RE600 by unpin hajottamo

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä unppi, 3/6/09.

  1. Hesio

    Hesio Well-Known Member

    Vs: RE600 by unpin hajottamo

    No nyt kun se on mitattu keskilaakereilta, ja oikaistu sen mukaan niin siirräppä pukit huvikseen päätylaakereille ja mittaa sitten. Heittää kytkimen pää sen pari kymppiä.

    Meilläpäin mitataan päätylaakereista, senhän jo tiesitkin. ;)

    Kertokaapa tietäjät nyt mikä on oikea tapa, ja miksi? Ja tämä ei ole sulle Hannu henkilökohtaisesti vaan yleisellä tasolla.
    Itse opetettu mittamaan kuten Mehtiksen kuvassa, eli päädyistä.
     
  2. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Vs: RE600 by unpin hajottamo

    Pitää varsin pyöritellä noi omat akselit molemmista kohdista niin näkee sit miten viipottaa ja onko eroa.

    E: Hesiö mie ymmärsin et se akseli oli kans pyöritetty keskilaakereilla? Mut ilmeisesti ei ollu...

    EEEEE: Tulipa vaan mieleen et jos akseli mitataan päädyistä niin se akselihan voi olla kasattu ihan päin vittua näin kärjistettynä, eli jos molemmat limput olis vaikka saman verran pois linjasta niin akselin keskilaakerit viipottais tyyliin vaikka 2mm heitolla mut akselin päädyt ois silti suorat???? Aika vaikeesti selitetty mut toivottavasti joku tajuais ;D
     
  3. unppi

    unppi Yamaha

    Vs: RE600 by unpin hajottamo

    Mun akseli on nyt mitattu, sekäettä suoristettu KESKIlaakereista tukemalla. Aika monessa opuksessa ilmeisesti neuvotaan juurikin noista päätylaakereista mittaamaan, MIKS? Mistäähä en mittää tiiä, tää on ensimmäine 2 pyttysen kampura mitä kaverin kanssa ollaan pohdittu ja pyöritelty. Ihan maalaisjärjellä ajateltuna keskeltä paljon fiksumpi mitata, jollonka näkee sit päätyjen heitot suhteessa keskiakseliin. Keskiakseliaha ei paljo taota mihinkää suuntaa, ja se pysyy vakiona.. Kohdistelee vaan päät sitte kohilleen.

    Ja niinku jäpälä sano, ni se akseliha voi olla iha vituillee kasattu ja päädyistä tuettuna ei välttämättä saa sitä todellista

    Kone on vielä levällää, jahka tästä kuumeesta pääsen eroo ja sopiva hetki koittaa ni pyöritellään vielä kertaalleen tuota akselia. Otetaan heitot keskeltä tuettuna, sekä päädyistä niin nähdään paljonko on mittauksilla eroa.
     
  4. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: RE600 by unpin hajottamo

    Pittääkö siitä aksilasta purkaa laakerit enste pois, ku alakaa tasapainotteleen.. 583 tuossa menossa nii aattelin "tyhymänä" kysästä.
     
  5. unppi

    unppi Yamaha

    Vs: RE600 by unpin hajottamo

    Kyse ei suinkaan ole tasapainoituksesta, vaan suoruudesta.. Ei tartte poistaa laakereita.
     
  6. 325

    325 Lynx- sano lapinmies ja pyörty

    Vs: RE600 by unpin hajottamo

    Keskilaakereista tällä kolokalla on kaikki akselit moskattu, ja tullaan moskaamaan. Saattaahan se olla että vituiksi se sillon menee mutta menkööt. Tuollon näkee isommat heitot ku päätylaakereista.

    Jos Unppi saat sen akselin päät vaikka 2 satasen sisään, niin ei kannata siitä enää moskata. Sen jälkeen se menee melekoseksi hieromiseksi ja toisen pään ku saat suoraan niin toinen pää taas lenkottaa ja toista ku oiot niin toinen tärähtää taas eri asentoon ja sitä hieromista saa tehä koko illan. Tenun akseli on nyt tuossa 2 satasen toleranssissa.

    Niin ja sittenhän ku akseli on suora niin sitten tasapainota akseli. Eli siten että akselin massa on täysin keskellä. Poraat vaan niihin limppuihin sopivia reikiä oikeisiin kohtiin. Mahtavaa hieromista ja mitään vaikutusta et tunne perseessä, mutta saapahan sanoa ;D
     
  7. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    Vs: RE600 by unpin hajottamo

    Tämä on kyllä totta.
    Mutta siksi ainakin catti ilmottaa yhen mittaus pisteen myös tuohon toisen keskilaakerin päälle. Siis päätylaakereista tuettuna ja kello keskilaakerilla.
    Ei tule ihan hyppynarua. ;D
     
  8. TS82

    TS82 Hullulla hullun mieli..

    Vs: RE600 by unpin hajottamo

    Ite mittaisin päätyistä tuettuna. Ja keskilaakerin kohta heitokellolla kans. Silleehä nuo autojenki yms. kampurat katotaan. Silleen se selviää kokonais suoruus ja ite oon kattonu vielä laakeripinnan kummastaki reunasta eli tuommosessa 3 laakeripaketissa ainaki mittaisin ainaki 8 eri kohasta. 4 pyttysessä auton kampurassa nuita kohtia on n.12kpl..
    En ole ammattilainen mutta minun mielipide ;D
    Tämäki voi olla niitä asioita joilla on niin monta tapaa ku asentajaaki..
     
  9. Hesio

    Hesio Well-Known Member

    Vs: RE600 by unpin hajottamo

    Juuri näin se menee!
    Tottakai pitää mitata myös keskilaakereista. Ei tietenkään pelkästään päädyistä, tai pelkästään keskeltä.

    Ja kuten erään idollin akselia kun tutkittiin, niin olihan se suht suora. Ainoastaan limput ei olleet toisiinsa linjassa.... Kannattaa sekin katsoa.
     
  10. lynss

    lynss Well-Known Member

    Vs: RE600 by unpin hajottamo

    Molemmilla tavoilla saa suoruuden varmasti mitattua, mutta jos sitä oikomaan pitää alkaa niin on paljon helpompi mielestäni toimia jos laittaa pukit keskelle ja naputtelee pään kerrallaan heitottomaks.. näin siis ainakin 2-pyttysissä

    Ja pukit päädyissä mitatut heitot vähintäänkin tuplaantuu siirtäessä pukit keskelle...
     
  11. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Vs: RE600 by unpin hajottamo

    Ja jos tarkkoja ollaan, niin laakerit on poistettava ennen mittausta, aivan kuten kuvassa oli. Siinä syy miksi suositellaan tukemaan päistä, keskeltä on aika huono poistaa laakerit, naputella akseli suoraksi ja asentaa ne laakerit sitten jälkeen päin takaisin.

    Vakiolaakerit kun ei ole ihan Über-tarkkoja, eikä niihin ole merkitty millä kohtaa sisärengas/ulkorengas on paksuimmillaan. Vähän kun laittaa rahaa tiskiin, saa tarkemmat laakerit + mittauspyötäkirjan + merkinnät missä kohdassa on renkaiden paksuin kohta, se kun passataan sitten akselin ja pesän mukaan, niin saadaan vierintätarkkuus paremmin kohdalleen. Mutta, koska noita ei tiedetä, ohjeessa on että akseli tuetaan ilman laakereita...
     
  12. unppi

    unppi Yamaha

    Vs: RE600 by unpin hajottamo

    Joo tänks. Kannappa mulle pöydän takanta parit tollaset paremmat laakerit tuohon (sit ku tää leviää) ;D

    Meinas tipahtaa paikat hampaista ku laukas ton vaseliinin hinnan noille laakereille. BRP logolla varustettu huikea 50g paketti 80eur. Kilohinta kohillaa?!

    Joutu ihan SKF tiskiltä hakemaa vastaavaa tököttiä. 250g n. 30eur
     
  13. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Vs: RE600 by unpin hajottamo

    Itse laitoin Rs:n kuiten ihan orkkislaakerit ja stefat, kalliithan nuo on mutta ainakin toimii. Noista tarvikelaakereista tuntuu kaikilla olevan lähes poikkeuksetta huonot kokemukset pidemmän päälle... Mitäs laatuvaatimuksia noille rasvoille on?
     
  14. markozoo

    markozoo Ski doo rev 880R summit open mod

  15. unppi

    unppi Yamaha

    Vs: RE600 by unpin hajottamo

    Heat piston with a 100 W lamp or a heat gun before
    piston installation to make the insertion of the pin much
    easier.


    Taidan kuitenkin kasata ihan entisillä tietotaidoilla ;D Muistaaksee toi 50g on kertapakkaus, joka on tarkotettu kokonaa käytettäväks sinne laakereille. "tarvike" laakerit.. meinaatko että brpn kautta ESIM. skf laakerit on parempia ku laakerikaupasta ostettuna? ;D näin sitä kuluttajaa huijataan ;)

    Laatuvaatimuksia en sen kummemmin tiedä, mut eipä toi mitään rakettitiedettä ole. SKF vaseliinia katottiin taulukosta, joka täyttää kaikki vaatimukset tuonne lohkon sisälle. Eli lämpötila, pyörimisnopeus sekä laakerin koko oli merkittävimmät vaikuttajat.
    Lämpötila täytti 110c, pyörimisnopeus oli erittäin suuri ja pienille laakereille. Katsotaan talvenmittaan mitenkä se toimii siellä, niin saa muutkin vähän pensa (kalja) rahoja taskunpohjalle :)
     
  16. Hippo

    Hippo Well-Known Member

  17. Taneli

    Taneli Skidoo mxz600 -99

    Vs: RE600 by unpin hajottamo

    Itse säästin kanssa tuon vassun kanssa ja ostin paikalliselta kauppiaalta vassun. Erittäin korkeille kierroksille ja erityisesti sähkömoottoreiden laakereihin mutta lupashan tuo kauppias että no problemo. Lämpötilakestot tais olla -45 - +240. Ja koko tötterö maksoi 15euroo. Jäi brb:n hinnoista 'pikkusen'.
     
  18. unppi

    unppi Yamaha

    Vs: RE600 by unpin hajottamo

    http://tuotteet.etra.fi/main.html?nodeUid=7027306&catalogUid=2224442&parents=|2756597|7027151|7027285&path=1
    tällästä mulla nyt

    edit: vaikka lukee et matalalämpösille ni silti 110 astetta kestääpi.

    edit2: tietoja tosta original isoflexistä
    http://www.grotefeld.com/eng/download/Technic/NB52_US.pdf
     
  19. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Vs: RE600 by unpin hajottamo

    Ei, vaan tarkoitin ihan tarvike laakeria, eli ei alkuperäisvalmistajan tekemiä ;D autopuolella noita tarvikevalmistajia on nähty jos minkälaisia, jotkut tekee kuraa ja jotkut jopa OEM-palikkaa parempaa. Mutta kuka haluaa/jaksaa/ehtii testata omalla lompakolla valmiin ja toimivaksi todetun ratkaisun sijasta ;)
     
  20. unppi

    unppi Yamaha

    Vs: RE600 by unpin hajottamo

    Nooo joskus sattuu olemaa töissä ylimäärästä rah.. siis aikaa mulla ;D ni mukava jotaki puuhata ja puljata!
     

Suosittele tätä sivua