ebcx,Summit 800e 154" & Summit 600e 146"

    Vs: Lynx 2010

    Bensamittarien kelloissa on viallisia yksilöitä. Jälleenmyyjiä on infottu ja tehtaalta tulossa uusia kelloja. Ainakaan Tampereelle ei oo vielä ehtineet.
     
  15. vesku040

    vesku040 Member

    Vs: Lynx 2010

    550 XTRIMILLÄ TAKANA 600KM.
    Vikoja.
    Bensamittari ei pelaa.
    Välillä pätkii mittariston valoja
    Alustan iskarit pehmenneet patikossa
    Kulutus:
    Reitillä hyssyttely noin 18-22l/100km (ajetaan alle 70km/h)
    Umpisellä seikkailu lunta kainaloon saakka 28-35l/100km (Annettu hanaa)

    Plussaa
    Ajoasento
    Alusta
    Umpisessa hyvä menemään
    Kevyt käsitellä ahtaissakin pusikoissa

    Pitänee tässä aamusella lähteä seikkailemaan puuterilumeen päiväksi ;)
     
  16. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: Lynx 2010

    Iskarithan suositellaan huolletavan ekan kerran 500km jälkeen...
     
  17. mtt.h

    mtt.h Well-Known Member

    Vs: Lynx 2010

    Minun ohjekirjassa lukee: jos moottorikelkkasi on varustettu huollettavilla iskunvaimentimilla (T/A) Ensimmäinen öljynvaihto on suoritettava 1500 km jälkeen tai jopa aikaisemmin kovassa käytössä.


    Minulla siis kaasutin 600, mutta näissä lienee samanlaiset iskarit.


    Edit,
    En siis löydä tuota suositusta mistään?
     
  18. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: Lynx 2010

    No vittu jos ne ei pelitä nii huollata äläkä hauku paskaksi, kaiken saa rikki jos ei käytä yhtään järkeä
     
  19. mtt.h

    mtt.h Well-Known Member

    Vs: Lynx 2010

    No vittu, minulla toimii.

    Olisin vain ollut kiinostunut mistä olet tuon suosituksen löytänyt!
     
  20. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    Vs: Lynx 2010

    Veikkaanpa, että ihan kokemuksella.

    500km on ihan kohtuullinen matka ekoille öljyille, jolloin iskarin sisäosat "sisäänajetaan". Tuo 1500km on lähinnä normaali huoltoväli.

    Kyllä ne öljyt voi muuttua vaseliiniksi, ja ovatpa kerran jo muuttuneet.
     

Suosittele tätä sivua