Keskustelua mönkijöistä

Keskustelun 'Kesälelut' on aloittanut käyttäjä peccis, 28/3/07.

  1. Porokone

    Porokone Well-Known Member

    Vs: Keskustelua mönkijöistä

    Ja taas siellä veettiin herneitä nokkaan.

    En nyt tiiä onko se 100% nelivetokaan nyt niin tärkiä, 3-veto hondalla aina samaan paikkaan mihin canamilla tai polariksella ajokaverit ajanu, hondalla vieläpä aina selvitty vähemmillä kiinnijäämisillä.

    Ja on ollu tuo 3-veto honda työkäytössä enimmäkseen, eipä ole paljoa kolmeveto haitannu..

    Toinen tykkää aitistä toine tyttärestä, ei tarvi kenenkää veellä palkokasveja nokkaan.
     
  2. jesi

    jesi Dinli DL- 904, -10 (450cc TL-mönkkäri)

    Vs: Keskustelua mönkijöistä

    Hondassa mahtaa olla valttina kova aski ja koko/keveys....

    Ei kokemusta, isot pojat millä on henkselit on näin vaan kehunu shellin baarissa.
     
  3. MJ

    MJ lynx 3900/SUMMIT EXPERT 154

    Vs: Keskustelua mönkijöistä

    kaikilla pääsee minkä tarvii ja jos ei pääse niin se on ammattitaidon puutetta.
    Sano kerran mulle eräs mönkijäkonkari.
    Samaa mieltä oon itekki.
     
  4. 250

    250 Well-Known Member

    Vs: Keskustelua mönkijöistä

    Vesu: Satunnaisiin työhommiin riittää 400 ihan mukavasti, yllätävän kovia ne on kiskomaan :) Ja mitä tuohon kolmivetosuuteen/lukkoihin tulee, niin kyllähän se eniten kuski siiihen vaikkuttaa että liikkuuko ne puut vai eikö ja toki sopiva, karkea ja sopivan kokoinen rengastuskin on oleellinen asia. Minusta tuo lukko on lähinnä sitä varten hyvä olla että tarpeen vaatiessa voidaan käyttää, ja jos se lukko päällä pitää koko ajan ajaa ni sillon on liian iso kuorma tai uskomattoman huono savottapaikka tai sitten kuskilla reenin/ajosilmän puute. Mönkijällä puiden ajossa on myös lastin painopisteellä tosi suuri merkitys, eli teli pitää tukkikärryssä olla oikeassa kohdassa että mönkijän tarvii vain vetää. Eli ei liian aisapaino, eikä takapainokaan :)
    T: toistasataa kiintoa kuitupuuta ja jonkun verran polttopuuta 400 kuutioisella mönkijällä ajanu
     
  5. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: Keskustelua mönkijöistä

    400 kuutioinen riittää ihan kaikkeen muuhun paitsi esson baarissa elvistelyyn.
    Laitetaan 1000 kuutoinen cana, 800 polle, 700 yamaha, 1000 kuutioinen catti ja 350 honda peräkkäin, ja Hondamies tulee tasan taatusti sinne minne ne kaikki muutkin menevät. Kaikki on kiinni silmästä ja peukalosta.

    400 kuutioisella mönkijällä kiskoo puuta siinä missä isommillakin, paino on se joka ratkaisee ---> painavampi on kovempi vetämään. Ei pidä näiden isolohkojen vetotehoa moottorin piikkiin laittaa, lähes poikkeuksetta isolohko on myös raskaampi. 400:sen kuskin on helppo laittaa mönkijäänsä lisäpainoa, 50kg etu ja takatarakalle niin vetoteho kasvaa enemmän kuin kuutiomäärää isontamalla.

    Lukko... No joo... 99%:sti turha. Ainoa hyöty jossain kivikossa rymytessä. Ja silloinkin niiden lukkojen on oltava jatkuvasti 100%, eikä mitään siltä väliltä tai sinnepäin.
    Pollessa vetää takaset jatkuvasti sutia, canassa lukko lähtee päälle vasta kun renkaat suttaavat...
    Suzuki, Kawa, AC ja Yamaha ovat ainoat 100% nelivedolla varustetut mönkijät. Viscot ja pollen lukot on sinnepäin, hyviä ja toimivia normiajossa, vaan monessa paikkaa pienikin suttaus tuo vain vaikeuksia etenemiseen.

    Noh, sinänsä, ääriteknisiä paikkoja ehkä promille kaikista kinkkisistä tilanteista, joten ihan yks hailee loppupeleissä niillekkin.

    Ja kuitenkin, Hondamies tulee sinnekin perässä, ilman autuaaksi tekevää etulukkoa...
     
  6. jesi

    jesi Dinli DL- 904, -10 (450cc TL-mönkkäri)

    Vs: Keskustelua mönkijöistä

    Kuten toisaalla eräs viisas lausui:
    Mää oon monesti iloinnut että ne on olemassa, vaikka niitä ei kovin usein tarvikkaan.

    Mutta tää meni nyt kitkat vs nastat tyyliseks jo 8)
     
  7. Antti Harinen

    Antti Harinen Well-Known Member

    Vs: Keskustelua mönkijöistä

    Kymco unohtu listasta, uxv:ssa catin etuperä lukolla ja sama se kait on uusissa 500:irs malleissa.

    Mutta tohon vois lisätä senkin että pahimillaan sillä lukolla vaan särkee paikkoja kun mistään ei anna periksi ja joku pyörä on oikeesti tiukemmassa kuin muut...

    Ja empiiristen kokeiden mukaan (mönkijä työkäytössä jäällä) se lukko auttaa harvoin jos pito muutenkaan ei riitä. Taas lisäkuoramaa tollaseen lavamönkijään parisataa kiloa ja nastat alle niin sitten sitä lukkoa ei tarvikkaan mihinkään ja ei voi käyttääkkään ettei paikat hajoa kun ykskään pyörä ei halua sutia.

    ;D
     
  8. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: Keskustelua mönkijöistä

    Täällähän on kovat tingat! Tarvis vissiin sitä lunta ko alkaa väki hermoileen joka puolella ;D

    Jaa ettei menis totaalisen offiksi, pääsin kesällä testaan Yamahan 550 ohjaustehostimella varustettua vekotinta. Olihan muuten helekutin hyvän tuntonen vehe! Tuntu omaan Rinconiin verrattuna että ois about neljäsosan pienempi ja saman verran ketterämpi. En teheny mittään järkevää, seku mätöjängällä rälläsin mutta tosi mukavan olonen oli kyllä. Se tehostin toimii tosi hienosti.
     
  9. vesu

    vesu 600 x-rs sdi

    Vs: Keskustelua mönkijöistä

    Täälähän on tullu monenlaista mielipidettä! Lumia ootellessa hyvä tingata vähän niin pysyy kaikilla mieli virkiänä ;D

    Tuskimpa kovin pahasti perseelleen menee kun alkaa kattelemaan noita "tunnettujen merkkien" malleja.

    Jatkakaa ;D
     
  10. Möykky

    Möykky AC M8 -09 SP LE

    Vs: Keskustelua mönkijöistä

    Taitaa ne jammun välitykset olla turhan pitkät. Toissa pyhänä vejin hirven lettovuoman takkaa, niin meinas remmi sutia ko sarvet tökkäs pounhun. Onkhan 27" kumit liian isot? Ja onkhan 15000 km huollossa jotaki erikoisjuttuja?
     
  11. ITP

    ITP Well-Known Member

    Vs: Keskustelua mönkijöistä

    Minkä kokonen yammu, ainaki 700:ssa on kytkinpakka mistä luistaa eikä remmistä.
     
  12. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: Keskustelua mönkijöistä

    Riippuu ihan 27" kumien merkistä ja ilmanpaineista että kuinka suuret ne on, osa 27" renkaista on yhtä korkeita kuin 28 tuumaiset.. Sitte vielä jos isoihin 27" kumeihin on laitettu painetta vajaa 1 bar niin johan varmasti alkaa kokoa piisata...

    Mutta, Yamahassa tosiaankin on hidas ja pakki välitetty sen verran pitkiksi että kovin suuria nakkeja ei kannata alle tarjota ilman variaattorikittiä.
    Ite oon ajatellu sen rengasasian niin että niistä isoista nakeista ei oo hyötyä ku mettässä ja lumessa ja ite en 26" isompia tarvitse ---> lunta kun tulee niin paljon ettei 26" nakeilla pääse, hyppään viisysin ohjaksiin, ja mettähyöty jää siihen kun aina se löytyy se kivi/kanto joka ei alta sovi.. ;D
    On sitä jonkun kerran mettäkoneellaki tullu oltua kiven tai kannon nokassa nalkissa, vaikka siinä maavaraa yli 70 senttiä..

    Jos ite oisin saanu Grizzlyyn valita välitykset, niin olisin lyhentänyt hidasta puolta ja peruutusta 20-30%, ja pidentänyt nopeaa puolta hitusen..


    Kaikissa Yamahan nelivetomönkijöissä koosta riippumatta on näin.
     
  13. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Vs: Keskustelua mönkijöistä

    Jaaha, isäukko sitte meni tuollasen ostamaan http://www.nettimoto.com/polaris/sportsman/1059441 . Nooh, ompahan ainaki joku, millä hakea tuo oma kiinan ihmeen ja jaappanian pommikoneen hybridi pois, jos ei iha autolla pääse viereen ku se purkenee käsiin.

    Onkos noista olluna mihinkään ?
     
  14. pöykö

    pöykö rotaxin kuljetustelineitä,sekä muita paskoja

    Vs: Keskustelua mönkijöistä

    On
     
  15. pöykö

    pöykö rotaxin kuljetustelineitä,sekä muita paskoja

    Vs: Keskustelua mönkijöistä

    Laita epiltä kittiä sinne.Auttaa.
     
  16. NikoP

    NikoP M8000 Sp Es 2.6" - 18

    Vs: Keskustelua mönkijöistä

    Käytiin hakeen meidän talouteen ensimmäinen kömpijä, lähinnä kevyeen työkäyttöön ja tietysti hupikamppeeksi. Matkassa tuli puskulevy, Warnin järeä vinssi jolla vaikka kääntää koko kömpijän mutkalle, ja ketjut takarattaisiin. Ja kampehhan on Yamahan beartrackker 250cc takavetonen, vuosimalli ei ole tarkasti tiedossa...mutta -99 näitä on alettu tekemään, että eipä tuo vielä kovin vanhakaan ole. Vanhemmalla isännällä ollut pihakäytössä, näin ollen mahdottoman hyvässä kunnossa ja ajoa ei kuulemma ole kertynyt tuskin 200km enempää...ja sen kyllä näkee. Vinssikin taitaa olla lähes käyttämätön, ainakaan käytön jälkiä ei ole havaittavissa.

    Tässäpä vielä pari fotoa:
    [​IMG]

    [​IMG]
     
  17. petez

    petez Well-Known Member

    Vs: Keskustelua mönkijöistä

    Komean pelin olet löytänyt. Jos mönkijää ei ole pahemmin käytetty, kannattaa tehdä nesteytys...siis nesteiden vaihto öljyt ym.

    Tässä esimerkki mitä sillä voi myös tehdä http://www.youtube.com/watch?v=yygsDa2bU9U
     
  18. NikoP

    NikoP M8000 Sp Es 2.6" - 18

    Vs: Keskustelua mönkijöistä

    Vasta oli tehty perus huolto jossa ölpät vaihettu ja muutenkin syynätty kaikki paikat kondikseen. Että asiat pitäis olla kunnossa niiltäosin... Millonhan sitä pääsis kömpimään, kun täällä Oulun lähiössä se ei taho onnistua. Jospa sitä ens viikolla joutessaan lähtis joksiki päiväksi kuusamoon kömpimään.
     
  19. Qasimodo

    Qasimodo Ski-Doo MXZ 600 X-RS 2011

    Vs: Keskustelua mönkijöistä

    Hitto kun on vaikeaa tämä mönkkärin valinta! Mönkön hankinta on ollut mielessä jo pitkän aikaa, muttakun ei osaa päättää! Mulla tarve olisi lähinnä omakotitalon pihan auraukseen (aika pieni kivetetty piha, n 200 neliöö) ja sitten pari kertaa kesässä rankojen vetoa metsästä mökin pihaan sahattavaksi. Satunnaista huvikömpimistä tulisi tehtyä myös mutta suohon upotukset ja tosi pahat paikat jätän muille.

    Ajattelin investoida noin 6000 teur kaikkine kilkkeineen (aura, vinssi, vetokoukku) ja sillä näkyis irtoavan uutta Yammu 350 grizzlyä sekä vähän vanhempaa Hondaa. Kun ei osaa päättää että pitääkö olla vaihteet vai vari ja haittaako että on kolmivetoinen vai pitäiskö olla polle ja haittaako että Yammussa ei ole hidasta puolta jne jne jne ???

    Yammussa olis mahtava takuu, 5vuotta. Mutta alkaakos siinä voiman puute pian vaivaamaan kun ei ole kun 350cc? Ja haittaako se hitaan puolen puute kun aurailee?

    Riittääkös noissa auraushommissa vakioakku vai loppuuko siitä pian virta kun auraa nostelee?

    Ei s-tana kun on vaikeeta valita että ei tulis valittua päin honkia! :eek:
     
  20. Jeme

    Jeme Khaos Slash 850 /Expedition Extreme 900T

    Vs: Keskustelua mönkijöistä

    Hidas puoli kannattaa ehdottomasti olla aurailua ja rankojen vetoa varten.

    Akkuongelmasta selviää asentamalla akkulaturin ja lyöpi aina ajon päätteksi sitte vain töpselin kiinni niin akun pitäisi kyllä riittää.
    Auran nostimeksi ilman muuta kannattaa laittaa mönkijän oma vinssi niin se jaksaakin nostaa sen auran ylös, aurojen nostamiseen tarkoitetut oman kokemuksen mukaan tähän hieman alimitoitettuja, varsinkin kun lunta pakkaantuu aurarungon/auran päälle.
    Aurahommiin voi harkita mönkijään lisäpainon laittamista takaritsille, tuopi aika hyvin pitoa. Myös ketjuja kannattaa harkita.

    Meillä käytössä oleva 450 grizzly on jo välistä hieman rajoilla tehojensa/painonsa puolesta tuossa aurahommassa, joskin aurakin on 154cm leveä ja piha sijaitsee rinteessä.
     

Suosittele tätä sivua