Posion reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä k21, 15/1/07.

  1. Stella Polaris

    Stella Polaris Lynx Boondocker RE 850 E-tec, PistenBully 100

    Vs: Posion reitit

    Kyllähän se kelkan nopeus pitää sovittaa siihen mitä edessä näkyy. Koetamme keksiä tapaa hoitaa homma että tollasia jälkiä ei jää. Se vaan tampparikuskikin väsyy tuommosessa tempomisessa (ainakin minä). Uusia jälkiä on taas Isojärvellä, reitti tikutettu ohi niistä..
     
  2. REVyy

    REVyy MX Z 600 X-RS

    Vs: Posion reitit

    Pitäisi ensi viikko saada kulumaan kelkkailun merkeissä Posio tukikohtana. Mitkä olisi parhaat reitit / parhaassa kunnossa tällä hetkellä ja mitä kannattaisi välttää? Jääajelu ei oikein nappaa, sitä saa täällä etelässäkin harrastaa riittävästi. Ensi yönä lähtö, joten jos saisi jo tänään mahdollisia vastauksia, kun sit netti out.
     
  3. yamahahihhuli

    yamahahihhuli ski-doo mxzx800r-13

    Vs: Posion reitit

    paikallisten kanssa jutelleena kuulemma reitit joka suuntaan on hyvin hoidettu,mut parhaat tiedot saatpi kun soitat posion nesteelle tai siinä oheessa olevaan korjaamoon.puh.num.nesteelle 0163721621 ja korjaamoon 0400203727.jos vehkeet porsii tai sattuu jotain haaveria niin tuolta korjaamolta kyllä löytyypi apua vaikka aukioloaikojen jälkeenkin.itsekkin tulossa posiolle kelkkaileen 21pv. ;D ;D
     
  4. REVyy

    REVyy MX Z 600 X-RS

    Vs: Posion reitit

    Kiitti hihhulille matkailuneuvonnasta :) Toi neste olikin hyvä paikka. Reittineuvontaa ja karttoja sai auliisti. Palvelukin oli tosi ystävällistä ja toffeetortut erinomaisia. Bensaa tuli ostettua kannatuksen vuoksi tuolta 160 l.

    Kirintiövaarasta tuli suhailtua ympäriinsä:
    Kirintö - Suomu ensin 20 km sikapatikkoa ja sit muuttu lanatuksi 1,5 kelkan levyiseksi mutkaiseksi huippu rallibaanaksi.
    Sallaan päin näytti hyvältä reitti.
    Tolvaan upeata maisemareittiä ja lohiporopiiraat Korpihillassa.
    Kirintö-Posio-Kuloharju-Loukusa vaihtelevaa pikkupattista reittiä. Piti tulla Pyhityksen kautta pois, mut loppui usko reitin jatkumiseen. Oliko Pyhitys - Kuloharju aukaistu?
    Ranualle päin kait huonompaa ja vähemmän ajettua?

    Makkarat tuli joskus repussa takaisin, kun ei löytynyt tulentekopaikkoja... no Suomulla oli ainakin ja Nuottijängänlammella oli upea porontaljoilla varustettu laavu N66.25198 , E28.38236.

    Posio on mukava paikka kelkkailla :D sit , kun on kyllästynyt esim. Levin moottoritiebaanoihin.
     
  5. yamahahihhuli

    yamahahihhuli ski-doo mxzx800r-13

    Vs: Posion reitit

    posiota taas koluttu loman merkeissä mut nyt oli kyllä kaikki ennusmerkit v....llaan.ensin saatiin emännän kanssa matkalla noro virus tartunta ja pedissä perillä kolme päivää.sunnuntaina kerkes sentään ennen taudin alkua käymään sellasen 80km hiki lenkin.torstaina alko sit kunto oleen kohillaan ja ilma mitä mainioin niin eiköhän revitä appiukon forestfoxia järvestä koko päivä.perjantai satoi alijäähtynyttä vettä ett lasit oli kuurassa koko ajan,no yritin kuites 60km ja luovutin.lauantai oli mitä upein keli,olin saanu sovittua työhommat sillai et voisin jatkaa lomaa vielä ylimääräset viisi päivää kun alku loma meni pedissä.no mieli korkealla kohti rukaa ja kaasua niin paljon kuin vehkeistä ja ukon kantti anto myöten.todella mahtava meno reitti toi tolvan kautta ajaminen.rukalta samaa rataa takasin hymy perseessä kun alkaa kesken kaiken veto hiipuun.tulppa,ajattelin.eiku parkkiin ja vaihtaan.toinen oli ruskea niin kuin pitääkin mut toinen valkonen,ei s.....tana.niinhän se sit oli et toinen pytty pimeenä.onneks sain sen houkuteltua käyntiin ja ajettua takas tolvan kylälle mihin sit sain hakijan.reissu sit jäi siihen ja nyt ollaan taas täällä kivikylässä ja kelkki kait huomenna kuusamossa korjuulla.vi....us käyrä on aika korkeella mut kai tähänkin on totuttava vaikka vehkeet on päivittyny aika huolella. :p :p :p kilsoja ei kertyny kuin jotain 300 :'( :'(
     
  6. Muikku

    Muikku Member

    Vs: Posion reitit

    Onko porukalla tietoa tuosta uusitusta posio-ruka välistä? Hyväniemellä ainakin on puita kaadettu reitiltä, mutta miten siitä eteenpäin? Ainakin talvella vasaraperän isännillä kuullosti reitti kaivertavan kovasti.
     
  7. stm

    stm Well-Known Member

    Vs: Posion reitit

    Ja toinen kysymys. Eikös Ranualle päin pitäny tulla uutta jälkeä tälle talvelle? Jonnekki päin piti ainaki tulla kylältä uutta pätkää ::) ???
     
  8. rn78

    rn78 Guest

    Vs: Posion reitit

    Ranua- Posio väli tulee viralliseksi reitiksi nyt syksyllä. Kesän aikana kunnostaneet vanhaa linjaa ja osittain uutta linjausta. Ranuan puolella kokonaan pois järviltä. Luonnollisesti Posion puolella reitti menee myös järviä pitkin kun siellä on ilmeisesti mahdottomuus löytää kuivaa maata järvien välistä. Eli järvistä seutua kun tupaa olemaan. Kuitenkin virallista reittiä nyt Rovaniemi- Ranua- Posio väli
     
  9. stm

    stm Well-Known Member

    Vs: Posion reitit

    Hienoa hienoa. Jospa sitä ens talvena kävis korkkaamassa tuon pätkän.
     
  10. Petr

    Petr Rene BCX 600

    Vs: Posion reitit

    Roi-Ranua-Posio-Suomu-Kemijärvi-Roi... soma päivälenkki! ;D

    Nooh, voihan sitä yöpyäkin jossain välillä, jos menee aivan iltapimeälle. ;)
     
  11. Heimo Paila

    Heimo Paila Summit X -17

    Vs: Posion reitit

    Paljonko tulee etäisyyttä tuota uutta reittiä pitkin? Menaan Ranua-Posio pätkää?
    Aivan sama tuli mieleen... Yön ehtii tosin nukkua kotonakin...
     
  12. Snakeyes

    Snakeyes Well-Known Member

    Vs: Posion reitit

    En mittään tiijä, mutta oisko jotain 80-100 km.. villi veikkaus. Mielenkiinnolla tutkimaan kunhan saadaan lunta. Ennemminhän tuo on ollut aika surkea pätkä.
     
  13. rn78

    rn78 Guest

    Vs: Posion reitit

    Ranua- Posio väli varmaan n 100 km +- 20 km... Tankkauspisteitä välillä ei ole, mutta pari tulipaikkaa sieltä pitäisi löytyä. Reitti on aikaisemmin ollut kyllä aivan onneton, mutta jospa sitä nyt voisi senkin välin ihan nautinnolla ajaa.
     
  14. es50

    es50 Member

    Vs: Posion reitit

    kävin kesällä katsomassa tehtyä reitin pohjaa - kyllä oli hienoa jälkeä -toivottavasti lunta tulee hyvin ja käyttöä reitille - kannattaa katsoa reitin varrella olevia vuokramökkejä ja soitella omistajille... talvihan tulee Posion aluelle suhteellisen aikaisin ja toivotaan järvien jäätyvän kestäviksi ajella - reitin ylläpitäjille on parin järven ajokohdat laitettu tiedoksi Posion puolella. Ranualla ei reitti mene vesialueilla kuten rn78 kertoi edellä.
    Reitti mahdollistaa ajelut esim. : Rovaniemi-Ranua-Posio- Kuusamo-Salla-Kemijärvi-Rovaniemi
    Asiallista kelkkailua tv es
     
  15. @nse

    @nse Renegade 800R Etec

    Vs: Posion reitit

    No niin nyt on sit kausi avattu. 190km tuli ajettua v-lopun aikana. Reitille ei kyl pääse vielä vähään aikaan
    mut järvellä pysty kyl hyvin ajeleen. Posionjärvessä oli n.15-20 cm jäätä. Toivotaan et lunta tulis äkkiä et pääsis reittiäki ajamaan. :)
     
  16. Zammy

    Zammy Well-Known Member

    Vs: Posion reitit

    Onko havaintoa Posio-Kuusamo reitistä? Huhu kertoo, että ainakin jotakin olisi tapahtunut... Tuleeko uusi linjaus vanhalle linjalle, niin ei tarttis Kitkaa pitkin kulkee? Onko paikallisilla ässillä varmaa tietoa?
     
  17. es50

    es50 Member

    Vs: Posion reitit

    Posiolta - Kitkalle lähes vanhaa reittiä - Hyvänemelle rakennettu pohjia saapi nähdä avataanko reitti - Kuusamontien ylityspaikka tehty Koivulahteen - sieltä taas jäätä pitkin lahden perukkaan ja Rukalle menee ura. Toivottavasti saadaan sopimukset kaikilta maanomistajilta muutoin kuin lakiteitse. Vasaraperä maan kautta Kuusamon kaupungille on ongelma mutta ajan saatossa varmaan ratkeaa - toivotaan . Turvallista kelkailukautta!
     
  18. k21

    k21 Well-Known Member

    Vs: Posion reitit

    Tämä lause ei ihan auennut, mutta ilmeisesti Vasaraperän isännille on kova paikka sallia kelkkareitin veto maittensa läpi. Taisi olla Koillissanomissa tästä jotain juttua. Itse en kyllä moista asennetta ymmärrä. Mutta kaikillahan meillä on oma taakkansa kannettavana ;)
     
  19. JCLG

    JCLG Well-Known Member

    Vs: Posion reitit

    Ongelmia on joka puolella. Tahkolta ei pääse ajamaan enää Kuopioon kun paikallinen laittoi kiellon maidensa kohdalle. Nyt kaiketi se on menossa pakkolunastukseen, joka ei sekään ihan hyvä ratkaisu ole.
     
  20. Stella Polaris

    Stella Polaris Lynx Boondocker RE 850 E-tec, PistenBully 100

    Vs: Posion reitit

    Ajaa karruuttelin noita reittejä vähillä lumilla asiakkaiden kanssa ja tässä muutamia huomioita. Posio- Kirintövaara reitti levennetty ja luiskattu hienoksi baanaksi, löysin pari vaarallista tukinpätkää keskeltä reittiä pystyssä, hakkasin kirveellä poikki, mutta tuo osoittaa että muitakin vastaavia voi olla. Sellaseen kun vauhdilla osuu niin kelkka on halki. Korkeita kantoja myös jätetty joihinkin paikkoihin. Loppu 500 m ennen Kirintövaaraa reitti menee ihan uutta väylää, tien ylitys hotellin risteyksen tienoilla. Uusia siltoja tehty useita kappaleita mutta se pahin paikka on edelleen ilman siltaa. Reitin tekijät ei ole ilmeisesti kelkkamiehiä. Kirintöjärveltä kun mennään jäältä maalle (kitkan puolella), uusi reitti noin 50 m. sivussa mutta ei minkäänlaisia merkkejä reitin alkamisesta, ensimmäinen reittimerkki vasta metsän sisällä 100 m rannasta. Tuo reittihän löytyy kun saadaan järvet tikutettua mutta jos ei tikutusta paikallaan niin turistilla on tosi vaikea löytää

    Pääsääntöisesti kun näihin uusituille baanoille saadaan lunta ja tampparia kehiin niin tulee hienoa baanaa.
     

Suosittele tätä sivua