G-typet

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä jkomu, 11/7/06.

  1. Riksa494

    Riksa494 Ski-doo Mxz 600, G-Type 494 , Cobra 521, ET 340

    Vs: G-typet

    jees, pakko kyllä vaihtaa paikaa ku on kyl hankala tuonne alapuolelle kiristää :D vai mitäs sanot ku mun kelkasta löytyy snopro iskarit XD??
     
  2. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: G-typet

    Kunhan se paketti pysyy mosan kylessä kii, eii muta virkaa pannan kiristyksen paikalla.

    Noh onhan ne snoprot paremmat ku ei mitkään, ja jospa ne on kelvolliset, jos ei katsii kysyä keulaan wp:itä etc käytettynä.
    Iskareitahan on mailma pullollaan.. gismolla on jotku g-typen täys setti wp:t, kannattaa kysyä siltä jos kiinnostaa.
    Vaa erikseen 2kpl hyvät iskarit käytettynä ei varmaa paha hankinta, muuttuuu keula kerralla, kannattaa het ostaa ne huollettavat nii jatkaa elämäänsä pitkäään... taitaa nytkin olla nettivaraosassa muumikeulan, g-typen ja evon keppejä tarjolla mitat vaan edellisistä ja uusia käytettyjä tilalle.

    EDIT: tietenkin teet miten parhaaksi näet ja koet.
    Ite en oo tekemässä iskarihankintoja etc, pari osaa pitäs ottaa pois telastosta ja laittaa saman verran uusia tilalle ja ehkä vaihtaa 2 vari (ei oo kuitenkaan pakko 2 vari).
    Ooon jo säästämässä/hankkimassa seuraavaa "uuden liiton kelkkaa" vaa menee ens vuoteen ja tuolla ainakin joutuu tän ja ens alkukauden ajamaan, saa nähä sitten loppukausi 2012 että joko uusi teho mylly kelkka uutuuttaan loistaan miehen tallissa..
     
  3. Riksa494

    Riksa494 Ski-doo Mxz 600, G-Type 494 , Cobra 521, ET 340

    Vs: G-typet

    Jubs, vähä sama homma meinaa ihtelläki olla että saa ny nähä tuleeko vaihettuu iskareita ku ois tarkootuss ihtelläki uusia ensvuonna kelekkaa, tai ainaki 2012 vuoden puolella :D
    mut hyvä tietää tuo iskari hommeli,kiitoksia
     
  4. vilperttti

    vilperttti Well-Known Member

    Vs: G-typet

    Onko ihan normaalia,että tuollane g-type hakee kovalla alustalla vähä koko ajan? eilen ku kokeilin kaverin 600 g-typykkää nii haki minun mielest aika paljo? et onko sellane ''pikku hakeminen'' korjattavissa mitenkään? meinasin nyt vaa lähinnä,ku ois varmaa tarkotus ostaa se enstalveksi? 8)
     
  5. heinrich

    heinrich RE -10

    Vs: G-typet

    Tuo hakeminen on vähän suhteellinen käsite. Omasta mielestä tuohon törmää vain kelkkalehtien arvosteluissa, jossa koeajajat ajavat vuosittain päälle sadalla eri kelkkamallilla. Pultit&mutterit kireälle, suksipaineet kohilleen, suksien haritus siedettävissä mitoissa (vaikka alle 2 cm suksen kärjestä toiseen), ohjausraudat mallia "ei liian purevat". Tuon linjan ku käy läpi niin loppuu se hakeminen... Tai mistä minä mitään tiedän ku en ees oo törmänny yhteenkään hakevaan kelkkaan vaikka nämä vanhat ruoskat kuuluu mielenkiintoni kohteisiin ;D Ja on noilla minunkin romuilla käynyt kaverit testaileen aika-ajoin ja eivät ole maininneet hakemisesta 8) Suksien nostelu onkin sitten asia erikseen ;D
     
  6. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: G-typet

    Iskareista

    muumeissa oli (-96 ja vanhemmat) öhlinssit racing alustassa. Öhlins oli myös 97 g-typessä. 98 taas vaihtu pumput 36mm WP iskareihin. 98 oli myös racing jossa oli 46mm pumput. 99 taas tuli sitten enduro special josa oli 46mm WP:t, samoten oli racingisa, muissa 36mm WP.

    Iskarit on ollu noilta osin purettavia. Liikenteesä on myös perusiskareilla valamistettua 99 gtype 500sta( harmaa kuomu). -00 on gtypen kultavuosi, sillon oli vimpan päälle pumput ja pätkät matot ja koneissa eniten paukkuja. 670 big pipe x motti on nykypäivänäki kovakulkuinen laitos. Ekat 800t oli sille vastaantulijoita.

    Kyllähän noilla lätkillä vetää vieläki kovaa, jos on alusta kunnossa ja ukossa virtaa.

    Paras gtype omasta mielestä on ollu toi 99vm 500 special. Vehe kulutti noin etecin verran soppaa, oli sen ajan huippu alusta ja kulkikin ominaisuuksiin nähden liian hiljaa. Heti perässä suosikkilistalla on -00vm 670 Rave.

    Tommosella tuli ite ajeltua 98-03
    [​IMG]
     
  7. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: G-typet

    Eipä ois ikinä uskonut että hemmoki on omistanut ja ajanut "nuoruutensa! g-typella.
    erittäin kunnioitettavaa..

    JEP 670 pig pipe X on kova tykki tänäänkin -99/-00

    Itekkin muistaa "nuorempa" ku tuli ekat 583 -99 ja sit ekat 670 x mallin kelkat oli siinä pikku pojan ilme ja suu maukeimmillaan ku keulivat hangellä ja jäällä... ja ite oli vasta safarilla opettelemassa ajojen saloja.
     
  8. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: G-typet

    joo eka oma kelekka ;D Mahtava laitos, oikeastaan ihmeempiä siittä ei hajoillu, mitä nyt alustan pukkeja hitsattiin ja vähän alatukivarsien runkopuolen reikiä lätkättiin takas normaalikokoon kun oli linjalla pistetty makiat pultit pesään ja kierre söi runkoa pikkuhiljaa. Koneesta hajos yks mäntä ja yks kampiakseli kulahti loppuun. Niinjoo ja vetarin kylmä laakeri leipo yhtenä yönä levillä ja sitä sitten yön pimeydessä vaihdettiin telapyörästä vetarin päähän. Onneksi oli 6205 tai ois ajot loppunu siihen.

    Sitä ennen ajeltiin muumeilla, pari cobra enduroa oli isiliisinkinä ajossa -93 -96.
     
  9. pramika

    pramika ski doo mxz 600 vm-03

    Vs: G-typet

    voisko joku valaista mitä merkitystä on kytkimen ramppien profiililla ? mulla olisi 2 erilaista vaihtoehtoa g-typeen.....toinen on profiililtaan tasaisen pyöreä ja toisessa on pieni kohouma puolessa välissä......mitäköhän eroa näillä käytännössä ?
     
  10. Riksa494

    Riksa494 Ski-doo Mxz 600, G-Type 494 , Cobra 521, ET 340

    Vs: G-typet

    jaahas tästä päätellen mulle on vaihettu uudet snopro iskarit jos kerran wp / öhlinssejä pitäs löytyä 98 vuosimallista, no yks wp löytyy :D
     
  11. Riksa494

    Riksa494 Ski-doo Mxz 600, G-Type 494 , Cobra 521, ET 340

    Vs: G-typet

    älä hemmetissä :D pitäskö se semmonen hommata ku olisi täällä päin yksi kyseinen ja se on vm 99 670 big pipe ja kaiken lisäksi X eli oisko tämmönen sitte kova peli oikeesti? palijo tehoja :D
     
  12. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: G-typet

    128heppaa tommosesta koneesta on parhaimmillaan dynottu. Pelaa ku kello ja on luja kone kunhan ei "vahingossa" riko, eli roskita suuttimia jne. Kova peli on, semmonen alle vaan!

    pramika, haeppa tuolta korjaamo-osastolta skidoo racing handbook ja opiskele sieltä ramppiprofiilien merkitys niin pääset jyvälle.
     
  13. Kiertokanki

    Kiertokanki Evo 500

    Vs: G-typet

    Äkkiähän nuo rampit paiskaa konehuoneeseen niin sitten tuntee perseessä vaikutuksen, puoleen tuntiin vaihtaa helposti.
     
  14. pramika

    pramika ski doo mxz 600 vm-03

    Vs: G-typet

    mitäs porukalla noi 494 g-typet kulkee...? en saanut mittariin kuin karvan yli 100km / h ja kierrokset pysyi tasaisesti noin 7500 rpm/min
    millä saa kulkua lisää ??? vai kuuluuko tän edes kulkea enempää ?
     
  15. Omppu68

    Omppu68 Well-Known Member

    Vs: G-typet

    Tällä hetkellä alla 38mm harjalla matto: ottaa 120km/h uralla. Viime keväänä vakio 23mm korkuisella matolla parhaimmillaan GPSn mukaan 138km/h mittari näytti silloin noin 145. Mulla kiekat nyt noin 7200, viime keväänä vanhalla hihnalla 7600 oli rundia.
     
  16. LRacing

    LRacing Well-Known Member

    Vs: G-typet

    Oma 99 G-type racing haki myös aika kovasti kun ostin sen, se mutkitteli reitillä oikein tosissaan(ohjain rautojen tyyypistä en osaa sanoa kun en niistä vielä aloittelijana tiedä..)

    Alustaa tutkiessa(ja katkennutta takapukkia hitsatessa) huomasin että rajoitin remmit oli takaa irti ja edestä niin löysä että sillä ei ollut merkitystä. Kiristin etu remmin vain niin että se ottaa kiinni ja taka pukin remmin myös löysimpään asentoon. Samalla säädin suksien aurauksen n 7mm(oli n 15mm) (500mm matkalla k-ohjeen mukaan) ja hakeminen väheni aika reilusti. myös suksipaine tuntuu olevan pienempi.
    Tästä voisi jatkaa säätämistä lisää mutta apua oli jo pienestä omaan tapaukseen.
     
  17. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: G-typet

    Ohjausta voi yrittää parantaa etupukin remmin kireydellä, etu iskareiden klikkeri säädöillä ja myös se takapukin hakakireys, klikkerit on merkitsevässä osassa suksipaineen kanssa.

    Jos kierot sukset, ohjainraudat, haritusta, välijyyksiä ohjauksessa etc. ei varmaan kule suoraan, vaa jos tikissä kulkee suoraan ku juna...
    Näin ainakin itellä.. "vakiona"
     
  18. RosvoX

    RosvoX Well-Known Member

    Vs: G-typet

    Kylläpä kelpaa nykästä taas G-Type käyntiin kun on uus ja tarpeeks pitkä naru paikoillaan, kiitos asentajalle ;D
    Raidetankoa yms tukivarsi kamaa löytyi hyvin marmoritiskiltä, eikä hinnat päätä huimannu...

    Onko toi taka öhlinssi sen arvoinen, että kannattaa simmittää kuntoon, vai ostaako uuden ??????
    Sehän tässä on ollut ilmeisesti vakiona, tyyppilaatassa lukee Racing.
     
  19. Yamppa

    Yamppa Assault 800 &1050

    Vs: G-typet

    Ehdottomasti huolto ja tarvittaessa simmitystä. Ei se siitä vaihtamalla ainakaan parane.
     
  20. Riksa494

    Riksa494 Ski-doo Mxz 600, G-Type 494 , Cobra 521, ET 340

    Vs: G-typet

    okei :D saapa nähä saisko sitä alle joskus tässä :D
     

Suosittele tätä sivua