crossfiret

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä mopedi, 19/1/06.

  1. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Rajumpaan reittiajoon kantsii päivitellä jotku jämyt iskarit alle. Vakioistaki saa toimivat ko shimmailee itelle sopivaksi, mutta Firecatin WP:t on kyllä hintansa väärtit. Etupukin iskari on se heikoin lenkki, siinä on alamittaset shimmit ja muutenki iskari on pieni. Pienuudesta johtuen öljytilavuus on pieni ja tästä johtuen iskarin huoltoväli ei oo kauhean pitkä (riippuu toki ajotyylistä, patikosta jne). Floatit pelaa ihan ok, tosin ovat pintakovat.

    Ajoltaan nää toimii paremmin ummella mitä reitillä, mutta molempiin saa taittuun kyllä. Reitillä ajo on (ainaki itelle) luontevampaa seisten. 700 vei mulla aikonaan 20-30 litraa reitillä, ummella sikana (mikäpä siellä ei veis kaasu pohjassa ajettaessa) ;D

    Hajoavia paikkoja seiskoissa on etupukki (johtuu etupukin iskarin alamittaisuudesta, eli alusta pohjaa ja etupukki saa turpaan). Runkoja on muutamat notkahtanu etupukin kohdalta myös, mutta tuo on iisi fiksata laittamalla -07 tai uudemman tunnelivahvikkeet tunnelin sisäkulmaan. Tai simppeli alumiini kulmaprofiiliki käy.

    Plussapuolina:
    - Hiton hauskoja laitteita reitin ulkopuolella
    - Keveitä ajaa
    - Tunneli valmiiksi 365 pitkälle telalle sopiva
    - Päivittelemällä uudempien mallien osasilla potentiaalia paljon (600/700cc koneen saa 1000cc asti)
    - Tosi kestävä tekniikka, koneen alakerta tehty todella tukevasti (siksi kestää jopa 1000cc pytyt)
    - Remmit kestää tosi hyvin
    - Tavaratila penkin alla ja iso tankin korkki. Sekä ruisku tottakai :)

    Miinuksina:
    - Kerää bensaa alakierroksilla tasakaasulla turratessa. Kun tarvii lyödä kaasu pohjaan yhtäkkiä, ökisee tuosta johtuen. Muutenki bensakartta on paksulla, mutta tätä pystyy korjaamaan kohtuu iisisti.
    - Kakkosvariaattori on vielä 10" halkasijaltaan. Uudemmissa on 10.4". Isompi vari toimii paremmin ala ja keski kierroksilla.
    - Voimalinja ei oo hereimmästä päästä vakiona. Pikku modeilla sen kuitenki saa selkeästi herkemmäksi.
    - Sukset on huonot
    - On varmaan muitaki juttuja, muttei nyt tähän hätään tuu mieleen :)
     
  2. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: crossfiret

    Kiitosta vaan. Vahvistit ennakkokäsityksiä mitä olikin ja vähän uuttakin. Kyllä se pitäis vakiokepeillä mennä meikäläisen budjettiin, ei varaa enää erikseen mitään öhläreitä laitella..
     
  3. jiiipeee10

    jiiipeee10 Guest

    Vs: crossfiret

    huoltaa ja simmaa heti ainakin sen etupukin.kyllä se ihan mukava yleiskelkka on tuommonen345-365pitkällä telalla ja karkea matto alle niin tulee uusia kiksejä 8)
     
  4. joge

    joge Well-Known Member

  5. clown

    clown Well-Known Member

  6. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: crossfiret

    Kertokaas viisaammat olenko oikeassa.

    Tuli tuossa pikku kaljoissaan keskustelua kattiloista ja tuli väitettyä että crosfiressä on eri runko kuin firecateissa, muutenkin kuin pituuden osalta. Taidan olla oikeassa vai kuinka?
     
  7. Sonekin

    Sonekin Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Kyllä
     
  8. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: crossfiret

    Kiitos.

    Tienasin pari pitkää...
     
  9. Themes

    Themes Member

    Vs: crossfiret

    Tuli vaihdettua omaan crossfire 6 -07 malliin camoplastin challenger matto ja 30 km ajettu tällä matolla. Eilen sitten aloin kattelemaan juuri tuota DD-koppaa ja kappas sieltähän löyty naarmuja. Lyhensin metalleita ja toivotaan ettei enään osu.

    Kuvakin laitan kunhan saan ne nettiin väännettyä. (tosin huonolla laadulla-->känny kamera)
     
  10. Karpo

    Karpo Member

    Vs: crossfiret

    Vika löytyi pakkiservosta.. Tai no siitä rattaasta mitä servo pyörittää (jumissa).
    Itse servo oli kunnossa ja DD oli möyskin uudenveroinen.
     
  11. jiiipeee10

    jiiipeee10 Guest

    Vs: crossfiret

    se on susi se servo pakki ottakaa johdot irti
     
  12. Lahtinen

    Lahtinen cf8 -11

    Vs: crossfiret

    Mitenkäs tollainen -08 crossifire8 helpoiten ja kohtuu kustannuksin jatkuisi 162". Matto olisi jo olemassa joten järjen käyttö tässä tilanteessa on jo myöhäistä :p Telaston ja tunnelin jatkot nyt on helpot mutta tuottaako tuollainen jatko jotain oheis onkelmia kuten maton kirimistä. Float alustahan vähentäisi sitä mutta taitaa tulla turhan kalliiksi. Takapukin tiputus taitanee joka tapauksessa tulla eteen 2,5 tuumasella harjalla ja onkohan tämän ikäisessä vielä jokin toppari etu iskarissa ??? Välityksiä varmaan tarvinnee muuttaa lähemmäksi ämmäläisen alkuperäisiä tai jopa vielä tihummiksi. http://www.bd-xtreme.com/ tälläisestä putiikista saa ainakin läpivetäviä pyöriä ja välityksiä mutta onko jotain edukkaampaa paikkaa tiedossa. Jos edes osaan kysymyksistä saisi valmiita vastauksia tai edes hyviä vinkkejä niin tekisi elämän melko paljon helpommaksi.
     
  13. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Onhan se rajoitin siellä etupukin iskarissa.

    Itse tilaisin Catin oman Float konversion ja jatkaisin jatkoilla liukurungot jos (ja kun) niitä ei löydy valmiita. Takapukin korvakot kantsii uusia ja tosiaan joutuuki tuolla harjalla. Lisäksi kantsii muuttaa perä tuollaseksi uuden malliseksi, se auttaa ummessa paljon.

    Tuo BD-X on kyllä edukas paikka. Toinen on www.country-cat.net. Mutta noissa tulee rahteja yms juttuja niin kantsii käydä tottakai kysymässä kivijalka kaupastaki hinnat. Tuo floatti konversio on ollu 400$ luokkaa ameriikassa ja sehän sisältää iskarin, pukit ja paljon muuta tingeltangelia. Ehdottomasti halvin tapa jos haluaa floatti alustan. Niin ja yks paikka mistä kantsii kysyä käytettyjä osia on bengansmotor ruottin puolella.

    Vakio alustallaki saat varmaan tehtyä sen, mutta kelkasta tulee matalempi sillon. En usko että kiriongelmia tulee, mutta tää on vain lonkalta vetästy arvaus :)

    Välitykset lyhemmiksi vain. SLP putki paikalleen kans! ;)
     
  14. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    Vs: crossfiret

    Jos suoraa nakkaa selvästi pitemmän telan CF alustaan niin epäilen että kirraa mattoa. Eikö Keke enää muista että 05-06 M vehkeisiin myytiin kittejä joka nosti etupukin kiinnityspistettä liukurungossa. Sillä kirraaminen saatiin pois. Sen ikänen alustahan oli lähelle vastaava kuin CF mut etupukki ilman iskarin rajotin holkkia.

    Jos ite lähtisin rakentaa niin resepti vois olla tämmönen.

    -BDXn koko vetari pyörineen ja 57/63? välitykset.
    - M-sarjan takapukin korvat
    -09-> tunnelinjatko+puskuri ...ja jos ei jaksa värkätä/soveltaa niin astinlautojen reunaputket+takatuet
    -etu kepakosta holkki pois ja etupukkia korkeemmalle liukurungoissa
    -Jatkopalat 200mm kääntäreillä.

    Paras tietenki tulis Floatti konversiolla ja M omilla liukurungoilla.
     
  15. Lahtinen

    Lahtinen cf8 -11

    Vs: crossfiret

    Tuota etupukin kiinnitysten nostoa liukurunkoissa itsekkin mietin mutta onnistuuko todella alkuperäisellä taka iskarilla ilman mitään lisä kättenvoiteita?
    Ja onko ton koko vetarin vaihdosta todellista hyötyä koska pyöriä myydään kuitenkin erikseenkin melko edukkaasti.
     
  16. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    Vs: crossfiret

    Joo se oliki 08 tuo sun ahio. Siihen ei etes saakkaa passelia vetaria BDX:ltä. Vanhempiin pakittomiin kannattaa melkee hommata vetorattaat akseleineen päivineen niin pääsee eroon yhestä sen ikästen tyyppiviasta ja samalla saa painoa jonkuverta vähemmäksi.

    Takapukki pitäs pelittää ihan normaalisti vaikka nostaakin sitä etupukin kiinnitystä. Etupukki vaan kääntyy enemmän vaakaan eikä näin ollen puske alustaa niin rajusti taakseppäin jouston aikana.
     
  17. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Joo empä muistanu tuota etupukin korvakko juttua. Itekkihän tosin tein siihen korotuspalikan. Jos etit "BBB" tekstillä projekteista, löytyy mun rojektista juttua ja kuvia missä näkyy se palikka. Muistaakseni Ole's Machine -kaupasta saa ihan valmiita korotus palikoita jos haluaa käyttää CF:n liukurunkoja. Ite kans hommaisin kokonaan M:n hilppeet alustaan - on paljo helpompi :)

    Ite en muuttais etupukin kiinnitystä rungossa mihinkään. Itellä sais nimittäin pukata vieläki enempi telaa taakse kun keuliessa hyppii tela yli väkisin. Mulla tosin on tuo töpö 141"... pidemmissä ajamissani ei oo tuota ongelmaa ollu.

    Ebaystä löytyy M:n vetareita rattaineen alle satkulla. Katot vain että vetari on -07 tai uudemmasta, koska vanhemmat ei passaa sulle. Benganssilta kantsii kysyä kans.
     
  18. Wainajala

    Wainajala Hardcore

    Vs: crossfiret

    Mulla oli nuo etupukin nostokalikat tuossa Float-konversio alustassa Crossfiren telastossa. Kait ne toimi kun telan vaan kiri riittävän kireälle, ei hyppinyt yli vaikka oli ne vakiot nappulavetoset vetarit. Nuo tilasin jostaki Kanadan mettästä, en nyt jaksa muistaa mistä. Jälkikäteen aatellen olis ollu ihan sama tehdä itte, ei ole kovin kummoset keksinnöt. Float konversion tilasin jo mainitun Countrycatin kautta, sen sai sieltä sopuhintaan, olikohan 399 taalaa tms.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  19. kapu

    kapu CF8 -07 ja BC570 -11

    Vs: crossfiret

    Moro!

    Lyö lunta tupaan asti nyt :-[ :-[

    CF 8 meni keväällä vajavaisen huollon seurauksena rullarikki. Rullathan ei tässä oo vaihto-osia, joten ristikkoa tilaamaan. Keväällä (vimosen reissun jälkeen kun lumet jo olivat kadonneet ja rahat poltettu) kattelin Coutry Catilta hinnat varaosille, mutta jätin viisauksissani tilaamatta aatellen että syssymmällä saattaa pätäkkää olla enemmän. No eilen kattelin CC:n sivuilta enkä osaa enää löytänyt, joten sähköpostiini firmasta vastattiin seuraavasti:



    Kari,

    Unfortunately I wouldn’t be able to get a spider for your sled being Arctic Cat will only sell a complete clutch for your sled. We do have the complete clutch on hand for your sled they run about $ 484.79 let me know if you would be interested in purchasing one .

    Thanks,

    Chris



    Chris Minor

    Internet Sales

    Country Cat

    38585 County Rd 186

    Sauk Centre, MN 56378


    Kyllä melkein itku pääsi taas ??? ??? ???

    Kellään hyviä neuvoja mistä saa ristikkoa, osanumero 0746-115 tai muuten hommaan pelittään etiäpäin?
     
  20. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: crossfiret

    Löytysköhän tuolta. Vielä ainakin hinnastossa

    http://www.brownsleisureworld.com/frame.cgi?url=http%3A//www.brownsleisureworld.com/showpart/showpart_frame.php%3Fpart%3D0746-115

    Jaa niin tuo kyllä samalla numerolla, mutta näyttäs olevan vanhempiin. Mutta lienee toki sama jos numero täsmää
    Hintaa tosin tuollakin näkyy olevan

    Mutta olepas kokeilumielinen ja testaa sitä Lehtimäen P80 IBC:tä siinä catissa. joku foorumilla tais ainakin Yamaha Nytrossa moista testata ja ei muistaakseni huonoksi haukkunut.
     

Suosittele tätä sivua