Ruotsin puolelle kelkkailemaan

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä PG, 5/9/06.

  1. Larska

    Larska Alpha 154,äskooäs155,indy500

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Lyhyesti... Hemavan suosittelen ;)
     
  2. kes022

    kes022 Well-Known Member

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Samma here, 9 kaveria rantautuu 15.4 riksulle ( katterjokkiin)
     
  3. wobbler

    wobbler Polaris TurboSwitchback. RMK Assault -12,2014

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Löytyykö mitään lisä inffoa tuosta täärnabyyn seudusta :). Tuollapäin tuli käytyä nyt kesällä kahteen otteeseen uistelemassa. Jotenkin vaikutti että saatais olla peli paikka talvellakin :). Tässä pihassa tuli käytyä kun lupia etsittiin http://www.skoterhotellet.se/system/visa.asp?HID=264&FID=241&HSID=3334 .Vaikutti asia mestalta jokamerkin ukoille oli oikein omat mökit ettei tarvi esim jammu miehiin törmätä illalla ;D ainut miinus oli että vittu katti miehillä oli oma bubikin :eek:. Onko muuten kukaan ollut tuolla talvi aikaan.
     
  4. MattiS

    MattiS Active Member

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Juu, näyttäis olevan rajoitusalueiden ulkopuolella hyvästi. http://www.ac.lst.se/files/p2dVI4SS.pdf eli freeride potentiaalia piisaa .Tunturikarttoja alueelta on AC2 & AC4, Umnäs on näistä kartta-alueista vielä hieman itään, tuolta naapurista on paikanpäältä aina yleensä löytynyt hyvin karttoja. Pari vuotta takaperin oltiin reissussa tuosta Umnäsistä vähän eteenpäin eli tuolla Hemavanissa ja se oli kyllä ihan OK paikka, juttu kilpailevassa lehdessä 5/2009. Suosittelen kortteeria tuonne lähemmäs Norjan rajaa, jos tuonne asti kuitenkin olette menossa..
    Terv. Matti
     
  5. Reissumies

    Reissumies Well-Known Member

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Paljon reittejä, mutta kylien pinnassa aina patilla. Pääsee pohjoiseen Ammarnäsiin ja etelään Saxnäsiin. Tärnabyn pojoispuoli on kokonaan rajoitusaluetta ja saa ajaa vain reittejä pitkin(alue missä viivoitus). Etelässä ei ole rajoituksia. Ohessa ruutukaappaus Micken kartasta.

    [​IMG]

    Täältä löytyy lisää tietoa jos on lukutaitoinen:

    http://www.hemavantarnaby.se/default.asp?path=26200,26203,26194,29195&pageid=43305

    http://www.storuman.se/templates/Page_2col.aspx?id=1606


    Tässä maisemakuva Tärnabyn läheltä.
    [​IMG]
     
  6. Kalju84

    Kalju84 Ski-doo mxz x 600

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Päivää että pätkähtää!

    Ollaan tässä kovasti suunniteltu reissua Björklideniin ja tänään kaveri soittelikin jo sinne ja oli varaamassa mökkejä, mutta kyseli sitten hieman käytännön hommista eli saako kaluston mökin viereen jne. Noh vastaushan oli että EI! n.1km päässä mökeistä on iso parkkipaikka jonnekka kalusto jätettävä ja kelkoilla ei asiaakaan mökkien tykö. MITÄ VI***A?? Mikäs meininki se semmonen on?

    Onko kenelläkään tietoa että onko tosiaan näin?
    Eihän tuossa ole mitään järkeä. Ei siinä ettei saa autoja siihen viereen mutta, kyllä tuo pistää sylettää kamat päällä talsia kelkalle...vielä kun unohtaa jotain mökille niin eikun mars mars takasin ;D tietty kauppakassit ja sun muut virvoitusjuomat saa myöskin kantaa! että semmosta
     
  7. aboli

    aboli Well-Known Member

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Björklidenin mökeiltä on siihen parkkipaikalle jottain 150-300m? Tai ainaki viime talvena parkkipaikka oli vielä samassa paikassa ku ennenki.
    Eipä siinä kesällä ketään häirinnyt vaikka mopedit olikin oven edessä parkissa.
     
  8. V

    V Xterrain

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Laita toivomus että haluat mökin kelkkaparkin vierestä. Viimeksi laitoin näin niin kelkkoihin joku 20 metriä meillä mökistä. Siitä mökistä ei oo parhaat maisemat mutta ompaha kultsi lähellä.. :)
     
  9. NikoP

    NikoP M8000 Sp Es 2.6" - 18

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Onkos porukalla kokemuksia noista Jällivaaran lähimaastoista? Onko paljon rajoitusalueita joissa kelkalla ajaminen kielletty? Ylipäätään minkäslaiset mestat löytyy niiltä korkeuksilta? Entä majoitus? Pärjääkö suomenkielellä, vai onko ruotsin sanakirja välttämätön matkakumppani?
    Isäntä on uisteluhommissa sielläpäin kulkenut ja on kuulemma vaaroja vaikka muille jakaa...

    Haaveena olisi jo päästä tänä talvena muutaman päivän keikalle Ruottin puolelle.
     
  10. JRT

    JRT Well-Known Member

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Päivää!

    Kelkkaparkki ja autoparkki on mökkikylän laidalla, lähimpään mökkiin muutama kymmenen, kauimpaan muutama sata metriä, ehkä 300m, en muista saletisti koska en ole käynyt koskaan toisessa laidassa mökkikylää selvinpäin. Autoja mökkikylään ei saa ajaa kuin lastauksen ajaksi (tulo ja lähtö), kelkkoja ollaan ajettu hetkeksi ku o tehty hätäremontti. Syy on selvä, "mökkitiet" on yhden henkilöauton levyisiä ja jos ajoneuvoja on uralla ei siitä mahdu ohi kunnolla edes jalkaisin. Mökkiteitä ei voi sillon aurata eikä sinne pääse pelastusajoneuvvolla mikä on myös turvallisuuskysymys. Mökkien "pihat" on lähes olemattomat joten ei ole tilaa missä parkkeerata kelkkoja, plus että mökit ovat vain muutaman metrin toisistaan joten naapureilla olis meisseli otsassa.

    Joten kyllä, siinä on kuin onkin järkeä. Jos et jaksa kamat päällä talsia kelkalle sitä olemattoman lyhyttä matkaa, suosittelen jotain muuta paikkaa tai aerobista kuntoiluharrastusta.

    Ite oon tuolla elämäni parhaat kelkkareissut viettänyt eikä tosiaan oo jääny kyrpimään että limsapullo piti kantaa 70 metriä autosta mökkiin.

    Koska kuva kertoo enemmän ku tuhat sanaa, laitetaan sellanen vielä selvennökseksi...
    [​IMG]
     
  11. xtcctx

    xtcctx Well-Known Member

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Himot ois ruottin puolelle mutta eikö tosiian minkään pelipaikan läheltä löydy saunallista mökkiä? Muutenkin tuntuu nuo Ruotsin mökit olevan tosi köyhää Suomen mökkeihin verrattuna.. :mad:

    Eli oisko kellään tietoa mökistä mistä löytyis ainakin se sauna ja sijainti sais olla pohjosemmassa Ruotsissa jossain Riksun "lähettyvillä"?
     
  12. Fusion

    Fusion Ei kelkkaa

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Årrenjarka Fjällby:stä ainakin löytyy saunallisia ja muutenkin hyvin varusteltuja. http://www.arrenjarka.se/Default.aspx?p=532
    Ei ole kyllä ihan riksun lähellä mutta sauna löytyy. Viime talvena oltiin tuolla viikko ja voin kyllä suositella. Tankkauspaikka löytyy aivan mökkikylän keskeltä ja hyvät ajomestat on kanssa lähellä. Kelkkailulta kiellettyjä alueita on vain vähän. Tuolta voi vaan olla jo myöhäistä varata mökkiä ensi kevääksi kun ovat sen vertta kysyttyjä. Me varattiin ensi kevääksi mökki jo kesäkuussa ja saatiin viimeinen 8-hengen mökki. Sitäkään ei saatu sille viikolle kun haluttiin.
     
  13. xtcctx

    xtcctx Well-Known Member

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Kiitos pitää ainakin tuolta kysäistä mutta voihan se olla että on kaik mennyt jo nyt.. :(
     
  14. arisal

    arisal Ski-Doo Summit T3 163" 2015

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Varasin Björklidenin mökkikylästä viikolle 13 2kpl 5:n hengen mökkiä saunalla ja itsekin mietin sitä parkkipaikka hommaa.No mökit maksettiin etukäteen ja maksun jälkeen soittelin Björklideniin ja pyysin jos saisimme mökit mahdollisimman läheltä parkkipaikkaa.Ystävällinen ruotsitar lupasi hoitaa homman kun kerroin hänelle että olemme kelkoilla liikkeellä.Ei ongelmaa,sanoi hän.Mökithän Björklidenissä ovat todella lähellä toisiaan.Omalla möksällä Ylläksellä on onneksi hieman hajurakoa naapuriin.
     
  15. Fusion

    Fusion Ei kelkkaa

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Noista Årrenjarkan mökeistä vielä sen verran 9-hengen mökeissä on oma sauna mutta jos haluaa säästää rahaa niin pienemmissä mökeissä asuvien on mahdollista käyttää alueella olevaa yhteissaunaa. Siitä en sen tarkemmin osaa sanoa kun ei ole tullut siinä itse käytyä.
     
  16. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Vieläkö Årrenjarkasta saa mökkejä viikonlopuiksi. Ainaki mitä ite on varailtu, niin tuntuu että pitää jo elokuussa varata kämppä jos tahtoo maaliskuulle.
     
  17. Puhemies

    Puhemies Snowmobiling is out there!

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    Nähty ja koettu huhtikuussa The Björkliden. Siellä on kaikki lähellä, kukapa siellä nyt kelekkoja pöllis.
    Voihan kelekat köyttää kettingillä nippuun tai laitaaa vaikka öljyinen mäntä penkille asiattomat kulkijat karkoittamaan.

    [​IMG]
     
  18. xtcctx

    xtcctx Well-Known Member

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    No niimpä saatiinkin saunallinen mökki tuolta Björkliidenistä viikolle 13. Onpahan nyt ainakin joku mitä odotella seuraavat kuukaudet.. :D
     
  19. Jrski

    Jrski Well-Known Member

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    saunominen on kyllä kokemus noissa mökkikylän mökeissä.. saunassa ei ole viemäri tms. aukkoa lattiassa. Suihku on toisessa laidassa mökkiä, kun sauna on sijoitettu eteiseen. :D

    Mutta ihan toimivat saunat ne on ja ihan hyvejä mökkejä muutenkin.
     
  20. arisal

    arisal Ski-Doo Summit T3 163" 2015

    Vs: Ruotsin puolelle kelkkailemaan

    No niin.Viikolle 13 on muitakin foorumilaisia tulossa mukaan.Meitä on 10:n hengen porukka tulossa sinne Pirkanmaalta 2:een mökkiin viikoksi.Tarkoitus olis ajella aluetta ympäriinsä ja käydä Rostojärvellä kalassa.
    Itse olin viimeksi Riksgränsenillä vuonna 2007 ja silloin käytiin Björklidenissä päin ajelemassa.Hyvä paikka.Siellä nähdään.
     

Suosittele tätä sivua