Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

  1. TherocK

    TherocK XC 500 SP Race -05 XCR 600 -95

    Vs: Oulun reitit

    Ei kait mitään virallista, mutta toki mukaan mahtuu.
     
  2. vectoori

    vectoori Guest

    Vs: Oulun reitit

    HEI HEI HEI!!! Täällä Kajaanissa on uralupamaksu 40 euroa. Lupa on lupa mennä reitille ajamaan, eikä se velvoita reitin ylläpitäjältä (Kajaanin moottorikelkkayhdistys) reittien kunnossapitämistä MUTTA täällä se raha menee kaikkia pennejä myöten lanauksiin ja siltojen tekoihin yms.. On täällä niitä luvattomia ajelijoita paljon mutta maksaviakin n.250 kaudessa. Paras valvonta on kun toinen kelkkailija huomauttaa asiasta luvattomalle kelkkailijalle. Jokainen uraluvan maksanut on yhdistyksen jäsen ja hän saa "ratsata". Luvattomalta kelkkailijalta otetaan kilpi ylös ja käännytetään reitiltä ja annetaan viikko aikaa maksaa. Jos ei maksa ja tavataan toistamiseen luvatta ajelemasta niin ilmoitamme kilven Poliisille ja poliisi hoitaa loput. Täällä paras kyylä on juuri toinen kelkkailija, ja vielä ei ole kukaan joutunut tappelemaan. Tajuaa kait se tyhmempikin että jos lupa pitää olla niin se silloin on ja suotta vikisee vastaan! Sama systeemi vain sinnekin päin..
     
  3. HeikkiK

    HeikkiK RE 600 -16

    Vs: Oulun reitit

    Eikö se riitä että kaikkien muiden lajien harrastajat kyylää kelkkailijoita Oulussa, vielä pitäisi itsekki sitten alkaa valvomaan toisia... ei kiitos! Jos tekee mieli kyylätä laittaa sukset jalkaan jä lähtee kelkkareitille hiihtelemään. Illalla voi sitten paikallislehden juttutuvassa kertoa muille harrastajille miten kauhean paljon siellä oli taas kelkkaa liikenteessä ilman lupatarraa ;)

    Jos minulta kysytään, Oulussa on reittien ylläpito jo nyt liikennemääriin nähden hyvällä tasolla, ehkä Kajaanissa ei ollu... eri asia on sitte jos halutaan että kaupunki ei laita senttiäkään reittien ylläpitoon kun tarjoudutaan vapaaehtoisesti kustantamaan harrastuspaikkojen ylläpito omasta pussista. Kuntapäättäjä ei varmasti laita rahaa kelkkailuun jos huomaavat että sen voi laskuttaa reittien käyttäjillä.
     
  4. mikkis1

    mikkis1 Pro-X2 700 -04

    Vs: Oulun reitit

    YV:iä
     
  5. whitejack

    whitejack Lynx RC600 -07

    Vs: Oulun reitit

    Ei tyhmempi tajua, että jos turistina kerran talvessa tulee käymään kainuun reitillä, niin pitäisi 40€ siitä pulittaa. Joku kohtuus hintoihin...esim 5€ viikkolupa, niin sen voisi maksaakkin...
     
  6. F3

    F3 Vaimikäseoli...?

    Vs: Oulun reitit

    Huh, olipas lentokelit Oulun reiteillä... :p Porukkaakin näkyi olevan ainakin Otulli-Muhos välillä hyvin liikkeellä...90km kertyi lisää mittariin...Tämä kerran viikossakin tapahtuva reittien lanaus tuntuu aika paljolta kun edellisellä ajokerrallakin sai nauttia tasaisesta baanasta...
     
  7. Dest

    Dest Switchback Assault 800 -14

    Vs: Oulun reitit

    Millasia pysähdyspaikkoja löytyy tästä oulusta/oulun lähistöltä? Kaikki pienetkin paikat joissa makkaran voi paistaa, kahvit juoda tai muuten hengähtää kiinnostais tietää. Lähteekö reitiltä sivuun mitään pientä uraa joka menis jollekkin nuotiopaikalle tai jotain?
     
  8. jones-

    jones- Nytro SE

    Vs: Oulun reitit

    Onhan noita paikkoja...hiukkavaara-ylikiiminki reitin varrelta löytyy kalimenlammenlaavu, varmaanki Oulun suosituin kyrsänpaistopaikka. Muhoksellepäin mentäessä löytyy matka- ja tervajärvenlaavut. YK-Utajärvi reitin varrelta löytyy porokämpän laavu ja Muhos-Ouluntulli välillä taitaa olla kans joku paikka. YK-Pudasjärvi reitiltä en ole bongannu laavua.
     
  9. KaDiZ

    KaDiZ Arctic Cat F800 SP -12

    Vs: Oulun reitit

    Paljonko on hiukkavaarasta kalimeenlammen laavulle matkaa noin?
     
  10. allu

    allu Kelkaton mies on onneton mies.

    Vs: Oulun reitit

    Tuli käytyä pyörähtämässä Kalmimenlaavulla ja Hiukkavaara-Ouluntulli-reittiä Juurussuolle ja takaisin. Oli kyllä mahtava ajaa, pikkusta pattia kerennyt jo tulla reittiin lanauksen jälkeen, ettei aivan karannut vauhti lapasesta ja sai pikku hien päälle. Täytyy kyllä kehua tuota Hiukkis-O:tulli reittiä: hyvä linjaus, äärettömän hyvät reittimerkit ja varoitukset.
     
  11. vectoori

    vectoori Guest

    Vs: Oulun reitit

    ValkoJaakon kannattaisi ottaa asioista selvää ennenkuin huuteloopi. Kajaanissa ei todellakaan turistilta olla koko hintaa vailla..
     
  12. vectoori

    vectoori Guest

    Vs: Oulun reitit

    Kyylääminen ja valistaminen on ilmaista. Palkkaappa joku taho tarkistelemaan lupia niin sehän varmasti maksaa, poliisilla ei varmasti ole resursseja moiseen.. Kajaanissa ei kaupunki anna latin latia rahaa kunnostukseen niin mielellään täällä porukka ratsioita pitää että yhdistys saisi lanausrahaa.. Ratsia pystyyn ja maksulappu kouraan jos ei ole lupaa, mitä pahaa siinä on? Yhteistä hyväähän sillä tavoitellaan.
     
  13. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Vs: Oulun reitit

    Heittäkää jo paskan jauhaminen Oulun reittien maksuhommista. Kajjaanitopic on sopeva siihen.
    Penniäkään en maksa kenellekkään kaupungin mailla kulkevien reittien lanaamisesta, ainakaan ennenkö OuluZonen avajaiset on pidetty!
     
  14. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: Oulun reitit

    Aamen ja piste :)
     
  15. Vandrare

    Vandrare Member

    Vs: Oulun reitit

    Yk-pudis vissiin vielä hoitamatta tälle talvelle? Muut pätkät kerran ajettu tampparilla?
    Kyllä toi Waari tekee hienoa työtä meidän kelkkailijoiden eteen :)
     
  16. Hra XC

    Hra XC Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Veit jalat suustani! Vaikka keskimäärin vain kerran/2 ajan näitä paikallisia reittejä, niin täysin samaa mieltä olen asiasta. Se ny vielä puuttuis että kelkkailijat toisiaan kyttäis, eiköhän nuo kotipoliisit ja hiihtäjät riitä... Ja se kajjjaani muuten kirjotellaan kolmella jiillä... ;D
     
  17. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Vs: Oulun reitit

    Ei muuten kirjoteta. Se yks myytiin Jojensuuhun.
    :)
     
  18. bebe

    bebe Lynx RE 600R 2019

    Vs: Oulun reitit

    Tasasta oli reiteillä ja ketään ei näkyny kun yk:ssa kävin mutkan hiukkavaarasta. Kalimella vissiin muutamat paistajat ollu kun sille välille oli irtolunta kertynyt.

    ps. Kajaanissa ollu puolenkelkan levystä baanaa 90 ja 00 luvun alku. Nyt huippupohjat, rumpuputki sillat jne... pisteet talkoo miehille. Vituttashantuo täälläkin jos ei kaupunki laittas tikkua ristiin harrastuksen eteen.
     
  19. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Oulun reitit

    Totally OT:
    Kyllä se on kolomen jiin kajjjaani edelleen kuten sanonta kuuluu, p-karjalalle ei anneta palastakaan...
    Nii-in velkainen kaupunki ei pysty laittamaan yhtään meidän eteen täällä se on kyllä surkeaa, mielellään maksan 40€ ja pysäytän muita reitillä OMAN edun nimissä kun sitä rahaa ei tule juurikaan muualta. 35€ vielä mielellään tuonne villi-pohjolan maksuun. Kajjj ;D aanissa pohjat on kyllä huimassa kunnossa ja baanat on LEVEÄT. Miettikääpä pohjois-karjalan poikia taitaavat maksaa 130€/kausi ja nurmeslaiset saa sillä yhden lanauskerran muistaakseni ;D
     
  20. Uniq-

    Uniq- Ski-doo MXZ 550F mod.

    Vs: Oulun reitit

    Jos olisin nurmeslainen niin melekeinpä ajjaisin jo sikapattia mieluummin ku köyhtysin 130€/lanaus ;D

    Sori, pikkuse meni jo OT
     

Suosittele tätä sivua