Suuri Enduro-Topic

Keskustelun 'Kesälelut' on aloittanut käyttäjä Sabe, 19/6/08.

  1. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    On ne kerran kärryn sisälle kattonutkin, mutta ei kiinnittäneet sen isommin huomiota. Ilmeisesti näytti olevan ok. Takavalot(syy pysäytykselle) oli vähän heikommalla hapella, pyysivät korjaamaan, laitoin liittimen vähän paremmin valoon kiinni...
     
  2. jumo

    jumo Well-Known Member

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    No pysyyhän se siellä vaikka mustekaloilla, kunhan ei mitään satu (sitä tosin harvoin etukäteen tietää), mutta turvallista se ei ole .

    Ei se kovin kummosta väistöä tarvii kun pyörä sieltä retkahtaa jos ei oo takapäästä kiinni. Vähänkään jos miettii miten se pyörä siellä oikeestaan on jos on vaan etuteleskoopeista kiinni.

    Puhumattakaan että törmää johonkin (tai joku sinuun).

    [vetäähän jotkut kelkkaakin kärryssä kuomun alla irti]
     
  3. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Oikeassahan sinä olet. Ei se siinä ääritilanteissa kauaa pysy(jos kuskikaan ei pysy turvavöissä). Pystyyn on aika vaikea pelkillä liinoilla saada nopeasti ja helposti kiinni ja vielä siten, että pysyy ääritilanteessa. Oon kattonut vuosien varrella monenlasia viritelmiä. Kolmellakin liinalla sidotut ristiin rastiin ovat irronneet/tarvineet kiristystä. En tiedä pysyykö tuo minun kelkkakaan kärrissä muulloin kun sen mennessä ainoastaan ympäri vaikka on sidottu kärryyn takapukista/liuuista ja keulassa tukivarsista.
     
  4. stm

    stm Well-Known Member

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Juu, eli 400 oli kuristamaton ja 640 oli kuristettu juurikin Joken kertomalla tavalla. Kouluttajan kuristamatonta 640 kokeilin, eikä se kovin kaksinen ollu sekään liikahteleen.
     
  5. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    juu tottakai tangosta sidonta tuttu.

    suunnittelin vaan semmosta irrotettavaa pyörätelinemallia tai jopa luukkua pohjavaneriin johon eturengas, muistaakseni kouluttaja Säkkisellä oli joku sen tyylinen systeemi mutten muista tarkkaan.

    ja joo, ei täälä tarvi varmaan jauhaa viittä sivua miten pysyy ja miten ei mutta jos ajaa rekan keulaan niin saa pyörä olla hitsattu kiini siihen kärryyn niin eiköhän se sieltä niskaan silti tule ;D

    tosin ku ei ole tarvetta kärrykyytiin lyhyille siirtymille ku mulla on kilvissä tuo oma giljotiini, sitte jos pitempi huitasu niin kaipa siihen sidontaan pitäs vähän vaivaa viittiä nähä. hyvimpä se on kulkenu yhellä liinalla tangosta kärryn etunurkkiin ja takavanteesta veto taakse mutta tympiä nylkätä se kiini niin.. ei tosin käyny mielessä tuo jyssen ehottama kaks sopivaa liinaa !

    mutta laiska pohtii aina helpompia konsteja..
     
  6. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Joilla/kuilla rossimopedisteillä oon nähny sellaisia telineitä joihin mopo tulee jalkatapeista pultilla kiinni. Nopiasti ainakin niihin suttaantuu kiinni
     
  7. jumo

    jumo Well-Known Member

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Tuossa on tommonen eturenkaaseen tuleva tuki. Tuommosesta vähän mallia niin helpottaa ainakin yksin sitomista kun pysyypi pystyssä.



    [​IMG]
    [​IMG]

    Ja tuossa on kurapyöräilijöiden sivuilta yksi (monesta) pyöränvalintathreadeista... (enempi yleispyörä kuin rossipyörä thread)

    http://www.matkaendurot.net/forum/viewtopic.php?f=5&t=15771
     
  8. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Tuommonen on ollu itelläkin suunnitelmissa rakentaa, mutta kuljetuskalusto muuttui viime vuonna, joten ei enää ajankohtainen. Eipä ole jousien varassa.

    Pasin versiota en oo koskaan kovin tarkasti kattonut, mutta jos oli jousien varassa (eli telarit läjään), se saattaa irrota. Suurin osa näkemistäni kulettaa kärryssä jousivoimaa ja liinaa hyväksi käyttäen. Telineet on rakennettu monesti jalustimen virkaa hoitamaan. Sitomallahan se pitää kärryssä saada pysymään.

    Hyvä keskustella. Pistää se vähän ajatteleen. Jatkossa taijan itekin kärryä käyttäessä laittaa 20 sek virityksen myös peräpäähän.
     
  9. joukaha1nen

    joukaha1nen Well-Known Member

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Itte oon kuskannu pyörää viime kesän tähän malliin: Nakkaan varikkopukin kärryyn, pukkaan pyörän kärryyn eturengas etulautaa vasten, nostan pyörän pukille, laitan pikakiristysliinat (1,7m muistaakseni 3,5e/kpl MotoNetistä) tangonpäistä roikkumaan, koukut kärryn keulan kiinni ja snadi kiristys, pyörä pukilta alas ja pukki peräkonttiin, lopullinen kiristys (kevyesti). Ei mene montaa minuuttia, ja tulee otettua se pukkiki mukaan reissuun. Kesti aikamoista paukutusta soratiellä viime kesänä, perä haki laidasta laitaan ja olin jo varma, että kohta antaa halpisremmit periksi, mutta ei. Toki oon itekki sitä mieltä, että takaa kuuluis pyörät myös laittaa kiinni. Totta sitä on sitten vain niin tyhmä :-X Eikä muuten tarvi olla ees massiivinen kolari, että pyörä tulee takaloosterista läpi. Riittää, että tulee äkkitilanne ja joutuu hetken seisomaan jarrupolkimella, isot pojat kerto ettei oo kiva tunne :/

    Mutta tosiaan jos en olis näin laiska, niin varmaan kehittelisin jotain tämmöstä rungostapitävää apuvälineeksi http://kuvablogi.com/nayta/979626/. Toisaalta tuommonen kaupallinen ratkasu vois olla kiva, ei tarvis vaivata päätä http://kotisivukone.fi/files/racegear.palvelee.fi/Moto_Cinch/motocinch_netti.wmv Mut onko se sitten taas toisaalta parempi, että kaikki värinät kärrystä kohistuu suoraan jalkatappien runkoihin? Tiiä häntä. Toki tuollanen EzStandi vois olla paras, riippuu vähän että pysyykö tuo pyörä tuossa oikiasti ::) http://www.ezstandmx.com/video.html
     
  10. juse-

    juse- T3 154"

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Tuli hommattua tommone 450cfr vm 08. Heti pääsee remppaamaan ku oli vuotanu etupumpuista öljyä tallin lattialle..
    Saas nähä miten ajelut rossimopolla alkaa sujumaan :)
     
  11. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    tekkeekö näilä mittää?
    http://www.mc-sport.fi/shop/product_details.php?p=1393

    Asteriskit maksaa suomessa 770euroa :eek:
     
  12. Janme

    Janme Well-Known Member

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Kovasti tekis kesätyöttömällä mieli harrastusmahollisuuksia. Mielihalut on singahelleet isommasta nelarikilpipyörästä kilvettömään piikkiin. Kokemusta ei oo minkään vertaa (pyöristä, naisista, kelkoista), mutta intoa ois, ja mahollisesti yrityskäki kovasti. Budjetti on lähes pienenpieni. Nyt näyttää vahvasti siltä, että kilvellisen voi unohtaa, joten minkälaista peliä suosittelisitte enskertalaiselle liki 90 kg. kaverille? (ei oo pakko olla kaveri, jos ei taho), jos suosittelee.
     
  13. miki

    miki Guest

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Noista juuri ei ole kokemuksia, varmaan ne kolhuilta suojaavat mutta entä yli- ja sivutaittumien suojaus? Muakin kiinnostais jos jollakin kokemuksia...onhan nuo suhteellisen järkevän hintaset jos toimivat. Ebaysta noita Asteriskeja vois saada alle kuuden sadan suomeen, EVS:t ovat kans vähän halvempi vaihtoehto..onko näistä kokemuksia?

    Mullakaan ei ole noita ns. kunnon polvisuojia...ja todennäköisesti olisivat säästäneet muutamalta ristisiteen repeämiseltä, enkä vieläkään ole saanut aikaseksi/raskinut niitä hankkia. Ehkäpä se olis jo aika hankkia, kun polvet on vielä suhteellisen ehjät.
     
  14. AMasa

    AMasa Well-Known Member

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Jos kilvellisen unohat nii Ruotsin markkinoita selatessa on joskus tullu todella halpoja vastaan. Ei oo kilpi peli nii rahat myyjälle pyörä kärryyn ja rossaamaan ;)
     
  15. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Ite jos ettisin halpaa ja luotettavaa kääntyisin 250 2 tahtisen puoleen. 250 2 tahtinen on mukava viedä mettässä ja se on halvempi pitää ja huoltaa. Aikuiselle joka aloittelee crossiharrastusta nelitahtinen paikallaan. Väännöllä ajettaessa nelari antaa anteeksi kuskin tekemiä virheitä paremmin. Crossissa nelari ei rasita niin paljon ja vähemmälläkin kunnolla jaksaa ajaa pitempään kuin 2 tahtisella. Siinä vähäsen.
     
  16. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    kyllähän tuommoset asteriskit ostais mutta heleketti että on hintavat ! siihen vielä 450e kengät..
     
  17. rave 440

    rave 440 vmax 700

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    mites nuo evs rs-7 näkyy saavan jo 300 parin allrightiltäki
     
  18. miki

    miki Guest

  19. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Nyt on noussut enska/rossikuume semmoisiin lukemiin, että halpa lääkitys ei enää tehoa. Joskus aikaisemminkin oli tässä topicissa nelarin ja kakstahin eroista jauhantaa, mutta olisin muutamaa kommenttia vailla, ennen ostopäätöstä. Pyörä tulisi siis kohtuullisen rauhalliseen räppäilyyn, soiden ojittamiseen ja hiekkamonttujen maisemointiin, joskus jopa pieneen radalla kimarointiin, eli painolla ei sinänsä kovin suurta merkitystä. Onko siis kakspuokista ylöspäin olevalla 2T:llä mitään sanottavanaan nelarille ajonautintoa ajatellen. Tiedän jo remonttikustannusten eron kakstahin eduksi ja toisaalta nelarin harvemman huoltovälin (yleisellä tasolla ;) ) Lähinnä kiinnostaa siis vertailui 250-> 2T:n ja 400-> 4T:n välillä. Entäs nuo uudemmat (-04 ->) kakspuokki nelarit, onko niistä juuri satapiikki kakstahtia enempään vai korvaako lisävääntö normineppailussa kakstahin vinkutustarpeen!? Nelarilla säästyisi ainakin öljyn lantrauksilta, entäs kulutuspuoli?

    Merkkien Honda, Yamaha, Kawa, Kottarainen ja Suska väliltä saa myös heittää eroavaisuuksia, ite en osaa noiden välillä laatueroja hahmottaa. Gas gas, Huski ja Husaberg tuntuu jotenkin etäisiltä, ei varmaan perusteltua mutta...
     
  20. heikki aikio

    heikki aikio Guest

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    lue viimeinen OFFROAD PRO ja siitä juttu käytetyn kottaraisen osto MOTOJYSKYLTÄ jyskyllä taitaa olla vielä 1 kpl 09
    pyöriä myynnissä , jutun tiimoilta laatukamppeita
     

Suosittele tätä sivua